помогнете: каква е тази змия?

• 16 644
  • 214
  •   1
Отговори
# 135
Който иска да ги трепе, който ниска да не ги. Сега до 50-та страница това ще четем. ooooh!

# 136
mapua, защо си толкова груба  Shocked  Rolling Eyes
След изказванията ти, направо си те представих с лопатите срещу всичко, което мърда  Tired
Аз че съм забавна, забавна съм, обаче това за таралежа е сериозно. На вилата на родителите ми от известно време се е заселил таралеж и няма нито една змия, а преди се намираха.
Не съм злобна и за таралежите съм наясно. Вие така яростно се нахвърлихте вържу жената, че мен ми дожаля за нея повече отколкото за змията - затова се гаргаря. Естествено, че е била безобидна - ако е имало нещо да става - тя просто нямаше да пише тук. Искала е да сподели нещо - и в един момент - целия форум - ах-ох горката змия. Иначе ние хората сме по-големи змии - просто исках да ви го покажа - ето - за такива дребни неща можем да се изпохапем. Уважавам мненията на всички. И спирам до тук. Аз също съм за запазване на природата.  Hug Нешънъл джеографик е единствената тв, която гледам, обичам природата и никога не съм убивала змия. Айде лека вечер на всички. Не е нужно да се изяждаме помежду си - много по-добре е да сме съпричастни, така и природата няма да се обръща срещу нас. Peace

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 18:21 от mapua

# 137
Който иска да ги трепе, който ниска да не ги. Сега до 50-та страница това ще четем. ooooh!
Не, не може така.
Защото много са трепали животни, затова има сега изчезнали, червена книга и защитени.
Не може който му се трепе, да трепе.

Нарушено екоравновесие, за разсейване

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 18:29 от Вълкът с дълъг ник

# 138
mapua, добре си го написала, повече спорът е излишен и глупав. Понякога някой  напише нещо в желанието си да срещне съпричастност, чисто човешко, но не би. Почват се такива нападки, че става грозно. Е, на всеки според акъла.

# 139
Едно село наблизо си построило път. Но не се усетили, че е точно на пътя на едни много грозни жаби зелени и големи, които отиват до близката река в размн. си период.
И сега всяка година като започнат да мигрират тези жаби, цялото село, вместо да гледа телевизия вечер ( те вечер и нощем минават по пътя) правят смени и пренасят ли пренасят всички желаещи да пресекат жабоци, вкл. и децата включват! Вместо да се пусне селяка с лопатата и да ги размаже всички гадни твари ... си създават усложнения.
А понякога има и ето такива знаци: http://enkaipan.myblog.it/images/ROSPI%20E%20RANE.jpg
Да се пазят, че пресичат.
И не, не го  правят с кулинарна цел  Grinning 

# 140
Каква съпричасност търси авторката не разбрах! И не тя има нужда от помощ в случая. И как така да приберат змиите? Май по-скоро хората трябва да ги приберат някъде. И змия да не си в България!  ooooh!

# 141
Каква съпричасност търси авторката не разбрах! И не тя има нужда от помощ в случая. И как така да приберат змиите? Май по-скоро хората трябва да ги приберат някъде. И змия да не си в България!  ooooh!
Ние вече достатъчно сме "прибрани". Аз обаче не желая и там където детето ми може да потича, без да иска да стъпи на змия, нито пък да протегне ръце да си поиграе с нея и тя да го "разбере" като заплаха. Не искам да ставам и убиец на сила.

# 142
Каква съпричасност търси авторката не разбрах! И не тя има нужда от помощ в случая. И как така да приберат змиите? Май по-скоро хората трябва да ги приберат някъде. И змия да не си в България!  ooooh!
Ние вече достатъчно сме "прибрани". Аз обаче не желая и там където детето ми може да потича, без да иска да стъпи на змия, нито пък да протегне ръце да си поиграе с нея и тя да го "разбере" като заплаха. Не искам да ставам и убиец на сила.
Твоя случай е за епруветка. Там е най-безопасно за детето ти. Аз не разбирам толкова ли е трудно да накараш детето си да разбере къде да играе и как да се държи, когато види змии, оси, птици, паяци... След определена възраст детето трябва да знае да се справя самО с различните изпитания, които ще среща по своя път до различните места. А дотогава родителите трябва да са с него и да му обясняват кое, как и защо. Не може да спрат движението по улиците, защото на твоето дете му се тича там, нали? Затова се запознава с правилата за движение по пътищата. А като те е страх от мечка, няма да ходиш в гората и толкова.
Аз недоумявам как така авторката е пуснала детето си самичко до реката.
П.П. Трябва да се научим да заобикаляме, а не само да рушим всичко изпречило се на пътя ни.

# 143
Твоя случай е за епруватка. Там е най-безопасно за детето ти. Аз не разбирам толкова ли е трудно да накараш детето си да разбере къде да играе и как да се държи, когато види змии, оси, птици, паяци...
Да наистина сме за "епруватка". Само, че сме на тази земя.

# 144
  • Варна/Лондон
 В тема за змиите най- лесно ще се намери някой  да те ,,светне'' как се възпитават деца... Tired

# 145
За съжаление проблемът не е в едната заместена по невнимание буква. На сила се пише слято. Това е по-груба грешка от моята буквичка  Wink

# 146

П.П. Трябва да се научим да заобикаляме, а не само да рушим всичко изпречило се на пътя ни.

Ами аз живея в малък град. Децата все още се мотаят сами по улиците, не ги ограничаваме. Снощи в 22ч. две се пързаляха с един скейборд, едно идваше от магазина с малко покупки. И трите бяха в предучилищна възраст. Никой не ги наблюдаваше, пазеше, охраняваше и т.н.

Не всички деца могат да бъдат научени да се пазят. На всички деца е казвано къде може да се опарят, да не пипат. Почти всички деца са се опарвали.

# 147

Ами аз живея в малък град. Децата все още се мотаят сами по улиците, не ги ограничаваме. Снощи в 22ч. две се пързаляха с един скейборд, едно идваше от магазина с малко покупки. И трите бяха в предучилищна възраст. Никой не ги наблюдаваше, пазеше, охраняваше и т.н.

Не всички деца могат да бъдат научени да се пазят. На всички деца е казвано къде може да се опарят, да не пипат. Почти всички деца са се опарвали.
Родителите виждат и преценяват дали детето им може да се справя без помощ. Ако не може да се научи, го придружават. Не разбирам как ще се спре движението на колите, защото детето на Пешо не може да бъде научен да не играе на платното или да кара велосипеда си на подходящото място на улицата.

# 148
  • София
Абе хора, чета си аз тука и забелязвам как майките-орлици рисуват една много страшна картинка. Малко сладко детенце носи огромна змия в ръцете си!
Аз се върнах да прочета първия пост, та детенцето е на 10 години!!! не на 2-3 дето много не разбира и гледа какво да намери и да лапне. Това е 10 годишно, демек 3-ти клас някъде. Знае за змии и познава повечето животни (би трябвало). Да се върнем на ЗМИЯТА, ми тя била 30 см. Ми то това една педя бе, че то има червей по 30 см. То тая змия с тези размери и за пръста не може да го захапе. Ама прости хора има бол.
Някаква пък щяла да изтрепе всички змии!!!! или змий?? Simple Smile))
Много прост народ има, ама много!!!!

# 149
  • Анкх-Морпорк
Змията не е усойница, а сива водна змия. Снимали сте я откъм корема, а на усойницата тази шарка е на гърба.

Вече са ви казали, че най-опасното нещо, което може да направи тя, е да наака детето.

Смоците не душат бебета и не пият мляко.
Понякога лягат при бебета или домашни животни, за да се стоплят, защото телесната им температура е непостоянна и зависи от околната среда. Затова и обичат да се пекат на слънце.
Нито една змия не пие мляко, защото устата й не може да гълта течност. Може да поглъща цяла мишка, но не и да пие мляко.

Смоците ядат мишки и в този смисъл са полезни за нас.
Но хората убиват змиите, убиват грабливите птици, които също ядат мишки, после слагат отрова за мишки и после - защо всичко било отровено, а мишките все така ходят навсякъде и разнасят болести.

Общи условия

Активация на акаунт