Белгия - 19

• 40 083
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Оф, Новаа, много неприятно, много съжалявам. Можеш да се оплачеш на директорката от поведението на учителката, ако ти се занимава изобщо. Нямам думи, голямо безхаберие  Twisted Evil Длъжни са били веднага да ти се обадят, без значение има ли нещо сериозно или не. Ама то станалото станало вече. Сега как е София?  Heart Eyes

# 91
новаа-ужасно непрятно ,съжалявам много ,за това което ти се е случило,горкото дете.
Вчера имахме подобно преживяване с Анджело след като го взехме от училище,то в доста по мек вариант,не исках да коментирам ,оставих нещата така ,но сега ще ви споделя,тъй като явно тук безхаберието на учителите не е единичен случай.Вземаме малкият от училище и виждам ,че цялата му униформа е мръсна и петна,риза ,панталонки ,сако,имаше чак на вратовръзката.Питам какво се е случило ,а той ми казва ,че на обяд когато играят на двора едни по големи момчета са го блъснали в локва с вода и е стоял така мръсен и мокър .Питам учителката ,тя ми казва ,че не е била навън с тях ,детето потвърди ,че е била вътре в училището.Резултатът е страс за детето и хрема днес .Направо съм изненадана ,мислих ,че подобно нещо може да се случи само в бг ,но тук не.Незнам как да го коментирам това направо.

# 92
Крис, напротив, точно тук се случват тези неща. Не вярвам, че в БГ някой ще си позволи да ти остави детето 5 часа мокро и кално. То просто не ни е в манталитета, ние си гледаме децата по друг начин. А тук е така, защото просто не им обръщат толкова внимание, по-друг начин се гледат децата. за тях не е нищо че ще е мокро или гладно или босо или цялото в сополи......  бррррр  Close
Новаа, много съжалявам за София. Лошо ли е счупена? Наистина може да отидете при директорката. Ако не друго, поне да си ползвате застраховката Confused

# 93
Найстина за тези 8 години тук сам се отвратила и от жените,и от мъжете,а за майките с деца направо съм вдигнала ръце,сядат накъде на кафе и пускат децата без надзор,къде ходи какво прави изобщо не ги интересува,те самите Белгийци са си такива наистина такъв им е манталитета тук.Но и аз мисля че е добре да се оплачеш на директорката,и да искате обезщитение за разходите,тя защо е там нали да гледа децата не да седи и да се чеши къде не я сърби.А в тия ясли плащате ли нещо,понеже аз изобщо не сам запозната с тези неща.

# 94
Нова, Крис, много неприятни случки. Аз не мога да кажа, че съм се нагледала на такива случаи, защото съм от не много отдавна тук. Поне баба му на Алекс добре го гледа. От другите ни познати всички добре се грижат за децата си. Явно си е до човек  Simple Smile Ще видим после в училище как ще е... като го гледам обаче мойто бебешоче ми се иска винаги да си е толкова мъничък и сладичък и в моите ръчички  Heart Eyes

Аз започнах курса по нидерландски и бавно и славно напредвам.

# 95
  • Semmerzake, Белгия
Ужасни случки! В нашето училище има и по - малки дечица - видима възраст 2 - 2,5 год. Отивам аз втория учебен ден да взимам Ники и наблюдавах следната случка - една малка маймунка едва се движи, но е с раница на гърба и висящ етикет на врата  Laughing. Изведе ги госпожата им, настани ги на пейките и взе да си приказва с майките. Този фъстък стана, едва носейки голямата раница и тръгна към изхода на училището. Докато се чудех дали пък не е видяла майка си, почти на вратата я забеляза директора, отиде при нея, взе я на ръце и я върна на госпожата. Въпросната дама направо се изуми като видя детето в директора. Не смея да си помисля какво би станало ако никой не я беше забелязал.
Бързо възстановяване на София  newsm10!
И Анджело да забрави бързо лошия инцидент!

# 96
Не знам дали помните, преди 2-3 години, покрай делото на Детру, един мъж, белгиец решава да си направи експеримент и да докаже на държавата, че не се грижи добре за децата си. Отива в едно училище на обяд когато са отключени вратите, казва на една групичка малки деца да тръгнат с него, че имат някакъв курс (вече не помня подробностите), качва ги в някакво бусче и заминава с тях. Минало е 30-40мин. докато се усетят, че децата ги няма. Съответно паника голяма. А човека прави два кръга на квартала и ги връща в училището. Какъв е извода - да се молим да не ни се случва нищо лошо. Искаха май да го съдят. А децата нищо не разбрали, сладурчетата. Винаги стават инциденти като падане, едно дете ударило друго, не може учителката да бъде едновременно до всяко дете, но е ужасно да не реагират когато това се случи, както е станало със София. Между другото най-любимата ни учителка беше през 2-ри клас матернел и беше арабка или някаква подобна народност. Те си гледат децата като нас. Всички тогава ни казваха, че най-добрите учителки са арабките и да се радваме че ни се е паднала тя. Не е имало случай да си взема детето мокро, мръсно, цялото в боички, както се е случвало после с другите учителки. Винаги е била с чисти и измити ръчички, загащена, а при последната италиано-белгийка, не можех да и изтъркам с дни ръцете от боички и лепила, и винаги разгащена докато се научи да го прави сама. Така, че трябва да се примирим с техния маниер и това е.

Блонди, добре ли ви изкара фотаджията  Mr. Green  В неделя ще разказваш за новия паспортен отдел   Wink

# 97
Нова, много съжалявам за София, тя как е сега? Как не са я погледнали навреме  Rolling Eyes

Аз не се възмущавам толкова за дрехите, мокър или гол. Радвам се, че Филип ходи щастлив на у-ще, интересно му е и се занимава. За дрехите сме подписали, че нямаме претенции... но нали си спомняте за двете леви ботушки? Не пропускам да им го припомням на учителките, уж във формата на шега...  Grinning
Виктор и той тръгва януари, след Коледната ваканция, но май закъсняваме с махането на памперса  newsm78

За Leuven ще пиша, стига да знам повече..  Hug

# 98
Дано няма повече такива неприятни инциденти!!!!

ОХЛАЛАА -кажи за впечатленията ти от курса,интересно ми е да знам с какво темпо напредваш.Ние ще започваме от 15.11 курса с мъжо,4 пъти в седмицата,вечерен.
Хубав ден на всички!!!

# 99
Бони, добре е излязъл,  hahaha цигане, хем си е тъмен, хем и след морето  Crazy  Взех повече, за да раздам на родата за по портмонетата  Laughing Сега пия кафенце и после тръгваме за консулството, дано успеем да подадем  Praynig

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 10:17 от Блонди

# 100
Добро утро и от мен,времето е мрачно ,но пожелавам на всички да са усмихнати повече.
 Новаа,Крис много неприятни случки,но с дечица винаги се случва нещо,дано оздравяват бързо Hug.Една психоложка,която много уважавам казва,че добрия родител е не този който непрекъснато пази детето си,а този който „превързва рани„.
 Аз не съм никак съгласна обаче,че тукашните са по нехайни в отношението към децата.Всичко е от човек до човек.Голямото ми дете е ходило на детска градина и училище в БГ и тук .Много случаи мога да разказвам за отношение,което ме е трогвало до сълзи и ме е отвращавало също.Мога и много да сравнявам,но моето мнение е че всичко зависи от педагога,независимо каква националност е и пол.За себе си мога да кажа,че съм щастлива и благодарна,че детето ми учи и расте тук.

# 101
Е, нищо не направихме  Tired Не може. Поне бяха любезни, де, имаше организация добра, че много народ за ЛК  Crazy Служителката дойде с 1/2 час закъснение, ама нейсе. ЛК карти вадят, паспортите ги продължават до НГ, но за нови не приемат. Не знаеше за деца дали снемат пръстови отпечатъци, но каза, че задължително ги снимали на място и не можело. Иди ги разбери поредните идиотии. И може ли баш в Брюксел да няма нужната техника. В Париж, Бон и другаде има, точно тук не.  Rolling Eyes

# 102
  • Belgium - BG
Ние се поуспокоихме вече, но София е още в шок - и тази нощ не спа и през час крещеше и плачеше. Много ми е мьчно като я гледам с този огромен и тежьк гипс и как горката се опитава да си играе с куклите с една рьчичка само. Вчера мьжа ми е влетял при директора напражо и е напражил грандиозен скандал - това ни е вторият инцидент за една година, пьрвият пьт си пукна главата и бяха й залепили нещо като тиксо отгоре на крьвта. Абе няма да ви стресирам и вас с тези училищни истории, зависи от учителките, преди имаше една рускиня на занималнята и беше просто супер
Блонди, за паспорта ще е битка явно, ако си ходите по Коледа май ще е най-добре ваште да ви запишат предварително за номерче. За неделя последно какво ще се разберем, ние ще дойдем за кафе и София ако може ще си поиграе, и без това в кьщи е доста нещастна сега

# 103
И какво са му отговорили на мъжа ти? Мън-мън?  Twisted Evil
Казаха ми, че децата са предисмтво, ако покажеш например билет за връщане, какъвто ние ще имаме. А за Коледа няма да си ходим.  Simple Smile

# 104
Аз току що се върнах от курса, става ми много интересно, защото обичам да уча езици, но като се върнах Алекс само ме погледна без да ми се усмихне... и от една седмица спи повече от преди. Вече започнах да се вкарвам във филми, че нещо му има... преди през деня спеше макс 1 час, а сега му се събират 3-4...

Днес разбрах, че за да ми дадат 5-те години престой  полицията пак трябва да идва вкъщи... и то щяло да стане чак ноември месец... всичко е доста мудно тук  Rolling Eyes При вас как беше?

Общи условия

Активация на акаунт