Февруарче малко спирка няма - нека да му мисли мама (18)

• 27 727
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Карли, не знам дали е дефектна. Ще опитам да пробвам да не я бъркам или съвсем леко. Rolling Eyes
Пъпчиците, за които говориш, излизат и на Алекс след ядене на пюре с печена червена чушка. Точно по същия начин, избиват след допир с кожата и след десетина минути изчезват. Два пъти съм му давала червена чушка досега и двата пъти все същото. През ума ми мина нещо за алергия, но силно се съмнявам. Предполагам, че е има нещо в състава, което дразни нежната им кожа и после отшумява.

# 121
  • offshore & overseas
Любезна, това с пишкането не е глезене. Калина почти до последно си се напишкваше нощем, като почне да се разболява (е, напоследък само по веднъж, но преди година по 3-4 пъти поне). Така и разбирах, че предстоят тежки нощи. Tired

Юхууу, Слънчи, същото мога да река за моята Халя-- обсебваща. Чак баща ѝ се плаши от нея и гледа да не се прибира или да си намира работа и да се връща колкото може по-късно Wink

Имах още много да приказвам, но забравих всичко, и все пак надве-натри:

Танче, страхотна торта, и не ти е първата. За мен си е чисто коте това, ама то аз котка не мога да сбъркам...

По повод обУекУото: Люсил се „конти“ с четвърта-пета ръка парцал. НЕма късмет тя като кака си да намаже втора-трета. Дет вика любезната ми адашка, надявам се туй да не я спъне много в живота, даже, ако може, защо не, да я поизстреля по-нагоре и напред. Laughing

Вела, и аз те помня -- даже помня, че ми даде съвет по повод мелодрамата с ДГ-тата. Crazy

Деска (Съни), ти не кърмиш ли вече? Аз нещо пак съм изпуснала...

Танче-Г, то ако на майка си не разчиташ, на кого? Друг е въпросът, че аз мойта искам да я фърлА отнейде, ама и много помага жената,  та така си откупува животеца. Час по час в прав текст ми заявява, че не ме бивало да си гледам децата, е, това търпи ли се?! Ааамаха! #2gunfire

Пеперудке, добре завърнала се!! Дано след ремонта да ви е по-комфортно поне, то иначе е ясно какво означава цялостен ремонт.... Rolling Eyes

Никич, моят зет и твоята снаха явно са се наговорили телепатично да се държат несгодно. Най-обичам да кърмя и да ми мачкат устата с ноктата ръка. Crossing Arms

И на мен ми омръзна мойта цуца да е все крива и ревлива, ама тя си продължава, хич не ѝ дреме за моЙте чувства и деликатна душа. На вс. отгоре се оказва, че по я кефи да пълзи назад, а мислех, че си имам водолей, което е и добре, щото я спаси от 2-3 падания, в смисъл, тя пак пада, но на стъпала и започва да тупа възмУтено по спалнята или съответно по дивана.

В анкетата отговорих 22, но тя заспива или малко по-рано, или малко по-късно и от известно време се буди час по час, така че... не знам дали отговорът ми е коректен.

Попара засега не давам, а като ви слушам за кашите, мисля и тях да прескочим, бездруго имам малко прасенце. По принцип бих се спряла на кашите на Милупа, те са най-лесни за приготвяне, но като цяло и те трябва бързо да се консумират, няма как.

Сол и захар
гледам да не давам, макар и да не съм маниак на тема здравословно хранене, така живея с една идея по-малко стрес ужким.

Аз основно с к.м. се изхранвам, но от домашно квасено ми се гади, за жалост. Sick Просто органическа непоносимост. Иначе за мен има 2-3 сносни марки, които купуваме и това си е. Калина и тя доскоро само това мелеше. Mr. Green

Обувки зася няма да купувам. Ако прохожда, ще прохожда боса или с чорапки. Но не виждам засега податки. Ако е като кака си, ще ми трябват наколенки. Енибади? Joy

Ел, свекърва ти направо ме напива всеки път. #Crazy Не е зле да ѝ напомниш, че Яско е син на нейния син все пак, а не на извънземно.

Неви, чудесно е, че Дейка е вече здрава. Цункай я от нас! Hug

Плами, велкомен! Страхотно звучиш! Grinning

Ето ви най-паче и една прясна усмивка.

П.П. Утре заминаваме за Кокаляне при сестра ми да консервираме домати (не заради консервите, а заради емоцията). Дано да мине безааварийно, че мноо хора на едно място съберат ли се...

# 122
ДУ!
Аз цял ден се мъча в адски мъки,от както родих цикала ми е ужасен   Rolling Eyes
Днес взехме резултатите от кръвта и урината и на пръв поглед всичко е в норма,хемоглобина му е 123 доволна съм. Другата седмица ще ги носа на доки.
Мяуче и дветети дъщери са прекрасни   bouquet ,УСМИВКАТА на Люската е много заразителн.Прятно пътуване ви пожелавам.
Xcat и моята Хип каша става на бучки,аз я минавам през пасатора  Peace Чесно казано на Лактана кашите по ми допадат и като съдржание и като приготвяне,но са малко безвкусни.Попарата я отлагам от чист мързел  Embarassed
Нови умения при Явкото няма,в застой е  Grinning .

# 123
Докато бебо спи да се похваля - днес бяхме на консултация. Дани е 8350 и 71см. Simple Smile

Аз докато се замотам и вие нова тема сте започнали. Благодаря на Xcat за което, а също и че и ние сме вече на първа страничка.

Да питам нещо. Вие как махнахте келчето от главичките?
Докато беше жега ми беше лесно понеже като се изпоти бебока и кела много лесно се махаше. Сега ме съветват да намажа с крем и след къпане леко да махам. Само, че мен малко ме е страх заради фонтанелата. Там дали мога да мажа? Предполагам, че да, но страх лозе пази, както казват хората.

А сега се връщам да ви дочета.

# 124
vesi_p ако имаш предвит крустите,ние се спасихме със зехтин и ресане.Паднаха за 2-3 дни,преди това пробвах с кремчето на Авене ,но нямаше ефект.
Браво за хубавите мерки Hug

# 125
  • София
ДВ! Grinning
Ла Вида, аз с Борис удържах фронта да не давам кисело мляко, започна да яде такова чак след 1,5г. Киселото мляко страшно много натоварва бъбреците, сравнено с кърмата - 3 пъти повече. АМ натоварва бъбреците 1,5 пъти повече от колкото кърмата, затова аз го предпочетох.
Както ти каза Стар, той на тези месеци вече не искаше шишето, признаваше само лъжицата. Имаше известен период, когато ентусиазирано му давах АМ с лъжичка, но не беше дълго.  Mr. Green От там нататък във абсолютно всяка храна му бе слагано АМ и накрая сметката излизаше, че е погълнал достатъчно количество мляко за деня.
Той ядеше само домашна храна, правех му буламачите по-редички и добавях АМ, в попари, в каши, в супи, абе в абсолютно всичко.

Съни, поздрави за добрите мерки на Димана, дано бързо и отмине кривото!  Hug
Пеперудке, добре завърнала се! Малеее, като те знам колко си дребна, много е голям твоя Андрю, да ти е жив и здрав! Борис навремето се обрина от карфиол.  Peace

ЕлП, твоята свеки е уникална кукувица.  Joy
Слънчи, таз мадама ще проходи първа май, да е жива и здрава!  Hug
Бени, приятно ви гостуване!
Нев, радвам се, че Деа е добре, това е най-важното!  Hug
Айде бе, Плами, наскитахте се и вие!  Laughing Да нагушкаш Морячката!
Мяу, много е сладка снахата!
Има нещо верно за характерите, тва мойто много дръпнато, все недоволно.... ех, та не можаха две като Борис да ми се паднат, язък.
Приятно ти консервиране.  Laughing

Веси, поздрави за добрите мерки на Дани! На големия му махах бебешката кал с едно кремче - Мустела Стелакер, специално за това е. После обаче дадох кремчето на други майки, а на него отново му излезна бебешка кал.  Laughing Та втория път не купувах кремче - половин час преди баня го намазвах със зехтин, после като къпя и под течаща вода разресвам с гребен или четка и за нула време паднаха.  Peace
Малкия няма бебешка кал изобщо пък.

Така, моето момче от днес е със забелен пишок, голям рев реве.  Cry Сега спи де, но днес бая се погърчи.  Mr. Green ХБ му е 114, малко ми се види, но педката каза, че всички останали показатели са му перфектни и е доволна, урината също му била добре.

# 126
Набързичко пиша пак, че бебо вече недоволства.
Гледам, че сте писали и за кашите. Аз давам от приблизително 3 седмици на ХИПП бананова. От скоро давам и една с глутен. Правя я точно както е казано на етикета и нямам проблем с разбиването, няма буци. Моят проблем е друг. Като, че ли не му стига на Дани. Изпива я и после реве за още. Давам я към 19 часа. По принцип съм чела че би трябвало тая каша да го засити, а той човека след 3 часа пак търси ядене. Та не знам дали да давам допълнително. Но пък тея каши запичат. Откакто ги въведох зора с акането е доста по-голям.

Мики, Ника благодаря за бързите отговори. Ще пробвам и дано се справя, че Дани много мърдясва и ресането не е лесна работа.

Лека вечер от мен.

# 127
Добра вечер!
Супер са мерките на всички бебоци! Simple Smile
Деси, браво на Диманка! Настигате ни!
Плами, тъкмо навреме ви свърши почивката! Времето стана доста студено, последните дни! Цункай малката от нас с Борето!
Хубава темичка сте открехнали за  киселото мляко?!? newsm78

# 128
От мен днес само въпроси, но срам-не срам - някой дава ли царевица, че се двоумя? Embarassed

# 129
  • София
От мен днес само въпроси, но срам-не срам - някой дава ли царевица, че се двоумя? Embarassed
Аз.  bowuu В доста от пюретата я има.

# 130
Здравейте Hug
Неви радвам се,че Деа се оправя!Аз взех такова дървено столче на Сияна и също съм доволна(засега).
Деси браво на порастналата Диманка!
Ла вида лока аз мисля къ края на 7-я началото на 8-я месец да дам на Сияна кисело мляко,но само като следобедна закуска( с бисквитки,за разнообразие на кашата)
Пеперудке браво на Андрей за перфектните мерки!
Карли браво на Ели!
Котенце царевица не давам още.
Ника гушки за Макс!

Аз обувки и днес не купих.Утре сигурно ще взема онези първите които харесах.
Сияна вече си седи доста стабилно седнала,само като се присети за някоя играчка и полита напред тогава.
Да я похваля,че снощи заспа към 22ч,а тази сутрин стана в 9 Heart Eyes с две пробуждания към 5 и 7 ч.Дано скоро да ми се случи пак Simple Smile
Вчера следобяд започна да кашля едно такова ЪЪЪ и не можехме да разберем кашля ли,номера ли прави и бях решила ако продължи и днес  да прави така да идем до педката да я види,но днес е забравила това си умение.Успокоих се поне,че  е било кашлица.
Желая ви лека и спокойна нощ! Hug

# 131
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
 wavey Здравейте!

Царевицата аз давам с една каша на Милупа. Ники почти я харесва.

След дълго търсене на каша, която не се втечнява вече имам следния опит с тях. Купувам си безмлечна и я правя с топла вода. Отделно пасирам плодове и тях смесвам с кърмата. После ги смесвам двете и действам с лъжицата.

Според вас добре ли е да се дават различни каши. Нали не е хубаво да се дава различно АМ, а всяка фирма си слагат в кашите своето мляко ... newsm78

И на Ники му излизат пъпчици от овесената каша на Хумана. Даже не бях се замислила, че може да е от тях.

Аз имам доста накупени каши и сега като ги свърша съм решила да приключа с тях. Голяма химия ми се струват. Ще си купя елда, просо, овесени ядки и т.н. Смятам да ги кисна от вечерта, после да ги сварявам, да отделям зърната. Да ги смесвам с парени плодове и кърма и да пасирам. Намирате ли го за удачен вариант да заменя кашите с това?

И накрая да се поФаля. Ники стои много добре вече седнал. Днес и вчера разходката ни премина изцяло в седнало положение. Даже стоя стъпил на краката си и хванал се за борда отпред. Дали не бързам много? newsm78
Освен това днес за първи път се изправи от легнало положение в седнало. Започна да маха с ръчичка за поздрав. Laughing

# 132
Аз давам чиста царевица на Семпер!

# 133
  • София
Нарцис, аз на моя човек му давам различни каши.  Peace Млякото в тях като цяло не ме притеснява, нито млякото в десертните пюрета. По принцип аз чиста каша не съм давала - ако е безмлечна винаги слагам АМ и плод, ако е млечна - само плод.
А щом ти се занимава - мисля, че домашно приготвените каши са удачен вариант, аз съм мързелива.
Не бива да се притесняваш, че Ники е стабилен седнал - то детето ще си покаже ако не му е добре или е уморен. Макси все още не е стабилен без опора, но когато е буден обикновено е седнал в каляската и цялата разходка си седи.  Peace

# 134
Нарцис, подкрепям Никича - води се по детето и дишай спокойно! Peace
Колкото до млякото в кашите, доколкото знам само Nestle слагат адаптирано, на останалите пише "сухо мляко" (по памет).

Общи условия

Активация на акаунт