Февруарче малко спирка няма - нека да му мисли мама (18)

• 27 737
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Ради, няма проблем да си пийне малко кръвчица  Wink Може да видиш кървави нишки в пелената, но това е нормално.  Ако можеш да оставиш тази гърда с малко размазана кърма върху раничката на въздух, това може да помогне да заздравее по-бързо. Добре е обаче, ако те е гризнала умишлено и продължи да опитва, да и обясниш със строг, но не рязък глас, че те боли и така не може да продължава. Бебетата са доста разбрани и при много майки, това има ефект. Може също и да спреш кърменето за по няколко минутки, докато разбере, че това е е хубава игра.

# 166
Благодаря много за успокоителните думи  Hug
Сега след колко време мога да и дам пак тази гърда-че ме е страх да не текне пак като засуче..

# 167
Недей да я отлагаш прекалено, че да не вземе да се препълни и да ти създаде дискомфорт. Можеш да опиташ на първо време да даваш в началото на кърменето здравата, а към края, наранената. Идеята е, че когато в началото засуква по-силно, а към края няма да е толкова гладна и вероятно ще суче по-лекичко.

Бързо възстановяване и дано не повтаря  Hug

# 168
  • София
ДВ! Hug

Miss_Butterfly , добре дошла! Браво за хубавите мерки на адаша! Heart Eyes И Андреа си е пухкавелка, ама това е положението Simple Smile
Далче, скорошно оздравяване на Бо! Praynig
Стар, добре си се наредила, но дано все пак гледането на 3-те деца се окаже безпоблемно  Hug

Андреа също категорично отказа да яде пъщарнака на Hipp, стисна уста и не я отвори докато не видя, че отварям ново бурканче  ooooh!
Иначе тя също издава странен цъкащ звък и казва мама, баба, дай и нееееее  Simple Smile И вече успява да се придвижи малко напред с проходилката ( до сега като раците ходеше само назад Mr. Green )

Мяуче, весело и безаварийно изкарване в Кокаляне! Hug

Бръмби, приятно прекарване и на теб! Хубаво да те поглези мама!  Simple Smile Hug

# 169
А пък моето чаве днес постави рекорд по неспане.
Събудила се е в 8,30 сутринта и още не е заспала.Изобщо не е спала през деня.Тя и по принцип спи малко през деня : 3 пъти по 30мин,ама днес прекали.И кисела.......

# 170
Почвам да се притеснявам вече.......не е нормално.
Някакви идеи....... newsm78

# 171
  • София
ДВ!
Аз се намолувах в Сердика, свърших работа половинчато - Софи се обзаведе с дрешки за ДГ, които ще й бъдат и за подарък за именния ден. Купих няколко анцуга и няколко блузки, трябва още, но друг път.
Калина не й купих нищо от това, което и беше нужно, но се сдоби с маратонки 20 номер. Обух й ги - големшки са й естествено, ама направи няколко крачки с тях, за да зарадва мама.  Mr. Green Останах без крака, 2 часа се мотахме като гламави с моя мъж.

Иначе Калинка днеска беше уставна през деня, но и много гледачи се появиха та сутринта пласирАх голямата на сестра ми, дадох малкото майка ми и баща ми да си играят с нея та поразчистих малко кочинката, но има още много. И утре е ден, обаче.
Зъбите и днес не избиха, вземат ми вече сериозно здравето - от 3 месеца са заизбивали и ми писнА!

Шаманич, жива да си душо! Големи благодарности - по твоята методика ДЪ ДЗВЕР вече не ме хапе докато цока.  bouquet
Мале с тоз пъщарнак голям смях - няма средно положение, честно! Или приритват за него - моята мома - или тотален отказ  Mr. Green
Отивам да мързелувам вече, хубава вечер и приятни сънища.  bouquet

# 172
Сузи, не е страшно (освен за теб)... Hug
И Алекс е имал такива дни. Опитай да я погушкаш, полюлееш, попееш - всичко, което предразполага към спокойствие, накрая ще се предаде.
Търпение и нерви!  Praynig

# 173
  • София
Слънчи, приятна ти почивка!  Hug  Crazy
Сузи, аз като е много кисел и не ще да спи - гоня всички, оставам само нощната лампа в спалнята и го приспивам на ръце. Обикновено когато е кисел, то наистина е кисел и превъзбуден и заспиването може и да отнеме час.  Mr. Green Винаги мисля, че нещо го боли в такъв случай, знам, че е тъпо, ама все такива мисли ми минават през кратуната. Няколко пъти съм била на косъм да му дам Панадол. Дано скоро и мине на мадамата!  Hug

# 174
# 175
Здравейте,мадами!
Не мога да се докопам напоследък до компа от съществото Калоян.Хванала го е обичта и нуждата към мама и не ме изпуска за 2 секунди от очи.Постоянно трябва да е в контакт с мен и щом се събуди сутрин първо се обръща към спалнята и казва "мама" и после започва да мрънка докато не го гушна.Направо ме побърква!Силно се надявам да е някакъв период ,който да отмине бързо,че не знам...
Иначе сме добре,гледам да не ви изпускам края,но не съм адекватна да се включа в актуалните теми.Време е да се релаксира!Лека ви вечер!

# 176
ДВ!  Heart Eyes

И ние днес мол-увахме, но в мола на Карфур.  Mr. Green Купихме зимно яке на Йони, аз си купих маратонки за спорт, че моите бяха вече за смяна, а мъжът ми се сдоби с дънки. За всекиго по нещо с една дума  bowuu.

Пащърнакът е от любимите на моят син  Grinning. Слънчи, май си права - силно го любят или мразят  Mr. Green. На мен ми допада много. Леко сладичък е.

Сузи, пусни й музика за релакс. При Йони действа, ако случайно се изнерви, но на него това рядко му се случва.

Толкова силен тембър вади това момче, че ще оглушея някой ден - "еееееееее" с напъване и почервеняване,  "нееееееее", това са му крясъците на него, но го чуват през 2 преки, сигурна съм  Joy. Цели да ми привлича вниманието по този начин. Ревнува ме от всяка дейност, с която се захвана. Няма спиране той - по цял ден скача - или в мен или в бънджито, но е шампион, признавам го  Mr. Green. Затова и вечер просто го оставям в леглото, обръща се настрани или по корем, гушка мечето и заспива  Peace  Mr. Green.

Ради, дано ти мине бързо!
Стели, справила си се, сигурна съм!  Hug
Плами, обуваме си децата просто, няма боси да седят я Mr. Green.
Аз лично обувката я възприемам като аксесоар един вид, не само в случай на прохождане при бебетата. Така тоалетът е завършен  Grinning. А и да ви кажа имам няколко познати с прохождащи дечица, на които никога не са им слагали ни буйки, ни обувки и сега да се обуят е невъзможно...Не ги искат, пречат им и това си е...Та и това познава опита. Хубаво е да свикват, ако още не са. Аз отдавна му купувам обувки и проблеми няма.

Лека нощ!

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 21:52 от Ralipo

# 177
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
ДВ, мами Simple Smile
Слагаха се притурки за ДУ ..., е, хайде и една за "Лека нощ"  Hug

# 178
La vida loca, мнооого яка снимка   bouquet

Сузи, не помня дали се кърмите. При нас гърдата обикновено помага като се дразни.

Я да ви питам - давате ли спанак?  newsm78 Четох, че се пасирал с кашата...

# 179
  • София
plami 10, аз давам спанак. Домашно призводство, попарвам го и после го пасирам с останалите зеленчуци. Андреа малко му се мръщи, но в крайна сметка си го хапва ( за разлика от някои купени пюрета, които категорично отказва да яде )

Общи условия

Активация на акаунт