Февруарче малко спирка няма - нека да му мисли мама (18)

• 27 736
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Цитат
Слънчи, теб те прочетох и после Шамана. И аз съм на мнение, че кърмата е доста подходяща в случая (ако има алергия/АБКМ), но не помня дали пък при вас проблемът не беше, че Калина не ще да суче, или суче вяло, или нещо такова...  А защо даваш Малтофер, аз и това съм изпуснала...

Мяу, здравей Simple Smile
Да, кърмата няма да се спира, но Калина суче максимум 5-6 минути, докато има дебит. Или просто прицоква, колкото да не умре от глад. Върти се като пупмпал и непрекъснато нагълтва въздух, значи като новородено е ooooh! В момента, в който лекинко се позасити - няма сила на света, която да я накара да пийне/хапне/цокне. Шише не признава и така или иначе мляко няма да й бъде давано в чист вид, но искаме да й подсилим малкото храна, която изяжда с допълнителни калории.
А малтофер пи, защото има лека анемия - 104 й е хемоглобина. По принцип такава анемия се овладява с храна, като просто се завишават леко количествата. Но при злоядата и капризна Калина това е неприложимо, та дадохме малко желязо - хем да се вдигне хемоглобина, хем да се отвори леко апетит. Целта е постигната отчасти.

Колкото до ДГ - и ние преди 2 години щяхме да почваме от 25-26 септември. Продължи до края на октомври в сборни групи, побъркаха се дечицата. Дано при вас нещата се наредят по-добре  Praynig

# 571
Слънче, искаш ли да се видим на живо и да поговорим, може нещо да се измисли, някакви идеи как да се избегне даването на АМ. Ще ми напишеш ли как е наддавала до тук Калина, а кака и как вървеше на нейната възраст? Как пишка Калина, по колко мокри пелени има в денонощие, пие ли вода?

# 572
  • Варна
Честит 15 септември на учениците Grinning

Ох и аз искам отново да съм на училище, хубави години бяха.

Днес сме сравнително по добре, но да видим до кога  Tired

# 573
slanchezara   най-сърдечно ти съчуствам къто минала по -този път съвсем скоро  Hug
Явор в болницата ядеше Фризопеп,мен ми се видя много гадно и горчиво,а и той го ядеше колкото да не умре от глад.
Сияна бързо оздравяване на сладурковците,а за колата хич да не ти пука ,моя мъж колко пъти ме заплашва,че няма да я видя повече ама .......бързо му минава.

# 574
  • София
Благодаря ви момичета  Hug
Шамане, ще се радвам да се запознаем и да поговорим  Hug Утре ще се опитам да дойда на сбирката ви в Заимов, но не съм сигурна, че ще успея - кака Софи в петък има имен ден и трябва да се погрижа за почерпката й  ooooh!, както и за тържеството с бабите и дядовците след това. Ако искаш ми прати скайп на лични да поговорим (ако имаш време и желание, разбира се), ако не по-нататък (сл. седмица).  Hug
За наддаването довечера ще й изровя данните и ще ги напиша, че сега бързам Simple Smile
Не пие вода, 1-2-3 глътки макс на ден. Пишка 4-5 пелени пълни уж, ака 1 път дневно в твърда консистенция напоследък.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 15:05 от slanchezara

# 575
Момичета, аз вече писах,че няма да идвам утре, защото трябва да ходя до работата ми, до ДГ, до общината, до Джи Пи-то Радинско и т.н. А и Велви и Шамана нямат май тяхна уговорка, та да не излъжем някоя мама да цъфне там на пусто  Sad

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН НА ГОЛЕМИТЕ НИ ДЕЧИЦА , ДАНО ДА Е УСПЕШНА УЧЕБНАТА ИМ ГОДИНА И ДА НЕ ТРЕВОЖАТ МАЙКИТЕ СИ
  bouquet  bouquet  bouquet
Слънчи, много съжалявам,че така се получава при вас. Според мен трябва да отидете при алерголог веднага, и аз като Шамана хич не им вярван на "личните" че отбират от алергии.. Дано отшуми бързо това чудо Praynig
Радина тази година ми направи алергия към ягоди (брат ми като малък имаше) два пъти и давам и двата пъти става на червени петна за минути  ooooh!
Страхотна лудница е при мен, та ви оставям
До скоро!  Hug

# 576
  • София
ДД!  Hug

Аз мислех да sе пооплача малко, но като чета през какво минават Сияна и Слънчезара, направо ме е срам, затова ще си замълча философски.  smile3505
Първо да ви поздравя с първия учебен ден и да пожелая на всички ученици, предученици и бъдещи ученици да са любознателни и будни и да дават поводи за гордост на горките нас, техните майки.  Mr. Green Честито и на всички даскали, ако има такива в темата ни. Това е професия, която страшно много уважавам!  Flutter

Тъй, да ви почна сега наред.

Плами, радвам се, че преборихте запека!  Peace Диди обожава пюрето от слива на Гербер (обожава и самия плод в суров вид), но не ѝ действа разхлабващо или поне не веднага и не така... прочистващо, ако мога така деликатно да се изразя.  Mr. Green

Балеринка, представям си какво ти е покрай баткото.  Crazy Дано да си починеш!  Hug

Пух, покрай първия учебен ден подсъзнанието ти се е разтревожило за светлите бъднини на Сиянка и затова сънуваш такива щуротии!  Mr. Green

Любезна, много набързо това с градината!  Confused Представа си нямам какво ти е... стегнато под лъжичката. Ама не изпускай шанса, после ще е по-леко. Wink Да ти напомня (с цел да ти вдъхна малко кураж Hug), че Вики даде Криско на ясла на 6 месеца. Вярно, че там е по-различно ама пак си е да се отделиш от детето си... Мен ако питаш не ми трябва ни да работя, ни нищо - Диди я пускам по белия свят чак на 30 години!  Crazy

Далче, дръж се!  Hug Ще свикнеш с тоя палавия Бо, къде ще ходиш!  Crazy

Варненки, какво стана с тая вода, тия луди ли са?!?!  #Cussing out #2gunfire

Ел, и на мен ми е някакво такова тъпо, при все, че имам 19382938 неща за вършене.  Tired А ябълките... не знам.  Thinking Идват ми наум само някакви сладкиши (кексове и пайове), в които да заминат едно 2-3 кила.  Blush

Съни, Диди също е беззъба и адски много крива засега.  Peace

Рали, браво за спорта! И аз не бих издържала на тае-бо-то, но имам други подобни страсти, които не мога да утоля, защото няма на кого да оставя ДидиTired

Мяуче, тия са за убиване.  #2gunfire И какво се очаква да правите докато евентуално приключат ремонтите?  #Cussing out Иначе Люс както винаги е зашеметителна!  Heart Eyes Това дете се разхубавява адски много!  Flutter

Пеперудке, и при вас драми.  Tired Какво да те посъветвам...  Thinking Стискай зъби, не слушай много много чуждите приказки и си гушкай АндрюHug Все някога ще свърши пустия ремонт!  Peace

На останалите няма как да им помогна (тия дето са с въпроси), затова да взема да ги почерпя ей така, без повод!  Blush

# 577
  • София
Юхуу,оплачи си е,не се притеснявай ! Crazy

Иначе гледам да съм спокойна,но не се получава понякога. ooooh!

И се чудя кога и моето дете ще изкара една нощ без да се буди или поне да е 1-2 пъти !!?? Crossing Arms

От днес пробвах Андрей дали се изправя на крака като го хвана за ръцете и отговорът е ДА ! Heart Eyes Може би и по-отрано да го може,но ме беше страх да не му извадя ръчичките. Blush

Аз да ви питам - през колко време въвеждате нещо ново в менюто?

# 578
  • София

Аз да ви питам - през колко време въвеждате нещо ново в менюто? [/color]

През 2 дена. Още от началото.  Blush Сега вече през повече време, щото си хапва и познати неща Диди.

Ми кво да се оплача... Безсъние и липса на време за неща, несвързани с Диди, скука.  ooooh!

# 579
  • София
Същата история и при нас... А сега от октомври почвам и унито и ще е все по-забавно! Rolling Eyes Crazy Mr. Green

# 580
Здравейте момичета! Хайде и ние да се отчетем-днес бяхме на консултация  и моя звяр е качил само 130гр/сега е 7,130кг/ и 1 см-66 е вече.Притеснява ме че  е качила малко. Яде плодови пюрета,зеленчукови и каша от време на време.Педито ми каза да и предлага Кисел-не е ли рано ShockedИначе ни биха противохепатитната и се скъса от рев. Това дете се е наплашило мног-само като влезем в кабинета и с епочва рев ooooh!

Аз въвеждам нова храна през 2-3 дни Embarassed някои мами казват че се чака до 5 дена.

Четох на предишните странички че си пишете за детски кухни-аз когато въведа всичко мисля да запиша Алекса на 'Хер Бебе"-дори носят храната в къщи!

# 581
  • До Балкана
Оле, момичета искам да ви питам децата ви пищят ли пронизително по цял ден! Просто откачаме, съседите ни правят забележки постоянно, ушите ми пращят и пищят по цял ден от пронизителното му крещеше. Не се издържа! Вече няколко дни е така и да го разсейвам и да играе, къде ли не го слагах какво ли не правих и не спира, пробвах да му се скарам със строг тон, все тая! Направо не се издържа! Cry

# 582
Далче, Митко имаше един период на писъци, но за няколко дена отмина, така че имай търпение. А тия па твоите комшии, егати дебилите, какво да направиш, че детето ти пищи, той е малък, какво - да му обясняваш ли, да го биеш ли?! Да си гледат работата!

Аз днес такива ги свърших, че просто ме е срам да си кажа. Заключих детето в колата в комплект с всичките ми ключове и телефона, добре че той спеше и то добре си поспа, точно навреме баща му дойде и взе резервните ключове от вкъщи, че аз и вкъщи нямаше как да вляза, та с бързата реакция Митко въобще не разбра какво е станало. Нямам думи! Sad Толкова съм изкукала напоследък, че не мога вече да се позная... Направо ми иде да се гръмна.

# 583
  • До Балкана
Ох, Бръмби, ще ми олекне след тези твои медени слова  Shocked Нарочно се напъва гадинката и крещи до припадък - от къде толкова сила, глас и въздух не знам! За съседите не ми се говори, мъжлето им отмъсти  Twisted Evil
И ти си се изпОтила от зор ми се струва с тези премеждия. Важното е, че Миташки не се е стресирал и сте отреагирали бързичко! Hug

# 584
Ох, Бръмби, ще ми олекне след тези твои медени слова  Shocked Нарочно се напъва гадинката и крещи до припадък - от къде толкова сила, глас и въздух не знам! За съседите не ми се говори, мъжлето им отмъсти  Twisted Evil

При нас това е така от 5 месечен - много крещи  ooooh!, ама здравата и в къщи и по улиците  ooooh!  ooooh!

п.с.2. А зъб няма на хоризонта, май ще остане последното беззъбо бебе.  ooooh! Mr. Green

а не се знае,може и Криси да е! Няма външни признаци дажее, а само едно мрънкане и неспане нощем,което ме влудява вече ! Tired

Не ще и да сяда без опора още,което взе вече доста да ме притеснява ! Confused

Общи условия

Активация на акаунт