ДЕКЕМВРИ 2009

• 40 598
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Казаха, че е просто лош късмет и че нищо повече не мога да направя относно хигиената й. Не било от това, което аз мислех, че като се изака в памперса акото попада и във влагалището по някога, но аз веднага след акане мия обилно на чешмата по принцип!  Confused

# 166
  • Велико Търново
Казаха, че е просто лош късмет и че нищо повече не мога да направя относно хигиената й. Не било от това, което аз мислех, че като се изака в памперса акото попада и във влагалището по някога, но аз веднага след акане мия обилно на чешмата по принцип!  Confused

Ахам и аз си мислех, че е от акото, а действам по същия начин - мия на чешмата веднага. На мене все ми казват, че от памперси, замърсяване и не знам си още какво и се чудя какво още да правя. Поне да се поуспокоя малко.

# 167
Привет и от нас!Минавам да се поФаля,че от днес си имам първолак!Голямо вълнение,голямо чудо ви казвам,все едно аз ще съм в първи клас :)1Тържеството мина чудесно,детенце се държа достойно,сякаш цял живот е ходил на училище.Каза на учителката,че той си можел да чете и да смята и бил направо за 5 клас-какво да ви разправям,умникът на мама,ама и самочувствие не му липсва Mr. GreenПодвързахме тетрадки и учебници,стегнахме раницата и сме на линия за утре ooooh!Като кача снимките ще пусна да го видите,но днес не ми остана никакво време.И на всичкото отгоре до края на седмицата трябва да се пренесем в новото жилище,а половината мебели още не са готови,просто не знам къде се намирам.Стискайте палци да успеем да се вместим във времето.
Много хубави снимки виждам,всички деца са прекрасни Hug
Денерис,знаеш какво е мнението ми за твоите творби,ама то и моделите ти са страхотни Heart Eyes!
Виждам фонтанелите коментирате,точно днес се замислих,че на Андреа май и е доста голяма и ми се струва,че е хлътнала,което ме притеснява newsm78.Всъщност тя не близва и капка вода,по никакъв начин не мога да я накарам да пие,не знам дали това има някаква връзка...
Също така се замислям дали да не и давам вечер адаптирано мляко,защото започна да се буди все повече,през половин,един час и просто вече не се издържа,на всичкото отгоре зърната започнаха отново да ме болят доста,като в началото.И втози ред на мисли,ако реша все пак да и дам,как трябва да процедирам,като вивеждане на нова храна ли?Да започна с 30мл. или мога да и дам по голяма количество и какво мляко да взема за след 6 месеца ли?

# 168
Скрай, Ани е просто вълшебна фея! Много е нежна и мила! Красавица!  Heart Eyes

Елени, честит първолак! Голямо вълнение, нали! На добър му час!  Hug
Имам същия проблем с кърменето през час от 3 дни  - направо ме побърква - адски е неспокоен. отдавам го на 4 броя нови зъби, растящи едновременно, с тях стават 8... но как пък си наумиха накуп да растат, не знам. Може и да не му стига кърмата ми... но шише всячески отказва, щом усети че не съм аз... див рев до небесата. Ще видим как ще процедирам. Дано скоро отминава този тежък период на безсъници и невротизъм.

# 169
Честит първи учебен ден на всички ученици и учители!
Покрай мен учители да искаш - мама, леля, чичо, свеки и т.н. , много са Simple Smile
Добре дошла на Дисни!
Честити първи крачки на Дамян!
Честити 9 месеца на Валя!
Хубави снимки и чудни дечица - и Ани и Гого и Дамян, дано не пропусна някой, че много ще ме е яд Simple Smile
Колибри, аз време за себе си отделям дори, когато Моничка е наоколо. Спорт, козметик, книга...
В този ред на мисли, да ви похваля лунната диета. При нея се пият само течности за малко повече от 24 часа веднъж седмично. Обикновено диетването при мен е съпроводено с главоболие, но с тази диета се чувствам чудесно и много енергична. Днес луната навлиза в първата си четвърт и до момента съм изпила около 5л течности. За резултати в отслабването ще ви пиша след повече от месец най-вероятно. Аз си върнах килограмите от преди да забременея (57), но целя да сваля тези две, три кила, които си лепнах докато се случи това.
Моничка продължава да прави опити за ходене здраво хванала двете ми ръце. Интересното е, че е разпределила дейностите в къщи. Ходи само, когато аз я държа, при баща си не иска и заспива само в него, а при мен плаче... А кажете сега, има ли справедливост, само аз да превивам кръст по цял ден... Обувките й са на Колев и Колев, единствените, които имаше за прохождане, така наречените "Буйки първи стъпки". Доволна съм от тях засега.
Уокър имаме на Fisher Price, но не го ползваме по предназначение. Любимата играчка на Моника е, но тя го използва за да сяда и става като се държи за него и блъска здраво по музикалната част.Опряли сме го в стената, за да е неподвижен. Въпреки това там вечно трябва да има човек да я пази,защото има навика както стои права, изненадващо да се пуска и да се тръсва по гръб. Още не й работи никак чувството за самосъхранение....
Елфче, киселото мляко на Хармоника го ям от доста време. Мисля, че е добро и истинско, защото вкисва, когато му изтече срока на годност. Мъж ми пък обича "На баба". Това е мляко, което и месец след като му изтече срока на годност пак има същия вкус като преди. Та за това смятам да дам на Моничка Хармоника, искам да свикне с натуралния вкус на киселото мляко, а не на подсладените бебешки плодови йогурти.
И последно, ако има желаещи, утре в 14ч имаме малка срещичка в парка на света троица, който желае да се присъедини, да заповяда.
Лека нощ и късмет Simple Smile

# 170
  • Велико Търново
Благодаря ви, момичета. Ама те всички бебоци са от чудни, по-чудни Simple Smile

eleni79 честит ти първолак.
За фонтанелата -и на Ани ми се струва голяма. По-скоро даже, че от няколко месеца си стои все една и съща. И също хлътва от време на време. Мислех си, че е от липса на течности. Вода и давам, но изпива м/у 100 и 200 мл дневно, не мога да я накарам повече. Питах последния път педито и тя ми каза да не се притеснявам, че всичко е нормално и има време да се затвори.

За килограмите - то и аз си върнах кг преди бремеността, ама все още има дрехи, в които влизам доста трудно. Сигурно не са ми се наместили костите. Пък и не е зле да сваля още 10-тина да кажем.

# 171
  • sofia
Добро утро, да сложа едно кафе ( без торта, доста е3 рано)

Тази нощ бебо спа непробудно до 2 часа. Направо да не повярваш. Дадох каша за вечеря вместо за следобедна закуска. Трябваше по-рано да го направя, добре че беше Портман да ми го напомни  Hug. Ефекта наистина ме изненада, защото дребния се събуждаше много често,аз мислех че не  е от глад, но... Много съм доволна.

Скрай, много е сладка Ани, пораснала и усмихната. Hug

Добре, че каката тръгна на градина, че да имам време да обърна внимание на бебето.  Оказа се че той е по-схватлив от колкото си мислех. Почти схвана номера с "Боц" за един ден, голяма радост. Така е детето иска внимание.

Пожелавам успешна учебна година, на всички ученици и първолаци. Peace  bouquet

Добре дошла на Дисни.

Сигурно, забравям нещо, но пуста старост....
Ааа, да за фонтанелата на Коко, почти се е затворила.

# 172
  • София
Здравейте и от нас.
Честито на първолака на Елени. Пожелавам му успех във вълшебния свят на буквите и цифрите!
За фонтанелата - на Коко се е затворила почти. Вода не пие въобще, лятото в големите жеги да е изпил око 20 мл. и това е. Но тогава пиеше много сок от диня.Сега умира да яде сурови плодове - сливи, ябълки, диня.
За килограмите - преди да забременея бях отслабнала много с диетата на Дюкан - около 30 кг. Сега сам в изходна позиция преди диетата, срам ме е да напиша колко кила. Влизам във всичките си дрехи преди да отслабна. Нищо, сега като минат плодовете и започвам отново, вече зная как  Mr. Green
Стига да мога (т.е. Коко да не заспи баш когато трябва да тръгваме) ще дойдем на срещата.
Това засега от нас. Излизаме на разходка, да използваме хубовато време.Лек ден!

# 173
  • Sofia
Привет на всички.
На Петър му се размина само с два дена течащо носле, но сега пък баткото ни киха нон стоп и трудно диша. Тъкмо го пуснах на градина и днес вече го спрях  Sad, но взимаме всички предпазни мерки и се надявам и на него да му се размине.
Тази нощ Пепи 3 часа си игра и не иска да спи, направо ме разби. Но сега като му погледнах зъбите - втората двойка горни са побелели и то отново заедно. И сега е един крив, направо не се търпи  ooooh! Дано тази нощ избият, че да си поспим и ние.
За атопичния дерматит - Докато кърмих бях на постоянна диета и отбягвах кашкавал, ядки, шоколад, ягоди, цитруси, яйца ... Сега като сме захранени внимавам какво давам на него, но ето вчера и той се изрина и честно да си кажа не разбрах от какво. Нощо ново не му дадох  Thinking Лошото е, че ако се задълбочат петната не минават с нищо друго освен с Елоком. Много не обичам да го мажа с него, но забележа ли, че се влошава го мазвам два пъти, в противен случай става на рани!!!
Фонатанелата ни е добре, като не съм давала вигантола от няколко месеца.
Днес опита и падане по глава от леглото, поплака си, но след това вече внимава като стигне ръба  Naughty
Елени честит първолак  Peace
Относно килограмите - боря се с последните 4 кг., но все безуспешно за сега  Confused

Почерпете са за здравето на мъжлето ми. Днес става с една година по мъдър Wink

scrye Ани е много сладка и очарователна  Hug

Е това за сега, че нещо стана много дълго.

# 174
Мезатр, честит ти мъж рожденник, да е жив и здрав! Жалко, че така бързо се е разоблял баткото, скорошно оздравяване.
Кажи сега за тази алергия, установява ли се с някакви изследвания. Забелязах петна и по бедрата на Дамян отзад. Засега съм сигурна, че му стават от краве масло и АМ. Аз не пазя диети, специални, а го кърмя. Ще попитам и докторицата, 2 дни ми остават дотогава. Ако имаш инфо повече, ще се радвам да споделиш.

# 175
Сега виждам, че поста ми от снощи го няма, но живи и здрави да сме. Grinning
Та, Честит първи учебен ден на всички първолаци, по - големи ученици и учители. Успешна и пълна с шестици година, а за учителите по - малко нерви.
На Марти фонтанелата е почти затворена. Вода пие , но не много 50-100 мл. на ден. И аз вигантола го давам от дъжд на вятър.
А на нас тези буйки на Колев с ципа много ни се изхлузват от крачето, защото са малко широки и не и е стегнато около глезена в такъв случаи, та незнам да взема нови ли докато мине още месец и тези и станат по-добре. Те самите буйки са някак си широки. А тези тип чорап, мами вътре имат ли ортопедична възглавничка?
За килограмите няма да се коментирам , че съм сигурна , че съм най-зле от цялата отчетна. В момента си правя изследвания на хормоните на щитовидната, че направо качвам ненормално, а кърмя като луда. От както съм родила съм 13 кила отгоре. Незнам как ще се оправям. Но да сме живи и здрави като приключа с кърменето, което по съвет на педи е добре да се случи най - късно до към 1 година и 6 месеца ще му падне глад. А и ще трябва да сваля понеже ще трябва да се оперирам от тази пъпна херния дето ме стигна. Абе луда работа. Много ме депресират тези кила. Нямам желание ни за нищо. Пооплаках се.
Мезарт, Честит Рожден ден на мъжленцето ти. Да ти е жив и здрав.
Лек и спокоен ден, мамита. Тука все още си е жегичка, но бебка сега заспинка, а аз ще отида да посвърша нещо домакинско, докато не ми се е изпарило желанието. Laughing

# 176
  • Варна
Привет на всички!!

Елени, честит ти първокласник! Много успехи му пожелавам!
mezzatr , да ти е живо и здраво мъжлето!!! Скорошно оздравяване на баткото, че аман от тия болести.

Ние, семейно вече сме по-добре. Аз оздравях и малката почти не кашля вече. Но чак не смея да се похваля, че предния път като го направих на другия ден се събуди с кашлицата.

Бамби и Ивка има обувки на Колев и колев с ципчето, но постоянно си ги маха от крачето. То хубаво да се вземат по големи, ама като са й тънки крачетата и постоянно ги събува. Трябва да пробвам и варианта на обувките като чорап, дано по се задържат на краката.

allba_a мерси за кафенцето, защо да е без торта? Аз съм голям почитател точно на шоколадовите. Пък за килограмите имам са свалям още 3-4, ама постепенно, не ми се пазят диети.

Collibri , eleni79 по добре не прибягвайте към АМ, освен ако нямате намерение скоро да отбивате. Дори и да не стига кърмата на моменти, при по-често сукане би трябвало да се регулира. Аз пробвах да дам следобедната каша по-късно към 8 и май имаше ефект.

Все се каня и аз да пусна някой снимка, но пусто и време не остава. Ама ето вече:
Тази от разходка в морската.
Ето и от кръщенето няколко: Тук се опитва да докопа свещта.
Много беше интересен дядо поп, докато я мажеше по челото. Тук и тук на финала  Laughing

# 177
  • Sofia
dori_ta малката е като една кукла!!! Пу пу да ти е жива и здрава и много да те радва!!!
Collibri като кърмиш през кърмата отива и в бебо, за това трябва да внимаваш с какво се храниш. Аз от лично наблюдение мога да кажа, че Петър се обрива ако ям кашкавал, ядки и ягоди - за другите неща не съм забелязала.
Алергията се установява с няколко вида изследвания, но за да са по реални трябва да е по - голямо детето. За това на Пепи още не сме ги направили, ще изчакаме да стане на 10 - 11 месеца и тогава, че за яслата трябва да представя официален документ какво не може да яде. А за сега всичко е само по мои наблюдения и предположения, за това и се осмелих да му дам малко количество попара, за да видя дали наистина е това което предполагаме. За мое съжаление се оказа, че с попарата ще изчакам поне до година (въпреки, че Доки ме съветва да пробвам с домашно козе сирене) вече не смея да си играя с детето.

bambi2009 за чорапчетата  - няма ортопедична възглавничка.
Благодаря на всички  Hug

# 178
  • Велико Търново
dori_ta страхотна е малката, пу-пу

Относно обувките, Колев и Колев имат и обувки с цип и връзки. На Ани са такива, понеже и нейното краче е малко и слабо и другите и падат. Но с връзките си е друго, е постоянно ги дърпа, ама какво да се прави.

# 179
  • Варна
Благодаря ви момичета!!   bouquet

scrye и Ани е голяма сладурана!!
Аз не взех от обувките с връзки, защото си помислих, че постоянно ще ги дърпа. Незнам дали сбърках Laughing

Общи условия

Активация на акаунт