ДЕКЕМВРИ 2009

• 40 412
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Marleen  Praynig Дано се оправи малката по - бързо, а вие да си изкарате една страхотна почивка.
За детска кухня не съм мислила, но тя така или иначе ми е далеко и при лошо време ще ми е трудно да отида!!! Така че, за сега ще си готвя аз.

# 436
Благодаря на всички които взеха отношение по въпроса с кърменето.
Честито на всички проходили дечица!
Дачко е страхотен!
Marleen - дано бебето бързо да се оправи и да се насладите на една чудесна почивка.
Валето ми оздравя, но сега аз пак съм със сополи и болки в гърлото, май си предаваме един и същи вирус?
Аз лично много съм се изнежила и съм станала болнава, ама то и времето е едно такова гадно... и дрехите ми съхнат по 3 дена (че нямаме балкон и простирам в банята)
Болните дечица бързо да се оправят.
За кухня и на мен ми се иска, но нещо са ги погнали с проверки и естествено са открили доста нередности, та се чудя дали да я записвам или да и готвя, ама няма да мога да правя такова разнообразие като ДК, та още не знам  Confused
Тинитка - малкия е много голям сладур!

# 437
Marleen, дано всичко мине бързо с детето и да прекарате чудесно на почивката  Peace
Тинитка, ние сме на ДК от този месец, тук в Пловдив се подава предварително поне 2 месеца и на бележката пишат кога имаш право да вземеш кухня и кога да си вземеш купони (тук е с купони), но предварително не искат буркани, а си носиш всеки ден от вкъщи твои.
Петя, защо не си направиш изследвания да видиш какво е положението с хемоглобин, желязо и други подобни?
Аз след като родих също много се разболявах и на моменти ми се виеше свят даже и се оказа, че имам анемия, пих 3 месеца желязо и след това всичко се оправи и да чукна на дърво не съм се разболявала.
Лек ден

# 438
# 439
Марлен имаш стиснати палци от мен Peace
Тинитка  ние сме на ДК.вече около 20 дни.На мен лично ми е много удобно и близко.Досега винаги аз съм му готвела(избягвах пюрета),но това разнообразие  не мога да го измисля.В крайна сметка всеки сам си прецинява.
Ейййййййй  Дачко и Андрейката направо са страхотни Hug

# 440
Мен все повече ми задават въпроса "Няма ли да я записваш на кухня?", че досега все съм й готвила всичко. Все повече се замислям, защото вече доста комбинации извъртях и почвам да повтарям ... Но пък от друга страна имам известни притеснения за хигиената и качеството на продуктите.
Другото, което ме притеснява, че тепърва застудява, а трябва всяка сутрин да излизам в студ, дъжд, сняг  с "бебе на ръце" (няма на кой да я оставя), да паля колата за 100 метра, и почва мързела в мен да се обажда ... Та още го мисля този въпрос с детската кухня дали да записвам. Май ще е най-добре до годинката да съм я научила да хапва от общата ни храна и тва е. Третият вариант ми е да поръчвам 2-3 пъти в седмицата примерно от частна кухня да ми доставят.
 newsm78

# 441
И аз съм в чуденка за тази кухня,да я записвам ли,да не я ли записвам... newsm78.До сега съм и готвила,но и аз вече се изчерпвам,а и рибешко,заешко....нещо ми е сложно за намиране,или по точно заешко никога през живота си не съм готвила,нито пък яла,риба прясна трудно се намира(имам е предвид истински прясна риба,не само така наречена)та и аз се чудя какво да правя.Като чета разни отзиви,за хигиена,произход и т.н.все повече започвам да се разколебавам.Ще съм благодарна ако някой сподели повечко инфо по темата.
Честит рожден ден на малката Поли,макар и на патерица!Да е жива,здрава,умна,красива и много щастлива Hug!

# 442
  • София
Добър вечер от мен! За детската кухня, изчетох темата за частни кухни във форума, разгледах сайтовете им и поръчах за другата седмица от Ян Бибиян. Хареса ми менюто. Ще я доставят вкъщи. Това, което Дарлин е споделила е идея, имам предвид поръчването два-три пъти в седмицата. Той Коки не може да изяде толкова храна. Ще пиша отзиви. Прави ми впечатление, че все повече иска да яде храна на пърченца, въпреки двата си зъба, дъвче ли дъвче Grinning А ябълки как яде  Joy
Хайде, лека вечер от мен.

# 443
и Миа е на кухня вече. Много съм доволна аз - първо, че детето всичко си изяжда и мн и харесва (за разлика от пюретата), второ, че сега си ака нормално (пак за разлика от бурканите, от които беше вечно запечена), трето, че ми е на близо, ама направо си е през един вход от нашата кооперация  Grinning и четвърто разнообразието, което аз едва ли ще и осигуря, а и времето, което трябва да отделя за приготвяне и то на една-две порции всеки ден (честно казано абсолютно не ми се занимава)  Peace
Мисля, че за нас ДК е идеален вариант и щерка ми е повече от доволна  Grinning
зъбиииииииии  newsm78 кво беше тва..... няма такова нещо в устата си....... още
за вървенето - почти върви, по-точно върви си и обикаля като луда по цял ден хваната за двете ми ръце (пръстчета)  Laughing
абсолютен дивак е, не ми дава мира, не се спира за секунда. вчера на консулт се оказа, че за втори месец нищо не е качила, някакви си 50 гр., а си хапва доста добре.... то как да качи като по цял ден "тича" напред назад, а на см го докарва иначе  ooooh!
И сега да попитам - на Миа и сълзи едното оче, вече повече от месец и тече, чисти сълзи, но почти постоянно. Няма секрети, гурли, някакви такива слузести истории, само сълзи и отдолу образува торбичка. Направи ми впечатление, че като е хладно и духа сълзи постоянно. Очните лекари тук се чешат където не ги сърби и нищо. Някоя мама да знае какво може да е това? Слагах капки за конюнктивит - нищо. Сега си мисля за запушен слузен канал......  newsm78

# 444
Здравейте.
И аз мисля да я запиша на ДК,но след около месец.Като начало е добре,но нашата е само една,държавна,и разнообразието не е голямо.Но пък аз мога да си купувам месца и риба и да й слагам.Така правех с Лизи.  Peace

CatWoman,може наистина да е запушен слъзен канал,но интересно как до сега не сте имали проблеми.Да не е само стеснен?  newsm78 Ади беше (и не знам дали все още не е  Rolling Eyes) със запушен канал и средата на септември ходихме да й го сондират.Но при нея имаше секрети,много!  Confused За това отидох,че и никакви капки не помагаха.След сондата ни казаха,че може пак да й сълзи ако има хрема (като набъбне лигавицата на носа се стеснява канала) или при ветровито време.Всъщност и на Лизи й е така-при хрема и ако й духа в лицето,й сълзи дясното око,а каналчето й се отпуши още на няколко седмици.Явно все пак си остават стеснени.Можеш да й правиш масажи,за да изтичат сълзичките,защото ако се събират,може да се получи инфекция и да започне да секретира очето.Слагаш си малкото пръстче в очната ямка,натискаш леко и правиш като движение като запетайка на долу. newsm78 Дали ме разбра?Дано се оправи,че е гадно да го гледаш.  Hug

# 445
Тинитка, спрях Ранитидина още същия ден.Не можах да се свържа с въпросната докторка и на своя глава реших да не му го давам.Разстройството беше само един ден.На другия вече нямаше, а и е спокоен.Така и не разбрах от какво беше това неспокойство(аз го преписвам на въпросното лекарство).Сега баткото ми е болен, ама той мъкне вируси от у-ще, така че нищо ново.
На разходка не сме излизали от няколко дни.Последния път умряхме от студ и двамата, а бяхме екипирани като за ски.Днес ще се помотаем по магазините, трябва да си търся мебели за спалнята, бюро за големия, някакви шкафове за обувки и т.н.
Детска кухня има частна близо до нас, но още не съм я пробвала.За държавната не знам дали ще се доредим, защото там къде готвят вкусно е запълнено, а в другата храната е ужасна.Марти не искаше да я яде и повечето неща ги хвърлях.Ще мисля по въпроса.

# 446
да, pebs, разбрах какво имаш предвид. хич не ми се иска да е запушен. наистина съм си мислила за стеснен. днес бяхме навън и пак сълзи от вятъра и хладното, а в нас си е ок. а какви бяха секретите на ади? какво точно е секрет, говорещ за запушен канал? с масажи и сребърна вода дали да не пробвам...... точно от това сондиране ме е шубе. капките спрях да и ги слагам, защото ефект няма. торбичката под окото и си стои и се вижда с просто око, а очето сълзи все едно плаче, дори и не е зачервено. какъв конюнктивит, какви глупости ми говорят лекарите тук  Tired
btw и на снимката в подписа ми се вижда торбето под лявото око, хем е отпреди два месеца (а сега е още по-подуто май)

# 447
Секретите й бяха като гурелчета,жълтеникави,гадни,лепкави...  Rolling Eyes Но той секрета и при конюктивит май е такъв,щото то си е инфекция.При запушения канал точно това става-няма дренаж,не се оттичат сълзите вътре в очето,задържат се и от това се получава инфекцията.Сребърна вода не знам,а и щом няма никакви секрети,всички капки и т.н. са излишни.Капките са точно за секретите,да се излекува инфекцията.При вас едва ли ще се стигне до сондиране.То само с масажи се отпушва понякога ( при нас не,за съжаление) ,така че започвай ги и ги прави постоянно.По 5-6-10 пъти на ден,като тая "запетайка" я правиш 5 пъти на масаж.Те и главичките им порастват и каналите се разширяват.Така ни обясниха на нас в Мед. Академия.Една позната майка пък скоро ми разказа,че на нейното момиченце (колкото Лизи) 2 пъти са й го сондирали и сега пак е така,както при вас-сълзи.Един от многото доктори й казал,че изобщо не бива да се сондират,защото до 3 години се оправяли сами.НО аз съм чувала много версии-до 6м.,до 1г.,до 2г.,чувала съм и че след 1 г. става по-сложно и не става от първия път и какво ли още не! ooooh! Май за момента няма конкретен отговор кое е по-добре.Аз отидох,защото много секретираше,всяка сутрин се будеше със залепнало оче и не можеше да си го отвори. Sad Много беше гадно!И не съжалявам ,че ходихме.Манипулацията е 5 минути,упояват ги с райски газ за 4мин. Никакви реакции нямаше от него.
Много дълго стана,но ако имаш още въпроси-питай!
 Hug

# 448
Днеска нали бил най-щастливия ден за годината  ooooh!,та се събудихме болни с Вики с разстройство,болки в стомаха и температура.Не иска да пие нищо,едва му набутахме един ентерол в устата .
Дали да свалям температурата -38 градуса,какво да го правя?

# 449
  • София
Гъбка, денят си е скапан...
На мен за температура лекар ми каза от 37.5 до 38 - нищо, от 38 до 38.5 - Панадол, нагоре - свещички Ефералган (от 150мг разделена на 2 по дължина - таква имаше в аптеката тогава). Всъщност дозата е по-малка от предписанията по опаковките. Това е за температура мерена в дупето. Т.е. там температурата е с 0.5 градуса по-висока. Питай лекар все пак, но на мен лично педиатъра два пъти не ми е  вдигал в неделя...
Вируса е кофти, но минава бързо. Дано се оправите скоро.

Общи условия

Активация на акаунт