ДЕКЕМВРИ 2009

• 40 613
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Сега да поразкажа...след като обясних на всички баби, че бебчето не се се стреснало от дрънчащите огледала...
Alba, кофти беше - да! Добре, че Борил беше в мен и реши, че аз си подскачам Simple Smile
Успешно сме напреднали със храненето. Едва ли не по-лесно ще ми е да кажа какво не съм въвела отколкото колко неща си хапва юнака. Не съм дала сирене и жълтък. Риба. Малини и т.н. Грах и леща. Гъби. Разбира се и мляко. Днес ще давам плазмонски сирена и тия дни - попарка, но мился първо с извара. Колибри, и на мен ми виси човека постояннно на гръдта и мился да замествам ядене. Двам каша с плод сутрин по 130-150мл и пюре на обяд - пак толкова. Отстрани с кърмене. По средата - кърмене и следобяд до лягане - кърмене, кърмене...кърмене...
За невербалното - моя не вдява да се обяснява. Демек съвсем вербално си изписуква, че не ще повече, но това е доста рядко така, че се чудя дали не може да поеме и повече манджа.
На ръце - никога не е можел да запи. Ама вредни навици за изкореняване все си имат Wink Макар, че баба му повече има и при нея се задълбочават - вчера му даде сирене (демек една стърготинка е ял) от салатата си и като не съм я видяла ми го съобщи - Искало си детето!!! Не знам какво да я правя тая жена ще я изгоня накой път и ще се скараме зловещо! Тя нарочно ме дразни и проблема е че го прави чрез детето...
За зоопарка - много им е интересно! Ето снимки, на който му се гледа. Ще се радвам на среща!

# 91
Норе, пак браво за хубавите снимки  Peace, ей сега ще взема и аз да кача някоя от несебърската среща, да видите хубави мами и хубави бебчета

..

качих

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 12:52 от Collibri

# 92
  • Sofia
Джема честита годишнина!!! Пожелавам ти още няколко пъти по толкова щастлив семеен живот  Hug

Нора - снимките както винаги са страхотни, и ние бяхме миналата седмица там, но Петър проспа цялата разходка  Peace

Земетресението не го усетих, само прозорците на терасата издрънчаха доста силно  Thinking

Петър за сега нито се влошава нито се оправя  Praynig Довечера пак ще има масаж.

# 93
Честита годишнина на Джема!
Нека любовта, която ви е събрала преди 10 години остане все така силна и гореща!!!
Приятно разглеждане на подаръка!

Нора, страхотни снимки! На бабата да и стегнеш юздите - как пък разбра, че детето си искало - сигурно й и прошепнал на ухо Laughing

Free Will, викаш нИ ще Дачо оригамито - мятай го да плете брюкселски дантели тогаз Laughing
Максимундий пък хич не се напряга Ентелектуално - върха на кефа е да докопа кабела на лаптопа и да се зарежда с ток - ей тъй може и 2 часа да изкара.

Колибри, не знам как ще я опазвате Ели - такава хубавица ви расте в къщата - пупупу - за пазене си е Hug Мъжкото Колибири да ходи да си вземе пушка и да дебна от балкона Grinning

Риби и ние ядем - с огромное удовлствие! Сьомга, треска, пъстърва са ни в менюто, плазмонешките сиренца тоже.
Гъбите се дават късно - след 2 годишна възраст дори, така, че Норче не страдай. Аз жълтък също не давам - ще го включа след 1 година. Грах и леща - само в други комбинации, където са в малко количество.

# 94
  • София
Добър ви земетръсен ден Mr. Green Аз не го усетих, висях пред районното за документи. Така че вече съм реди с тези неща, даже имам и жълт талон към книжката, което значи че правя нарушения, ама не са ме хванали Joy
Колибри и аз добавих снимчиците от мини срещата. Гледам все пак сте хванали вируса, а ужким се бъзикахме само Confused И ние се прибрахме болни ама с друг вирус - температура, течащ нос и моя милост със зверска кашлица, която още влача. Говоря като дон Корлеоне - не ми се обаждайте молим, ще получите стрес Laughing
Джема - приятна употреба на подаръка пожелавам и аз и още много години любов и семейно щастие  bouquet
За Александра да се отчета - все пак е отчетна- това дете ми изпива соса - цял ден иска да върви - от момента от който си отвори очите докато ги затвори. Няма умора, няма отказване. Ако седнем, писъци, въобще характера се показа с пълната си прелест, тепърва ще му бера плодовете.
От вредни навици не виждам как да я откажа, все си мисля, че се израстват тези неща и интереса се насочва към нови, така че ще дерзая по тоз въпрос Peace
Опс забравих - на 1 Септември тежеше 10800 отново, но вече е 81см, та вече прилича на върлина, а не на кюфте Heart Eyes

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 15:47 от Elf4е

# 95
,ха !-вредни навици - че наш Емил ни вредни ни полезни има . ден с ден не си приличат .

никога не съм могла да го насиля да яде повече отколкото иска. реши ли блъска шишето или лъжицата и дотам с храненето.иначе яде толкова чисто , че дори не слагам лигавник .
изумително е какво количество мляко изпива хайванчето . чак и аз не си вярваям като го пиша ,ноооо -  най-малко по 260-270мл. , а често стига и до 350мл. #Crazy- това когато е само млечно хранене , де !
със захранването , за разлика от Норчето , ще ми по-лесно да кажа какво съм въвела , ама няма да го направя ,че ще ме заклеймите като нескопосна и безотговорна майка . не съм заглутенила Laughing бамби - свежо много !

по отношение на въвеждането на  храни , съм на мнението на ласси , дори смятам пресните сокове и плодове да са след годинката .
но пък от друга страна , този път ама никак не се втелясвам . захранвам както дойде и както ми е удобно .

mezzatr, Петър нали е с АКБМ ? изненадвам се ,че въвеждаш млечни продукти толкова скоро ! това лекар ли го препоръча !
а ти дерзай с разтривките - явно помагат.
прости въпроса  на хърбела , дето остави детото си да оближе пръсти с прясно мляко , просто съм загрижена

от как се помня все пея  Laughing , тъй де , от как се помня викна ли НЕЕЕЕЕ Емил подскача и бЕга назад . какво ти хилене - а-ха и ще ревне даже !

бамби ,  Емил има проходилка , но мисля дя купя уолкър . по - подходящ ми изгилежда за настоящите му умения .

Джема , честита годишнина !  да употребите и злоупотребите с кеф подаръка!

елфче , ако вируса е пропуснал Александра , значи пак леко си се отървала !
припомни ми за земетресението .
принцип- земетресения не усещам !!! явно успях да заразя и една комшийка,с която бяхме заедно цяла сутрин ,дето пък уж усеща всичките . не и този път , обаче !

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 16:31 от oska

# 96
  • София
Тони стига бе, ти верно ли не разбра newsm78
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3252651
Относно не-то. Като викна Неее, ме поглежда, доволно отговаря ДА и продължава да прави каквото си прави Shocked

# 97
  • тук
хайде със здраве и аз да се явя след последните по-светли постове Simple Smile
не че имам много за казване, но пък имам (както винаги) за питане
1. всички да оздравяват! ЕлфчеHug аз трите почивни дни така ги изкарах и Алекс ме гледаше все едно съм чужд човек като му заприказвам; гнус вирус е, още ме мъчи хрема
2. Джема, още 10 по 10 любов ! (и секс)
3. с туй възпитание направо ума  ми взехте; дано не отгледам дебилче в спокойствието си, но амбиции да го възпитавам нямам
мен ме преследвай най-силно мисълта за мига, в който децата казват "я ме остави на мира и не ми се меси в живота!"; дотогава колкото е по-трудно, толкова е по-славно  Joy

и сега да питам: тази риба, която изреждате, в готови пюрета ли е ? моят не хапва купешки неща (защото съм пИрфектна готвачка ха-ха), а малко ме е страх да ходя да купя риба и да му дам
Ласке, аз мислех червена леща малко да сваря и да му дам за разнообразие. Ако е с картофи (по турски) не разрешаваш ли, а?

хайде, както казват по едно радио - 1 час до заветния уикенд!

# 98
 Джема,честита годишнина и от мен!Всичко най-розАво!
И аз да се оплача от моЙто дЯте.Нон стоп цокене,будене през един час нощем,залепено за мен като ваденка...да продължавам ли ooooh!Единственото ми успокоение е,че виждам,че не е единствена.И аз се замислям дали да не започна да и давам адаптирано мляко,до сега е била само на кърма,но пък от друга страна не ми се ще още да я отбивам..ох и аз не знам.С големия направих така,като си мислех,че ще спре да се буди ама йок,пиеше си млекцето и си се будеше пак през 2,3 часа.Все си мислех,че това ще ми се падне по поспаливо,но уви...остава ми надеждата за третото Mr. Green

# 99
  • Sofia
Oska приемам критики и съвети без проблем. Според мен са си полезни  Hug
Мислех, че като е купешко сиренето няма да има много мляко в него и за това се осмелих да го пробвам. Но аз му дадох толкова малко количество и направо се учудих, че му се отрази. А така ли иначе АКБМ беше само предполагаема  newsm78
До сега каквото и да му въведа го приема без проблем. Апетит си има страхотен.
Относно невербалната комуникация - Петър прави движение с ръце, но когато иска да яде  Rolling Eyes, а не когато иска да спре.

# 100
  • София
Ами явно днес ми е ден за писане, щото беба е на бабин дом Wink, да не помислите друго.
Меза, щом приемаш критики и няма да се сърдиш, аз тогава директно ще те изкритикувам. Ако детето наистина има алергия не е добре по никакъв начин да я изостряш с такива експерименти поне до годинката. То за това не се дават и банани, щото съдържат хистамин, а не защото банана е кой знае какъв алерген. Същото се отнася и за разни други храни. Просто организма трябва да се попази малко чист от подобни неща и вече когато е укрепнал бавно да се въведат. Малко тъпо го обясних, но надявам се ме разбра Hug
Относно купените продукти и друг път съм споделяла, че понеже имам доста добра представа как се правят, изпитвам сериозни негативни чуства към тях. Например в купеното сирене се слагат промишлени количества хидрогенирано палмово масло, закупено от неизвестни китайски производители, за да изглежда мазно, защото маслото му доста преди това е било извлечено. Аз даже си мисля, като ми разрешат сиренето, да намеря някоя чиста бабка с кози нейде из софийските села и да се науча да правя сирене. Кисело мляко съм квасила, едно сирене няма да ми се опре, друг е въпроса кай дава гаранции за неналичието на болести от такива домашни източници, но при една добра термична обработка, все си мисля, че всичко ще е наред.
Я да допиша - значи АБКМ-ти ни беше установено с елиминационно- провокационен тест, което значи точно това - даваш мляко или млечни - има проблем, не даваш - няма. Ами да ти кажа спомена ми е толкова жив, че даже и другия месец да ми кажат можете да почвате с млечните, ще кажа ок, ама ще си направя оглушки за поне още 2,3 месеца.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 16:59 от Elf4е

# 101
меза , ако не си водила Петър на лекар да диагностицира АКБМ , прочети тук или из нет-а за диетата .на Петър няма да му навреди , нито пък ще усети ,че го лишаваш от разни вкусотии . по-добре сега да изкорените проблема , отколкото като по-голям да се налага да спазва режим.
елфчето , добре го е обяснила . аз нямам нерви за това , но поне ще споделям опит.

забравих да отговоря на Жени .
по-редно ми се струва прощъпулника да се направи , когато детето вече ходи напълно самостоятелно и стабилно . казват - трябвало като ходи да може да клекне и после пак да се изправи и да продължи , без подпиране или чужда помощ.
но съм била и на прощъпулници на деца , които успяват да направят едва няколко крачки , преди да паднат .

на Васето не направихме прощъпулник като проходи , но смятам да направя тази година . макар-че той вече  избра професия .незнам какви предмети ще редя като търкулнем питката .
никой не го е насърчавал ,питал или побутвал , просто един ден ми каза "искам да стана палеонтолог".изобщо не се съмнявайте -знае отлично какво значи  . после ме попита дали може заедно с това да бъде алпинист , писател и художник . после допълни и готвач Shocked ! въх..... блазе на снаха ми  Joy!

# 102
.....просто един ден ми каза "искам да стана палеонтолог".изобщо не се съмнявайте -знае отлично какво значи  . после ме попита дали може заедно с това да бъде алпинист , писател и художник . после допълни и готвач Shocked ! въх..... блазе на снаха ми  Joy!

Flutter Да се наредим на опашката за снаха-даже има право на избор!  Laughing
 Hug Hug Hug за трима ви!

# 103
Джема, Честита годишнина. Много любов и щастие.
Елфче, може ли повече за бананите, че аз най - вече тях давам във всички каши иначе няма да яде. Не знаех , че не е добре да се дават. Ще ги спирам.

# 104
Джема, още 10 пъти по 10 години да сте влюбени и щастливи  Hug

Брей, че снимки, брей, че чудо  Laughing много хубави  Hug

Нас земетресението ни сгепца при една лекарка. За сефте ходихме при хомеопат и големи надежди възлагам. Та поразлюля ни, а Алис само където не ми скочи на врата от страх.
За вредните навици - да ви кажа, аз хич не се и стремя да го уча да заспива сам. Мъча се да го приспивам седнала, а той гушнат в мен. Това ми е мечтата  Rolling Eyes но писъците и ревовете са все едно съм го зарязала на улицата  Crossing Arms както и да е...оптимист съм, уж  Laughing
Комуникация - скоро си четох в дневника на Алис, че на 8 месеца е казвала мама, тата, баба и дядя. Тя ли е била много умна, Гогата ли е малко...хъм...назадничав, но от неговата уста освен баба / по адрес на всички нас+кучето/ нищо друго не съм чула. За сметка на това крещи в несвяст, понякога прилича и на кукуригащ петел. А пък за яденето никога не ми индикира да спирам. Яде като за последно. В случай, че не му стигне надава вой до небесата. Въобще е много шумен млад мъж. Крещи като е доволен, като е недоволен, като е гладен, като е наяден, като му се спи и като засъбужда някой  Crazy Да го оклепам още малко - скубе ужасно с широка усмивка, завира всичко, което докопа в устата си, хапе с почти 3 зъба, дърпа уши и дере / това в случай, че някоя мома го е загледала, да я откажа от маминия от сега  Rolling Eyes/Нямам търпение да се приберем в София и да го посадя в проходилката. Вече не се трае с неговите претенции за разнасяне.

Общи условия

Активация на акаунт