ДЕКЕМВРИ 2009

• 40 607
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря, Krasoni   Simple Smile  Това с инфото малко ме хвърля в чуденка, защото не знам от къде да започна  Laughing
Гледаме се с беба, тя ми е първо дете. В леката категория сме по отношение на мерки и теглилки. Кърмя. Захраних към шестия месец. Въведох глутен към 8 месец, в менюто й се срещат разни хвъркати (пиле, пуйка) и заек, но все още не е опитвала жълтък и не пие сокове. Няма зъби. Опита пълзене като снайперист - на лакти и по корем и май не й харесва  Simple Smile Предпочита да обикаля изправена и хваната за ръцете ми. Последната й страст е разхвърляне на кухненските шкафове.

...Освен гъвкавата подметка, трябва да са и с твърда петичка
Под твърда петичка какво разбираш? - подметката под петата или самата обувка в частта около глезена?

# 136
  • София
Привет и от нас.
Да  се отчета от днешната ДК - 8530 или + 530 и 69 см. или + 3 см. Расте малкото човече.
Разгледах много хубави снимки на следки бебоци. Да се живи и здрави.
Ние явно сме в групата на изоставащите. Дава си само пръста за боц и нищо друго не отбира, колкото и да се опитвам да го науча да пляска с ръчички за браво или пък да маха за чао Sad  Sad. Само ми се хили насреща и това е. Когато иска нещо започва да подскача и да цвърчи.
За захранването - яде пуйка, пиле, телешко. Заешкото категорично отказа да го яде. Почти всички плодове и зеленчуци - в суров и обработен вид. Чеша венците с коричка хляб и бебешки бисквити, като след него става мазало Mr. Green
Като го оставихме на баба му за една седмица, за да си направим екскурзията - хич и не се е мъчил или поне така ми се струва, но поне не ни беше забравил. Като ни видя ни се хили насреща и протяга ръчички да го гушнем. Виж на мен ми беше мнооого мъчно, но това го осъзнах чак като го видях.
Има само два зъба и това е, даже поспря и да се плюнчи. Говорих с педиатърката, че от време на време повръща, тя смята, че тъй като не е редовно, а даже вече случайно и понеже наддава на тегло - няма проблем.
Относно обувките за прохождане - смятам да му купя на Колев и Колев и пантофки за вкъщи. Не му хъресва пълзенето, но затова пък ходеното - охооо, стига да има кой да го води.
Това засега от мен, че стана доста дълго.
Приятен ден на всички!

# 137
  • Варна
Здравейте на всички!!
Ние все още сме в редиците на болните - семейно. И аз и малката вече 3 седмица се влачим болни. Таткото поне оздравя. Ивето кашля и й сумти нослето. Навън няма сополи, но явно има някакъв секрет, от който е и кашлицата. Давам един сироп и два вида хомеопатични гранулки, но нещо не се повлиява този път. Много ме е страх да не стане нещо по-сериозно. Утре пак сме при ЛЛ да я преслуша. Поне няма температура, ако е някакво успокоение ....
Между другото направихме и кръщене. Та и аз си имам християнче. Държа се много геройски. Беше й много интересно и през цялото време се опитваше да докопа свеща.
Започна да хапва пак по-малко от храната, че по едно време хич не искаше да яде. Тази сутрин изяде към 100 гр каша. Голям успех беше Grinning. От месата харесва най-вече заешкото Peace
Тия дни се запозна и с проходилката, но още не знае какво да прави в нея. До сега я слагах само в бънджи и сега на проходилката само се друса, много е смешна Laughing
Не иска да пълзи, даже не иска и да седи, все се изпъва като я слагам да сяда.
Иначе като цяло е усмихната, доволна, игрива, но все още болна. Това страшно ме депресира. Като за първо дете и първа болест, много трудно го преживявам, но то и доста дълго се проточи. Все ми повтарят да съм свиквала, че децата много боледуват, ама не мога пусто...

Добре дошла на Disney  bouquet Фонтанелата на моето момиче все още е отворена и май е голяма за тия месеци. Често казано не съм много стриктна с тоя витамин Д. Все забравям да го давам.

# 138
Въх, брях, брях...
ама ей на - преди малко Дамянчик направи първите си самостоятелни 4 крачки - гледам прекосява дивана сам, тъкмо се втурнах да го спасявам, представяйки се как се пребива, но за голямо мое учудване го преброди и се хвана за отсрещните възглавници тотално спокоен и по-скоро стреснат от моята неадекватна реакция...

Е, ъф корс, това въобще не се брои още, но е началото към един още по-весел начин на житие и битие  Grinning

Доритка! Добре си се завърнала, супер отдавна не съм те виждала и ми е драго! Жалко само, че сте болни и двете... дано се оправяте бързо и да се връща тонуса ви  Hug! Честита млада християнка!

Дисни, уелкъм!  Party

# 139
Колибри, честити първи крачки на Дамян, кой знае може да последва и постоянно ходене след някой ден  Wink
Дорита, честита ти християнка   Hug
Пожелавам бързо оправяне и на двете ви, дано всичко се нареди и повече не се разболявате, най - вече малката  Peace
tinitka всичко с времето си, ще дойде ден когато сина ти ще казва всичко  Wink
Disney под повече инфо имах и предвид кога е родена малката декемврийка  Wink
Лека вечер

# 140
Красони, тук съм  Laughing нещо съм много отвеяна тези дни  Rolling Eyes видях колко е пораснал Иван, много е сладък, пу-пу! май и той като Георги всичко завира в устата  Laughing
Дорита, много кофти с това боледуване  Confused но пък си имаш вече християнче, честито!
Колибри, хайде честито  Hug
Дисни, добре дошла  Hug

Ако забравям да спомена някой, моля не се сърдете, нещо акъла ми хич го няма  Rolling Eyes

Красони, притеснявам се да не досаждам с моите снимки, но ще пусна като ме подкокоросваш така  Laughing фотографка, Алис, Георги, пак, Борил на Нора  Laughing. Айде стига толкова, че ме хванаха лудите с тези линкове.

# 141
Хайде Колибриии, меси питка и раздавай с мед!  Grinning
Браво на Дамянина!

# 142
 Laughing хех, бая пюрета има да излапа, дорде проходи като хората. Клати се като пате и хич не си представям на тези малки крачка да носи огромното си телце и глава. Някак адски е несъразмерен още. Тъй че не се брои много много, ама смелостта му е като за 100 - поне не му пука.  Crazy

# 143
Виж на мен ми беше мнооого мъчно, но това го осъзнах чак като го видях.
Ти сериозно ли?
Колибрич, ха, честито! Думби е отличник.
Дорита, честито ви християнче и скорошно оздравяване.

# 144
  • София
...Освен гъвкавата подметка, трябва да са и с твърда петичка
Под твърда петичка какво разбираш? - подметката под петата или самата обувка в частта около глезена?
Disney, имам в предвид не подметката под петичката, ами кожата на обувчицата отзад, която обгръща петата.В този ред на мисли да питам как са тези обувко-чорапки?Там мекичко ли е или.....Щом са препоръчани от ортопед би трябвало да са О.К., ама така си мисля от вчера да питам.
Дорита, да оздравявате!Много е гадно наистина да гледаш детето си болничко.Честито да ви е кръщаването и само хубави емоции от тук нататък.
Колибри, браво на Дамянският!Смелчага!Моят като го оставя прав да се държи някъде (примерно на скамейка)и не се пуска.Така се вкопчва, че не можеш да го измъкнеш.Търси да се хване за някой, на себе си още няма вяра  Mr. Green
Денерис, как ще досаждаш.Би ли му писнало на някой от красота.Фотосите ти са доста зареждащи.ПОздравявам те отново

# 145
Хоооп, запис и да ви чета  Peace
eta, уникален аватар  Laughing

# 146
Анн-Мари е невероятно красива!  Heart Eyes

# 147
  • София
Привет и от нас Simple Smile

Днес се върнахме от почивчица, че утре имаме първокласничка, толкова бързо мина времето, че...

ellica11, и при нас положението с гърнето е повече от плачевно, не може да го понася. За разлика от кака си, която на 7 месеца започна да ака в гърнето, Лилия не иска и да го погледне, голяма борба ще падне усещам Confused Confused

Колибри, какви точно са обривите? Защото и Лилия има само около нослето и брадата, червени и ужасни, но не мога да разбера от какво й се появяват, силно се надявам да е от постоянното плюнчене Praynig Praynig

Disney, добре дошла. На беба фонтанелата е почти затворена, още съвсееем малко има да се затвори докрай Peace

Иначе в речника НИ до момента фигурират "баба, кака, мама, тата", правиМ "боц", показва "колко голяма" ще порасне и си ръкопляска за щяло и нещяло Crazy Crazy

Зъби- все още три броя, като четвъртия е на път и ни побърква съответно.

Хайде лека и спокойна нощ на всички Heart Eyes

# 148
Денерис, точно така е, Иван завира всичко в устата си, не ми се мисли като проходи как ще го опазя  Rolling Eyes
Мерси за комплиментите, а с твоите снимки никога не досаждаш, както винаги са супер, а моделите растат и хубавеят в това число и Борил  разбира се Heart Eyes
CatWoman, Marleen добре дошли отново Hug

# 149
Денерис, точно така е, Иван завира всичко в устата си, не ми се мисли като проходи как ще го опазя  Rolling Eyes

Мда, така е и при нас.  Simple Smile Krasoni, на трети декември е родена малката.

Денерис, много красиви снимки и зареждащи.

Благодаря на всички за посрещането.

Общи условия

Активация на акаунт