ДЕКЕМВРИ 2009

• 40 564
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте! Много, много отдавна не съм се включвала, но когато имам време и възможност, се старая поне да чета Simple Smile
С водата и при нас е подобна ситуацията. Допреди седмица изобщо не я искаше. Сега обаче пие по малко от чаша. То май повече отива по дрехите Grinning, но важно е желанието.
Момичета, ще си давате рожбите на ясла?
На мен ми предстои след 2 месеца и ми е много криво. Но, за съжаление, нямам алтернатива Sad

# 301
  • в огледалото на живота
Ха здравейте,скоро не съм ви навестявала,пък и времето как не ми стига....Драго ми стана да видя,старите дружки,че се разписват,варненки,опланах очи с вас  Heart Eyes както винаги сте страхотен тим,браво момичета  Peace ,а децата като гледам колко са порасли... Hug Ели,твоят юнак доста добре позира,на мен ли ми се струва или стои без опора сам?По отчетните въпроси да споделя:гърнето-ползва дъщерята от месец почти,сутрин след сън,веднага я лепвам на него,докато и оправя леглото,резултатът е налице,рядко пропуска,но не мисля че осъзнава какво прави все още,по скоро е свикване с нещо ново ,с тендеция след време да стане навик. Водата-оф,лочи много мойта жабка,проблеми там няма,сок,чай също не отказва,днес и предложих и натурален гроздов,ама не и се понрави много,зная ли може да го предпочита след време ферментирал .... Mr. Green Чашка с мек накрайник има,но и на него се назландисва,предпочита шишето с биберон.
Цитат
    Публикувана от: Jennie  
Относно дечицата, които не искат да пият вода.  
Това са най-често изцяло кърмени бебета и те не искат да пият вода най-вече, защото сукането от биберон изисква доста по-различни умения и е по-трудно от сукането от гърдата, а не толкова, че не харесват вкуса на водата

Незнам защо,но честно казано повечето бебета които познавам и са кърмени дълго време поддържат тази закономерност,не мога да си го обясня,пък и не съм специалист в тази област,но не мисля обаче ,че е по трудно да сучат от гърдата.... Thinking,усилия има и при двата начина...Друго ,от днес  Мария е записана в ДК,за резултатите ще споделям по-късно,да вметна обаче,че ще наблягам може би на осн.ястие/картоф,зеленчуци,месо/,тъй-като консистенцията му е най-близка до това което досега е яла.Десертите ми изглеждат твърде подсладени... Crossing Arms,супите,в застройката доколкото имам спомен не включваха ли прясно мляко,че за него и е рано още?Мерките  и теглилките ги закотвихме на :9,300кг  и 74 см,добре според мен.Сега обаче да споделя трудния момент-паякомобила не се признава,ръцете на мама-да!Каишки вземах,ама люлее се още кат пиян морков,иначе стои около10,15 сек права сама и тупва.На леглото набира скорост за норматив,пълзи/ей ,тва не го очаквах/,сложа ли я на пода се вцепенява...луда работа.. Laughing  Ами това е,отчет-като за отчетна  Joy Хубав и спокоен уикенд от мен с това парче       http://vbox7.com/play:f6b390ea  

# 302
  • Sofia
Момичета, ще си давате рожбите на ясла?
На мен ми предстои след 2 месеца и ми е много криво. Но, за съжаление, нямам алтернатива Sad

Аз съм в същото положение като теб  Cry Мислих какви ли не варианти, но в крайна сметка януари ще е на ясла.

Между другото забравих да споделя - Петър опита попара с домашно козе сирене - реакция нямаше прие го много добре  Grinning

# 303
Бе аз съм чела, че и на 18м са бебета.... ама явно зависи до колко са болни амбициите на майката  Mr. Green

# 304
  • София
Здравейте,
Девичка, Борил също е на ДК от днес. Аз предпочетох супата да му дам. Питах леличките (държавна кухня е) за застройки и те казаха - яйчен меланж, кисело мляко (2 %, много рядко 3,5%). Кремчетата са със сухо мляко. Изискванията на ХЕИ са да не се ползват пресни мляко и яйца, но вече съм дала яйца, макар и на прах от днес явно...Нищо му няма. С кремчето с мляко ще изчакам.
Джени, успешно пренасяне. Борил, спи в нашата стая. Раните и аз ги оставям сами да минат, но кървави рани не е имал още Simple Smile
Варна, блазе ви за последните лъчи край морето. Малките са си вече големи щъкащи човечета Simple Smile
Меззатр, ДМЯ, в ОДЗ та ли ги приеха хората? Моя не го приеха с 8.1 и ще остане за догодина септември (ако трябва ще ровя за врзки) и може би ще търся гледачка за половин ден и майка ми половин или аз ще си седя на минимална, което по-не ни устройва. Как го измислихте вие? Приеха ги септември и им пазите местата или в заведенията, които са само ясли приемат и януари? Знам, че ако ги запишеш на ясла, дори само заради мястото си губиш майчинството...
Попара с козе сирене и Борил хапна, не се изкефи. Той прояде днес - детска кухня. Захар ли има сол ли - хареса му. Прежалих се и въвеждам.
Лека вечер.

# 305
Здравейте.
Джени, за спането отделно пожелавам успех като дойде времето.
Иван спи в детската от 4 месеца насам.
С ДК и ние сме от днес, човека остана очарован от яденето и чак надничаше любопитно в буркана  Simple Smile
Снимките са много готини, а малките бебета стават все по - чаровни малки господа и госпожици  Heart Eyes

# 306
Привет,
Дмг и мен ме налягат напоследък мисли за различните варианти за гледане на Моничка, когато се върна на работа след два месеца и половина. В държавната ясла не знам ще ни приемат ли, тъй като в нашия район има само една такава за няколко квартала. Частни има много, но преди няколко дни участвах в драма, в която избягало дете от частната градина се опитваше да пресече само булеварда за да си отиде у дома и още ми настръхват косите... Бавачката пък, според мъж ми,  е чужд човек в къщи. Ясно ми е, че трудно ще се вземе решението....
Евилке, хубави снимки. Както винаги, варненки са мацки и половина, а бебоците - страхотни.
Скрай, изкарах чудна едноседмична ваканция във вашия град. Прекарахме с Моничка доста време в паркове и градинки, но никъде не видях Ани Simple Smile. Къде си я скрила  Wink

# 307
Норче, Красони, дано все така им се харесва детската кухня на вашите господа. Това е нещото, което много ми липсва тук. Бях много изненадана като разбрах, че няма ни частна, ни никаква детска кухня. Това е едно прекрасно улеснение за мамата. Не ми се струва и никак скъпо дори човек да избере частна детска кухня. Пюретата, детските храни и продуктите на пазара май са доста по-скъпи, а и като се сложи времето за приготвяне си мисля, че равносметката е само положителна.  Simple Smile
Аз от време на време чета менютата на една две детски кухни, за да вземам идеи за готвене и съм много впечатлена колко разнообразно хранене предлагат. Струва ми се и доста балансирано.
Норче, казваш "прежалих се". Да ти кажа, че според мен дечицата ни са вече достатъчно големи и е ОК да сме по-смели в храненето. Разбира се ако до момента е имало проблеми си е важно човек да е предпазлив!  Peace

За възрастовата периодизация
Ета, ти явно си чела Пиаже. Само той единствен смята децатата до 18 месечна възраст за бебета. Добре, че не си чела Фройд обаче, според който те са бебета до 12 месеца и нарича този стадий Орален, но в анализите си прави разсъждения и заключения, че много хора не успяват да излязат от този стадий не до 18тия месец, не до 18тата си година, ами си остават там цял живот!  Laughing

Ето един цитат, който казва основните неща, но не блести с прецизност: Орален стадии – до една година. След раждането между детето и майката се установяват нови по своята същност взаимоотношения. Слага се начало на емоционална връзка чрез допира на детето до тялото на майката, а с устните и езика до гръдта й. Това е първообраз на сексуално удоволствие. По- нататък то се възпроизвежда чрез смученето на пръста.

Та според анализите на Фройд голяма част от хората се оказват заклещени в този бебешки стадий цял живот, те са вечно търсещи сексулано удоволствие и никога не откриващи го, та и от там проблемите им, които той предлага да се лекуват с психоанализа.

Това лирично отклонение беше за когото му е интересна темата, а за периодизацията на детското развитие ще кажа, че в БГ е възприета руската школа, която всъщност е много близка до класическа и подобна се ползва и на запад. Етапите са условни и възрастта е приблизителна, но схемата изглежда така:

От раждането до 1 г. детето се счита за кърмаче и е в младенческа възраст
От 1г. до 3г. е ранното детство или яслената възраст
От 3г. до 6-7г. е предучилищната възраст
От 6-7г. до 11г. е начална училищна възраст
От 11г. до 15г. е пубертет
От 15г. до 18г. е юношество

За порасналите ни дечица и яслите
Когато попитах как гледате на вашите дечица и дали ги смятате за бебета нямах предвид психологически периодизации, а по-скоро как чувствате нещата вие.  Wink
На мен лично ми се струва, че времето лети  и малкото ми бебе е вече малко момиченце. Не мога да повярвам, че толкова бързо расте и единствено се моля да ми е жива и здрава.
Виждам, че има мами, които трябва да тръгнат на работа и ще се наложи да оставят дечицата си. Пред мен също стоеше този въпрос и доста разсъждавах как точно да постъпя. Тук ако човек не се върне на работа след майчинството, което е 1 година, си губи работата, но аз имам късмета да работя на годишен договор, защото училището, където работя е частно и само си определя правилата, а и шефката ми е разкошен човек и просто ми предложи да ми запази мястото за септември 2011, та за момента нямам вълненията на мамите, които ще си пускат дечицата на ясла. Вероятно целият процес е доста емоционален, но съм сигурна, че и мами и бебета ще свикнат бързо и всички ще се чувстват добре!  Hug

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 13:32 от Tatti

# 308
Здравейте,

Режима на Димана е:

6ч. 150 мл АМ
9ч.   60 мл АМ + попара със козе сирене, масло и сухар
13ч. ЗП/МЗП 190-200гр.
17ч.120 мл АМ + каша + намачкани пресни плодове
20ч. 150 мл АМ
12ч. 150 мл АМ

Искам да дам овесени ядки за закуска, ама не знам как да ги направя и какви точно да купя. Идейки???

Гърнето го опознава от около 1 месец. Понякога има резултат, ако е сутрин веднага след сън и успея да се вдигна/ след тежка ревлива нощ/.

Вода
пие, ама чай на Хип/този храносмилателният/

Зъби 4 броя

Лази като че ли цял живот само това е правила. Изправя се, пуска се, кляка става,1 милион пъти на ден. Има и няколко удара около носа, бузата, между очите, абе напоследък все синя си ходи...ще си помислят хората че го бием това дете в нас Mr. Green
Пусти комп, все около него иска да е и най често цели бюрото и острите ръбове около него.

Любимо занимание е да застане на пръсти и да тропа по клавиатурата
около 9300 е и 73см.

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 21:19 от Амбър

# 309
Привет!Скромна почерпка по случай  11 месеца на Емо!Направо не знам как мина това време!Все едно вчера беше като го видях за първи път в кувиоза  , беше толкова малък и безпомощен!Вече е голям ,  дърпа се като му сменям памперса , не дава да го гушкам!След месец ще правим първи РД !
И да се оплача на месечинката е болен , от два дена с кашлица и хрема даже ми вдигна Т един път !Лекуваме се и така!

# 310
  • sofia
Добър ден,
Много хубави варненските деца - пораснали и щъкат здраво. И мамите готини, разбира се Peace

Амбър, Димана има много заразителен смях. Ама каква мацаница прави....... ooooh! Много е сладка. Овесени ядки купувам финни, преди ги сварявах за малко, но сега само ги накисвам във вряла вода за около 20 минути, слагам сирене и масло, но може пресен плод или плодово  пюре.

Моят дребос го храня дори без лигавник, за около 5 минути. Портман знае. Тази сутрин му направих царевичен грис с козе сирене. Изяде го, но той моя нищо не ми е отказал до сега. Не се хваля, просто той е много лесен за отглеждане, за разлика от сестра му.

Не пълзи, страх го е да седи сам изправен, трябва да съм до него и да ме държи за "полата".
Жени, режимът му се различава от Вашия само по това, че спи 2 пъти - сутрин и следобед, по 1.30 - 2 часа, и има три твърди хранения. Следобедната закуска му е мляко, а вечеря каша. Все още няма заместено хранене, кърмя го преди или след - зависи. И през нощта, разбира се 3-4 пъти #Crazy. Смятам да го оставя да спи сам след като го отбия и спре да се събужда нощем. Това най-вероятно ще е следващата година, когато сестра му ще е предучилищна и ще напусне спалнята ни Sick - надявам се, и ще спят двамата заедно. Такъв е плана, но какво ще се получи, ще видим. newsm78
С детската кухня ще изчакам още месец поне. Притеснява ме солта и захарта, използват кайма - каква ли?Иначе е улеснение за без пари.
За яслата - ще подам молба до края на годината, за прием следващата. До колкото знам в яслите има два или три приема  - не е само септември. Там нещата зависят от директора  (ако не е ОДЗ - там е чрез системата по интернет). Проблема е че изобщо не ми се връща на работа. Нещо хич не ми се работи, така лежерно си живеем с Коко...
Според мен едно бебе става дете когато проходи самостоятелно. Странно ми е - "ходещо бебе".Тогава то вече наистина придобива някаква самостоятелност, изразява желанията си, комуникира.
Щях да пиша и за амбициите, но стана малко дълго - следващия път. Peace
Хубав уикенд

Честито на Емката,  да се оправя бързо.  bouquet
И да заровим томахавките  Praynig

# 311

Моето дете вчера чукна 10-така. И за мое върло изумление пропи сок от морков и ябълка, не от чаша или шише по канадски модел, а от просто ултра смотано шише Камера, останало при мен от далечната 2004, когато Ели беше бебе, а някой ми го даде.. По дървен биберон от неговото не бях виждала, но ето че на малкия хитрец му се стори единственото подходящо върху, което може да пренесе сексуалните си мераци... ту го дъвче, ту го смуче, но някаква течност се излива в него.
Аз съм доволна, защото вече от седмица пропускам обедното хранене с кърма и го храня в 7.30ч сутринта и после чак към 16-17ч с кърма. За сметка на това нощем суче по 3-4 пъти.. друг е въпросът какво, тъй като и лактацията сякаш почна да намалява. Искам плавно да започна намаляване и отбиване, за да мога до годинката му да съм приключила с това занятие, тъй като ще трябва да се работи.

Амбър, Димана много сладко се забавлява, докато се храни - не знам дали е така всеки път, но очевидно е весела и негладна  Grinning

Аз пък тази сутрин най-накрая реших да прокарам кростренажора, дето хваща паяжини вкъщи от сумати време... ей, много добре ми се отрази, добре че се наканих и дано не ме напуска мерака скоро. Ходих отново и на водна гимнастика - спорта ми дава невероятни сили и енергия. Иначе и аз като Алба харесвам майчинството си особено много и бих си гледала детето до 2г. Но май няма да стане тая. Понякога живота ни поднася непредвидени ситуации, но пък нали това е идеята, да се справим с тях и да продължим смело и напред!  Grinning

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 13:33 от Tatti

# 312
Амбър, много готино се смее Димана, а за мацаницата не ми се мисли.
Моя Иван и той яде чисто, с изключение когато реши да бръкне в купата с ръка, но иначе се случва понякога и да се сърди, че е свършило яденето  Simple Smile
Колибри, хубаво е че Дамян е харесал шишето, а биберона на него да не се скъса лесно след като е седял повечко време?
Миленка, честита месечинка и бързо оздравяване  Peace

# 313
Честита месечинка на Емко и да оздравява бързо!  Hug

Димана е разкошна!  Hug Чудесно ми дойде това видео за Добро утро!  Heart Eyes

Колибри, ти потърси съвет, аз ти написах каквото ми е известно с цел да ти помогна и без претенции това да е панацея!  Peace А чашката никак не е по канадси модел. Дори сайтът, на който съм ви я показала е английски!  Laughing

Алба, Амбър, благодаря, че споделихте за дневния режим!  Wink

Амбър, овесени ядки аз давам цели ето такива и като ги приготвя изглеждат точно като на картинката! Радвам се, че на Мишел много й харесват, защото са неизменно присъстващи на нашата трапеза!

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 13:33 от Tatti

# 314
  • Sofia
nora_di

Меззатр, ДМЯ, в ОДЗ та ли ги приеха хората? Моя не го приеха с 8.1 и ще остане за догодина септември (ако трябва ще ровя за врзки) и може би ще търся гледачка за половин ден и майка ми половин или аз ще си седя на минимална, което по-не ни устройва. Как го измислихте вие? Приеха ги септември и им пазите местата или в заведенията, които са само ясли приемат и януари? Знам, че ако ги запишеш на ясла, дори само заради мястото си губиш майчинството...
Попара с козе сирене и Борил хапна, не се изкефи. Той прояде днес - детска кухня. Захар ли има сол ли - хареса му. Прежалих се и въвеждам.
Лека вечер.

Петър го приеха с 8.1 в ОДЗ. По принцип трябваше да тръгне септември, но нали е алергичен - Доки ми издаде бележка, че не може да посещава ясла все още и по този начин ще му паят мястото още 3 месеца. Реално все още не се води записан. От Януари вече трябва да се върна на работа!

Честити 10 месеца на малкия Емчо   bouquet  bouquet  bouquet и скорошно оправяне  Peace

И Петър е с хрема вече втори ден, снощи не можа да спи милия - толкова му беше запушено нослето  Sad и съответно спрях даването на попарата.

Приятен ден на всички и нека запазим ведрата атмосфера.

Общи условия

Активация на акаунт