Оформяне на питки и тестени изделия - стъпка по стъпка......

  • 438 778
  • 474
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 4 358
Мими Вичева дано си познаеш питката Laughing-тавичката ми малко по голяма идва...но много съм доволна.Бързо и лесно става..отделните парченца идеални да сгънеш нещо и да бягаш.
Мерси за идеята  bouquet

и парченце

Тук е без сирене.Не съм се отказала от сиренето...ама днеска така се случи-в оригинал.

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 23:58 от Бъни

# 301
  • Мнения: 1 350
Леле,Бъни ,ще захапя монитора  Mr. GreenТолкова вкусно изглежда!Завидях му на твоя Коко Mr. Green
Аз днес моята питка я направих като "короната на готвачката",много я харесаха всички.Синчето и то порядъчно похапна ,следващата обаче ще е кифлички  със сигурност!

# 302
  • Мнения: 4 358
Данче радвам се да те видя и тук Hug.Да покажеш и тук..знам ,че показваш ама във фейса май Rolling Eyes.
Дай една снимка и тук да видим и твоите погачи Crazy

# 303
  • Мнения: 1 350
Бъни ,за теб винаги ! HugПравила съм доста питки ,но не винаги снимам Whistling
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150377816550912.37364 … 605911&type=3

# 304
  • Мнения: 1 243
Данчето съм, чудесен албум!

тази питка с малките топченца - това възелчета, към които си добавила топчета, ли са или има друга технология? много ми харесва!
Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 16:41 от scaramouche

# 305
  • Мнения: 30
Сега на въпроса ,много търсих ,но не намирам в снимки как се прави питка от кифлички.Бих искала подробно описание,стъпка по стъпка ,защото не съм от схватливите Mr. Green


Погледни питката "Слънце" на Танита, стъпка по стъпка е! Peace
     Здравеите и от мен.Вчера случайно разглеждах тук и тази питка"Слънце" много ми хареса,след малко се захващам да я правя.Пък да видим какво ще ми се получи.Идеята да е показано всичко стъпка по стъпка е уникална.Много ви благодаря  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 306
  • Мнения: 1 350

Данчето съм, чудесен албум!

тази питка с малките топченца - това възелчета, към които си добавила топчета ли са или има друга технология? много ми харесва!
Simple Smile
Не,не са възелчета.Просто разточвам тестото на една голяма кора и ръся сирене Laughing
После навивам на руло и режа на малки "охлювчета".Ако ще ти е от помощ ,Ваня Щерева прави подобна питка в "Черешката на тортата" Grinning

# 307
  • Мнения: 7 433

Данчето съм, чудесен албум!

тази питка с малките топченца - това възелчета, към които си добавила топчета ли са или има друга технология? много ми харесва!
Simple Smile
Не,не са възелчета.Просто разточвам тестото на една голяма кора и ръся сирене Laughing
После навивам на руло и режа на малки "охлювчета".Ако ще ти е от помощ ,Ваня Щерева прави подобна питка в "Черешката на тортата" Grinning
Струва ми се,че scaramouche говори за тази питка:

 

    И на мен много ми хареса!  Heart Eyes

# 308
  • Мнения: 1 350
Извинете ,не съм разбрала  Embarassed
Тази е правена по този начин : http://steisi.multiply.com/photos/album/6#photo=128
От 115 снимка започва описанието  Blush

# 309
  • Мнения: 1 243

благодаря, данчеHug точно за тази питах!

значи наистина са възелчетата (или поне аз това наричам възелчета) с малки топчици тесто отгоре! следващият път и аз ще го добавя, много красиво става!
Wink

# 310
  • Мнения: 304
Здравейте мацки!
Снощи си празнувах отминалия рожден ден,че по-рано нямах възможност и направих сладкиш с майонеза оттук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464514.0 и питка възелчета от на Елексир блога ,но я направих много по-малка отколкото е в рецептата с 500 гр брашно,100гр мляко,100 гр кисело мляко и 1 яйце + белтък(с жълтъка намазах) и само с една суха мая и пак съм доволна от резултата,а пък колко е вкусна мммм. Hug

# 311
  • Мнения: 249
аууу тази питка с възелчетата е толкова хубава - следващия път ще я пробвам.
моето тесто го правя кога с кисело мляко, кога с прясно, кога смесено. но моите питки в поста са с само с прясно мляко - 500 мл, 1 мая, 2 яйца, 70 гр. масло или олио, лъжичка захар и сол на вкус. питките са супер - но когато ги подредя по наблизо - става питка. но така отделни са супер за закуска.

на всички благодаря за идеите за оформянето, страхотни сте.

# 312
  • Мнения: 11 607

Да препоръчам това оформление за козунаци......Страхотно е, моите са с 4 фитила....Селма, благодаря отново!

# 313
  • Мнения: 1 350
Здравейте ,исках да питам ,решила съм да правя кифлички със сирене.Никога не съм правила.Горе-долу съм наясно как трябва да се разточи и оформи ,но не мога да си представя дебелината на кората ,от която се оформят    кифличките.Ориентирайте ме ,моля ви.Всичко тестено правя с тестото на мама Цоцоланка,бухва чудесно всеки път ,та се чудех 2 ,3 см кора дали е добре newsm78 И като са кифли трябва ли да втасват втори път newsm78

# 314
  • Мнения: 2
Мими Вичева дано си познаеш питката Laughing-тавичката ми малко по голяма идва...но много съм доволна.Бързо и лесно става..отделните парченца идеални да сгънеш нещо и да бягаш.
Мерси за идеята  bouquet

Ами как да я позная като не прилича на моята бледа питчица  Crazy така красива и запечена като гледам твоята и ми иде да си отчупя и аз едно парче  Mr. Green
tihi4ka страхотни възелчета си завързала  Hug
Мама Цоцоланка козуначетата изглеждат страхотни, и аз правих по тази плетка един, но не прецених тавата и тестото и стана мноооого , ама вкуууусно като за първи козунак това беше по-важно от дизайна  Mr. Green мога ли да помоля за линк с рецептата, и да попитам тези трите в каква тава и с какво кол. тесто са направени  Hug
и да не е спам ето ми поредното творение снимката е линк към по-етапното му сглобяване - Сладък Хляб



личните ми забележки са да сложа мнооого повече шоколад и захар  Crazy /за да се вижда шарката по-отчетливо и за да е по-сладко  Mr. Green / , по-малко мая, на 500г брашно ми дойде повече 7 грама суха мая, и то си е до фурна, но в моята да го пека по-дълго отдолу за да стане по-хрупкав Simple Smile

източник

сладък хляб -рецепта

продукти:

120 мл. топло мляко
60мл. топла вода
60г масло /стайна температура/
1 яйце/стайна температура/
50г захар
360г брашно / в рецептата ползват не хлебно-твърдо брашно /
7г суха мая
2супени лъжици течен шоколад
1суп. лъжица смляно ленено семе

приготвяне:

от съставките без шоколада и лененото семе омесваме меко тесто. на намазнена повърхност 1/3 от тестото омесваме със шоколада. размесваме още няколко минути по-отделно двете топки тесто докато стане гладко и еластично. слагаме двете топки на топло  в отделни леко намазнени съда докато удвоят обема си.
след това всяка топка разточваме/разпъваме в правоъгълник приблизително  25 на 15 см. слагаме шоколадовата кора в/у бялата и разточваме до 30 на 20 см разрязваме получената кора на две равни части /15 на 20 см/ пак слагаме двете кори една в/у друга и отново разточваме до 30 на 20 см правоъгълник и така повтаряме още два пъти.
разточения правоъгълник разрязваме на 4-6 фитила , без да прерязваме единия край и заплитаме хляба. поставяме хляба във форма в/у хартия за печене покриваме го със прозрачно фолио и го оставяме на топло за 45 мин. или докато удвои обема си. напръскайте втасалия хляб със вода и поръсете лененото семе отгоре. печете в предварително загрята до 175С фурна около 30 мин. или до златисто кафяво

Данчето с трабантчето знам че не аз съм човека който да ти дава акъл, но според мен 2-3 см кора ще е много, тези два три см ще станат 4-6 след втасването и като е кифла ще стане нещо огромно - 4 см тесто / плънка / 4см тесто  newsm78 звучи добре ако ще правиш пай, или пирог  Thinking  , разбира се зависи каква големина ги искаш кифлите, за питката с кифлички  когато правих на тава 24 см на 7 висока си ги направих около 5мм кора без плънка и в готов вид бях 7см високи и около 10 дълги  Peace
извинявам се предварително ако размишленията ми са погрешни, нека опитните майсторки да си кажат мнението   chef

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 13:53 от Мими Вичева

Общи условия

Активация на акаунт