Създаване на група за близки на болни от Алцхаймер

• 194 721
  • 862
  •   1
Отговори
# 345
  Lovely,така както го описваш да не е - тромбофлебит. От залежаване и  обездвижване...Най-добре  е лекар да си каже мнението. Съжалявам,че и при вас има влошаване... Sad

# 346
  Lovely,така както го описваш да не е - тромбофлебит. От залежаване и  обездвижване...Най-добре  е лекар да си каже мнението. Съжалявам,че и при вас има влошаване... Sad
Мерси за мнението, Roo Roo. Ами, не знам. Тромбофлебитът сега като го гледам на снимки из интернет е някак като релефни вени по краката. А на баща ми се подуват общо и кракът и ръката от ляво и са просто като оттекли и не му се вижда кокалчето на крака. Явно е съдово, но какво е точно не знам, а лекар освен да дойде в къщи друго яче не знам. Не сме го водили на профилактични прегледи от доста време вече, защото е почти невъзможно с него да стигнем на далеч и той да стои мирен.

# 347
    Lovely,ходенето и висенето,по болници е голямо мъчение....Преди се залъгвахме с плодове,цветни брошури  ,сега всичко е ..... От сърце ти желая по-леко да минават дните и кураж!
  При нас изчезват и спомените,думите,всичко се заличава с ужасно темпо/отдавна не чете и пише,не може да гледа телевизия/...,но не губя надежда за кратичките мигове проблясък...Толкова е страшно и тъжно всеки разговор да започва с : "Маме, аз съм... дъщеря ти! Sad

# 348
Момичета, аксурата е изключена от позитивния лекарствен списък. Рецепти ще се изпълняват до края на юли. Вчера ни го съобщиха в аптеката, тъй като вече ни познават и даже ни преснимаха писмото, с което ги уведомяват. Препоръката към пациентите е да се насочат към невролога си, за да им препоръча друго лекарство. Какво ще правим? Аксурата действа много добре на свекър ми. Тя, откровено казано, ни спасява. Лично аз започвам да търся начин да го купувам от съседни държави. Моля, ако някой има информация, нека напише. Изобщо не ме интересува дали съм в законово, митническо или някакво друго нарушение. Тези, които са измислили поредния абсурд никога не са живели с болни от Алцхаймер. Толкова съм притеснена, че направо ми се иска да ги прокълна.

# 349
   Не мога да повярвам.... Sad

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 22:38 от Roo Roo

# 350
Е добре, де. А какво става с протоколите? Ние нашия си го взехме преди месец. Гори ли тоя протокол?
Аз ви казах още когато почнаха от Александровска да ви насочват към генерици на Аксурата, че там се работи с някоя фирма и се цели да се накарат пациентите да купуват лекарството на тази фирма, а не Аксурата. Следващата им стъпка ще бъде да го извадят изобщо от пазара в БГ, помнете ми думата.
А как изобщо можем да си го внасяме. Има ли някакво ограничение ако човек иска от чужбина да си вземе, колко опаковки. Трябва да организираме нещо, хора!

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 23:03 от lovely

# 351
Невролога на баща ми вместо аксура ни препоръча немдатин. Съставът и действието е било едно и също. И не е много скъпо. Сега пие немдатин и усеща се разликата, преди и след прием. Дано да успее да забави процеса още дъълго време. Аз да питам какво става след като изтече протокола за отпускане на лекарството? След престой в Александровска болница, после комисия и дадоха протокол, че отпускат по каса немдатин но срок до декември. След това какво следва? Пак ще трябва да лежи в болница или пак ще трябва да се яви на комисия? Или невролога просто си  продължава?

# 352
   Пробвали сме "Мемантин",отключи се агресия и
молихме пак да  ни върнат на "Аксура".Това преди година.Явно масово ни "натискаха" да сменят препарата ,даваха и безплатни мостри... Как да купя от чужбина?С рецепта от БГ?

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 23:35 от Roo Roo

# 353
  Пробвали сме "Немдатин",отключи се агресия и
молихме пак да ни върнат на "Аксура".Това преди година.Явно масово ни "натискаха" да сменят препарата ,даваха и безплатни мостри...
Roo Roo Даа, значи един месец с Немтадин и може да ни коства доста разправии. Не искам да си правя експерименти. Баща ми е свикнал с лекарството и няма да си правя опити на неговия слаб организъм.
Да, натискаха всички да сменят препарата. Абсолютна мафия са там. За мен това е положението. Направиха си така нещата, че само те да могат да правят протоколи, а не всеки невролог-това е дискриминация. После решиха да карат хората да се насочват към техни приближени фирмички и техните алтернативни лекарства. Айде, сиктир от тука. Сега като махнат аксурата аз няма да им стъпя повече там за протоколи. Те са се набутали в по 10 комисии и нали не мислите, че е за без пари работата.
Hati_86 Какво значи, че се усеща разликата след прием? Това в положителна или в отрицателна посока? Вие взимали ли сте някога аксура?

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 00:34 от lovely

# 354
Чакайте малко сега. Какви протоколи ви дават за този прословут Немдатин като на мен ми излиза, че лекарството струва 3 лева на свободна продажба. За същото лекарство ли става дума?

# 355
  • София
Моята майка е със съдова деменция от много години. Бавно нещата се влошават. Живее с баща ми, но той вече много се дразни от нея и се държи грубо, така че искам да я взема у нас. Предстои ни почивка, ще е след това. Предполагам ще й е трудно да свикне. Може ли да ми дадете някакви съвети. Мислех да й напиша бележки и да ги залепя на различни места или първоначално да спи в старата си къща... Също моля някой да ми препоръча добър специалист. не съм сигурна, че сегашната й терапия е най-добрата.

# 356
Нашият протокол за Аксура е до ноември. И, да, гори. Няма смисъл да плюем и да се вайкаме тук. Не е място за шеги, но делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се. Ще започна да проучвам колко струва лекарството в чужбина и как мога да си го набавям. Ако науча нещо полезно, ще пиша. Кураж!

# 357
Лекси, въпреки всичко, най-добрите за този вид заболявания са в Александровска болница. Но имало и много добри в т. нар. "4 километър". Не помня официалното название. Не сме ходили там. Пробвай с бележките. Щом все още може да чете и да разбира, и това е нещо.

# 358
Арицепт (Aricept),
Донецепт (Donecept),
Аксура (Axura)
За тези три медикамента се изисква специален протокол и диагноза, поставена от определените за целта комисии. Немдатин -  незнам за него.  
Иначе и ние сме с подновен протокол ,от юни/Александровска болница.... тогава нищо не казаха.   Ще проуча в Германия как стои въпросът със  закупуване на такъв тип лекарство   https://www.aliva.de/keywordsearch;jsessionid=14AE124E80AC18ED6F … /searchitem=axura

Лекси,пробвай в катедрата"Алцхаймер" на Александровска болница, Д-р. Махрабиян. Мисля ,че там са  най-добри.

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 09:52 от Roo Roo

# 359
  Пробвали сме "Немдатин",отключи се агресия и
молихме пак да ни върнат на "Аксура".Това преди година.Явно масово ни "натискаха" да сменят препарата ,даваха и безплатни мостри...
Roo Roo Даа, значи един месец с Немтадин и може да ни коства доста разправии. Не искам да си правя експерименти. Баща ми е свикнал с лекарството и няма да си правя опити на неговия слаб организъм.
Да, натискаха всички да сменят препарата. Абсолютна мафия са там. За мен това е положението. Направиха си така нещата, че само те да могат да правят протоколи, а не всеки невролог-това е дискриминация. После решиха да карат хората да се насочват към техни приближени фирмички и техните алтернативни лекарства. Айде, сиктир от тука. Сега като махнат аксурата аз няма да им стъпя повече там за протоколи. Те са се набутали в по 10 комисии и нали не мислите, че е за без пари работата.
Hati_86 Какво значи, че се усеща разликата след прием? Това в положителна или в отрицателна посока? Вие взимали ли сте някога аксура?

Lovely Баща ми почна да пие Немдатин от април месец. До тогава пиеше само Нивалин. Бяха изписали и донецепт, но получи алергия (главоболие, замайване) и го спряха. Но много бързо се влошаваше. Никога не е пил Аксура. Април месец вече изписаха Немдатин (аз четох за аксурата и исках именно Аксурата да изпишат, но ми казаха, че Немдатина е същото, само дето не е внос и по-евтино, увериха ме че действа като Аксурата) и Мемостор. Мемостор е добавка, не се плаща от касата. На свободен прием Немдатина струва около 20 лв. от аптека.
От както почна да пие Немдатин (с комбинация Мемостор, Нивалин) е по-добре. Вече се включва в разговора ни, не се дръпва от нас, яде с нас, изпълнява елементарни неща като го помолим  и т.н. Усещам макар и малко забавяне и подобрение в действията му. А преди да пие Немдатин беше още по-голям ад. Дано да се задържи в сегашното си положение още дъълго време. Не знам дали е от Немдатина или от комбинацията му с другите лекарства, или аз просто много искам и си внушавам, но и майка ми също казва, че е по-добре, откакто пие Немдатина.

Общи условия

Активация на акаунт