Създаване на група за близки на болни от Алцхаймер

• 193 754
  • 862
  •   1
Отговори
# 840
Тук кой невролог може да ги изпише тези инжекции, дали са съвместими с Мемантин и антипсихотици. Как се слагат ? По колко? Къде се купуват? Майка ми взима една камара хапчета, че ако й сложа скожа всичките тези куркуми и канели, направо лошо ми става. Някакъв личен опит имате ли с тези инжекции?

# 841
# 842
На наш познат невролог (от чужбина) предложението беше да се приемат: 10 инжекции Cerebrolysin от по 10ml, или 6 дни Solcoseryl инжекции от по 5ml (1 опаковка от Сърбия, тай като те се продават и в Швейцария, но там са по 2ml – пише в указанията за употреба, даже пише отделно за съдова Деменция как е приема, как е при Алцхаймер, как е при Инсулт http://www.cerebrolysin.com/footer/imprint.html ). Баща ми е със съдова деменция, и Алцхаймер. По същото време давахме и донецепт и мемантин, и имаше видимо подобрение – само си остана неподвижен/параплегия, но си стана стария човек. При него има и сърцево заболяване което не е било третирано, отпуснал се тромб, и отново навредил на мозъка Та сега сме и при кардиолози, и след като се стабилизира (дано) и минат 3 месеца от приема на Cerebrolysin (мисля че толкова трябва да мине между 2 приема – но то си пише в указанията за употреба), планираме отново да даваме Cerebrolysin – само че невролога каза че тези инжекции са от свинска кръв, а Solcoseryl от телешка, и препоръчва след май да се прилагат Solcoseryl. Но във всеки случай, хубаво е да се консултира невролог – на нашите молби, невролога каза „добре, ок“ и така купихме на своя рака инжекциите (Cerebrolysin се продават без рецепта), и идваше медицинска сестра да ги слага във разтвор от инфузия (натриев хлорид), всеки ден от понеделник до петък, след това събота и неделя се почива, и пак отново от понеделник до петък.

# 843
Ох, този невролог може ли и мен да ме консултира? Сега видях, че се произвеждат в Австрия и имам там познат, реално мога да ги купя.Но искам някой невролог да види какво пие майка, да ми каже ако трябва да спре нещо. Вие сложихте 10 инжекции и кога видяхте подобрението? Майка взима халоперидол и лепонекс , също и кортикостероиди.Дали няма да пречи? Кого да питам? Искам да пробвам. И защо лятото тези, зимата онези. ??? Иначе, бвзкрайно благодаря за инфото, но споделете при кой неврогол да ида?

# 844
Имам още въпроси към вас? Какво беше състоянието на баща ви преди инжекциите? Мемантин и Донецепт от кога ги приема? Преди инжекциите ли? Може ли подобрението да е от Донецепта и Мемантина? От кога е болен баща ви? Гледам, че ги има в Румъния също тези инжекции.

# 845
Състоянието на баща ми нагло се влоши през ноември, миналата година. Всяка седмица беше все по-зле, много падаше, почна да губи способността за гълтане, говор… Направихме магнитен резонанс, и неврологът изписа мемантин 5мг (съдова деменция каза, със съмнение за Алцхаймер). Никак не беше добре, след 4 седмици изписаха му и донецепт, и приемаше 2 лекарства без видими резултати 2 месеца (постоянно спеше, можеше да пие само течности, изгуби всякакъв интерес, от говора нищо не му се разбираше). На наша молба, неврологът каза „ок“ за Cerebrolysin-a. Мога да кажа че след 5-6 ден/прием видяхме подобрение – направо баща ми се върна, беше стария, грижовен мил баща…започна отново да чете вестници, да гледа телевизия, да си говори нормално, да яде нормално, да разсъждава нормално – за теми които не изискват само „да“ или „не“. За София съм чела добри неща за д-р Кметска от 4 км, проф.Стайков в Токуда или д-р Александър Карамешев от болница Иван Рилски, но нямаме личен опит при тях…А за Cerebrolysin неврологът каза че се взимат препоръчително до май тай като са от свинска кръв, и не ги препоръчват през периода когато е топло – не знам защо. Препоръчвали Solcoseryl. Какви ли опити не правих да опитаме с Victoza (лираглутид) тай като при баща ми се появи и кръвна захар (за първи път в живота?!?), но неврологът напълно отказа тай като още било в тестова фаза, и честно не знаел много за тази инжекция… А аз четох доста надеждна статия от Англия за тази инжекция – която се продава и в България…

# 846
warmy, от кой форум е тази информация? Аз от линка даден по-горе прочетох част от изброените. Проблемът е, че никой до тук не е казал реално да има подобрение от неща като кокосово масло и другите добавки. Много хора и тук и в чужбина са опитвали и маслото и какво ли още не, но е малко като с рака. Уж можело да се лекува със сода бикарбонат, уж добавки, уж това, онова..но накрая хората си отиват и това е положението. В една степен се получава една болезнена битка и опити да се възлагат надежди на неща, които затормозяват пациените, защото първо трябва да си ги набавиш - често пъти от чужбина, после трябва да следваш стриктен режим във взимането им. Не съм протива разбира се, но е трудно. Особено ако добавките не съществуват на Българския пазар. Аз лично бих опитала и с добавки, които ги има тук, даже съм помолила _Liq, която не влиза от известно време тук, но е също в нашите редици да ми даде един списък с билки, които дава на майка си.
Но ако трябва да съм абсолютно откровена след дългогодишния си път и опит с тая болест...кълбото се търкаля надолу и няма връщане назад, остава само надеждата за забавяне. Но някой път на мен лично тези надежди са ми коствали неистови нерви, защото съм се вкопчвала с надежда в някое чудодейно средство, а после се е оказвало, че няма никакъв ефект. При нас имаше неколкократни опити с кокосовото масло, но в повечето случаи живота ни завърташе и го забравяхме и то гранясваше. Така и не ми стана ясно има ли или няма ефект. Но и никой тук не се е похвалил да е имало категоричен ефект. И така.
Пък и като цяло ми е малко трудно да повярвам, че човек тъпкан с тежки наркотици, а лекарствата за деменция и шизофрения са точно такива, ще започне изведнъж да се оправя от билки. Може би да, но ако организма му е вече изчистен от всичката химия, защото иначе на фона на цялото блъскане с лекарства...как би могло да стане това...не знам и аз. Разсъждавам си просто и не стигам до отговор.

# 847
warmy, може ли да кажете кой е невролога, който е дал тези лекарства и ви е консултирал. Може и на лични, аз също се интересувам?

# 848
Otnosno dobavkite,ne sum lekar,no mnogo cheta na posleduk po Internet forumi,i edno po edno subiram informaciite...pusta nadejda...nevrologut e ot Surbiq,v Sofiq ne sme hodili pri nevrolog,no sega mislq se s rezultatite da posetim nqkoi i tuk..i az sushto mnogo se interesuvam za bilki-pri bashta mi sushto ima parkinsonizam i tazi otvara s koteshka stupka mislq da q probvam.

# 849
warmy, Аз само да уточня, че предния ми пост беше по-скоро за добавките споменати преди това. Това с инжекциите и мен ме заинтригува и не споря, че сигурно действат. Като чета колко добре се е повлиял баща ви и ми вдъхва надежда. Даже много бих се радвала ако се окаже, че има и такъв вариант. Аз също бих опитала.
А дали този лекар би имал желание да се свърже и с други пациенти, в случая например с нас, по мейл например и да ни направи една консултация? Би било прекрасно ако е възможно да го питате. Зашото аз съм ако не на 100%, то на 99%, че в България няма невролог или психиатър, който би се съгласил да изпише подобна терапия. Те си карат по стандарта и никога не биха излязли от релсите да опитат нещо ново.  
Баща ми също има симптоми на паркинсон, сковаване на ръцете и други неща. И аз мисля да опитам с котешка стъпка, така ме посъветваха във форума за Паркинсона тука.

Последна редакция: нд, 23 апр 2017, 01:15 от lovely

# 850
Lovely, lekarqrt ni e semeen priqtel,idvashe tuk da vidi bashta mi..no po princip znam-toi tova go kazva ne-etichno,ne bi suvetval taka drugi...prosto v tozi smisul si e kategoricen lekar...az si misleh kolko shteshe da e dobre ako mozehme da namerim nqkoi nevrolog da go vkluchim v grupata,da ni pomaga s info..ili nqkoi lekar koito pone ima razbirane v tazi oblast...

# 851
А всъщносът той как е изписал тези инжекции? Извинявам се за любопитството, но наистина това което казвате е нещо съвсем ново за мен, а аз много чета също по форуми, чуждестранни и най-вече такива в САЩ от години. Смисъл...той ги изписа с рецепта, вие ги закупихте от чужбина и после намерихте сестра да ги слага тук, така ли стана? Разпитвам, защото ми е трудно да си обясня как точно се случват нещата. Жалко, че наистина няма как да ни консултира и нас по някакъв начин, например като се прибира в България и т.н. Много трудно се намират лекари, които биха опитали нещо ново, а тук в Бг изобщо не може.
То и затова тази тема аз я създадох преди години с идеята да си направим реална група, да се срещаме и да обсъждаме нещата на живо, а защо не там да намерим и лекар и психолог, които да присъстват на срещите.
Тук имаше преди години една студентка, която учеше за деменции, тя се включване понякога. Беше в Германия. Но после не се е появявала отново.

# 852
Za Cerebrolysin injekciite ne ni trqbvashe recepta-kupihme gi ot cuzbina,kolko se seshtam struvaha kum 100 i nesto leva 5 br. Ot po 10 ml.,znaci za 10 injekcii ot 10ml kum 200 i nesto bgn no recepta ne ni trqbvashe.Za Solcoseryla pitah v Avstrija edna poznata,tq bese tam v aptekata i mi kaja che za tezi injekcii trqbva recept i predvritelna poruchka/zaqvka.Sega se chudq dali i tezi da ne se opitame da gi vzemem ot Surbiq,no shte e trudno ako trqbva recepta.

# 853
И на каква схема се бият инжекциите? 10 дена по една инжекция на ден ли? И се почива след това? До кога ще почивате, мислите ли пак да ги биете инжекциите след това? Имат ли противопоказания? Трябва да се ходи в чужбина или се поръчват по интернет?Пък и как се съгласиха да ги бият тука без рецепта, обиновено се страхуват без да видят, че са изписани от лекар? Ох, залях ви с въпроси, хаха. Странно е, че когато изпиша Solcoseryl в интернет на български ми излизат само някакво мазило за рани и нещо друго, което май няма нищо общо с това. За другите ми излиза, че има такива инжекции по българските аптеки, но не знам дали наистина е така.Тези ли са?
 http://apteka.framar.bg/30002208/%D1%86%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B1% … 10-%D0%BC%D0%BB-5

А, и другото ми излиза сега... ако е това изобщо...Това ли е?
 http://apteka.framar.bg/18003084/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE% … BB-solco-alkaloid
Искам предварително да ви успокоя, че въпреки, че ви питам за подробности не бих предприела действия просто ей така, но ако все пак някой невролог се навие да помисли по този въпрос бих искал да съм подготвена да попитам конктретно.

Последна редакция: нд, 23 апр 2017, 02:00 от lovely

# 854
Razbira se,tuka sme da si pomagame.Pri nas idvashe med.sestra,poznata-vsicko na nasha raka-i slagashe injekciite v rastvor ot NaCl-glukoza ne mozese zaradi kurvnata zahar.Primashe infuzii vseki den,ot ponedelnik do petuk-5,subota i nedelq pocivka,i sledvaahtata sedmica otnovo ot pon.do petuk.Mislq si che lekarqt beshe dosta predpazliv,tai kato kaza neka primi 10 ot po 10 ml,a az chetoh v ukazaniqta che za Alzhaimer moje da se priema chak do 30ml na den,i to v prodoljenie na 4 sedmici sled koeto se pochiva min 3 meseca i sled tova moje da se slagat otnovo.Interesno e che pishe che Cerebrolysin nqmat pochti nikakvi protivopkazaniq,no vse pak trqbva nevrolog da kaje,imaiki predvid obhtoto sustoqnie na pacienta.Vie moje da gi pitate za tezi injekcii,da vidim kakvo shte kajat.

Общи условия

Активация на акаунт