Създаване на група за близки на болни от Алцхаймер

• 193 882
  • 862
  •   1
Отговори
# 90
IKAFETO, здравей, стволовите клетки са във вид на капсули. Ще ги пие в къщи. Лечението е минимум 3 месеца за 1 месец струва 75 лв, заедно с регистрацията за закупуването е 110 лв.Не зная къде живееш, но ако си вСопфия. Доктора прави домашни посеещения. Прегледа е с намаление за пенсионери. Много ти съчуствам, но не се предавай , дано да има кой да те отменя в грижите. Кураж!

# 91
Liq_, здравей. Извинявай, че не сме ти отговорили веднага. Аз бях за малко извън града и не съм влизала тук, затова. Това е изключително интересно, което казваш. Много те моля да ми пишеш някакви координати на този доктор и също от къде ще закупувате тези капсули. Може на лични ако не искаш тук да го пишеш. Той как определи разликата между Алцхаймера и другата деменция? Интересеувам се определено и аз от това лечение и бих искала да ми пратиш повече информация. Много ти благодаря предварително!

Отностно срещите, аз искам да направим и центъра на София е добро като локация. Ще се организираме за септември, малко да разхлади, защото тази жега навън мен ме съсипва.

Последна редакция: сб, 17 авг 2013, 23:33 от lovely

# 92
 lovely,здраве, извинявай, но чак сега те виждам В момента съм много ангажирана, но още довечера ще ти пиша на лични , за да не се разводнява темата
 Хубав ден

# 93
  Здравейте, през месец септември Фондация "Състрадание Алцхаймер България"  ще организира среща с психолог. Някой проявява ли интерес , за да пиша за срещата, когато нещата се уточнят?
    Спокойна вечер

# 94
Септември се очертава да ми е натоварен, но бих искала да дойда. При това положение аз засега съм ЗА и ще бъде добре ако пишеш за срещата тук. Дано и други хора взязат тук, за да разберат за нея и да дойдат.

# 95
Поставиха на майка ми диагноза фронтотемпорална деменция. Искам да ви питам някой от вас има ли болен с тази диагноза. Какво знаете за нея? Изписаха й лекарството аксура. Има ли надежда с това лечение да се подобрят нещата. Какво да очаквам от тук нататък? Благодаря ви!

# 96
LoreenaYana, здравей, мойта майка е с диагноза сенилна деменция и пие арисепт, това лекарство й го изписаха при поставяне на диагноза ранен стадий на алцхаймер. Доколкото знам от това, което съм прочела  и от това, което казват лекарите 4 са лекарствените препарати за лечение на тези заболявания. - между тях са арисепт аксура. Всъщност лечение не е точната дума те просто забавят развитието на болестта. Това вероятно са ти го казали и лекарите. Аз лично не вървам много на арисепта, но го давам на майка ми, по - скоро разчитам на алтернативни методи на лечение . Съдейки по себе си предполгам колко ти е тежко, стискам палци да имаш сили и кураж

# 97
Моми4ета много ми е тежко ,майка ми е с алцхаймер трета фаза ,от една седмица е на легло ,а преди това какво изживявах е кошмар ,но и сега в това състояние не ми е лесно .Да гледаш своя родител неподвижен и да незнаеш какво да направиш.Оставихме я в 4астен хоспис за месец ,но истината е 4е тези хосписи са бездъни ями в който близките ни затъват и така ми я върнаха обезводнена ,недохранена в пълна агония ,4акаща смърта си ,а с нея и аз тотално съм разбита .Пла4а денонощно и се упреквам ,4е я дадох в тоя хоспис ,но не вярвах ,4е някой хора са толкова бездушни същества.Иска ми се да ви кажа да имате кураж и спокойствие ,но самата аз знам ,4е спокойствие няма.Незнам колко и остава ,но се упреквам и съм виновна ,4е я оставих в 4ужди ръце аз съм една глупа4ка .Ако имате родител в това положение и имате възможност да го гледате ,не го оставяйте ,защото ще ви тежи на съвестта ,както е при мен .Прегръдки силни от мен.

# 98
sali69, няколко пъти прочетох поста ти, това, което пишеш е много, много тъжно. ужасно е, че си попаднала на такъв хоспис. В Брезник има  хоспис , който е за хора с деменции.  На моя близка майка й е там от няколко години е тя е доволна. Всъщност то е ясно , че ти повече няма да я пратиш повече в такова заведение. Не те познавам, но ми се ще да ти кажа, да не се упрекваш, за това,  което си направила. Със сигурност си искала най-доброто, но не се получило за най-голямо съжаление, това не значи че си виновна. Чуството ти за вина в момента  е най-ненужния  ти съюзник.Ти имаш нужда от много сили и кураж, за да можеш да ги вдъхнеш и на майка ти. Сега се сещам , че имам записани координати  на фирма, която разполага  с хора за гледане по домове. Момичето, което ми ги даде я ползва няколко години и е много доволна.Ако искаш ще ти ги пратя на лични.
Желая ти много, много сили и кураж

# 99
   Момичета,здравейте, искам да ви кажа, че Фондация "Състрадание  Алцхаймер България" предлага безплатни  консултации с психолог. Те ще се проведат след началото на октомври. Ще се радвам ако тази информация е полезна за вас. Аз лични ще се възползвам. Към края на септември ще дам повече информация, стига това да ви интересува.
   Хубав ден от мене

# 100
sali69, съжалявам за майка ти. Това, което е станало е много неприятно. Чуството за вина е много характерно за нас, хората които гледаме нашите близки, така че не се учудвам, че се упрекваш. Знай само, че това е нормално състояние за човек в твоето положение. Ние, хората които се грижим за нашите най-близки винаги искаме да направим най-доброто за тях, а тази болест ни прави безсилни да се борим, защото тя така или иначе е спечелила битката. Ние се блъскаме в една стена. От безсилието си да променим нещата се чувстваме, че не правим достатъчно. А това е измамно чуство. Всъщност не можем да направим нищо повече, от това което вече правим и твоят опит с хосписа е просто опит да дадеш на майка си по-добра грижа. Това, че сте попаднали на лошо място не е по твоя вина. Знам, че каквото и да ти кажа ще продължиш да се упрекваш. Това е нормално. Само се опитай да не тормозиш прекалено много себе си, повтаряй си, че вината не е твоя, защото това е така.
Liq_ Аз се интересувам от тези консултации, както бях писала и в предишен пост и ще се радвам да пишеш повече инфо-кога и къде ще се проведат срещите?

# 101
Записвам се в темата, въпреки че нямам в семейството си болен. Но от година се грижа за една жена, болна от Алцхаймер (в Германия). Не е в много напреднал стадий. В момента ходя на курс за гледане на болни. Ще се радвам да науча повече и от всички вас, които имате опит. Тук се говори много за заболяването. Не само за болните, а и за семействата им.

# 102
Здравейте!
Искам да питам някого от вас, който има болен роднина в по- напреднал стадий на деменция (Алцхаймер), как протича развитието на болестта при вашите близки. Задавам ви този въпрос, понеже аз мисля, че при майка ми болестта (фронтотемпорална деменция) напредва всеки ден. За три месеца тя се промени твърде много. Спря да говори по телефона, стана апатична, много лесно се сърди даже на мен и сестра ми, почти с нищо не иска да се занимава, като е в къщи само лежи, много е неспокойна, обича да се разхожда, да е навън. Забелязвам, че трудно успява да каже цяло изречение, понякога не се сеща за някои думи. Майка ми пие аксура, от 4 дни взема по 1 хапче, а преди това 1 месец пи 1/2 аксура. Мили хора, какво следва от тук нататък, ще има ли подобрение от лекарството.
 Благодаря ви!

# 103
Здравейте!
Искам да питам някого от вас, който има болен роднина в по- напреднал стадий на деменция (Алцхаймер), как протича развитието на болестта при вашите близки. Задавам ви този въпрос, понеже аз мисля, че при майка ми болестта (фронтотемпорална деменция) напредва всеки ден. За три месеца тя се промени твърде много. Спря да говори по телефона, стана апатична, много лесно се сърди даже на мен и сестра ми, почти с нищо не иска да се занимава, като е в къщи само лежи, много е неспокойна, обича да се разхожда, да е навън. Забелязвам, че трудно успява да каже цяло изречение, понякога не се сеща за някои думи. Майка ми пие аксура, от 4 дни взема по 1 хапче, а преди това 1 месец пи 1/2 аксура. Мили хора, какво следва от тук нататък, ще има ли подобрение от лекарството.
 Благодаря ви!

За съжаление, аз лично не мога да ви обнадежда за бъдещето - това е процес, който може само леко да се забави, но не се лекува. Така, както описвате симптомите - при майка ми беше горе-долу същото и ставаше все по-зле. Може да се посъветвате с лекар за едно лекарство "Сермион". Спомням си, че майка ми беше получила много сериозен пристъп - лежа 1 седмица в болница - беше като в кома, вливаха й глюкоза, защото не ядеше и това лекарство, не ни даваха никаква надежда, но, след това изведнъж дойде на себе си, познаваше ни, говореше горе-долу адекватно. След това продължиха лечението с това лекарство на хапчета и живя още година - година и половина, разбира се, със съответното развитие на болестта. Не знам дали съдбата на болните е лоша, или нашата - затова и по-горе съм писала - някак си трябва да се изключат емоциите, да се приеме, че това е факт, че само може да им помагаме, че те не са отговорни за поведението си, но ние нищо друго не можем да направим и краят им е предизвестен.

# 104
           Здравейте, ще ми се на всички ви да вдъхна малко сила и оптимизъм.Нали ние като сме спокойни и нашите   близки ще се чустват по-добре.А ние това искаме – те да са колкото може по-добре.
Бях писала преди време за безплатни консултаций организирани от Фондация "Състрадание  Алцхаймер България" Консултациите са от психолог и юрист. Ето тел.,на който можете да се запишете 0888663876.
Аз се срещнах с психоложката – доц. Балканска и съм очарована от нея.
Момичета, не се колебайте и се обадете  на психоложката, убедена съм, че една   среща  с не я
много, много ще ви помогне.
Спокойна вечер

Общи условия

Активация на акаунт