Създаване на група за близки на болни от Алцхаймер

• 195 581
  • 862
  •   1
Отговори
# 645
В италианската преса - надежди за справяне с Алцхаймер:

http://www.repubblica.it/salute/2016/08/31/news/alzheimer_allo_s … 59045/?refresh_ce

# 646
Невролог мисля, че не е най-подходящия доктор при тези болни, ходи се при психиатър. Ние сме ходили в "Свети Наум", звъните на регистратура, разказвате им случая си и те ви свързват с подходящия доктор. Предлагат се услуги за гледачки от фирми. има много предложения в нета

# 647
Аз мисля, че определено трябва да се види от невролог болния и чак тогава от психиатър, защото при тази болест е засегнат мозъка чисто като структура, а с това не се занимават психиатрите. Има неврологичен момент и в симптоматиката. Да не говорим, че без снимка на мозък да се диагностицира на сляпо е просто пълна глупост, защото болестта в началото може даже да няма симптоми освен леко забравяне, а и да има те понякога приличат на други болести-да речем шизофренията. Но дори и да се иде първо на психиатър, аз съм убедена, че всеки уважаващ себе си психиатър би поискал и мнение на невролог и скенер.

# 648
Майка ми си отиде след 6 г борба с тази болест кураж на всички. Моля ако някой има информация има ли връзка нелекуван висок холестерол с Алцхаймер да сподели. Направих си изследвания и имам 9 холестерол личния ми лекар каза да пия лекарства ,че майка е стигнала до Алцхаймер заради холестерола.Възможно ли е?

# 649
  • София
Моите съболезнования!
Майка е със съдова деменция. от млада има висок холестерол.

# 650
Моите съболезнования!
Майка е със съдова деменция. от млада има висок холестерол.
Благодаря  а пила ли е лекарства 

# 651
Майка ми си отиде след 6 г борба с тази болест кураж на всички. Моля ако някой има информация има ли връзка нелекуван висок холестерол с Алцхаймер да сподели. Направих си изследвания и имам 9 холестерол личния ми лекар каза да пия лекарства ,че майка е стигнала до Алцхаймер заради холестерола.Възможно ли е?

Приеми и моите съболезнования! Praynig
Високият холестерол по би ти довел инфаркт или инсулт преди Алцхаймер, ако има такава връзка. Но е важен коефициентът на лощия холестерол. Аз си самопредписах на майка да изкара 2-месечна терапия с Росукард 10мг. по мое лечение от кардиолог. На мой близо 9, а на нея й излезна около 6. Едва взех от ЛЛ резултатите, но там няма делене на лош и добър холестерол. ЛЛ нищо не й предписа. През всички други лекари, които минахме наскоро, нищо не казаха, че й давам това лекарство.
  Нивата на холестерол най вече се определят от наследствени фактори. Това установихме в близкия ни кръг хора. Но все пак си променихме храната - много полезни за друго храни свалихме до минимум. Най-големият проблем ни е 10 -те хиляди крачки на ден. Cry И особено в мръсния въздух на София има ли смисъл от тях.

# 652

Приеми и моите съболезнования! Praynig
Високият холестерол по би ти довел инфаркт или инсулт преди Алцхаймер, ако има такава връзка. Но е важен коефициентът на лощия холестерол. Аз си самопредписах на майка да изкара 2-месечна терапия с Росукард 10мг. по мое лечение от кардиолог. На мой близо 9, а на нея й излезна около 6. Едва взех от ЛЛ резултатите, но там няма делене на лош и добър холестерол. ЛЛ нищо не й предписа. През всички други лекари, които минахме наскоро, нищо не казаха, че й давам това лекарство.
  Нивата на холестерол най вече се определят от наследствени фактори. Това установихме в близкия ни кръг хора. Но все пак си променихме храната - много полезни за друго храни свалихме до минимум. Най-големият проблем ни е 10 -те хиляди крачки на ден. Cry И особено в мръсния въздух на София има ли смисъл от тях.
  Благодаря  ,и аз взимам Росукард 10, половинка и омега 3 сьомга  ,преди за два месеца го смъкнах от 8 до 5  холестерол но го спрях, а покрай смърта на мама  започнах да пуша  повече. Майка явно от млада е имала висок холестерол, но като и откриха Алцхаймер  започна с лекарства на 65г

# 653
    Мисля, че татко вече гасне бавно Cry Болен е от 6 години, болестта се развиваше сравнително бавно, до миналия месец преди да падне и да му направят операция на таза поради счупване, той се хранеше сам и ползваше тоалетна, познаваше ни, въпреки че беше доста неориентиран, пасивен и мълчалив. Месец и половина след операцията вече е на легло, напълно скован и отказва храна, насила го храним, но дори трудно преглъща. След операцията прекара 3 седмици в хоспис докато организираме квартира близо до нас и жена, която да помага на мама, докато със сестра ми сме на работа. От хосписа го прибрахме с тежки декубитални рани, за които ни спестиха, че ги има, та сега се борим и с ежедневни превръзки, истината е, че ако не са вкъщи няма кой да ги обгрижи качествено. Много ми е тежко, явно операцията и упойката са били катализатора, които са ускорили тежката болест!

# 654
amanadali, моите съболезнования за майка ти. Надявам се, че ти си добре, до колкото това е възможно.
Нещата и при нас се развиват все на по-зле и на по-зле. Баща ми едвам изкара лятото. Аз бях като луда, непрекъснато търсех кой да помага-някаква жена. За малко намерихме една, но тя се отказа след като видя колко е тежко. Сега пак сме на изходна позиция и пак трябва да търся жена.  Cry
Просто съм ужасена от размерите на тази болест. Тези дни и покрай смяната на времето баща ми е болен и с температура и разстройство и нещата граничат с невъзможното. Как ще оживеем ние не ми е ясно. Желая много кураж и сили на всички!
Rady и аз знам, че упойките са много нежелателни в нашия случай, защото винаги влошават нещата рязко. Болните не успяват лесно да се възстановят. Дано все пак баща ти се надигне от леглото в някакъв момент.

# 655
    Здравейте, много отдавна не съм писала.Много от вас може би са ме забравили. ВИдях,  че се търси асистент за  помощ. Напоследък ползвам услугите на фирма "Медиком - социал" , доволна съм. Наистина в нета се предлагат много такива услуги, но на кави жени съм попадала, просто не ми се мисли
Кураж на всички !!!

# 656
 Моят баща си отиде! Вярвам, че е на по-добро място. Той е най-добрия баща за мен. Почивай в мир! Кураж на всички Вас! Praynig

# 657
Rady, Приеми моите съболезнования! Мир на праха му. Praynig

# 658
Rady,моите съболезнования! Praynig

# 659
Rady, моите съболезнования!

Общи условия

Активация на акаунт