Шивашки услуги

• 4 798
  • 7
  •   1
Отговори
Търся добра шивачка в София за скъсяване на пердета. Сещам се за едно шивашко ателие, където знам, че добре работят, но скъпо взимат, затова търся и други възможности. По принцип не е кой знае каква философия да се скъсят и подгънат едни пердета, но не смея да ги дам така в кое да е ателие без някой да ми е казал предварително, че работят добре.
За предпочитане да е в центъра и квартали около центъра /Стрелбище, Бели брези, Борово, Красно село, Плавлово, Бъкстон, Иван Вазов.../
Благодаря! Simple Smile   

# 1
  • София
Хм, не е философия ли newsm78... я се опитай сама и тогава пак се изкажи.... на чужд гръб и 100 тояги с малко.
Цената е като да ти "ушият" нови

# 2
  • някъде ... тук ...
знам каква "философия" е, но нямам машина. все се каня да си купувам и все не остава.
цената за пердета не знам каква е.
ползвам услугите на една шивачка  - основно за подгъване и смяна на ципове, но не е от споменатите райони. в другия край на София е. днес взех раницата на сина - смяна на цип с такъв, който тя купува - 10лв.

# 3
Хм, не е философия ли newsm78... я се опитай сама и тогава пак се изкажи.... на чужд гръб и 100 тояги с малко.

Ако имах нужните шивашки умения и машина, щях да си ги направя сама, вместо да пускам тема. И да, за една шивачка не е кой знае какво да подгъне едни пердета, аз не съм шивачка и това не ми е работата, затова не разбирам какво искаш да кажеш с това "на чужд гръб...".  Става въпрос за просто скъсяване на дължината и подгъв, не става въпрос да прави перделък и поради това не ми се струва много логично цената да е като да ми ушие нови.  

# 4
  • София
Когато не можеш да правиш, нещо не даваш оценка на чуждия труд.

Аз също не съм шивачка, но ми се е налагало да коригирам перде след такава - беше криво. Разказа ми се играта, докато изправя кривина от 2 см при 3 метра ширина.
Поставянето на перделъка е зашиване върху вече подгънато перде (независимо дали ще има някакви "чупки" или перделъка ще го набира), т.е. това наистина е по-лесно.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 15:42 от Desem

# 5
  • София
Подобно швашко ателие има в Лозенец, пресечката на ул. Драгалевска и Кричим. В гараж работят и са служители на шивашкия техникум Мария Луиза.  Намират се точно зад него, правят ми всички поправки, доволна съм.

# 6

Ако имах нужните шивашки умения и машина, щях да си ги направя сама, вместо да пускам тема. И да, за една шивачка не е кой знае какво да подгъне едни пердета, аз не съм шивачка и това не ми е работата, затова не разбирам какво искаш да кажеш с това "на чужд гръб...".  Става въпрос за просто скъсяване на дължината и подгъв, не става въпрос да прави перделък и поради това не ми се струва много логично цената да е като да ми ушие нови.  

Наистина подкъсяването на перде е сръткава работа .Защото трябва да стане равно. Обикновенно се тегли нишка ,което е бавно и търпеливо занимание ,отнемащо време и чак след това е рязане и шиене . Когато се шие ново перде ,може и да не се прави подгъв ,защото много пердета са си с фабричен такъв . ...оловна нишка или бордюр. Попрявала съм подгъв на перде скъсявано от човек ,който по принцип си шие дрехите сам...с рев на очите ми го донесоха . Простите неща не винаги са "проста" работа .

# 7
Шивашки услуги в младост 0876656658

Общи условия

Активация на акаунт