Кога се слагат туршийте?

• 58 499
  • 260
  •   1
Отговори
# 165
  • от точка К до точка С и обратно
Днес и аз се отчитам с мариновано цвекло. Направих 3 буркана с различни подправки .

Може ли рецептата за това мариновано цвекло?
Изглежда много апетитно. Crazy
Моето цвекло беше около1.600 - 1.700кг. От това количество ми излязоха 3 буркана. Попаднах на доста рецепти в нета, но се спрях на тази марината по рецепта на petu6ka63 -
за 8-10 буркана
1б. оцет
2л. вода
1ч.ч захар
1ч.ч сол
чесън, кервиз или копър

Делиш количеството марината според продуктите или готовите буркани.

Сложих различни подправки в трите буркана - в първия само чесън, резенчета целина, чер пипер и ким, във втория лук на шайби, целина и кардамом, а в третия от всичко по малко. Опитахме ги вече - всички са вкусни! Peace

# 166
  • Canada
Пеп-4о да всички буркани са издути капачки и даже снощи единия почна да се пени та го отворих и опитах морковите....все едно пих газирано.Такова щипкане на езика се усеща. Mr. GreenДнес и другите отворих ...все едно отворих кола.Даже и ако още не са готови нормално ли е така да се газира туршия?
Мерси,че ми отговаряш за зелето.Нямам никакъв опит с бурканите и се разбира от въпросите ми даже,но си мислех,че зелето не се подварява за капачките Embarassed

# 167
явно няма да ядете от тази туршия.  Може и от нитратите да е, може от оцет.
Вари се зелето, няма начин.

# 168
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Моето цвекло беше около1.600 - 1.700кг. .....

Благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet
Само да попитам някой правил ли е туршия, като вместо захар ползва подсладител?
Не мога да консумирам захар,а се притеснявам ако сложа подсладител да не изхвърля после всичко.Ако някой има опит да сподели моля.

# 169
  • Sofia
Пеп-4о да всички буркани са издути капачки и даже снощи единия почна да се пени та го отворих и опитах морковите....все едно пих газирано.Такова щипкане на езика се усеща. Mr. GreenДнес и другите отворих ...все едно отворих кола.Даже и ако още не са готови нормално ли е така да се газира туршия?
Мерси,че ми отговаряш за зелето.Нямам никакъв опит с бурканите и се разбира от въпросите ми даже,но си мислех,че зелето не се подварява за капачките Embarassed

Както се оплаках преди две страници и моят буркан със сурова туршия изргина като газирано щом го отворих. Някой след мен писа, че това е процеса на бурната ферментация. Вече минаха няколко дни оттогава и се престраших пак да отворя - сега изглежда наред и си е вкусна. Така че ще си я хапнем. Peace

# 170
Моята е със захар и оцет, не обикновена трушия, случват ми се надути капаци, но нищо и няма на вкуса, пак е хубава и хрупкава, ако е със същия светъл цвят и бистър сок вътре.
Но ако има промяна в цвета и помътнее -вкисната е.

# 171
  • Canada
Момичета днес излях соления разтвор и измих морковите.Освавих ги за няколко часа в студена водя и отидох да пазаря.Видях буркани с кисели краставички дето са със същия цвят на маринатата и даже има по тях бяло нещо си утаено( съга май се казваше)....и както каза мъжа ми "Видя ли?И пак ги продават!А ти се притесняваш за твоите моркови все едно си затворила знатни кюлчета" hahaha
Еми пак ги затворих тез пусти моркови,но на литър вода 50 сол пък да видим Mr. Green

NBM ама найстина бурна ферментация....може и това да е било newsm78Сега няма да стягам капачките да извира каквото има и ако ще стват да стават,ако не ще го пишем "натрупан опит"

Пеп-4о мен цвета на сока ми беше като на рядък айрян и на вкус... Sick

Остава да оплескам само зелето тая седмица Laughing

# 172
Здравейте момичета   bouquet
Да си покажа и аз туршийката  Rolling Eyes

- люти чушлета

- камбите на Селма

- сурова туршийка

- лютивка /страшно вкусно нещо е  Peace за тези които обичат лютивко горещо препоръчвам  smile3521 / на мен младежа сега ми поръчма ТРОЙНА ДОЗА  #Crazy и сега какво да правя запрятам ръкави и това е  Rolling Eyes

# 173
  • София /Абсурдистан
Изглеждат чудесно. Лютивката по коя рецепта е?

# 174
Unknown_lady, ще я напиша по-късно, че сега трябва да излизам  Peace

# 175
  • Пловдив
Здравейте момичета незнам дали тук е мястото да попитам за идеи.
Моя мил съпруг вчера ми донесе 1 чувал зелени ама зелени чушки
и сега се чудя как да се преборя с тях и какво да ги направя.
Аз имам достатъчно идеи за червени чушки ,но зелените явно ще са голямо предизвикателство

# 176
  • София
Аз имам достатъчно идеи за червени чушки ,но зелените явно ще са голямо предизвикателство
Ако имаш фризер може да нарежеш сурови. Стават за супи, манджи, миш-маш или само с яйца. Може да изпичеш и пак замразиш. За бюрек, на салата. Може и да ги изпечеш и после стерилизираш, ако нямаш къде да ги замразиш. Ако са по-големички става и да се бланшират за съвсем малко, колкото да си променат цвета и пак замразени, за пълнене.

# 177
  • Талант на 2012,2013 г.
И аз се нареждам на опашката за лютивката. Моля... Praynig Hug

А зелените чушки... Ми освен да печеш и във фризера, да вземеш и патладжан, да опечеш и него и пак там във фризера. Зимата си правим кьопоолу. Hug

# 178
Направи си мързелива туршия.Ние так и казваме,защото всичко се реди в буркана и се запечтва топло.
Значи напукваш леко чушките(може да ги избушиш или ако са дребни и с дръжките става) и още топли ги нареждаш в буркан в който предврително си сипала оцет до резката,суп. лъжица сол и чаена лъжица захар.Между тях може да наредиш нарязано зеле,моркови и чесън.Притискаш плътно докато отгоре излезе маринатата и запечатваш.Обръщаш с капачката на долу.

# 179
  • Пловдив
Чудесно благодаря на всички.Правила съм и виждала само със червени чушки ,но явно всичко това мога да правя и със зелените.

Общи условия

Активация на акаунт