Кога се слагат туршийте?

• 58 498
  • 260
  •   1
Отговори
# 180
  • Талант на 2012,2013 г.
Алекс, пусни рецептата за лютивката, мооооооооля... Praynig Praynig Praynig  bouquet

# 181
Здравейте момичета   bouquet
Unknown_lady, Карма135, съжалявам, че толкова много се забавих с рецептата за лютивката, но се случиха някои непредвидени неща и нямах никаква възможност да я пусна  Embarassed
Надявам се само лошото да е вече зад гърба ни  Praynig

Ето рецептата - Лютивка

И още веднъж извинете ме за забавянето   bouquet

# 182
  • София /Абсурдистан
alex_og97 Много благодаря  bouquet
Дано лошото да е останало вече в миналото  Hug

# 183
  • Талант на 2012,2013 г.
Алекс, благодаря ти от сърце!!! Hug Надявам се всичко лошо да е отминало и да имате занапред само хубави моменти... Hug Hug

# 184
Unknown_lady, Карма135 благодаря ви за подкрепата   bouquet

Момичета макар вече да е края на сезона все още се намират хубави чушки и имате време да пробвате още една хубава туршийка  Peace. Нарекох я туршия "в кофа", защото аз я правя в кофа  Laughing Много е вкусна и хрупкава, пробвайте  Peace

Ето рецептата - Туршия "В кофа"

Надявам се да ви хареса и да споделите резултата  Rolling Eyes

# 185
Момичета едно бързо въпросче мога ли да ви задам. PraynigЗначи сложих си днес туршийка в бидон,смесена от всичко по малко...но само с вода и сол/като купешката/.Четох из нета че на 1л.вода се слага около 40гр.-сол.Моята течност е 16л. и сложих 800гр-сол.Обаче на вкус много безсолно ми се стори. ThinkingТова нормално ли е....и с ферментацията ще се увеличи ли соленоста....за първи път слага подобна туршия та затова съм малко в чуденка.... newsm78

# 186
Не е малко солта,трябва време за да се овкуси туршията.Ако пък обичате по-соленичко не пречи да добавиш още една-две шепи сол допълнително.

# 187
 Знам,че не е нужно да се пита в две теми едновременно , но наистина ми трябва рецептата , а и имам само половин ден на разположение докато се върнат зверовете от разходка . Така ,че помагайте ако можете Wink

Търся рецепта за едни леко пръжнати пиперки, които се пълнят в затоплени буркани. Доколкото се сещам бурканите се затопляха с гореща вода, която се изсипваше непосредствено преди пълненето на пиперките. 

# 188
Може би имаш предвид тази рецепта
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433474.0

# 189
Благодаря Stefok , точно тази рецепта търсех.

# 190
berina, ако туршията е само от зеле на глави - тогава на 1 литър вода- 40 грама сол. ако има и други зеленчуци- тогава на 1 литър вода се слагат 50 грама сол. Рецептата е от многа стара готварска книга - от 70-те години. Вече повече от 20 години ползвам такава саламура- за двете бидончета различна. Сигурно зелето поглъща повече сол от другите по- твърди зеленчуци. Не бих се наела да обяснявам "научно". Ама на нас ни харесват тези пропорции.

# 191
Здравейте, не успявам да намеря пропорциите за универсалната подправка, може ли помощ?

# 192
по колкото сложиш от всичко, никой продукт не е задължаващ.  Ето за всеки случай

# 193
пеп-4o, благодаря!

# 194
  • В центъра на моретата
Здравейте,
да ви споделя суровата туршия, която правя от няколко години и никога не съм се дънила. Нарязват се камби, карфиол, моркови, зелени доматчета, може и зеле, целина. Слагат се в буркан, бидон или в каквото ще я правите. Залива се с вода, като на 2 л вода се слагат 3 супени препълнени лъжици морска сол.
И това е - много лесна и бърза, а и сполучлива.

Общи условия

Активация на акаунт