Кога се слагат туршийте?

• 58 494
  • 260
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря момичета...ще изчакам да видим колко ще се осоли.....а ако после прибавя малко сол предполагам че няма да е проблем.И след това когато усетя че е готова пресичам.....Нали така..... Thinking

# 196
  • Русе
  Искам да попитам за желе от дюли. Знам, че има много пектин, който е полезен и ми се ще да го консервирам някак си.

# 197
ето Желе от дюли на Жоро

и Пелте от дюле на Емили

аз го правя и по двата начина, зависи какво има - дюли или остатъци.

# 198
Пепчо,колко бурканчета излизат от дозта за пелтето?

# 199
ние правим все двойна доза, май 12 или 15  newsm78 излизаха от по 400гр. 

# 200
  • Талант на 2012,2013 г.
Пепчо, мерси за рецептите. Пелтето и мен ме заинтригува... Мисля, че ще опитам да го направя.  bouquet

# 201
Четох, четох, ама ще  се наложи да питам. Оказа се, че май нещо съм объркала в рецептата с мешаната туршия в бидонче. Омекнаха ми камбите и чушчетата, другите зеленчуци са сравнително добре/карфиол, моркови, краставички, зелени домати/. Имам оправдание, че за пръв път правя сама зимнина/ преди мама оказваше методичната помощ/.  Другата зимнина се получи/печени чушки без стерилизиране, краставички, царска туршия / но с туршията се изложих. Каквото станало станало, но искам да знам защо се получи така, че догодина да сме живи и  здрави да не го допускам. Ще се радвам на  помощ Ви Simple Smile

# 202
Може би си сложила малко сол,а и по принцип чушките омекват доста бързо.Продължавай редовно да преточваш туршията,нали другите зеленчуци са си наред.

# 203
  • Талант на 2012,2013 г.
Може би си сложила малко сол,а и по принцип чушките омекват доста бързо.Продължавай редовно да преточваш туршията,нали другите зеленчуци са си наред.

Точно така е. По принцип чушките много бързо омекват и ние в нашата сурова туршия не слагаме нищо освен чорбаджийски чушки, но от по-тъмните, които са и малко по-дебели от другите. А... и слагаме малко оцет освен водата и солта. Hug

# 204
  • Талант на 2012,2013 г.
Момичета, искам да се похваля с пелтето от дюли, което днес си направихме...  Peace

# 205
Браво Карме!....Супер изглежда! Hug Hug Hug Hug Hug

# 206
Леле, пак вкусотии тук Simple Smile

Аз искам да си изпека патладжани и да ги замразя, за да имам за кьополоу за зимата. Идеята ми е да ги изпека във фурната, след което да им обеля кората и да ги сложа в торбички по 2-3 патладжана във фризера. Ще стане ли според вас? Баба ми каза, че Ути Бъчваров пекъл в някакво предаване, но ги мазал с олио, неоходимо ли е според вас? И зобщо идеята ми с фризера добра ли е, да не станат някакви водни после като ги размразявам?

# 207
  • Варна
Тази есен за пръв път пекох патладжан във фурната и се оказа , че става! Наредих патладжаните направо в тавата, пекох ги около 20-25 мин. на 220 градуса, ката опитвах дали са омекнали. Станаха идеални. Пъхнах във фризера за зимата (обелени), ще ги видим като се размразят, дано са хубави.

# 208
  • София
Записвам се с лютеница. Снимката ми е стара/от миналата година/, но лютеницата ми е една и съща. Правя я от доста време. Сложила съм и сурова туршия, парена и рязано зеле с моркови, зелени и червени чушки с оцет, захар и сол. рецептата

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 15:48 от verabel

# 209
  • Талант на 2012,2013 г.
Тази есен за пръв път пекох патладжан във фурната и се оказа , че става! Наредих патладжаните направо в тавата, пекох ги около 20-25 мин. на 220 градуса, ката опитвах дали са омекнали. Станаха идеални. Пъхнах във фризера за зимата (обелени), ще ги видим като се размразят, дано са хубави.

Не хубави, направо са идеални. Аз пека и зелени чушки и замразявам обелени. Зимата размразявам патладжани и чушки. Режа на парченца чушките, а патладжана го намачквам с лъжицата за пюре. Е ако остане нещичко, което не може да се намачка, нарязвам и него. Смесвам, овкусявам и ... ядеш със КЕФ!!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт