Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 12-та тема

• 149 458
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
  • София
VIVIAN, да те питам как си направила розичките и листенцата-от какво тесто, някакво захарно или си боядисала от тестото за питката?

# 361
ЗИЧЕ,и тук да кажа,благодаря за доверието и добрите думи!Пърленката е станала пухче-толкова бухнала,а аромата й без съмнение е неустоим.   bouquet Hug

Росонера,ВяраВики,Мари-ета,Вивиан,AMBRO-от красива по-красива са питките ви,момичета! Комплименти!   bouquet

Биляна,и аз така пекох короната,че тогава още нямах подходяща форма с дупка,че даже с алуминиевата чашка я бах снимала,защото беше залепнала/въпреки че я намаслих и набрашних/ и щеше да се развали формата.Освен това около чашката нямаше баш такава златиста коричка,както става от външната страна на короната.

# 362
  • UK/София
И според мен ще си се изпече без проблем Peace!
А защо не направиш 2 корони?

Става много сложно, мързи ме. Simple Smile
  Мерси за отговорите!Все пак как става на вкус, малко ми е съмнително с изпеченото сирене Филаделфия? Thinking

# 363
  • Пловдив
Билянче аз бих я пекла в обикновена тава и в средата бих сложила шише или буркан или нещо което да не се спука при печене. Peace щом исташ със дупка. WinkЩе се изпече само на по ниска температума то пеми на 170 градуса например.Аз така високите пити пека PeaceОт страни картончета слагам че няма такъв съд за печене. Peace

Еето от мен днес едно хубаво пухкаво хлябче Peace
ТЕСТОТО И ЗА ПИТКА СТАВА. Peace

РЪЖЕНО ПШЕНИЧЕН ХЛЯБ стана много пухкав Peace

# 364
Привет на всички майсторки на дъхави питки и не само.Поздравления за сръчноста и въображението Ви,невероятни сте  bouquetИмам нужда от съвет.Ако направя от вечерта питка,и оформена я оставя в хладилника,тя до сутринта ще втаса/поне с тесто за пици съм пробвала/,но има ли опасност да превтаса newsm78,и сутринта да я сложа в студена или загрята фурна,ако не е заела и хладилника JoyНякой правил ли си е такъв експеримент?
И за да не е само питане,ето питка която направих за кръщенето на дъщеричката ми
.Чакам идей,благодаря ви предварително Laughing

# 365
  • Пловдив
ДАНИЕЛА аз мисля ,че няма да се получи .Пицата е друго и питата съвсем друго нещо.
Само докато я сложиш във фурната от студено на топло и ще спадне,пък и със сигурност ще превтаса. Peace
Тъй ,че омеси си тестото сложи го в хладилника и сутринта рано оформи питката и я остави да си втаса на топло. Peace
ПИТКАТА ТИ Е СТРАХОТНА Hug

# 366
Здравейте момичета страхотни неща показвате отдавна се каня да ви покажа моето първо"Слънце  "за прощапулника на голямото ми момче.

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 11:22 от J_M_M

# 367
ДАНИЕЛА аз мисля ,че няма да се получи .Пицата е друго и питата съвсем друго нещо.
Само докато я сложиш във фурната от студено на топло и ще спадне,пък и със сигурност ще превтаса. Peace
Тъй ,че омеси си тестото сложи го в хладилника и сутринта рано оформи питката и я остави да си втаса на топло. Peace
ПИТКАТА ТИ Е СТРАХОТНА Hug

Зиче,благодаря ти  Hug:Исках да мина метър,ама няма да стане,ще се става посред нощите Joy

# 368

Моята питка по рецепта на Селма - Венец от кифлички, малко промених и не стана точно венец.
J_M_M , чудесно е слънцето!

# 369
  • Пловдив
Моята питка по рецепта на Селма - Венец от кифлички, малко промених и не стана точно венец.
ХУБАВА Е ХУБАВА  Peace

J_M_M  и твоята е хубава  Hug

ДАНИЕЛА питата ще ти втаса за 1ч защото ще е студена ....слагаш във фурната на 50 градуса но да е завита с кърпа да не съхне.
Иначе така втасва за 30-40 мин. PeaceПекане на 180 градуса 40 мин. и зависи за колко ще я уфорниш Peace
Тъй че няма нужда толкова рано да ставаш щом тектото ти е омесено Peace

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 15:58 от ЗИЧЕ

# 370
Благодаря ви  Hug

Маргафуци, розичките са от тесто, направено само от брашно, вода и сол, за да не бухне, и оцветено със сладкарски бои  Peace

# 371
  • Bulgaria-Italia
Страхотни питки и хлебчета от последните страници .Поздравления момичета   bouquet
Аз напоследък нещо не мога да си разпределя времето.Не съм месила,не помня откога.Но днес ми се дояде тутманик  Grinning

# 372
  • ГОре на черешата...
Малеее, Касиер, чак ми замириса Crazy Peace...

J_M_M, Луча, Зиче, Даниела, чудни питки и хлябове, браво  bouquet!

# 373
Касиер ,отново е станал страхотен,оплакнах око! Crazy
Твоят и на Венетта са ми еталони за тутманици.
ЗИЧЕ-чуден хляб,пухкав,че и на квадратчета-интересно хрумване,хареса ми!
J_M_M,Луча-много хубави питки! Peace

Биляна-ето как изглежда моята корона,но чашката дойде лека и тестото я избута.Зиче дава добра идея в тази насока.На мен също не ми допадна крема-сиренето в питката,прави я малко клисава вътре.Ако й дойде пак реда със сигурност ще го пропусна,по-добре с натрошено сирене и шунка. Peace

# 374
Тая тема все я подминавам, а сега що ми трябваше да влизам newsm78............. Такива красоти сте подредили, че разногледа станах! Crazy Crazy Crazy

Лабрекс,да не би да беше обявила бойкот на месенето? Wink
Чудесна ти е погачата! Peace

pure elixir , опитвам се, ама нещо не ми се получава, все се намира дразнител! Като теб с тая пърленка, та и ЗИЧЕ ми я набива в очите, страхотно вкусна изглежда!  bouquet  chef
ВяраВики, rossonera, AMBRO, чудни питки, красиви и апетитни!  bouquet  chef
ВяраВики, да ти е жива и здрава принцесата, много си се постарала и резултатът е налице!  bouquet
mari_eta и Vivian*, вашите направо като за изложба, красота!  bouquet  chef
Vivian*, здрави и пъргави крачета на момчето!  bouquet
J_M_M , много хубава питка! И на твоето синче пожелавам здрави и бързи крачета!  bouquet Слагай малко по-големи снимки, да се вижда хубаво тая красота! Peace
lu4a, много вкусно изглежда тоя венец  Heart Eyes  bouquet, а  kasier направо ме довърши с тутманика! Crazy  bouquet
Ще пробвам да се поинатя още Grinning, празници идват, тогава поне повод ще има! Peace

Общи условия

Активация на акаунт