Израел-51

• 49 290
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Добър вечер!Преди малко се прибрахме и минавам да се обадя набързо.
Mentha,малкия Йойо емного,много красив!!! Да ви е жив и здрав!Сигурно вече имаш списък от кандидат-снахи Simple Smile
Тали дан,пожелавам ти много хубаво прекарване на Кинерет!Да си починете добре!
Мимкис,дано бързо да се оправиш!
Бубе,като пътувахме на север влязохме в два хранителни магазина,и тъй като си спомням ,че живееш някъде натам,се чудех дали някъде няма да те видя.
Днес беше еди спокоен и красив ден в Тел Авив- успях да ида на фризьор,по магазините Жалко,че заради празника затвориха доста рано.Дори отидохме и на плаж,смятаме и утре да идем преди тръгване-полета ни е в 18 часа.Дано да нямаме проблеми заради йорданските печати в паспортите! Слагам линк към албума в Snimka.bg http://danigallery.snimka.bg/other/izrael-eyilat.537581.20822349,където качих по -голяма част от снимките.Много спокойна нощ ви пожелавам!

# 121
  • София-България, Израел - където си поискам
 Дани, страхотни снимки Peace докато разглеждах снимките така ми се прииска да отида за пак малко  в Израел Cry
Мимкис, как си мила? те не свършиха тези горещини  при вас, да можеш поне малко да си отдъхнеш Wink аз така помня жегите август и септември и аз с един голям корем Blush едвам ходех Mr. Green
Тали, приятно прекарване на Кинерет Peace
Мента, прегръщам ви и  вас Hug

# 122
   Жаки, добре съм, благодаря Hug Всички са изненадани, че жегите още не са свършили, а е вече октомври почти Crazy Има някакви аномалии според мен, аз не се сещам през годините да е било толкова време такива температури. Целият септември не са падали под 30 Tired
Аз се надявам поне последния ми месец да се поразхлади, за да не съм като парен локомотив,постоянно пуфтя Mr. Green
    Тали, ще ви чакаме, сега е супер на плажа  Peace
    Ментуш  Hug
     Dani_Gallery, хубаво пътуване сте си направили, съпруга ти сигурно го мислят за израелец Laughing

# 123
  • София-България, Израел - където си поискам
Мимкис, сега ти погледнах лентичката Winkми то нищо не останало от бременността Laughing скоро ще се гушкате  Heart Eyes

# 124
Здравеите на всички,отавна не съм писала,драго ми е да ви видя отново:)Радвам се че всичко е ок с вас,щото пък мен ме гони носталгия:(ще си пътувам декември и нямам търпение вече....след 9 месеца,митарства из чужбина,най-накрая да си се прибера,да ви кажа даже се замислям дали да не се прибера за винаги(с мъж ми де)...Е това ми е в главата тези дни,нещо не мога да свикна newsm78, в Германия е прекалено стерилно и подредено,тук си е ориент макар и цивилизован и красив,а БГ е точно микс:)Имаме си всичко LaughingЛипсват ми старите софийски улички,с малки спретнати магазинчета,кафенетата,Витошка и всичко,но най-ми липсват синът ми и майка ми CryМоже би защото ми е безкрайно скучно...мъж ми работи,нямаме кола, че нещо отказва и съм като завързана в това градче,покрай тия безкрайни празници няма градски транспорт,не мога и на плаж да отида,е то и с градския пътя ми е 1 час Sad за човек израстнал сред шумотевицата на центъра в София,тази тишина ме съсипва) Rolling EyesНе знам,вие как свикнахте?Е това е, оплаках се и май ми поолекна...от горе на всичко семейството на мъж ми не ме смятат за снахата-мечта,е спазват добрия тон,но то си личи,само баща му мине не мине и повтаря,че този брак трябва да се прекрати Shockedедвам се сдържам да не го сиктирдосам както аз си знам,каруцарската...ама нали сме в негова къща....но карай 2 мес ще ги изтърпя!Чудя се,човек с образование,ерудиран и какво?!Винаги съм си мислила и съм вярвала, че Холокоста и всичките тия зверстава,би трябвало да са изиграли някакава роля в мирогледа им,някак да бъдат по-хуманни,отворени....но не е така,сега се обедих,че хората са си хора,независимо от случилото се с тях!Дядо му на мъж ми е бил партизанин в Чехия,баба му и нейната сестра- близначка са били в лагер,номерирани по ръцете като животни,имали са късмет,че са оцелели...преди да дойдат в Израел са живели в лагер за бежанци в Кипър,преди да ги пуснат в страната(това става малко след основаването и)...та мисълта ми е това всичко не ги е направило по-човеци Sadтъжно...А майка му на мъж ми е толкова добра,много я обичам тя е германка,родила е 4 деца,завършила е образованието си тук(мед.сестра е),работи непрекъснато,въпреки че са добре финансово и може да си седи в къщи,знае няколко езика като английски и иврит перфектно,и е сменила религията си,за да бъдат децата и евреи!Колко разнолики са хората,и как някой просто са си добри,такава им е природата...дака са си дошли тук,а други...но не ми се говори повече!Оставям ви за сега момичета,надявам се не съм ви досадила,просто исках да споделя.че тук не всичко е цветя и рози Simple Smile

# 125
  • Някъде там...
Dani_Gallery, аз работех (вчера ми беше последния ден) в малко забутано селце та се съмнявам да сме се засекли понеже клиентелата е постоянна и щях да ви надуша  Crazy Иначе за мен щеше да е огромно удоволствие да ви видя и запозная с вас  Hug От неделя започвам новата работа да видим в нашия мошав как ще се отнасят с една гоя  Mr. Green
Мимкис, стискай зъби не остана.... Стой пред климатика и дишай дълбоко ( аз без да съм бременна така правя  Joy )
Ментуш, какво става с ваксините?
Веси, 2 години съм вече тук и не съм свикнала...Наскоро имах големи неприятности заради товам че казах, че искам да се върна към Европа, без значение коя държава.В малките градове и села е скука, хората са нахални до безкрайност, трудно е предвижването и ...бавно ги научваш всички тези неща  Rolling Eyes Незнам дали ще свикна някога и дали е възможно, но льбовта дава крила  Joy Аз самата съм имала много неприятности със свеки и те са на вълни отминават и се завръщат...Пълна лудница  Tired Ако смяташ сериозно да се махате го направи преди процедурите с Мисрад аПним, защото ако след някоя друга година се върнете ще трябва да започнете всичко наново  Tired
Абе...хаг самеах и хубав ден  Hug

# 126
Борянка лудница е и тук,не стига всичко,ами дядото има една филипинка дето го гледа,от 6 год. е тук и все едно е хванала бога за шлифера,държи се като че ли тя е собственица на къщата #Cussing outЕййй като го поканиш на масата.то се качва от горе!
Предполагам че ще си отидем в БГ,но все още мислим-ако останем тук,мъж ми има работа,обаче 5000 ш.за наем,режиини,храна и ТЕЛЕФОН(голямо перо при нас)+пращам пари в къщи...за никъде newsm78Ако си отидем в БГ,имам апартамент на готино място,поне наем няма да плащам,работа за специални педагози има,щото няма наплив при децата с увреждания,така че все ще си намеря работа,та няма да сме гладни ,някой и друг спестен лев,та на първо време така.Ама поне няма да се тормозя с цялата идиотия тук,ще съм си аз господар PeaceАйде девойките,лека вечер:)

# 127
  • T"A
Веселана, много ви е висок наемът  Shocked Ако е само за вас двамата, уверявам те, може да намерите и по-евтини жилища  Peace

Искам само да ти кажа, че почти всички сме минали през тези трудности на първата година, но това е временен период, който отминава, нещата се нареждат с времето  Peace Т.е. трудностите от началото не предвещават нищо за по-нататък. От друга страна мога да разбера защо искаш да се върнеш и по какво тъгуваш... Не е лесно да се направи равносметка къде си заслужава повече да живееш и често се получава така, че където и да се намираш, тъгуваш по другото място и по това, което си имала или могла да имаш там.

Аз в началото живеех в град, който беше населен с хора... много назадничеви по моите представи, не че е малък град, не че е далече от Центъра (Т"А), но провинциален в един друг смисъл... И винаги си знаех, че ще го напусна, защото ми беше зле там. Смених града и той взе да ми липсва  Mr. Green Оказа се, че съм се привързала към някои неща там, ей, така, неусетно...
Но това, което ми подейства положително, не е смяната на града, а това, че понаучих езика, че покрай работа и учене се срещнах с по-свестни хора, по-голямо разнообразие от преживявания; като се стабилизират малко финансите, човек си позволява и по някое друго удоволствие и постепенно се създава среда, навици, и се пускат корени  Wink  Peace

Мимкис, май последният месец от бременността се характеризира с пуфтене, независимо от времето навън  Mr. Green
Аз качих 18кг, че и повече, но след като видях последното число на кантара, не посмях да се качвам да се меря повече  Joy
Голямо нещо ти предстои  Hug
И е вярно, че много тежко време ти се падна, големи жеги  Crazy

Поздрави на Тали Дан, ако мине да те навести утре  Wink

Йойо е Ок, имунизациите минаха и заминаха, забравихме ги, но настинката му се оказа вирус, който тръшна и мен. Никненето на зъби също се оказа предизвикателство, но и това ще мине  Hug

Дани Галери, благодаря ти за милите думи за сина ми   bouquet

Бубе, ЖакиHug

# 128
  • На дивана, под юргана
... често се получава така, че където и да се намираш, тъгуваш по другото място...

Това и аз мога да го потвърдя.  Peace

# 129
Добър вечер,вече от България!Всичко на летището мина нормално- даже ,прогрес,само единия куфар го пуснаха на ръчна проверка/до сега винаги са били и двата/,но то е защото вътре имаше хранителни продукти,и си имаше доста обстоен разпит-вие ли ги купихте,от къде,кога- а това всъщност беше подарък/маслини,хумус,тахън,тахан,фурми/- в Тел Авив имаме много близък приятел-проф.Москона,още първата вечер бяхме на гости у тях,и после Мими -съпругата му реши да ни подари всичко,което ни хареса като ядене- просто те са невероятно мили и сърдечни хора!
Кацайки в София,установихме че е невероятно студено,и ние естествено сме крайно неподходящо облечени- приличахме на негри сред ескимоси.Мъчно ми е за Израел,аз,а и останалите коментирахме,че на много места в Тел Авив имам чувството,че съм в България,и по-точно в Пловдив
Мимкис,не само мъжът ми го мислят за евреин,на мен също почти навсякъде започват да ми говорят на иврит,и остават учудени,че не ги разбирам Даже днес на летището проверяващия на чекинга ме попита знам ли иврит,и като казах,че не знам,отговори,че поне няколко думи трябва да знам
А благодарение на вас аз наистина научих доста неща,което приятно изненада всичките ми приятели в Израел Много ви благодаря за това!
Mentha,малкия Йойо доста бърза с "озъбването",но когато се вадят зъби,особенно първите,леко отслабва имунитета и децата често са по-податливи на вирусни инфекции,което не е страшно
Пожелавам ви лека нощ!

# 130
Добро утро на всички:)Мента,права си,всичко е въпрос на време-но при мен е малко по-различно заради детенце в БГ,е не е малък вече,почти на 17 е,но за мен си е детенце GrinningМисълта ми е,че аз не мога да сън 100% щастлива,ако не съм с него....А иначе ние нямаме наем,все още живеем при дядото на мъж ми,за което говорих е заплатата му 5000 ш.,а наемите са от 1800 ,2500 ,и то в някой гаден блок Naughtyсамо за наема ще отиват половината пари,и храна и улпан и да пращам в БГ,мисля че няма да се оправим,пак казвам не че в БГ ще взимам по-висока заплата,но поне няма да имаме наем,режиините са по евтини ,а и няма да говоря по тел. с чужбина както тук...А и както казват "У дома и стените помагат" ...погледнато напред,очертава се близките 10 г да сме под наем,ако останем в Израел,вече съм на 38 и не мога тепърва да събирам за жилище,фамилията е богата,но ние сме аутсайдери,и помоща им е само това, че ни разрешиха да живеем в къщата на дядото....Като си помисля моите родители колко са ми помагали,даже и когато съм грешала,сега си давам сметка....НЕ, наистина трябва да се прибера',тук никога няма да съм това, което съм.Така го чувствам CryКакто и да е,лек ден и дано е по-прохладно вече:)

# 131
        Veselana72, ние сме в доста по неизгодна ситуация със съпруга ми, сами сме никой не ни помага. Пробвали сме и в БГ със същата идея, че имам апартамент там и т.н. Проблемът ни там се оказа както и тук, само аз можех да работя(мъжа ми само работи тук), бяхме в същата ситуация, независимо, че не сме плащали наем Peace Просто човек винаги мисли, че на друго място ще е по-добре, докато не пробва. На нас обаче това пробване ни усложни после много процеса за моите документи тук и ни проверяваха много повече. Не казвам, че при вас ще е така, много хора се връщат в БГ и се адаптират, намират си добра работа и т.н. От друга страна имам и познати, които съжаляват,че са се върнали, дори такива които са си  БГ просто за да не ходят в армия Peace Със съпруга ми и до ден днешен тъгуваме по Европа, но за нас Сърбия и България не съм към "тази" Европа, колкото и да е жалко Peace За дискриминацията-има да, и трудно се свиква, но познати в Германия,Англия се оплакват от същото. Чужденеца си остава чужденец малко или много.
     Борянка, успех на новото място Hug
     Мента, аз си мисля, че моя кантар малко лъже, аз се чувствам по-тежка, а вечно ме мери едни и същи килограми  Mr. Green Прегръдки на Йойо Hug и ти да оздравяваш бързо Hug

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 08:59 от mimkis

# 132
  • T"A
Има мивца за самолетни билети: http://www.elal.co.il/ELAL/Hebrew/MatmidFrequentFlyer/NewsAndDea … cm=matmid_early3d

значи така - който има матмид -> цената на билет за полет до София в периода 01.11.-31.12 е  $242+26 точки, пише, че предложението е валидно само за продажба през следващите 3 дни (т.е. от 5/10 до 7/10)  Peace

# 133
  • Някъде там...
Може някой ден да доживеем до нормални цели на билетите...Това е добро начало, не че мога да се възползвам  Tired

# 134
Здравейте на всички,само да кажа дадоха ни дата от мисрат апним на 30 ноември,мноооого са бързи тук newsm78В Германия всичко ми отне 1 месец-с разрешение за работа,здр.осигоровка и престой -не ограничен HugНо това е друга тема...Еми ок,аз на 6 Декември  си пътувам,едвам броя дните,а и целия Декември е осеян с най-красивите празници,дано да има сняг на Коледа PraynigДа знаете, поне за мен по-хубаво от родното място няма-нищо че парите не стигат,хората казват че в къщи и стените помагат-и си е така! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт