Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 73-та тема

  • 129 501
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  • Мнения: 15 829
    pure elixir, благодаря, на мен не ми харесаха. Хвана ме яд ,че не изпекох само питки от тестото. С остатъка от тестото направих мекички.Не знам, защо изглеждат изгорели, бяха си много хубави даже, по-светли! Селма, оладушките от типа на мекиците ли са?Много вкусно изглеждат!

         

# 241
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
Тази сутрин станах с намерението да приготвя за закуска едни ...самообръщащи се бухтички ли бяха или мекици...но не успях да намеря рецептата Sad Но попаднах на рецептата на marabu за оладьи и се получи много вкусна закуска, изядена набързо...така че сега най-много снимка на две доволни деца мога да дам, но не и на бухтички Simple Smile))
Продължавам да търся другата рецепта, labrex като се наспи може да помогне;)


  Да не търсиш тези? Сладки мушмули - понички Могат да се направят и солени,с малко сиренце или извара в тестото.

 Аз почти не готвя,довършваме ремонта,да не говоря за снимане,но всеки ден ви се наслаждавам и планувам,кога ще сготвя показаните от вас вкусотии!Супер сте! Peace  bouquet

# 242
  • Мнения: 1 461
alex бях питала на няколко пъти за рецептата на този хляб.
Сега като съм те хванала на тясно, моля те за линк или ми драсни едно "писмо" с рецептата на лични Mr. Green
Благодаря ти предварително Hug


и аз се нареждам за рецептата

# 243
  • Мнения: X
pure elixir, патладажана изглежда страхотно.Отдавна не съм го правила,ама твоя така ме съблазни...
Селма ,     bouquet    за напомнянето .Правила съм оладьите с мая,ама не стигнаха до снимка...
Вкусотии големи!

От мен пак само десерт...

Тарта с физалис и сини сливи

               

# 244
  • Мнения: 22 867
Продължавам да търся другата рецепта, labrex като се наспи може да помогне;)


Ала-Бала , момичетата са ти дали вече идеи, това е рецептата на обръщащите се бухтички, които правя, а ето и темата за бухтите, има още предложения. И не спя, ами ходя по магазини, та чак сега се прибрах! Grinning

И содените бухти на Джемма са много сполучливи. Изрязани с чаша на кръгчета стават такива:



А може да се разтегли тестото като за мекица и си получава това, което е на снимката на Джемма. Много ги харесвам тези бухто-мекички!  bouquet Heart Eyes Grinning

Тук пак пълно с красоти и вкусоти, малко по-после ще разглеждам подпобно!  bouquet  chef

# 245
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
alex бях питала на няколко пъти за рецептата на този хляб.
Сега като съм те хванала на тясно, моля те за линк или ми драсни едно "писмо" с рецептата на лични Mr. Green
Благодаря ти предварително Hug



и аз се нареждам за рецептата

Рецептата на Мама Цоци е : 400мл вода, 1/2к. жива мая, 1ч.л. сол, 1препълнена ч.л захар, 800гр брашно. След омесване постоява 15 минути, оформят се хлебчетата и се оставят върху пекарска хартия да втасват 1 ч. пекат се на умерена, предварително загрята фурна.

# 246
  • Мнения: 9 460
Краси, тази тарта като гледам е лесна за пренасяне  Blush ДА си поръчаме една, като идваш на лютеничената среща, а  Wink
pure elixir ,   Hug
С тия мекичко-бухти  newsm78 newsm78  не сте приятелчета вече, но мисля да си ида при мама, този път аз ще си поръчам едни мекичко (докато правя поредната лютеница)  ooooh!

На пепчо манджите са били винаги великолепни. Галят окото, а и стомаха. Shocked

благодаря ти newsm51 и на теб, Тайна newsm51

alex_og97, става и с друг джолан - телешки, свински - на малки хапки е и много крехко. Нарязано, овкусено с черен пипер само, на 1,5 кг - 0,5 кг гъби, 0,5 кг лук, 0,250 л. бяло вино и 5-6 моркова. 3 лъж. лютеница (само че този ползвах лютивката), още съвсем малко вода, сол на вкус - и в глинения гювеч. Първо на мах - 20 мин., докато заври, после - 2ч. на 180*

# 247
  • Мнения: 148
Малееее олади,мекички тарта.Абе момичета не така с лошо,отиде ми талията
Краси мира ,моля за рецептата на тази тарта,страшно вкусна изглежда.
От мен след тортения маратон нещо обикновенно и както винаги с ужасни снимки. Ама newsm78 хич не ме бива в снимането,а и с тоя телефон.
Зеленце,супа спанак,питка и сладкиша на лабрекс със сини сливи ама в моя случай с круши от градината ,че си имам в изобилие.

-Лабрекс,след 3 дни опити най-после открих проблема.Въпреки ,че маята ми е със срок до 2011г.тя не е била в час.Днес направих с жива и резултата е супер,въпреки,че първия път беше със суха но явно си е била хубава.
-както обещах ето пробата със круши.На вид изглежда добре,като го нарежа ще кажа как е и на вкус.

# 248
  • Мнения: X
Пеп-чо,няма проблем!   Казваш кога и нося!   Peace

ditsan , заглавието на рецептата над снимката е линк!    Hug 
Питката ти изглежда страхотно! 

# 249
  • Мнения: 202
Ей момичета неуморни сте,от вкусно по вкусно.
 newsm51За днес рибена супичка,салатки,шницел и едно руло по рецептата на Матче с още топло сладко от сливи.
Два дни пека пипер и патладжан на вилата,а сега отивам на кафенце при комшийката.
Приятни и вкусни почивни дни.








 

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 16:27 от megans

# 250
  • София
  • Мнения: 15 829
   Красимира, тази тарта изглежда разкошно,но този физалис за първи път го чувам  Embarassed, къде се намира това чудо?ditsan, такива вкусни гозби правиш,да не ти пука,че с телефон снимаш Peace!megans, и ти си приготвила много вкусни ястия, а рулото, толкова кръгло си го докарала,все едно с пергел си го очертавала Peace!

  Мен от снощи на месене на тесто ме избива, и понеже сутринта на моите не им стигнаха мекиците, замесих пак!

Мекички пак!

И нещо ,като ляхмаджуна, но със сиренце!

# 251
  • Мнения: 320
alex бях питала на няколко пъти за рецептата на този хляб.
Сега като съм те хванала на тясно, моля те за линк или ми драсни едно "писмо" с рецептата на лични Mr. Green
Благодаря ти предварително Hug



и аз се нареждам за рецептата

Рецептата на Мама Цоци е : 400мл вода, 1/2к. жива мая, 1ч.л. сол, 1препълнена ч.л захар, 800гр брашно. След омесване постоява 15 минути, оформят се хлебчетата и се оставят върху пекарска хартия да втасват 1 ч. пекат се на умерена, предварително загрята фурна.


Понеже на другите момичета отговорих на лични, а 3xi вече е отговорила на FRESA, само да допълня, че ако имаш хлебопекарна да използваш технологията на Ердинч: Замесваш брашното и водата не повече от 4 мин. на програмата за месене и изключваш машината, чакаш 20 мин. и след това слагаш маята, солта и захарта и пускаш пак на програма месене и втасване.Оставяш да втаса там около 15мин. После вадиш тестото на набрашнена повърхност и с минимум движения режеш тестото на 2-3 къса и оформям 2-3 хляба(според вкуса) на фитили. След това оставяш да втаса и печеш в предварително загрята фурна както е написала 3xi  на 200 градуса.

Явно този хляб предизвика голям интерес и има защо разбира се  Peace

# 252
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Алекс, а пърженичката? Що ме забрави? Sad

# 253
  • Мнения: 320
Карма135, извинявай  много  newsm03, ма тя наистина е простичка, нарязваш чушките и слагаш да се запържат с малко олио и сол, след като омекнат чукаш яйцата и бъркаш до готовност на яйцата и готовооо  Peace

пеп-4o, пък на теб забравих да благодаря за рецептата, ма напоследък съм много разсеяна  ooooh! предполагам и кокала от джоланчето слагаш в глинения гювеч  Rolling Eyes

# 254
  • Мнения: 64
Много вкусни неща сте сготвили момичета  Simple Smile През седмицата не ми остава много време да чета, а какво остава да готвя и публикувам  Sad, но пък през уикенда си наваксвам. Да се отчета с днешния ябълков сладкиш, а по-късно ще пусна и вечерята.

Общи условия

Активация на акаунт