Юнче гука сладко на мама и на татко - тема 4

• 26 276
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
 Добро утро !  newsm51
Честит първи учебен ден на всички, които имат ученици, желая им да са здравички и послушни   bowuu
За захранването и аз мисля до към 5 ия  да сме само на кърма (ако има естествено) и след това да почваме със зеленчукови пюренца. Кремс и аз имах същото питане и една приятелка, която скоро захрани ме светна, че пюренцата седели в хладилник 48 ч.  Така, че  половината ползваме, половината изхвърляме  Simple Smile
Да ви споделя, нашия мъник беше разредил храненията до 4 на денонощие за 10 тина дена и от скоро пак почна да си хапва нощем  Laughing
Лек и усмихнат ден !

# 316
Успешна нова учебна година на всички по - големи каки и батковци!

Танче, не ни е червен венеца и на нас. Случайно видях преди няколко дни, че се белее нещо, иначе отдавна се плюнчеше усилено и си ядеше ожесточено юмручетата.

# 317
Честит първи учебен ден и от нас! На всички ученици нека да е спорна и успешна учебната година!

Госпожицата проспа първия учебен ден на батко си -  в 8.20 заспа и продължава сладко да спинка  Grinning

krems82 някоя от мамите тук /извинявам се не помня точно коя/ преди няколко поста беше написала, че като се отвори пюрето се отслагва в друг съд толкова, колкото е необходимо и останалото се съхранява в хладилника далече от вратата, като време обаче трябва да се прочете на самото пюре до колко може. Аз ще изчакам да навърши 4 месеца и според признаците ще видим кога ще започнем, все още обаче не знам с какво ще започнем, но няма да е сок!

Успешен ден, момичета! Отиваме навън да използваме все още хубавото време!

# 318
krems82, както е казала ANDJELINA , трайността на отворено пюренце е 48 часа, но ти няма да започнеш с тях. Предполагам, че педиатърът ти ще ти каже да започнеш с картофено, което сама да си направиш. Вариш картофа и го разреждаш с млякото му (АМ или кърма) до консистенция на боза. Можеш да сложиш и малко масло, ако не те е страх от алергии. Даваш 1-2 лъжички. После всеки ден увеличаваш с по толкова, докато детето не изяде около 100 мл. Чак след това отиваш на купешките пюренца, които са съобразени с възрастта. Те обикновено са от максимум 2 съставки - картоф и тиква, картоф и броколи и т.н. Последното е недолюбвано от повечето деца  Mr. Green

# 319
Добро утро.Днес аз съм първа.
Моя мъж замина на училище,нали е даскал  Grinning а бебока се нацока и пак заспа.
И мен темата за захранването ми е много интересна и малко се плаша как ще се справя.Решила съм да започна със зеленчукови пюрета,обаче схемата изобщо не ми е ясна.Със сигурност ще е с готови пюрета.Навсякъде пише,че е по добре с тях да се започне,а после може и да си ги приготвям.Само незнам колко време им е срока на годност,защото нали в началото ще даваме само по една лъжичка.Някъде бях чела,че могат да се замръзява непретопленото количество,ама незнам дали е истина.Иначе всеки ден трябва да се хвърля останалото.Ако някой знае нещо по въпроса да сподели  Praynig
аз съм захранвала баткото с готови пюрета,преди 5 години захранвахме първо с плодово пюре,сега -ще видя,може със зеленчуково или каша.Готовите пюрета като се отворят имат трайност 48ч. в хладилник,НО да не попада плюнка в пюрето от бебето,т.е. отсипваме си малко,имаме и за уте и после-джас или някой желаещ да го изяде ако има.Аз ще пробвам баткото дали няма да ги пожелае,тъй като като бебе ги отказваше а сега може и да си хапне.

Май и ние вадим зъби,ама много е рано,и според мен не е хубаво.Мисля че всичко идва от храната с която ние се храним,кой знае с какви хормони,лекарства и прочие е наблъскана.Няма още три месеца,хапе и стиска зърното,иззяде си ръцете след обилно нахранване,реве и стидка венци и се подсича от време на време-поне си мисля че са зъби.
Искам да попитам след време ако оставя две кърмения-едно сутрин и едно вечер-какво става с кърмата така като си преседява в гърдите по цял ден,не се ли разваля нещо?

# 320

Искам да попитам след време ако оставя две кърмения-едно сутрин и едно вечер-какво става с кърмата така като си преседява в гърдите по цял ден,не се ли разваля нещо?

Тя че не се разваля, не се, ама как се задържа при това полоение. Вълнува ме, че нали трябва да се върна след НГ на работа  Rolling Eyes

# 321
  • Варна
Привет и от нас!  Hug
Днес поспахме доста. Павел се събуди в 7, после заспа и така до 11ч., че и ние с татко му с него. Чувствам се много отпочинала и пълна с енергия.  Crazy Много ме кефи как се буди Пафчето - винаги усмихнат! Още с отварянето на очите гледа така все е дно не е спал до сега и се смее.  Heart Eyes
Сега отиваме на консултация, след това на ортопед, а после ще се присъеденя към мамите в морската градина. Варненки, който може да идва. Ние с Павел ще сме там след 16ч., а Елиза и Силвето може би вече са отишли!  Hug
Ще се включа довечера с отчет.  Peace

# 322
ами задържа се кърмата,баткото така го кърмих като беше на 8-9 месеца,само сутрин и вечер,през другото време не ми са се препълвали гърдите,не съм се цедила,просто исках даже да спра да го кърмя но да стане естествено,сама да спре кърмата,но и тогава ми беше чудно-редно ли е така да преседява кърмата,има ли такова понятие-стара кърма?

# 323
Успешна учебна година на всички каки и батковци!  bouquet  bouquet  bouquet   Ние едва дочакахме да се приберем от училище за да тръгнем по игра Joy.А аз се чудя  от къде да я запона облекла ,учебници и т.н.

# 324
  • Пловдив
Пловдивски мами- напишете подробности за вече традиционната ви среща в четвъртък- къде точно се чакате и в колко часа?

Танче, чакаме се на чешмичката в градската градина, която е до пощата - тази до детското влакче, обикновено към 10.30 - 11.00. За утре не сме се уточнили още, но аз съм на линия, надявам се и другите да дойдат. Grinning

# 325
  • Пловдив
katjushka аз не съм сигурна, че ще мога да дойда, тъй като сме проблемни с транспорта. Все пак има възможност и да успея. Ще се радвам да се видим най-накрая!
За пловдивските мами, които са от Тракия, или случайно имат път нататък- петък, 11ч, среща на тракийските мами пред поликлиниката!
УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА НА ВСИЧКИ КАКИ, БАТКОВЦИ И РОДИТЕЛИТЕ ИМ  Simple Smile  smile3529

# 326
Denito и ние вадим зъби,наистина  много е рано,и според мен не е хубаво. Дани и тя хапе и стиска зърното,иззяде си ръцете след обилно нахранване,реве и стиска венци и много обилно се лигави.Даже на консултацията лекарката като и гледаше гърлото се изненада колко добре са и очертани зъбките и каза че май скоро ще се показват!Тя кака и беше на 4 мес като имаше първо зъбче,така че явно и сега ще е така!
 ако оставиш две кърмения-едно сутрин и едно вечер нищо и няма на кърмата така като си преседява в гърдите по цял ден,не се разваля  и като отпаднат кърмения гърдите свикват и даже няма да текат,споделям го от опит– с ранното захранване на кака Влади от 2 мес  и вече на 6-7 мес я кърмех сутрин,вечер и понякога през нощта, а имах многоооо кърма... викат ме

# 327
Здравейте и от нас Simple Smile
Честит първи учебен ден на каките и батковците!! Нека им е успешна учебната година и весели игрите Simple Smile

Antoniqbg, звънкай за разходки. Ние вече се събираме една голяма тумба в парка до Патиланци със Ирка и Шери, голяма веселба. Само дето алеите в парка са ни тесни   Joy

За захранването си мисля да започнем от 5 навършени месеца, но да видим с педиатърката какво ще коментираме. Малката е основно на АМ, тъч че е основано да започнем от петия месец, но засега това са си само мои виждания Simple Smile

Сега изчезвам, че бебе-звяр иска да яде Simple Smile
Весел и слънчев ден на всички!!!  Hug

# 328
Малко взех да ви завиждам за организираните срещи. Тук няма с кой да си бутам количката.
Днес цял ден се излежаваме с бебето под асмата на шарена сянка, много е приятно, ама вече взе да ми доскучава.
Вчера сложиха на Никола Пентаксим-а. Не издаде ни звук, ни стон. Само ме погледна учудено и се захили на лекарката. След това заспа. Дори няма подуване или пък зачервяване, само една малка червенина на мястото на боцването, колкото оризово зърно.
Качил е 1.200 и 4 см. за месец. Пробвах оня ден ще иска ли вода, но упорито я отказва. Продълаваме изцяло на кърма. От три дни няма кьорава колика.

# 329
Здравейте!!!
Ние вече сме ученици и естественно с нови трепети и желания. Бебка изпрати кака заспала в количката, музиката и хората не и пречеха. Тази вечер имам да подваързвам едно чудо учебници, дано Ема заспи бързо за да смогна. Иначе утре сме на ваксина и се надявам всичкода мине добре.
За среща в Младост съм ЗА!

Махам се, че компа е до телевизора и както съм гушнала малката се е загледала точно там. Хубав ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт