Юнче гука сладко на мама и на татко - тема 4

• 26 288
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Ели, честита месечинка на Никола  bouquet
Да е жив и здрав и много да те радва. Hug

# 301
katerini86 , мерси  Simple Smile
Скоро може да си направим една срещичка по квартално му , ако искаш. Тази морска ми идва далечко като съм без татито

# 302
  • Пловдив
Да се отчета и аз от днешната консултация.Моят лакомник си наддава с пълна пара.Вече е 7,160 (+1.100)  и 63 см (+5) .Расте си детето и това е.Докито е много доволна щом е само на кърма.Иначе не можа да ми обърне никакво внимание,че пред кабинета и беше панаир от ученици за бележки. И направление за гинеколог ми отказа и малко се ядосах.Ама здраве да е.В петък вече отивам на преглед на частно,че не съм ходила още след раждането.
Честит имен ден на всички именници   bouquet
Честити месечинки и на порасналите бебоци   newsm30

# 303
николови, честита месечинка и на вас   bouquet  Laughing

# 304
Raffaella  Hug много неприятно, добре че си разбрала навреме!

Майче, nikolovi честити ви месечинки!

Киди, честита ви именячка!     bouquet

Ulla вашето момиче бърза със зъбките да може да гризка вкусни ябълчици.  Grinning

А нашата госпожица не знам скок в растежа ли е, какво ли, но последните три нощи си се събужда по два пъти и си иска манджичката. Добре че е на кърма и не ми се налага да приготвям АМ! Дано пак да си върне стария режим, че може да спинка и шест часа само без да се събужда, но си е друго, а така като се събуждам по няколко пъти през нощта и сутринта имам чувството, че не съм спала изобщо!

Софийски мами ние няма ли накрая да си направим и ние срещичка? А и мамите от Младост и района може да се организираме. Утре ще знам баткото коя смяна ще е и ще се разберем кога, в колко и къде.

# 305
  • София
Честити месечинки на Рая и Никола!

Киди честита ти именичка!

На мен нещо ми причерня последните 2 часа и немога да се оправя. От какво е незнам. Пригитвям кой какво ще облича утре и се опивам да си представя как ще мине първия учебен ден за тази година . Ще бъдем аз и децата, Crazy ще имаме нова госпожа и трябва да съм там на нещо като родителска среща. Стискайте палци малките да са кротки  Praynig

Малкия не е акал 3 дни, за първи път ни е обикновенно ака по 2-3 пъти на ден.  Много крив днес все плаче , не яде като хората..... Дано до утре се оправи.

Ула, на мен също ми се струва че ни пробиват долните 2 зъба , но не съм сигурна. На вас зачервен ли ви е венеца, нашия не е.

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 16:34 от Vache

# 306
  • Обетованата земя
Здравейте!
 Искам да попитам-по темата за захранването как ще процедирате?
Разбрах, че нашата педиатърка е на мнение да се започва със зеленчукови пюренца, по 2-3 лъжички първоначално, при навършени 4 месеца.  По-късно включва и сокчета. Мислите ли, че е прекалено рано и какви са последиците, ако се захрани толкова рано? Чудя се как да постъпя, и дали да я послушам, да не би да започне да не му достига кърмата и витамините на даден етап?

# 307
Здравейте!
 Искам да попитам-по темата за захранването как ще процедирате?
Разбрах, че нашата педиатърка е на мнение да се започва със зеленчукови пюренца, по 2-3 лъжички първоначално, при навършени 4 месеца.  По-късно включва и сокчета. Мислите ли, че е прекалено рано и какви са последиците, ако се захрани толкова рано? Чудя се как да постъпя, и дали да я послушам, да не би да започне да не му достига кърмата и витамините на даден етап?
Moята педиатярка е на мнение ,че трябва да се започне с пюретата от третия месец ,а соковете още от първия,аз въобще не я слушам казва ми  ,че в Америка и Германия захранвали на 6 месеца и децата били анемични.Според мен всеки трябва да си прецини за себе си днес сложих няколко цели пяраскови в фризера,мисля засега да не захранвам с пюрета поне до 4.5 месеца.Лека вечер. Hug  И още нещо да допълня доколкото знам се започва първо с плодовите пюрета и с баткото така съм процедирала.

# 308
  • Пловдив
didi24 за захранването, аз мисля да започна най-рано при 4 навършени месеца, искам да захраня чак на 6, но ще видим и нещата с кърмата как ще са. Също като zyzi2 и аз няма да слушам педиатъра, според който вече трябва да сме започнали сокчета.  Мисля да започна с пюрета, но ще послушам съвета на сестра ми- да започна първо с зеленчуковите, защото плодовите са по-сладки и като се започне с тях после малкия може да не хареса зеленчуковите.
Пловдивски мами- напишете подробности за вече традиционната ви среща в четвъртък- къде точно се чакате и в колко часа?
Спокойна нощ на всички!   smile3524

# 309
Аз мисля да захраня при 6 навършени месеца, като започна със зеленчуци. Сокчета не мисля да давам изобщо, тъй като за мен те са прекалено агресивни към стомахчето на бебето.
Последиците от ранното захранване могат да са много - алергии, колики, ... има много теми изписани по въпросът и всеки сам си решава кога да захрани детето си.

didi24, кърмата е на принципа на търсенето и предлагането, ако детето суче, то ще се произвежда кърма толкова, колкото му е необходима. А за витамините не се притеснявай, достатъчно е ти да се храниш пълноценно и детето  ще си набавя, каквото му е необходимо чрез кърмата.

Tanija, как си? Оправи ли се вече?

Честито на всички, които имат поводи да празнуват днес   bouquet(няма да изброявам, да не изпусна някой Embarassed)

Успех утре на всички ученици! Лека и успешна учебна година им желая и много знания да натрупат  Hug

# 310
Здравейте и от мен мамчета,   bouquet гледам редовно да чета да не изпусна някоя интересна темичка Simple Smile
Иначе ние с Габриелка сме добре, расте вече е 5.100кг и 58см, за втори месец е наддала само 400гр, отдавам го на моя грешка, като съм предлагала вода вместо мляко  Rolling Eyes , сега намалих значително водата, определено има ефект.
 По цял ден сме на вън с мама Диди24 и Маги и други мамчета,  Crazy много е забавно и хубаво  Joy дано се задържи още малко временцето хубаво та да продължаваме с разходките  Flutter
За захранването  Thinking  може би от 4тия месец ще започнем,не съм решила още
Честити месечинки и на именниците,   bouquet  bouquet

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 00:10 от ivv83

# 311
Ще захраня с оризова каша. Доверявам се изцяло на детската гастроентероложка и педиатърката (аз много си я харесвам  Flutter ). Ако усетя, че бебка е готова, мисля да започва след месец.  Peace

# 312
Из "Наръчник за хранене според възрастта на вашето бебе" - статия в Библиотеката на подфорум Кърмене и захранване

Възраст: От раждането до 4-ти месец
Поведение на хранене
• Рефлексът за търсене помага на Вашето бебе да се обърне в посока на зърното, за да открие храната

С какво да храните
• САМО с кърма или адаптирано мляко

Съвет за хранене
• Храносмилателният тракт на Вашето бебе все още се развива, ето защо твърда храна не се предлага засега.

Възраст: 4 - 6 месеца
Знаци за готовност за твърди храни

Вероятно бебето Ви няма да извършва всички тези неща - те просто указват, за какво да наблюдавате:
• Може да си държи главата права.
• Седи добре в столче за хранене.
• Прави дъвчащи движения с устата.
• Има значителен напредък с теглото (теглото от раждането се е удвоило).
• Показва интерес към храната.
• Може да затвори уста около лъжичката.
• Може да предвижи храната от предната част на устата към задната.
• Може да движи езика си назад и напред, но изоставя склонността си да избутва с език храната извън устата.
• Изглежда гладно след 8 - 10 кърмения или 1100 г от формулата дневно.
• Растат зъби.

Ето тук е цялата статия
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22547.0

# 313
  • Пловдив
Добро утро.Днес аз съм първа.
Моя мъж замина на училище,нали е даскал  Grinning а бебока се нацока и пак заспа.
И мен темата за захранването ми е много интересна и малко се плаша как ще се справя.Решила съм да започна със зеленчукови пюрета,обаче схемата изобщо не ми е ясна.Със сигурност ще е с готови пюрета.Навсякъде пише,че е по добре с тях да се започне,а после може и да си ги приготвям.Само незнам колко време им е срока на годност,защото нали в началото ще даваме само по една лъжичка.Някъде бях чела,че могат да се замръзява непретопленото количество,ама незнам дали е истина.Иначе всеки ден трябва да се хвърля останалото.Ако някой знае нещо по въпроса да сподели  Praynig

# 314
Здравейте от мен!Честит 1-ви учебен ден на всички,които имат ученици!Желая им много успех!
Искам да ви предложа да си направим утре среща в морската, пиша от днес за да се разберем за час и да се организираме. Аз предлагам някъде към 11, защото съм свободна докъм 16 и след това трябва да се прибирам за да взема каката от градина!
Относно захранванета, предният път дадох първо сокчета от 2 мес, сега изчаках малко повече,но тези дни мисля да започвам да давам!Лек ден от мен на всички!

Общи условия

Активация на акаунт