Ние кръщене ще правим най- рано догодина, но на- добре на 2.
За хремата и разходките- на 21 когато водих Мадлен заради нейната хрема и кашляне, педито каза, че е добре да я вода навън и да я пече слънце, а от предната ни педиатърка знам, че зимата, когато детето е със сополи е добре да му направим една хубава разходка, да му замръзне нослето от студа, микробите не издържали на студа и много бързо минавало. Незнам кое е по- вярното, но Мади тези дни е само навън, осатавям я да я пече слънце по нослето, с изключение на днешния ден, и се стабилизира вече. Предната нощ даже я бях изтрила с мас по крачета, вратле и гърдички и доста наоблечена спа, да се препоти няколко пъти, така излизала настинката според моята мама-лечителка

Според моите правила, колкото може навън, но да няма вятър и да не вали , или ако има да е много затворена в количката ,аз мятам дъждобрана при ветровете при нужда и сме пак навън.
Завивам с една поларена пелена и ако сметна , че е хладно нощем, хвърлям още нещо отгоре, една по-плътна пелена например.Тя е нещо като одеалце, но от много мека и топлеща материя. Но вече я слагам в едно тънко лятно чувалче, досега ръцете не са и били студени вкъщи.
Марчелка беше питала за витамини, незнам дали имаше коментари по въпроса и, но аз вземам Боизин мама, по препоръкана гинеколожка.