Юнче гука сладко на мама и на татко - тема 4

• 26 771
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от мен,
нашата госпожица в началото не обичаше да се къпе, но се оказа, че термометъра ни  не показва правилно и водата е била хладка. След като купихме нов и къпем с температура на водата 37-38 градуса детето умира от кеф и чака с нетърпение да се къпем.
Иначе заспива като я кърмя легнала на спалнята. Като се нахрани давам бибата и я оставям. Като си лягаме само я местя в кошарата и си продължава съня.
Косичката й много пада, вече има оголено петно от едната страна и на темето.
Да се похвалим от 3 дни вече я нося напред в кенгуруто и се оказва, че детето е супер щастливо. Гледа света от високо, вълнува се много и само маха ръчички и крачета. Много стабилно си държи главичката и изобщо не се изморява като стои по този начин.
Пожелавам лека и спокойна нощ на всички.

# 196
Нашето пишоче нещо ми изглежда зачервено на върха... някой с подобен проблем и съвет какво да го правя?

# 197
Здравейте,
ние вчера бяхме на консултация и Денис вече е 6500гр. и 62см. - голям мъж. Биха ни и двете ваксини, плака само при убождането и след това сладко, сладко заспа, температура не е вдигал, но ние превантивно му дадохме Нурофен.
Педито ни похвали, че сме му забелили много хубаво пишока. Каза да му правим упражнения за обръщане, защото вече трябвало да може сам да се върти.

За гушкането и приспиването - може да си заспи и сам, но аз все искам да си го гушкам и затова постоянно е в ръцете ми, все пак след някой друг месец няма да имам това удоволствие.

За къпането - първия месец много плачеше, въобще къпането ни беше кошмарно. Но след това вече му стана приятно и дори ако плаче преди това само докато го потопя в корито и млъква, много му е приятно и макар че знам, че не е много хубаво бебетата да се къпя дълго време, няколко пъти ми се случва да го държа в банята по 15-20минути като периодично допълвам с топла вода. След това още 15-20минути се мажем и масажираме, също умира от кеф.

Виждам, че много от вас се оплакват от това че бебоците плачат и не искат да суча, напълно ви разбира, точно поради тази причина аз дадох шише и съответно малкият се отби.
И между другото ако някой реши да дохранва млякото което е най-близко до майчината кърма е Нутрилон, другите са по-сладки и може да доведът до евентуално отбиване. Това ми го каза лекар, който се занимава точно с изучаване на храните. Също така ми каза че ако реша да давам млечни каши трябва да са само на Милупа, безмлечни стават и на другите марки. Забрани ми пюретата на Ганчев и ми препоръча да храня малкия с Аптамил /след като вече напълно е отказал кърмата/.

За водата - и ние пием по много около 300гр. на ден може и повече да е.

Лека вечер.

# 198
Добър вечер,

Днес много ветровито и криво време, но ние прекарахме на гости у свекървата. Милата, падна онзи ден в банята, първия и прешлен е смлян, казаха да лежи 20 дни..Дано да се оправи, кофти, че и тъкмо си беше намерила и работа и сега всичко това преди да започне. Но това да и е проблема, макар, чебез средства нали се сещате към кой пак ще се прибегне EmbarassedМного се притеснявам дали ще се възстанови, че незнам как ще се справям и с нейното гледане. Дано да успее, момичета, стискайте палци.
Ние също заспиваме на ръце или количката вкъщи. Това да заспи сама е само през ноща и понякога сутрин. Каката ми беше много лесна, като на Мамита Десита. Но при Мади това не минава. И кръст, и ръце не ми остана, но незнам какво да правя още. Пробвам я да я оставям, но мрънка, после реве много жално и не издържам. Имаше 2-3 дни, дето заедно си пеехме и тя бързо се унасяше, но спря. Тогава и доста си пееше сама, гукаше, сега и това спря... newsm78 Сега само се хили, но на глас още не.
За къпането- обича водата, но от 2-3 дни, като дойде време да и изплакна косичката от шампоана, много се плаши  и настава рев. После обличането е набързо, масажите ги пропускаме. Правим ги през друго време, и то не много насероизно.
Във ваната обаче прави едни скоци, подпира се на кръчета и си изтласква дупето, че и главата удря в края на ваната. Цирк голям. Дано стойката на ваната издържи тази наша акробатка Wink
За БиоГаята, при нас подейства след около 7 дни. Но предполагам си е индивидуално и това.
За водата- тези дни напрвао се обърках, кога това дете е гладно, кога жадно- дойде ли горе долу час за хранене тичам да приготвя млякото, вече сме  изцяло на АМ, предадох се, млякото не тръгна и ми писна да се мъчим.Малката и доста нарядко иска да суче от мен и това допълнително доведе до намаляване на кърмата ми. А до помпа не мога и да стигна с нейните 15-20 мин сън. Та давам аз мляко, тя бута с езика, дам ли водата, сякаш никога не е пила вода, гълта, та ще се задави от стръвотия.  След това по някое време давам пак млякото и изпива, но като цяло не яде като в началото, рядко изпива 120 мл. В понеделник сме на консултация и ще видим резултата от тази нейна диетка.

За ТВ-то- да и Мади се заглежда, и в компа също. Каката си спомням че се захласваше по надписите след филмите и тогава доста добре я хранех, тя зяпаше и отваряше устата. През другото време беше трудна с пюретата. Та малката няма да е по-назад.

Да питам- вашите дребосъчета хапят ли ви вече?-моята има моменти , в които търси да ми захапе пръст, ръката, и започва едно стискане с венците, леко посмукване, умирам от гъдел. Плюнчи се редовно, ще ми е интересно кога ще се появят тези зъби.

Другото ни постижение- слагам я по корем, държи си детето добре главата нагоре, но вече се изхитри и вместо да легне настрани, се извива и накрая и дупето извърта и ляга по гръб. И сега не мога да я накарам да стои по корем, веднага се премята и си лежи, диването.

Косата ни расте прогресивно, и само нагоре, прическата ни е страшна, нашите само и се смеят Joy Връхчетата са черни, отдолу корените руси, абе страшна е. Още малко и ще връзвам опашки.
Моята обаче започна да капе, но си е сезона, и не и се притеснявам.

Мисля вече да започна с коремните преси. Смилянчето знам, че вече е доста напред, то са степери, то са преси, а имали други започнали, че все се притенявам дали не е рано?
И аз прекалих, но през деня трудно успявам да се включвам, сега и мъж ми е отпуска...та прощавайте!

Лека нощ!

# 199
Нашето пишоче нещо ми изглежда зачервено на върха... някой с подобен проблем и съвет какво да го правя?
Лулу измий го с разтвор от калиев перманганат.Водата трябва да е много бледо розава и да няма неразтворени гранулки.Aleksova Hug Желая пълно възтановяване на свекърва ти.

# 200
И при нас приспиването е приключение. Митето изобщо не спи в креватчето си. Още в родилния дом се наложи да го взимам при мен в кревата, защото огласяше целия етаж и дежурните акушерки час по час тичаха да видят: "какво му правя на туй дете". Първоначално го приспивахме в количката, която за целта се паркираше в хола и се започваше едно люляне на смени от цялата фамилия. После една мама ме посъветва да го люлея в столчето за кола. Първоначално действаше, на с течение на времето стана живо изпитание. С кака му щяхме да хванем тендовагинит  Grinning. В крайна сметка купихме електрическа люлка. Засега върши работа, но ще видим докога. А вечерно време не мога да го приспя по друг начин освен на гърда, като след като заспи минимум половин час трябва да го държа в ръце, иначе се буди и се скъсва да плаче. 
Моля те,покажи как изглежда това чудо-електрическа люлка,много ми се иска да взема такова ако малко ме освободи от носенето,слагам я в шезлонга-цък,не ще ,добре че поне него не съм го купувала,ами една приятелка ми го даде.А в тези люлки от колко месечно може да стои?
Здравейте и от нас Hug!Днес и ние вече не искаме да ядем.Дърпа се и реве.Вечер я слагам и си заспива в кревата дори да седи и 3 часа преди да заспи,през деня повече и харесва да спи в количката навън.Отзад на главичката имаме едно петно чисто голо само там е паднала до кожа косата.Можете ли да ми кажете след колко дена действа Биогаята,че това ако хич го няма.По цял ден си тъпчем ръцете в устата,не помага ни биберона ,ни нищо.
тъкмо се чудех само мойта ли си тъпче по цял ден ръцете в устата,тъкмо я накърмя и хоп вече и двете ръце са в устата,пак предлагам гърда-не ще,ръцете пак в устата,слагам биба,не ще и накрая аз се предавам.
За акото повече гимнастика с крачетата,няма да има резултат същия ден,но може да помогне.И сега се сещам но не знам дали ще има ефект-аз сутрин на гладно пия топла вода за да мога да ходя до тоалетна,дали и при бебетата няма да помогне?
Лулу измий го с разтвор от калиев перманганат.Водата трябва да е много бледо розава и да няма неразтворени гранулки.Aleksova Hug Желая пълно възтановяване на свекърва ти.
Може и с тетра в едно легенче да го покиснеш
Aleksova,дано свекърва ти се оправи,ама това с прешлена си е сериозно ако е смазан наистина.Това горе на врата ли е или долу на кръста?

# 201
Добро утро!
Алексова, дано се възстанови свекърва ти  Hug
Киди, какви упражнения за обръщане ти препоръчаха да правиш на Денис? Мишо също още не се обръща.
По обсъжданите теми: Мишо заспива на ръце или в количката, когато сме на разходка. Сам да заспи е почти изключено. Засега не се оплаквам, баткото беше същият и знам че минава по някое време.
Вода не пие.
Телевизор и Мишо гледа доста, но поне през деня се старая да е изключен. Обаче вечер като седнем да вечеряме го пускаме и тогава се възползва.
Коса нямаме, наличната при раждането опада и сега сме почти без. Део беше без коса до две години, така че не се притеснявам за това.
Коремни преси или други упражнения не правя. Мързи ме, ама се оправдавам с липса на време. Килограмите и корема ми си стоят. Още се успокоявам, че кърмя и като спра тогава.

# 202
ДОБРО УТРО Hug
За къпането-много обичаме да се къпем,никога не ми е мрънкал във водата.
За обръщането-ние също още не се обръщаме,опитва се с една ръка да се избута на едната страна,ама му тежи дупето  Grinning
За забелването-с малкия стана много лесно,пишлето му се забели много лесно,ама с баткото си изпатих така сега знам как се забелва.
Ние обаче имаме друг проблем,откриха ни пъпна херния и постоянно сме с лепенки,колко помагат незнам.Доки каза,че към 6-7 месец ще видим как стоят нещата и може да се наложи да се видим с хирург.
за коремните преси-и аз трябва да почна ама такъв мързел ме гони,пък имам чувството че повече от 3 няма да мога,а кожата на корема много ми се отпусна и трябва да я стягам Embarassed

Лек и усмихнат ден Hug Hug Hug

# 203
Добро утро!

Вчера въпреки, че нямаше слънце си направихме една разходка между 2 и 4 следобяд, тя си поспа навън доволно.

alexova
  Hug дано да се оправи свекърва ти!

Коремни преси или други упражнения не правя. Мързи ме, ама се оправдавам с липса на време. Килограмите и корема ми си стоят. Още се успокоявам, че кърмя и като спра тогава.

И аз така, само се опасявам де не ми излязат криви сметките, но времето ще покаже. Дано успея да сваля кг, че вече много ми тежат и не мога да се погледна спокойно в огледалото.

# 204
  • Варна
Добро утро!
Denito, ние имаме такава люлка, но Теди не и се кефи много, много рядко ми заспива в нея, а понякога дори не иска и да стои.  Peace
Киди, и на мен ми е интересно, какви са тези упражнения.
Роси, дано свеките се възстанови, че хич няма да ти е лесно.  fingerscrossed
Морска, как са нещата при вас? Започна ли да хапва Ели?

# 205
Добро утро! Ама че лошо време!  Confused Вчера следобед и ние излизахме, малкият заспа в количката (направо не можах да повярвам), спа до 8.30, като се прибрахме насила го събудих, изкъпах го, яде и пак откърти. Чистият въздух добре му действа на съня.  Grinning
Упражнения и аз не правя никакви. Коремът ми се прибра отдавна, но по паласките и дупето има доста да се работи.  ooooh! Ама пусти мързел - и аз като Лулу се оправдавам с липса на време. Останаха ми 2кг до теглото преди да забременея и още 5, ако искам да съм в идеална форма.  Peace
Алексова, дано се оправи бързо жената!  Praynig
Коса е силно да се каже, че имаме, по-скоро мъхче, а отзад - едно голямо голо петно.  Laughing Но честно казано, не искам да му расте бързо, като знам каква мъка е подстригването, а не мога да го оставя с дълга коса като кака му.
Телевизора почти не го включваме вкъщи - каката не млъква, малкият и той бръмчи непрекъснато, с таткото се опитваме да говорим през цялата дандания, та само и ТВ ми липсва. Мечтая си за тишина и спокойствие!
Електрическа люлка чакам от една приятелка. Силно се надявам да ми е в помощ, но си е до дете - Ивка беше абсурд да я позиционирам на едно място, колкото и да е интересно. Отдъхнахме си чак като я сложихме в проходилката.  Peace

Все се каня да питам майките с по-големи дечица - как реагират бебоците на тях? На Борето кака му е много интересна, като си е вкъщи само нея следи с поглед, но понеже тя говори много високо и прави резки движения го е страх от нея. Хем иска да общува с нея, хем тя като го натисне да го мачка и целува почва да реве. Тя пък се разстройва от реакцията му и общо взето не знам кой по-напред да утешавам.  Crazy

# 206
Добро утроо!
Милкуз все едно за моите деца съм го писала това последното  ooooh! Ивана  Хем иска да и обърне внимание каката, хем като се доближи до нея и почва да реве  Tired Ама както си казала и ние крещим постоянно, правим резки движения, натиска я като иска да я целува и направо я мачка като все едно е кукла  Crazy Ивана пък е супер чувствителна и се започва едно утешаване  ooooh! Софи не ми беше чак толкова чувствителна, при нея ревовете винаги са около 5 секунди, ама Ивана .. а направиш едно по разко движение  а е оревала света  ooooh!
упражнения правя, ама резултат все още не виждам  Cry Мъжа ми пък постоянно ми натяква че съм пълничка.. ама имало време към годинката съм щяла да се оправя..  Cry Confused
Коса си имаме, опада само отпред, но веднага поникна друга  Peace
Телевизор гледаме и ние, но мен това не ме притеснява! За да нахраня кака и единственото спасение беше телевизора  Crazy
Електрическа люлка нямаме ама и място нямаме  Mr. Green
Роси, дано се възтанови свекърва ти час по скоро!  Hug
Времето е ужасноооооооооооо  Crossing Arms Crossing Arms ooooh!
Не знам дали казах че ходих на гинеколог за 2-ри път след раждането  newsm78 Матката ми се е прибрала префектно след секциото! Говорихме за контрацептивите и решихме че най добрия вариянт е спирала! Мисля сега при следващия цикъл да си я сложа! Само че аз ще сложа "мирела" Малко скъпа, но за сметка на това много по щадяща за организма!
Киди ще се радвам да споделиш тези упражния за обръщане, макар че ми се струва малко странно толкова рано да могат !! Според мен ще е геройство ако някой от бебчовците се обърне сам (не без да иска естествено) преди 5-тия месец!  Hug
Приятен ден на всички!   bouquet

# 207
Смилиянова,какви са тези приказки на мъжа ти,я да си затваря устата,пълничка си била,да се огледа в огледалото да види себе си,после да коментира теб Twisted Evil

Пепси,Елица суче като я излъжа,храни се като е сънена,заспала,будна малко трудно се получава но яде ,майка и е по голям инат от нея,ще яде няма къде да отиди Grinning

Елица се обръща от корем на гръб,но обратно не може,и аз мисля,че им е рано още Wink

# 208
Морска  Flutter Че съм пълничка, пълничка съм Simple Smile и аз го виждам,ама нещо не ми се получава диетата  Sad

# 209
Здравейте
относно обръщането и на мен ми стана странно, че педи иска толкова рано да се обръща малкиято, но тя настояваше да почвам да го тренирам вече, защото има вече пълни 3месеца и кара 4-тия.  Grinning

Упражнението за обръщане е следното:
Слагаме бебето по гръб, хващаме лявата ръка и я повдигаме нагоре до главичката. После хващаме дясното краче и му помагаме да се обърне по корем в посока на лявата ръка. Разбира се може да е и в другата посока - дясна ръка, ляв крак.
Другото упражнение, което ми каза да правя е за развитие на опората на краката. Хваща се бебето под мишниците, изправяме го и допираме стъпалата му до твърда повърхност. То допира крачета и ги свива. При допирането то се изстласква нагоре и ние го повдигаме, това упражнение се прави около 20пъти. Това упражнение подпомага навременното профождане на детето. Обясни ми, че много деца, който са на около 10месеца и им е време за прохождане като ги поставиш да стъпнат те си свиват краката в коленете и тазобедрените стави и сядат на земята, това е поради липсата на тази рефлексна реакция.

Тези две упражнения се практикуват през 4-тия месец на детето.

milkuz, малкият много се радва на кака си, тя постоянно му пее песнички и му говори, а той и гука, не съм забелязала де се страхува от нея, дори напротив, случвало се е да го удари или затисне без да иска, но той не реагира.

Aleksova, бързо въстановяване на свекърва ти.

Искам да попитам тези от вас, който вече не кърмят - имате ли кърма, защото на мене гърдите са ми меки, нямам бучки, но като стисна леко и се получават капки кърма. Не съм давала на малкия да суче сигурно повече от 1седмица и вече нямам намерение да му давам. Та въпроса ми е до кога ще има кърма когато стисна гърдите.
С дъщеря ми си спомням, че като ми намаля много кърмата и спрях да се цедя и да давам, свеки ми каза че щом не съм давала 24часа и не съм се цедила да си сложа за през нощта в сутиена разрязан лемон и да спя с него, той щял да ми изсмуче останала кърма. Тогава ми подейства и се чудя сега дали да не направя същото. Някой да е чувал този метод или някой друг подобен?

Общи условия

Активация на акаунт