Болница Токуда - тема 6

• 42 383
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • в 1001-та нощ
Здравейте,

Днес бях на първи запис в Токуда. Първо ме сложиха на един апарат после на друг нещо не се записваше, после ми правиха ехограф и после пак запис, накрая ме пуснаха и казаха че беба е  добре, дано да е така.  Praynig

Но Димитров ми каза че няма да е тук за термина ми на 23.11, бил в чужбина и сега не зная какво да правя. Не зная кой да избера.
Още дори не сме решили дали да е нормално или секция, за сега май няма проблеми за нормално раждане.
Доста съм притеснена, мисля си да говоря да ме поеме Илиев, но не зная дали толкова късно няма да е препълнен  Sad

защо не говориш с Димитров- той да те насочи към кого?

# 406
  • Дъблин
Привет, имам един въпрос към вече родилите в Токуда, но и другите могат да споделят ако знаят.
Какво се случва, ако въпреки плановото секцио, бебето тръгне да излиза по-рано и избраният лекар е в отпуска? Ще ме върнат ли от Токуда, кой ще ми направи секциото в този случай?

Питам, защото днес уговорихме дата с Димитров и той спомена, че последната седмица на октомври го няма. Аз обаче имах толкова други въпроси, че хич не го отразих това и забравих да го питам какво да правя, ако беба тръгне по-рано  Shocked

Много ще се радвам да споделите как се процедира!   bouquet
Аз пак да питам - никой ли не е изпадал в такава ситуация и не знае как се процедира?

# 407
Със сигурност няма да те върнат щом си се следила в Токуда и имаш уговорка с лекар.
Предполагам, в най-лошия случай, ще те поеме този който е на смяна  Peace

# 408
  • в 1001-та нощ
абе до колкото знам - всеки лекар си "прави план", като отиде да ражда по спешност питат при кого е планувана и дежурният лекар се обръща към него за детайли и го вика

процедурата в твоя случай - се случи на мои приятелки, точно Димитров следеше едната - в разговор, че ще бъде в отпуск при планираното секцио - й препоръча друг лекар

друга приятелка - пак при него - естествено раждане - той нямаше възможност да присъства и посочи лекар да го замести

мен като ме приемаха за раждане по спешност, моята лекарка не можа да дойде - предложиха ми дежурният лекар да води раждането или да отида другаде

мисля ще е по-добре да говориш с Диитров - да ти препоръча някого или ти да си избереш и да се видите с въпросния лекар няколко пъти понем

# 409
  • Дъблин
Мерси за отговорите, момичета   bouquet
За съжаление няма да има време да се видя няколко пъти с друг лекар, защото секциото е след 15 дни. Иначе Димитров ще е там на избраната дата, просто се притеснявах какво би се случило ако бебето тръгне малко преди нея.
Понеже няма как да предвидя дали това би станало (дано не  Praynig), вариантът дежурния лекар да води раждането също е ок, щом го предлагат.

# 410
Момичета, а колко предварително обявяват отпуските си?
Илиев ли беше заместник на Лазарова? newsm78

# 411
  • в 1001-та нощ
еми не знам колко по-рано, но няколко месеца със сигурност (2-3 поне)

не знам да имат персонални заместници

# 412
Така, аз като "почетен член" на Токуда да кажа, че д-р Кирякова работи пи ЗК, какво и д-р Колева. Това е сигурно.

Пациенти на д-р Димитров се поемат от д-р Колева или д-р Лазарова, поне съм чела по-напред. Но който и да е на смяна, няма да ви върне, спокойно, всички са прекрасни лекари.

a.l.e.n.a по принцип си имат заместници, но все пак всички лекари са добри, ти знаеш, минала си от там.

# 413
За съжаление явно не винаги може да заявяват по няколко месеца по-рано отпуските.
Аз от 2 месеца ходя на консултация при него и чак вчера разбрах, че след месец го няма.
Ако не бях настояла да говоря с него по друга причина, щях да разбера чак на 01.11 когато ми е прегледа.
Димитров ми обясни, че ги задължавали да си вземат не взетите отпуски, сигурно за това е станало объркването.

Аз го попитах кой лекар ще може да го замести, той ми каза, че ще говорим на прегледа на 01.11, но аз се притеснявам, че ще е доста късно тогава Sad

Може би преувеличавам нещата, но ми е притеснено като не зная при кой лекар ще съм, все пак ми е за първи път  Blush

# 414
И аз съм се насочила засега да раждам в Токуда, там ходя и на ЖК при Илиев.
Исках да попитам вече раждалите за малко инфо:

1. Плаща се 1500 за самото секцио + 1500 за избор на екип+ 600 пакет за бебето ,предполагам няма начин да не платиш за избор на екип
2. Има ли стаи за две жени ?
3.Кога ще е следващия ден на отворените врати и трябва ли предварително да се запише човек?

Иначе за секциото мисля за Димитров, че Илиев е повече фен на естественото раждане, а на мен ми потвърдиха секцио вече ( от очен лекар)

# 415
  • в 1001-та нощ
1) до колкото на мен ми е известно за раждане, независимо дали физиологично или секцио -  1500лв. поема касата (за пациенти, които са здравноосигурени), а пациентът доплаща 1500лв. + пакета за бебето 500лв. или 600лв.- в зависимост от типа раждане (физиологично/секцио)

тези 1500 лв. се доплащат от пациента не заради самия избор на екип, а защото раждането струва повече от това, което поема касата и "избор на екип" е условно понятие (т.е дали ще пише това или друго - няма значене)

неосигуренните - плащат пълната сума

2) стаи за двама не съм виждала

3) за отворените врати - инфо на регистратура или в нета, до колкото си спомням имаше изискване да се обадиш предварително, но не знам да има тълпи от желаещи

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 13:42 от a.l.e.n.a

# 416
родих в токуда преди броени дни, това са цените, които платихме.
1500 лв. плащаш за раждане независимо дали раждаш нормално или секцио.
500 лв. е пакета за бебето, ако е родено нормално, 600 лв., ако е родено секцио.
на анестезиолога за епидурална упойка- 300 лв.
припознаване- 40 лв.
стая лукс- 125 лв. на вечер

и да питам- какво точно представлява пьрвия преглед на бебето, който е около седмица след раждането? запазих час в петьк при д-р масларска  Simple Smile

# 417
Благодаря Алена:)

# 418
  • в 1001-та нощ
и да питам- какво точно представлява пьрвия преглед на бебето, който е около седмица след раждането? запазих час в петьк при д-р масларска  Simple Smile

ох, това вече за не знам кой път се коментира, може би трябва да се изнесе в началото на темата, но не знам и там някой гледа ли

тегли се, мери се - да се види как наддава в домашни условия, преслушват се дробове, сърце, преглеждат се пъпчето, гениталии, разговаряте как се изхожда, преглежда се кожата

според това как е минало раждането се преглеждат конкретни места - при всяко бебе има различни особени моменти

ТФЕ мисля ще направят след месец, ако е нужно

на епикризата обикновено пише кое кога се преглежда

обикновено на прегледа казват повече неща, от колкото ти би се сетила да питаш - или поне на мен ми обръщат внимание на неща, които дори не съм забелязала

Важно да питаш за всичко, което те притеснява или поне аз бих препроръчала

продължава 30-40 минути

# 419
а в тези 1500 лева за избор на екип дават ли някаква разбивка ( или обяснение във фактурата) какво точно включват или са си действително за екипа. Питам заради фонда!

Общи условия

Активация на акаунт