Болница Токуда - тема 6

• 42 387
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • в 1001-та нощ
вече за хиляден път казвам, че това се доплаща, защото раждането в Токуда струва повече от това, което плаща касата

иначе не ти се води на сметка (като в завод за пирони,където се изчислява и себестойност на 1 изделие), колко лигнин са ти дали, колко конци са употребили, дали по 5 пъти на ден ти сменят чаршафите .....не такива сметки поименно не се водят и после не ти се дава списък с манипулаците и консумативите

фондовете са безкрайно наясно, че резултатът е една фактура и обикновено си измислят въртели....;

има координатор на ет.1 (партера) - след централната регистратура, като тръгне към асансьорите - в стъклените клетки - преди банката

много са любезни - ще ти обяснят всичко за фондовете - ако има договор - между болницата и фонда - и ако спазите процедурата - ти нищо не плащаш

ако не спазите процедурата - плащаш, получаваш фактура и фондът осребрява
кой е фондът?

# 421
  • София
Babygirl81, във фактурата точно така е написано - Избор на екип. Моят фонд поема този разход, но поиска от мен освен фактурата и епикризата да представя и документ, от който да е видно кой точно е избраният от мен екип. Затова се наложи допълнително да искам от Токуда копие от Предварителната план-сметка, която се попълва при постъпване в отделението. Така че не е лошо да попиташ твоя фонд, какви точно документи ще искат, за да не се разкарваш в последствие.   
При първото ми раждане фондът имаше договор с Токуда и тогава не платих нищо за избора на екип, а само престоя на бебето и присъствието на бащата. Дори епидуралната упойка ми признаха, защото беше написана във фактурата като избор на анестезиолог.

# 422
a.l.e.n.a, кой е твоя фонд?
За мен е вече късно, аз ще си платя раждането (за съжаление моя фонд не покрива бременност)

Но живот и здраве като се роди малката, няма ли да е добре да я осигуря някъде и да я водя пак на прегледи в Токуда?
Спомням си как коментирахме, че фонда на Токуда излиза доста скъпо и е по-добре да си плащаш прегледите, но дали е така и с другите фондове.

Благодаря ви предварително   bouquet

# 423
аз съм в България Здраве, имат договор с Токуда, но не вярвам да ми покрият нещо, ще разпитам все пак кординатора като отида.

# 424
  • в 1001-та нощ
България Здраве покриват по-принцип, но зависи как Ви е договора

за другото - ще пиша по-късно

# 425
аз съм в България Здраве, имат договор с Токуда, но не вярвам да ми покрият нещо, ще разпитам все пак кординатора като отида.

Аз също съм с фонд "България здраве", и ще раждам на 25.10 - секцио. Питала съм няколко пъти покриват ти избора на екип , но не и неонатологичния пакет за бебето или както там се води. Също така искат и да си заплатиш и после с фактури да ти ги осребрят. Другата седмица ще мога да дам по- добра информация.

# 426
  • в 1001-та нощ
фондовете покриват това, което е договорено, т.е. - не е до фонда, а до договора

приятелката ми е осигурена в България Здраве и покриха всичко

Аз съм в "ДаллБогг живот и здраве" в момента, преди това бях в Доверие, докато съм била и в двата фонда доплащах и за членове на семейството - малка сума - по-малко от колкото плащам за себе си - под 15 лв месечно - и те имат същите права като мен, всички прегледи на малкия - след раждането, вкл. очни, рехабилитация и т.н. и всички изследвания (кръв, ТФЕ и т.н.) ... се поемат от фонда, без пакета за раждан, защото договорът се сключва след като е роден.

Също за мен проследяването на бременността, изследвания, престой  болница ...

Но не избирайте "по фонд" (този това покрива, онзи онова), а гледайте договора и какво включва, има разнообразни пакети  Peace

# 427
Всеки фонд предлага различни пакети с услуги. Освен факта кой е фонда и има ли договор с Токуда е важно и какво дадения фонд покрива съгласно договора си с теб /или работодателя ти/  Peace
a.l.e.n.a, възхищавам се на търпението ти  Hug

# 428
  • в 1001-та нощ
[....Питала съм няколко пъти покриват ти избора на екип , но не и неонатологичния пакет за бебето или както там се води. Също така искат и да си заплатиш и после с фактури да ти ги осребрят. Другата седмица ще мога да дам по- добра информация.

така е - с бебето нямат договор, то не е субект по договора, който ти имаш

след като се роди можеш и него за осигуряваш Peace

Stefi Stefi    bouquet наистина искам да съм полезна ...поне знам колко трудно ми беше по този път, но на моменти много се ядосвам (като преди малко) и си давам сметка, че може би е по-добре за изв. време да се въздържам да пиша, вместо да има "агресия"  Grinning

# 429
Момичета някой може ли да ми обясни, след като се роди бебето какви документи издават от болницата, акта за раждане от къде ще получа, предполагам от общината - Токуда към коя община е, къде се намира, и за колко време го издават - веднага или се чака няколко дни.

# 430
  • в 1001-та нощ
в деня след раждане от Токуда ти вземат данните, също и на таткото и в петък ги предаат на съответните общини - за всяка майка в нейната

до 15 работни дни от раждането - актът трябва да е готов и се получава от общината, в служба есграон

ако ще кандидатстваш за еднократна помощ за родено живо дете - ксерокопираш акта, от същото гише вадиш удостоверение за родствена връзка (10 лв), снимаш номера на банковата си сметка (да го има разпечатан, може и от банка) и отиваш в социалното (обикновено е до общинста), кандидатстваш, вземат акта за около месец и за теб остава копието; след месец получаваш парите по сметка, а акта от социалното

# 431
Silvi, може ли да те помоля да разкажещ повече за самото раждане? Как протече, при кой лекар беше и тн? Благодаря !!

# 432
Alin кажи какво те интересува за раждането и ще ти разкажем и ние?

Аз нямах преснимана банкова сметка, пратиха ми я на смс и така я написахме, като се подписах, че си ноя отговорност. И сега си мисля, дано да съм дала правилната сметка, че иначе....някойдр. ще се зарадва на паричките.

# 433
в деня след раждане от Токуда ти вземат данните, също и на таткото и в петък ги предаат на съответните общини - за всяка майка в нейната

до 15 работни дни от раждането - актът трябва да е готов и се получава от общината, в служба есграон

ако ще кандидатстваш за еднократна помощ за родено живо дете - ксерокопираш акта, от същото гише вадиш удостоверение за родствена връзка (10 лв), снимаш номера на банковата си сметка (да го има разпечатан, може и от банка) и отиваш в социалното (обикновено е до общинста), кандидатстваш, вземат акта за около месец и за теб остава копието; след месец получаваш парите по сметка, а акта от социалното

включително и в провицията ли, т.к. аз съм от Гоце Делчев ?

# 434
А какъв е размера на тази еднократна помощ за живо родено дете? И има ли някакви условия на които трябва да отговаряш за да я отпуснат (например да гледат доходи и т.н.)?

Общи условия

Активация на акаунт