Болница Токуда - тема 6

• 42 340
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Pteq, благодаря ти за отговора!Значи влизам в рамките .

# 61
  • в 1001-та нощ
мисля, че няма да е късно  Peace то при нормална бременност - тогава започва и истинското проследяване Wink))

за ФМ препоръвам и клиника Фемина, д-р Врагалева от Фемина и д-р Колева от Токуда - спасиха бебето в много трудна бременност  Peace ; родих при д-р Попова - възможно най-щадящо и съм им благодана и на трите много Peace - много човещина и професионализъм  Peace

# 62
Записвам се д аследя темичката. На мен никой нищо не ми обясняваше относно кърмене и пр., но добре, че и нямах нужда. Аз лично отидох в 6-ти месец на първата предродилна, като го направих заради отпускарския сезон, да може док да ме има предвид при планиране на отпуската си.

# 63
  • Бургас
Мари, освен гореизброените доктори , аз бих ти препоръчала и доц. Томова и като специалист, и като човек е мн. добра, тя освен ФМ , ще направи е фетална ехокардиография , която освен нея само д-р Марков  я прави и вече спецовете са си в 3- та градска. Тя се намира в Медицински център Надежда.

# 64
  • в 1001-та нощ
няма да съжаляваш, не виждам в коя г.с. си, но мисля, че е добре да не опитваш да се включиш - в последния момент, мисля, че не е политика на болницата - да родиш там, без съвсем да са те наблюдавали....
аз дори като ходих да раждам - още долу ме предупредиха, че ао не съм пациент на болницата няма да стане, т.е. ако не са ме проследявали там (предполагам поне в края, но аз бях от самото начало Wink))
Аз съм в 31 г.с ,но на отворените врати на които ходих казаха  ,че трябва да се запиша най късно между 31-34 г.с.

точно така, исках да кажа, че не става да отидеш направо да раждаш - както може в държавните болници - без предварителните истории  Peace

# 65
Здравейте момичета!
Родих в Токуда преди две седмици и сега ни предстоят безплатни контролни прегледи на бебешорките. Въпросът ми е как протичат тези прегледи, дълго ли се чака за преглед. Нас вече ни пое личната лекарка и се чудя дали има смисъл да водя бебките на такова оживено място?  newsm78

При изписването ни предписаха носене на ортопедични детски гащи и съответно преглед при ортопед след месец. Знаете ли дали има добър ортопед в Токуда или трябва да си търся на друго място?

# 66
: nani-banani , направих запитване в медицинският център , дали има свободни часове за началото на октомври за доц Томова, ако не ще се насоча към Фемина - д-р Врагалева
a.l.e.n.a , Hug

# 67
  • в 1001-та нощ
Здравейте момичета!
Родих в Токуда преди две седмици и сега ни предстоят безплатни контролни прегледи на бебешорките. Въпросът ми е как протичат тези прегледи, дълго ли се чака за преглед. Нас вече ни пое личната лекарка и се чудя дали има смисъл да водя бебките на такова оживено място?  newsm78

При изписването ни предписаха носене на ортопедични детски гащи и съответно преглед при ортопед след месец. Знаете ли дали има добър ортопед в Токуда или трябва да си търся на друго място?

гарантирам ти, че са доста различни от това, което педиатърът ще види и каже

нашето педи – е била в педиатрия целия си стаж и сега има практика, добра, внимателна спокойна, но все пак неонатолозите имат много повече опит с най-малките бебета и набито око за най-малките детайл

на втория контролен – месец след изписване ще огледат и мозъка с трансфонтанелна ехография – което е важно – сега няма да обяснявам защо
оглежда се всичко по цялото тяло,  вкл мускулчетата около пъпчето (които са по-слаби) – а не стане херния, рефлекси и т.н.

прегледът е много по-подробен от при обикновен педиатър и най-важното – казва се и се обяснява всичко – на мен ми казаха 100 неща, които дори не бях забелязала

педито дори да ги е видяла – нищо не казва, но мисля, че просто обикновените педиатри нямат толкова опит с новородени,както в неонатологията

П.П – за ортопед- ще ти кажат от Токуда къде

# 68
  • в 1001-та нощ
: nani-banani , направих запитване в медицинският център , дали има свободни часове за началото на октомври за доц Томова, ако не ще се насоча към Фемина - д-р Врагалева
a.l.e.n.a , Hug

а ти в коя г.с. си? чеот тази лента не ми става ясно  Crazy

# 69
a.l.e.n.a ,в 26 и 2дни.Късната мисля, че се правеше до 32 ако не греша newsm78

# 70
  • в 1001-та нощ
да за биометрия - след това няма смисъл Wink)) (аз ходех всеки месец, а в някои случчаи и по-често - но за шийката Wink))  Peace

# 71
.........................................................
гарантирам ти, че са доста различни от това, което педиатърът ще види и каже
.........................................................
на втория контролен – месец след изписване ще огледат и мозъка с трансфонтанелна ехография – което е важно – сега няма да обяснявам защо
оглежда се всичко по цялото тяло,  вкл мускулчетата около пъпчето (които са по-слаби) – а не стане херния, рефлекси и т.н.

прегледът е много по-подробен от при обикновен педиатър и най-важното – казва се и се обяснява всичко – на мен ми казаха 100 неща, които дори не бях забелязала
.............................................................

При нас нито първия, нито втория преглед протече толкова подробно. Всъщност нищо по-различно от прегледа при педиатърката. Дори малко съжалих, че си изгубих времето за пътуване до там и чакане  Confused

# 72
  • в 1001-та нощ
е, сигурно зависи от лекаря  newsm78 не знам, ние ходим (само) при Д-р Константинова, не сме я избирали - така се падна - избирахме дата и който лекар се падне

иначе не сме нищо специално като хора и пациенти, но всички лекари ги познавам много добре - ходила съм всеки ден цял месец, с всички съм контактувала много и съм убедена, че са равностойни специалисти  Peace
може да е имало натоварен ден или знам ли  newsm78

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 22:53 от a.l.e.n.a

# 73
  • Бургас
Stefi Stefi , а вие при кой доктор бяхте на контрола?

# 74

При нас нито първия, нито втория преглед протече толкова подробно. Всъщност нищо по-различно от прегледа при педиатърката. Дори малко съжалих, че си изгубих времето за пътуване до там и чакане  Confused

Има нещо такова  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт