Болница Токуда - тема 6

• 42 401
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • в 1001-та нощ
в деня след раждане от Токуда ти вземат данните, също и на таткото и в петък ги предаат на съответните общини - за всяка майка в нейната

до 15 работни дни от раждането - актът трябва да е готов и се получава от общината, в служба есграон

ако ще кандидатстваш за еднократна помощ за родено живо дете - ксерокопираш акта, от същото гише вадиш удостоверение за родствена връзка (10 лв), снимаш номера на банковата си сметка (да го има разпечатан, може и от банка) и отиваш в социалното (обикновено е до общинста), кандидатстваш, вземат акта за около месец и за теб остава копието; след месец получаваш парите по сметка, а акта от социалното

включително и в провицията ли, т.к. аз съм от Гоце Делчев ?

редакция - за да няма объркване    bouquet

Майките от провинцията получават акта за раждане на детето от община Лозенец, срещу НДК.
Но в болницата ще ви обяснят, няма смисъл от сега да го мислите  Peace

аз тия неща изобщо не съм ги мислила до раждането, когато просто се случиха  Laughing

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 22:11 от a.l.e.n.a

# 436
  • в 1001-та нощ
А какъв е размера на тази еднократна помощ за живо родено дете? И има ли някакви условия на които трябва да отговаряш за да я отпуснат (например да гледат доходи и т.н.)?

няма условия, освен да е живородено

за 1 дете мисля беше 250 лв, за второ около 600 лв, може би 650, и за трето - по-малко, но не помня колко

на много места в нета има информация  Peace

# 437
Просто исках и Силви да сподели своя опит. Иначе разказите от началото на темата съм ги чела и горе-долу нещата са ми ясни. Аз в петък съм на първи преглед при Кирякова и се надявам, че съм направила правилния избор. Ходих и при Колева, та ще мога да сравня.

# 438
Alin аз не съм писала много за ражданията си, както и да е.
Мен ме следеше д-р Колева, в началото ходех на ЖК при д-р Кирякова, после си се прехвърлих при д-р Колева. Всички лекари, повтарвм, в Токуда са много печени, който и да избереш.

# 439
Майките от провинцията получават акта за раждане на детето от община Лозенец, срещу НДК.
Но в болницата ще ви обяснят, няма смисъл от сега да го мислите  Peace

# 440
Alin, родих нормално при д-р илиев. ако имаш конкретни вьпроси- питай  Grinning
иначе подкрепям мнението, че всички доктори са добри и мили.

# 441
  • в 1001-та нощ
Просто исках и Силви да сподели своя опит. Иначе разказите от началото на темата съм ги чела и горе-долу нещата са ми ясни. Аз в петък съм на първи преглед при Кирякова и се надявам, че съм направила правилния избор. Ходих и при Колева, та ще мога да сравня.

и за мен би било интересно да споделиш сравнението

как мина при Колева?

# 442
  • в 1001-та нощ
Alin аз не съм писала много за ражданията си, както и да е.
Мен ме следеше д-р Колева, в началото ходех на ЖК при д-р Кирякова, после си се прехвърлих при д-р Колева. Всички лекари, повтарвм, в Токуда са много печени, който и да избереш.

ама направо - разказвай впечатления - за проследяването и раждането  Hug

# 443
  • София, Лагера
Alin, родих нормално при д-р илиев. ако имаш конкретни вьпроси- питай  Grinning
Аз имам!   Embarassed Wink
Ти ли му се обади, като тръгна раждането, или го повикаха от болницата? Rolling Eyes
Аз се притеснявам да не взема да родя, докато пристигне.

# 444
  • в 1001-та нощ
ех, мила, ако е толкова лесно - да стане за нула време- аз не бих се тревожила даже  Hug , но за второ уж е по-лесно Wink))

говори с него най-добре и че предпочиташ ти да му се обадиш, като имаш съмнения за раждане Wink)))

най-важно е ти да си спокойна, би трябвало да се съобрази, макар, че - ако всеки го вдига на пара, като има съмнения .....

на мен Колева ми беше казала да й звъня по всяко време каквото и да става, но така и не ми се наложи - освен за раждането, но понеже не бях и сигурна раждам ли - не бях настоятелна (в полунощ) и се обадиха от болницата

# 445
  • София, Лагера
ех, мила, ако е толкова лесно - да стане за нула време- аз не бих се тревожила даже  Hug , но за второ уж е по-лесно Wink))
Алена  Hug, аз първото го родих за 2 часа, с три напъна!  Laughing Направо го изстрелях! Та като си сметна, че имам към 40 минути транспортиране до болницата (дори душа не включвам!) , докато ме приемат и се обадят на Илиев още толкова, той докато дойде - представям си, че може се появи направо за раждането на плацентата  Laughing А да не говорим, че второто раждане е и по-бързо обикновено  ooooh! Mr. Green
Има и още една особеност - искам упойка, а тя все пак се слага на определен етап от раждането. Не ми се ще да го изпускам  Wink

Иначе благодаря за съветите, ще говоря с него направо.

# 446
  • в 1001-та нощ
браво на тебе ..... аз не искам да си спомням ужаса .... на твое място изобщо не бих се тревожила кой лекар ще ме води ....това е божа работа Wink))

мисли си хубави неща за бебенцето и то ще се усмихне Wink)))

# 447
ноеми, не мисля, че е проблем ти да му се обадиш.
понеже и аз много се притеснявах, дали ще стигна до болницата /от благоевград сьм/, след като получих контракции, които не бяха силни и регулярни, решихме с мьжа ми да останем в софия. след 2 дни разходки, тонове, прегледи и т.н., вечерта ме приеха в гинекология. на сутринта в предродилна, след часове разходки в коридора се роди малкото ми мишле.
за мой кьсмет имаше свободна самостоятелна стая и веднага ме преместиха там.

пожелавам ти и второто раждане да е бьрзо и леко  Hug
при мен пьрвото беше по- леко, но както алена е писала- това е божа работа!

# 448
  • София, Лагера
Аз лично имам прекрасни спомени от раждането!  Party И сега си го представям като приказка! Представям си как аз си раждам, мъж ми си говори с доктора някакви весели работи, разказваме си вицове (мен не ме боли, защото съм с упойка) и неусетно беб се появява!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Мерси, Силви!  Simple Smile

# 449
Е аз пак на моето си тъпча ама темата ме провокира.. аз също родих бързо и приятно първия път и имам прекрасни спомени .. сега втория път трябва да стискам, защото съм си избрала екип.. още повече като всички там са добри.. а , кажете ми.. хеххе...
Просто да си кажат, раждането в нашата болница струва еди - колко си .. яд ме е разбирате ли .. защото това тяхното е чиста пробва лъжа - ние казваме така , но вие все пак разбирайте ТАКА!

Общи условия

Активация на акаунт