Обучение срещу ваучери по схема “Аз мога” 3- втората вълна

• 80 232
  • 870
  •   1
Отговори
# 795
Ето и информация от БТ Възраждане - има отпуснати само 300 квоти - 250 за език и 50 за ПК. Сега звънят на номера от 1 до 300. За повече не се знае кога ще има одобрение. Аз като номер 347, ще има да чакам... колежката с номер около 250 я извикаха да си вземе уведомлението. Когато казах на момичето, че в Сердика има отпуснати 909 квоти, момичето ми каза да се обадя в Агенция по заетостта и да питам на ккакъв принцип отпускат бройки за всяко БТ.

# 796
  • В голямото море...Живот
Тъкмо щях да питам как е с присъствието при дистанционното обучение.
Кога се подписва договорът с тях и как?

# 797
  • София

Има форми за присъствие, които провеждащия обучението предоставя за подпис на обучавания през всеки учебен ден. Така ,че ти всеки път като присъстваш на урок се подписваш. Има и месечни форми, които също подписваш и там си пише броя часове - присъствени и не, за съответния месец. Всичко това се предоставя на бюрото по труда.
Да,при стандартните курсове,където се подписваш обслужващата организация няма как да злоупотреби.Тъй като чрез БСК искам да уча в Кабината,където обучението е дистанционно,по интернет нещата стоят по друг начин.Особено смущаваш за мен е факта,че според договора за обслужващата организация е по-изгодно да си нередовен,отколкото да си редовен.Ако си редовен-ще си получат 700 лв,колкото е стойносттта на ваучера.Докато,ако си нередовен-ще им дължиш 700 лв,и примерно след три месеца,съгласно клаузата от договора/неустойка от 0,5 % на ден от стойността на ваучера/,още 315 лв/90 дни по 3,50 лв=315 лв/.

# 798

Има форми за присъствие, които провеждащия обучението предоставя за подпис на обучавания през всеки учебен ден. Така ,че ти всеки път като присъстваш на урок се подписваш. Има и месечни форми, които също подписваш и там си пише броя часове - присъствени и не, за съответния месец. Всичко това се предоставя на бюрото по труда.
Да,при стандартните курсове,където се подписваш обслужващата организация няма как да злоупотреби.Тъй като чрез БСК искам да уча в Кабината,където обучението е дистанционно,по интернет нещата стоят по друг начин.Особено смущаваш за мен е факта,че според договора за обслужващата организация е по-изгодно да си нередовен,отколкото да си редовен.Ако си редовен-ще си получат 700 лв,колкото е стойносттта на ваучера.Докато,ако си нередовен-ще им дължиш 700 лв,и примерно след три месеца,съгласно клаузата от договора/неустойка от 0,5 % на ден от стойността на ваучера/,още 315 лв/90 дни по 3,50 лв=315 лв/.

Абе хора, вие добре ли сте?? Още не сте започнали да учите, и вече започват уговорки, условия... Ако идеята е да се отсъства, просто не се записвайте. Недоумявам, това типично българска черта ли е, или какво - да започваме с претенции преди да сме започнали работата, и то в случая, за нещо, което се отпуска безплатно. Не разбирам...

Мислех да се въздържа от подобни нападки, ама не мога...

# 799

Абе хора, вие добре ли сте?? Още не сте започнали да учите, и вече започват уговорки, условия... Ако идеята е да се отсъства, просто не се записвайте. Недоумявам, това типично българска черта ли е, или какво - да започваме с претенции преди да сме започнали работата, и то в случая, за нещо, което се отпуска безплатно. Не разбирам...

Да, де ама да си планираш времето за идната 1 година newsm78, защото продължителноста на 3нива е около 9мес. + ваканции, тъкмо 1год. Е не знам колко хора могат да го направят, после безплатното обучение, може да ти излезе `дявол на магаре` Confused
На кой тел. звъните в БТ Сердика? Никой не ми вдига на 832 30 10, макар че аз като гледам съм от петстотните номера

# 800

Да, де ама да си планираш времето за идната 1 година newsm78, защото продължителноста на 3нива е около 9мес. + ваканции, тъкмо 1год. Е не знам колко хора могат да го направят, после безплатното обучение, може да ти излезе `дявол на магаре` Confused
На кой тел. звъните в БТ Сердика? Никой не ми вдига на 832 30 10, макар че аз като гледам съм от петстотните номера

E то няма кой знае какво да се планира - дори да отидеш на едноседмична почивка, пропускаш две по 4 часа, да речем. Това са 8 от 20 допустими часа за ниво. Колко пъти смяташ да ходиш на дълги пътувания? Хората са преценили отпималния вариант. И в крайна сметка - когато си плащам, тогава може и да се пазаря за отсъствия и почивки... А като ми го предлагат безплатно, предпочитам да се възползвам на 100%.
Мисля, че това, което трябва да се планира, е как да не пропуснем часовете, а не колко можем да пропуснем... Но всеки си знае за себе си...

# 801

Не ми е работа да вземам становище, но мисля, че Zapetaika е абсолютно права. Ваучерите за обучение не са подарък, който получаваш за рожденния си ден и захвърляш някъде, с идеята че може пък и да ти потрябва някой ден...Това си е отговорност. Всеки, който кандидатства по програмата, трябва да има ясната идея, че това обучение наистина му е нужно, да прояви необходимата сериозност, както и да направи съответните компромиси с "личните си планове". 
Без да обиждам някого конкретно, но по тази програма, освен хората, които наистина искат да научат език и полагат необходимото усилие, има и такива, които са кандадатствали, само защото не се плаща. Едва когато започне курсът те осъзнават, че 6-8 месеца е страшно много време, а на тях този език хич не им се учи....и се почва едно мъчение, дето на мен ми се струва напълно излишно.

Телефоните на БТ СЕРДИКА са (02) 831 31 90 и (02) 832 61 61.

# 802
Ние сме големи хора, щом сме работещи.  Simple Smile И би трябвало да сме наясно защо започваме курс. Идеята е наистина да се научи в някаква степен или усъвършенства чужд език или друга специалност.
Нормално е да не е леко, защото примерно 3 пъти седмично по 4 часа + времето за път си е доста интензивна програма, като се има предвид, че цял ден си на работа, а повечето сме семейни с деца, ще има и писане на домашни и учене вкъщи.
Лятото също е важно да знаем как да го плануваме - в доста фирми има по-ранни графици за отпуски, съобразяваме се с другите членове на семейството, може да се наложат болнични /пу-пу/...
Затова аз лично, ако не намеря курс, който да ме устройва - като качество на обучение, местоположение на учебното място, време на провеждане, съм по-скоро склонна да се откажа от ваучера, отколкото да ходя, за да губя времето си, защото бил безплатен... Мисля, че едно загубено време 3 вечери седмично за 6 месеца ще ми излезе по-скъпо от 700 лв.
По-добре да обмислим предварително нещата.

# 803
  • Варна

Да, считаш, че ДО са се включили като такива в програмата само защото им се занимава със съдебни дела за лихва от 315 лева! Що за глупаво разсъждение!

# 804
Ние сме големи хора, щом сме работещи.  Simple Smile И би трябвало да сме наясно защо започваме курс. Идеята е наистина да се научи в някаква степен или усъвършенства чужд език или друга специалност.
Нормално е да не е леко, защото примерно 3 пъти седмично по 4 часа + времето за път си е доста интензивна програма, като се има предвид, че цял ден си на работа, а повечето сме семейни с деца, ще има и писане на домашни и учене вкъщи.
Лятото също е важно да знаем как да го плануваме - в доста фирми има по-ранни графици за отпуски, съобразяваме се с другите членове на семейството, може да се наложат болнични /пу-пу/...
Затова аз лично, ако не намеря курс, който да ме устройва - като качество на обучение, местоположение на учебното място, време на провеждане, съм по-скоро склонна да се откажа от ваучера, отколкото да ходя, за да губя времето си, защото бил безплатен... Мисля, че едно загубено време 3 вечери седмично за 6 месеца ще ми излезе по-скъпо от 700 лв.
По-добре да обмислим предварително нещата.

Абсолютно съм съгласна с теб! Но колко хора ще се откажат от курс, безплатен при това, защото нещо в условията не ги устройва... По-скоро би рискувал да отсъства, "пък каквото стане накрая, нали е на аванта"...... Затова понякога ми става кофти - уж сме европейци, ама май не дотам...

# 805
Сега направих една сметка.
Значи при езиците - 60 часа от 300, са 20% допустими отсъствия.
Ако курсът е 12 часа седмично, това са максимум 5 седмици допустими отсъствия.
Да речем, че отпуската ми не съвпада с лятната ваканция на курса + евентуални отсъствия по неотложни причини /болести, пътувания и т.н/ - съвсем си е допустим процента.

За мен е важно да има смисъл и резултат от присъствията!  Simple Smile

# 806
Сега направих една сметка.
Значи при езиците - 60 часа от 300, са 20% допустими отсъствия.
Ако курсът е 12 часа седмично, това са максимум 5 седмици допустими отсъствия.
Да речем, че отпуската ми не съвпада с лятната ваканция на курса + евентуални отсъствия по неотложни причини /болести, пътувания и т.н/ - съвсем си е допустим процента.

За мен е важно да има смисъл и резултат от присъствията!  Simple Smile

Точно това се опитвам да изложа и аз - процентът отсъствия е оптимален. На всеки може да се случи да се разболее, (да чукам на дърво да не се случи) или да има друга основателна причина да отсъства, но ако от сега започнем с пазаренето...
 -  ами ако от ЕС ми се обадят, че съм одобрена за преводач в Брюксел?
 - ами ако приятелят ми ми предложи брак и трябва да замина при него в Германия?
 - ами ако......   
 Joy Joy Joy Joy
Когато се залавяш с нещо, просто проявяваш малко повече отговорност, за да завършиш нещата до края, а не си намираш куп причини предварително, за които да правиш уговорки... Винаги може да излезе нещо непредвидено, но ако се случи, тогава ще преценя ситуацията. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 807
Здравейте,съжалявам,че така грубо прекъсвам разговора,но имам питане.Имам Уведомление за Испански,следователно до 1 месец трябва да избера доставчик.Харесала съм си школа Леника,но за съжаление нямат формирана група там.Ако има и друг желание да се обучава там-нека формираме група. Ако не-бихте ли ми казали (желаещите да учат испански) къде ще се записвате,както и къде има обявени дати за испански. Удобни са ми дните без вторник и четвъртък,също така предпочитам курса да започне след средата на Април.Благодаря предварително

# 808
здравейте ученолюбивки Hug
аз имам следния проблем. Имам уведомление, но немога да си намеря курс по италиански в младост или околието #Cussing out някой да има някакво инфо newsm78. Работя в бизнес пака и центъра ми е далеч, а доставчиците, които успях да открия вече са започнали кусовете преди бая време или нямат кандидати

# 809
bel4eto  в Иберика провери ли? Не знам дали още работят по схемата, но ако не си сигурна обади им се. Там испанския е на ниво. провери и в Нов стандарт. Успех ти желая Peace

Общи условия

Активация на акаунт