Обучение срещу ваучери по схема “Аз мога” 3- втората вълна

• 80 231
  • 870
  •   1
Отговори
# 45
Специално за ЕГ Консулт....
При тях дистанционното обучение е по всички възможни програми. Самата жена, с която говорих ми каза,че от предните кампании, когато курсовете им от 900 учебни часа са били с присъствие не са имали реално записан нито един работещ човек. От както били направили дистанционната форма имали завършили 40 човека.
Жената директно ми каза,че кратките курсове от по 30-40 учебни часа са почти безполезни и ми предложи да се възползвам от обучението за професионална квалификация, което давало диплома Трета степен - равносилна на колежанско образование.
Курса се "провежда" за 3-4 месеца според възможностите на курсиста и накрая се държал държавен изпит. По време на курса се пускали тестове за контрол на знанията.
Друго, което ми предложиха е да отида при тях в удобно за мен време и да попълним документите  и те да ми ги подадат към БТ.
http://www.eg-consult.eu/

Didranad, аз нещо не мога да намеря инфо за програмите на ДЖоб Тайгър освен в самия списък на одобрените... Ти къде намери?

# 46
  • В голямото море...Живот
Мисля да се възползвам от ЕГ Консулт.

Едно лице има право да получи ваучер и да посети само един курс по професионално обучение и един за обучение по ключови компетенции (езиково обучение).

Значи ли това,че мога да карам и двата курса заедно?

# 47
Информацията тук много ми помогна. Записах КК и сега искам ПО - компютърната графика или нещо подобно. Още не съм си избрала ДУ, т.к. не мога да се ориентирам - за такъв в Бургас. Някой има ли впечатления?
Иначе ми казаха, но не от БпоТ, че има нова специалност - "фелдшер', което ми се струва странно, а в списъците я няма. Ако има фелдшер, бих се записала. Има със сигурност "ветеринарен техник", но нямам животинки за гледане Simple Smile))

От проверяващата ни (на курса по КК) знам, че кандидатстването е до края на септември за тази година. Мисля си, че ще има малко залисали се, поради кратки срок за записване и трудно би се сформирала група по ПО. Дано да греша.

# 48
Искам да попитам какви са правата на участващите в програмата и какво може да се направи в случай на некоректен доставчик. За съжаление имам сключен договор с Alexander Language Schools още от април месец за езиково обучение и до момента имам само един урок през август и то защото след много обаждания от моя страна за информация кога започва обучението исках да ми върнат ваучера, за да мога да се запиша при друг доставчик.  След поредното ми обаждане ми казаха, че чакат и новите кандидати от втората вълна и така изгубих почти година в чакане.

# 49
Аз (не) мога - по договор обучаващата организация е длъжна в срок от 2 месеца да проведе обучение, в противен случай (поне по закон) ще я извадят от списъка с доставчици. Отиди в бюрото по труда, от където си си взел/а ваучера и ще ти кажат как да процедираш.
Успех!

# 50
Аз вчера пак от същата жена разбрах,че са преустановили ползването на два ваучера. Иначе и аз бих се записала на курс по език и курс за допълнителна квалификация ....
Някой да има информация по темата ?

# 51
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...

Didranad, аз нещо не мога да намеря инфо за програмите на ДЖоб Тайгър освен в самия списък на одобрените... Ти къде намери?

Аз се обадих на телефона, даден в списъка на ДУ -   49 180 10. После ми изпратиха по мейл подробно описание на програмата и ми се обадиха няколко пъти за уточняващи въпроси. Джоб Тайгър бяха много любезни и ме спечелиха.

# 52
  • София
подадох си днес в БТ район Изток, чак януари ми казаха да очаквам обаждане. Искаха ми и копие от лк.

# 53
Подадох и аз - София, БТ на ул. Тимок.
Много любезна леля, не иска оригинали на дипломи, лични карти и т.н. Подадох и на мъжа ми, не ми искаха пълномощно, тъй като всички документи бяха подписани от него.
Сега чакаме.
А за едновременното обучение по КК и ПО - нали не можеше? Доколкото си спомням трябваше да изкараш едното, за да кандидатстваш за ваучер за второто. Или бъркам  newsm78

# 54
Преди два месеца се опитах да подам, но ме върнаха, не приемали документи. Сега и аз прочетох, че до 30.09 ще приемат, но това за всички градове ли важи?
Разпечатах си новите документи, но не ме питайте колко време съм ги търсила на страницата им - сигурно 1 час има! По-зле организиран сайт не съм виждала, не ги ли е срам? И какво щеше да им пречи да събират документите на хората и да отпускат ваучери, когато могат, поетапно - също не разбрах..
Ще се пробвам да подам в понеделник за немски език, дано да ми приемат документите. Успех на всички!

# 55
  • при него
Мисля да се възползвам от ЕГ Консулт.

Едно лице има право да получи ваучер и да посети само един курс по професионално обучение и един за обучение по ключови компетенции (езиково обучение).

Значи ли това,че мога да карам и двата курса заедно?

Здравейте мами,

Преди малко говорих с ЕГ Консулт, хората наистина са много любезни и наистина подават документите в бюрото по труда, от името на кандиата.

Да ви алармирам:
от ЕГ Консулт  ми казаха, че от Агенцията по заетостта са намалили срока за подаване на документи до 15-ти септември!!!! И също така е вярно, че вече не може да се кандидатства едновремнно за проф. квалификация и ключови компетенции. Може само за едното направление.

Специални благодарности на Ваничкаа за инфо-то за ЕГ Консулт, малко по-горе.  Hug Hug

# 56

Tatianna, радвам се,че съм успяла да помогна.
 Hug

Аз днес гледах и други фирми, но от ЕГ консулт ми се сториха най-любезни и ми дадоха най-добра и най-много информация. Предполагам,че имат повече опит.
Друга фирма, която има дистанционно обучение е www.cpoahad.com. Пак любезни и отзивчиви млади хора.

Като цяло съм леко разочарована от цялата система.... Няколко фирми ми обясняват,че трябва да се доплаща или че не провеждат курсовете понеже не им е изгодно ... И изобщо някакви глупости, който приличат направо на измама. Не знам дали грешката е в самата програма или в ЦПО-тата.

# 57
  • при него
Разбирам те за разочарованието. Фирмите се оправдват с неясните критерии на Министерството/ Агенцията по Заетостта; Министерството и Агенцията пък ако ги питаш -  фирмите са некоректни и гледат да измъкнат пари както от програмата, така и от кандидатите. "Истината е някъде там" Simple Smile
Ще кандидатствам пък ще видим. Иначе аз по телефона изрично питах дали цялата сума се поема от програмата или ще трябва да доплащам, отговориха ми, че нищо няма да трябва да доплащам. това от ЕГ Консулт.
Успех на всички!

# 58
  • В голямото море...Живот
За ЕГ Консулт - заради мен лично/или не знам защо/ утре ше ме приемат,за да си попълня документите и да ми дадат информация за всичко,което ме интересува.
Ще се обучавам дистанционно.
Остава БТ да реагира бързо.

# 59
Хайде и аз се присъединявам към чакащите одобрение за ваучер. Днес подадох документите в БТ Изток, като ми казаха да очаквам "включване" след нова година. Но дотогава да съм си намерила ДУ, при който да се обучавам!
Въпросче към тези, които са към това БТ - как следите докъде са стигнали с раздаването на ваучерите? Върти ми се в главата, че имаше някакъв онлайн списък с одобрените преди. Ако на някой му е попадал скоро, нека сподели, ще съм много задължена за добринката!

Общи условия

Активация на акаунт