Любители на кучета-15

• 94 562
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
   Хоп , ние се върнахме и вече си имаме чип , Роши се държа много добре и даже не гъкна при поставянето му ... аз мислех ,че ще плаче доста , а той не , даже пасле целува доктора и жената която помага ! 
   Утре ще отивам да си плащам данъка за колата и ще питам за данъка за кучо .

vmarinska, какво да ти кажа, като излезем и като хукне след някоя празна бутилка от бира, падам от смях, може би ги радва че като са празни бягат от тях и трудно ги хващат  Laughing

mmmshushy80 Клиника Анимо зад куно Септември ли имаш предвид? И ние сме там. Тъкмо утре щях да ходя да питам. Това е супер инициатива! Каква порода е сладура?
  Да, точно там сме и ние , аз днес случайно минах за да взема машинка за удължаване и доктора ми каза да го заведа и за кампанията. Ние сме ме мини пинчар. А Вие ?  Hug

# 256
   Хоп , ние се върнахме и вече си имаме чип , Роши се държа много добре и даже не гъкна при поставянето му ... аз мислех ,че ще плаче доста , а той не , даже пасле целува доктора и жената която помага ! 

Ние като слагахме чипа на Диди, тя опищя орталъка.
Иглата, с която го вкарват беше много дебела.
А знаете ли, този чип мести ли се ? Защото аз не го напипвам, а съм се опитвала да го намеря  Grinning

# 257
Snarky Chimpfanny, Карина е страхотна , много красива млада дама , да я нагушаш от нас с Рошко ... ние пък имаме нова изцепка , когато види куче отива да го души и след това започва да скача и да лае игриво , но повечето не му обръщат внимание и той сам си подскача ... няма си другарче да си играе  Sad

10 c's, всяко куче се привързва или по скоро си избира един от стопанине си и иска и търси само него особенно в моменти когато е застрашено , нашия примерно търси само мен , върви след мен като "кудук" , както казва съпруга ми  Joy hahaha Joy , просто дори и да спи , става и идва след мен и така ме следва навсякъде . Даже навън онзи ден ги пратих двамата и Роши само се изпишка и .... и веднага обратно почна да се дърпа към входа на блока, а като е с мен не иска да се прибираме . Същото е и като съпруга му се кара , ако аз не му се скарам също Роналд се крие в краката ми и търси защита. Просто си избира стопанина, пред който му минават номерата! Дяволчета такива  Mr. Green
  За чипа доктора не ми каза нищо , но той си е подкожно поставен и аз незнам  Thinking

# 258
  • София

Ние като слагахме чипа на Диди, тя опищя орталъка.
Иглата, с която го вкарват беше много дебела.
А знаете ли, този чип мести ли се ? Защото аз не го напипвам, а съм се опитвала да го намеря  Grinning

Да, може да се измести, ако кучето се почеше или по друга причина, защото е подвижен, аз на Джеси от време на време проверявам къде е точно и леко го избутвам надолу, ако се е качил към врата. Но по принцип стои почти на едно място. Той е колкото оризово зрънце, ако кучето е по-голямо - по-трудно е да се напипа, нали имат и тлъстинки по врата. При нас е лесно с този пилешки врат  Mr. Green

mmmshushy80, честит да ви е! Джеси оквича кабинета след като й го сложиха  Mr. Green

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 22:23 от desi_ivanova

# 259
  • Бургас
Roko e koker shpaniol. Utre smqtam da go zaveda, trqbva li da si zapisvam chas? Blagodarq ti za infoto.
Nqkoi da pomogne, ne moga da kacha snimka na Roko, kak stava tova?

# 260
Анито , носете си само паспорта на кучо !

Деси , целувки на Джеси  Heart Eyes

# 261
Здравейте пак,
имам отново въпрос. Карина я взехме с чип, ама нещо не мога да го напипам, къде да го търся? newsm78

# 262
  • Бургас
Анито , носете си само паспорта на кучо !

Blagodarq ti, mila.

# 263
  • София
Здравейте пак,
имам отново въпрос. Карина я взехме с чип, ама нещо не мога да го напипам, къде да го търся? newsm78

В паспорта трябва да го пише, но по принцип го слагат от лявата страна на врата - в района от плешката нагоре към главата. Но е много миниатюрен, трудничко е да го намериш. Като ходите другия път при вет., помоли го да ви го разчете, ще видиш как готино писука, все едно купуваш Карина в магазин Hug

# 264
  • Враца
Цитат
все едно купуваш Карина в магазин

Joy Joy Joy

# 265
10 Cent , имате проблем. На първата страница на темата има линк, прочети го, има много ценна информация и конкретни начини на действие. Не го отлагай, с времето ще се задълбочи и ще става все по-трудно и за вас, и за нея.

Snarky Chimpfanny, няма да ти е леко с това куче. Махни памперса, но си мисля, че тя ще нарочи друго за разфасоване. Даже, може и по-лошо да стане, я дупка в стената или пода да прокопае, я врати и каси да подхване. Не съм ти виждала кучето и пиша само въз основа на това, което си представям от твойте постове, но проблема за мен е, че Карина има нужда от много физическа и умствена активност. Това са работливи кучета, не случайно с лабрадорите са най-често използваните за кучета водачи. Трябва да я натоварваш непрекъснато, да канализираш енергията й, иначе и става скучно (грубо казано) и прави пакости. Ако не намериш начин и време, просто трябва да се въоръжиш с търпение, обикновенно между 2 и 3 година кротват.
Вече съм го писала, белгийската ми овчарка беше такова куче. До към година беше направил тотален погром на апартамента, разпрал балатума в коридора, дупки в стените, беше подхвнал кухненските шкафове и това без да броим дребните, които бяха почти всекидневно. И това все докато е сам. Ужас. Като стана кучето на 8-9 месеца, мъжът ми започна да го обучава. Освен командите за общо послушание, да носи няколко едновременно хвърлени в различни посоки апорти, да пълзи, да прескача препяствия. Не знам дали мога да го обясня с думи добре, но в очите на кучето се четеше молба да го накараме нещо да направи, на него му харесваше и го правеше с огромно желание. На излизане сам тичаше да си вземе дървените пръчки за апорт и си ги носеше на поляната.

Момичета, вчера на полянката станах свидетел на случка , която не бях виждала досега и не знам още как да я възприема - като комична или драматична. На полянката сме постоянно присъствие 5-6 мъжки кучета, горе долу на една възраст (младежка) и между себе са си изградили някаква йерархия. Водачът е голдън, който е страхлив и ядеше редовен пердах като малък, но като порасна и си осъзна силата, започна да ги наказва всички по-дребни от него и ги строи. Веднъж се пробва и на един ротвайлер, но бързичко се отказа Mr. Green. Та хем е страхлив, хем е бабаит Hug. Та от три-четири дни при нас идва един амстаф. Три годишен, красавец, не е агресивен. Счепкаха се първия ден с голдъна лекичко и се започна едно мерене кой е по-по-най издалеко. Не се приближават, не се чепкат, но търчат напаред-назад наперени и в целия им блясък Laughing. Вчера пак така - амстафа направил изложбена стойка и гледа в нищото, обикаля наперен, на три-четири метра от него и голдъна и се правят, че не се забелязват. В един момент стафа изри с крака, обърна се......и маркира стопанина си Shocked Shocked Mr. Green. Вярвайте ми такова нещо никога не съм виждала и не съм и допускала, че е възможно.
В продължението активно участие взе и моя мнооого хитър и подъл Фокс. Стопанина замлати стафа с веригата за извеждане, той легна на земята и започна да скимти. Фокс понеже видя, че  е в безпомощно състояние(иначе само тичаме да му се подмазваме) се хвърли и го захапа за крака (хич не беше добронамерено), оттам излетя голдъна, Фокс благоразумно напусна полето на битката и ги остави да се борят.

# 266
  • Бургас
Eto me i men otnovo. Izvinqvam se che pisha na latinica, no mi e nevazmojno da si instaliram kirilica na tozi komputar.
Pohval: imame si veche chip i se darjahme geroiski. Roko samo se stresna i zvuk dori ne izdade. Kupihme nagrada i nagradnik, che nashiinika zabelqzah che zapochna da go tormozi. S nagradnik si hodim mnogo po-spokoino.
Iskah da kaja che dori i truda na doktora beshe bezplaten, blagodarnosti na kliniki Animo!

# 267
Снощи например като се прибрах заварих пак изядения памперс, само 1 локва и 1 купчинка. Оправих, изведох я, свърши всичко навън, много я хвалих. Потича около час с една голдън и един американски булдог, измори се бая. Прибрах я, яде, за 3 часа нито една локва или беля. Сутринта памперса беше цял, нямаше купчинка. В момента, в който отидохме на поляната, свърши всичко и после пак тичане. Хвърлях й пръчки и кестени, трудно я хванах, по-скоро трудно я убедих да дойде при мен. Пак похвали. Flutter
Знае прекрасно къде да не влиза, и вече дори не се пробва. Стои на вратата и ме гледа само. Продължаваме да се храним под команда, сеща се за какво иде реч. Grinning

# 268
Снощи например като се прибрах заварих пак изядения памперс, само 1 локва и 1 купчинка. Оправих, изведох я, свърши всичко навън, много я хвалих. Потича около час с една голдън и един американски булдог, измори се бая. Прибрах я, яде, за 3 часа нито една локва или беля. Сутринта памперса беше цял, нямаше купчинка. В момента, в който отидохме на поляната, свърши всичко и после пак тичане. Хвърлях й пръчки и кестени, трудно я хванах, по-скоро трудно я убедих да дойде при мен. Пак похвали. Flutter
Знае прекрасно къде да не влиза, и вече дори не се пробва. Стои на вратата и ме гледа само. Продължаваме да се храним под команда, сеща се за какво иде реч. Grinning
Раздвам се на всичко написано за Кари! Peace

# 269
Привет, кучешка дружинке!  Peace

Дарил, имаш едно гласче и от мен за този малък, сладък синеочко!  Hug

Като стана въпрос, може ли едно гласче и за моите белогвардейци? Който ги харесва и не го притеснява това, разбира се. Ще се радваме ако ни харесате Simple Smile

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30955832&id=1267003457 … bid=1557743511150

flambe, голяма драма се е разиграла на вашата полянка.  Joy

А пък моя синковец, който сега се учи да говори, още не може да ми каже "мама", но затова пък безпогрешно разпознава кое от кучетата лае и когато чуе Бъдковия глас казва "Бъди - ау".
Вчера го водих на гости на познати, а той с капка внимание не ги удостои. През цялото време беше ангажиран в съзерцание на тяхното куче.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт