АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 39 046
  • 814
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря ти Else. Не съм се допитвала до педиатър все още. Премисляйки случващото се ми се струва, че допускам грешки: гърдите ми се препълват, може би трябва да отнемам първото мляко в началото за да се намали силата с която изтича ; може би позата с която кърмя напоследък е неудобна за него-трябва да му подсигуря такава в която главичката да му е по-високо от нивото на крачетата. Възможно е да допускам да преяжда.
Трите пъти при които се случи това бебчо не бе спокоен. Иде реч за препълване на гърди и за евентуално преяждане, но в същото време пък не наддава така "скоростно" както другите мами споменават и това е парадоксално. Родихме се 3600, на 7 ден след секциото го изписаха на 3370, а на 20 му ден бе 3770. Ще коригирам и проследя нещата, ако има нещо обезпокоително пак ще се допитам. Благодарности и хубава вечер!

arilena, ще се радвам да споделиш дали промяната подобрява ситуацията при вас. Ако искаш погледни статията Твърде много кърма от Библиотеката на кърмаческия подфорум. Мисля, че там има също предложения, които биха могли да са от полза за теб и бебчо  Peace

Имам въпрос към консултантите: мъжа ми се разболява и май прихващам и аз - засега само ни боли гърло, но се заразихме от човек с грип с такива симптоми и после се е развил с хрема и температура. Искам да попитам как да предпазя бебето - сложих маска,дадох му половин ампула витамин С, аз пия осцилококцинум, парацетамол и смуча хомеожен. Дали има шанс да не се разболее? Обикновено си яде на 2,5 - 3ч, а от вчера е на 1,5 ч, сега дори след 40мин пауза пак ревна гладен. Чудя се дали не е свързано с това?

Illit, ако майката се разболее, бебето вече е било изложено на вируса и е контактно още преди развитие на клинична картина. Когато майката се разболее, тялото й изработва специфични имунни тела, които да се борят с болестта, и тези имунни тела преминават и в кърмата и помагат на бебешкия организъм да се справи по-леко със заболяването. Майката може и да увеличи честотата на кърмене, ако е болна, ако й е възможно (за да предаде повече имунни тела).
Ако има нещо, което те притеснява в състоянието на бебчо ще е добре да го види педитъра и ако е необходимо да му определи лечение. Пожелавам ви бързо възстановяване и дано бебчо се размине  Praynig

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 20:54 от Else

# 406
  • София
Имам въпрос към консултантите: мъжа ми се разболява и май прихващам и аз - засега само ни боли гърло, но се заразихме от човек с грип с такива симптоми и после се е развил с хрема и температура. Искам да попитам как да предпазя бебето - сложих маска,дадох му половин ампула витамин С, аз пия осцилококцинум, парацетамол и смуча хомеожен. Дали има шанс да не се разболее? Обикновено си яде на 2,5 - 3ч, а от вчера е на 1,5 ч, сега дори след 40мин пауза пак ревна гладен. Чудя се дали не е свързано с това?
  Тук сме го обсъждали, ако желаеш прочети темичката - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=525529.0

arilena колко често се храните? Споделяш че гърдите ти се препълвати силата на струята е голяма? Може би ако започнеш да кърмиш малко по-начесто това ще нормализира нещата, наред с позите за които сте говорили с Елсе. Когато бебето е много гладно засуква и суче мног обързо и енергично и може да хапне малко повече и стомахчето му да се натовари. Нормално е след това при къпане или повече движение като да ритка по силно да повърне. Понякога просто повече спокойствие и по-малко движение след кърмене са достатъчни. Реално сте качили 400 грама за две седмици, което е напълно в златната среда и не показва да има прекален прием на мляко и бурно наддаване.
  Дори да има рефлукс, ако бебето е спокойно, наддава добре и няма някакви други проблеми, това не е проблем и единственото което е необходимо да се направи е да се изчака да премине. Обикновенно към шести месец когато бебетата вече почват да седят и не са постоянно легнали, връщането на кърма рязко намалява като количесто и като честота.
  Изцеждането непосредствено преди кърмене може да доведе в дългосрочен план до още по-голямо производсто и стимулиране на лактацията. Може да го сложиш на гърда и когато усетиш слизането на кърмата просто леко да го отделиш от гърда, да изчакаш и попиеш спонтанно изтичащото мляко и силната струя след което отново да го върнеш на гърда. Предвид наддаването ви не бих препоръчвала обаче мерки за намаляване на кърмата. Все пак ако искаш прегледай и тази статии.
http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/76/
http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/81/
http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/82/
Колко често кърмиш и едната или и двете гърди предлагаш на кърмене?

# 407
  • София
Else, Alia, блаагодаря ви, няма да спирам да кърмя, дано малкия се размине Praynig  Педиатърката за лош късмет е в отпуска:(

# 408
Момичета, относно падането на косата (вашата, не на бебето) - имам една рецепта, много гадно звучи , но е нещото, което действа безотказно за мен и за всички , на които съм го препоръчала всеки път. Пред него не важат никакви ампули за по 100лв, никакви шампоани и т.н Рициново масло и чесън. Чесъна се смачква, слага се в марля и се мажат корените на косата.Веднага след това се маже с рициново масло . Увива се с найлон и кърпа и се спи така. Може да пари. Не пропускайте рициновото масло , защото чесъна спича. И също - не пробвайте без марля- аз пробвах и косата ми се напълни с парченца чесън , които после чоплих с часове. И ако някоя от вас пробва- пишете после отзиви  Wink

# 409
АЗ СЪМ НАЙ-ЩАСЛИВА НА СВЕТА ИМАМЕ СИ АКО В ПАМПЕРСА!!! newsm44 newsm44 newsm44

Не успяхме да стигнем до специалист,гастро....дири бири....реших последно да пробвам да сменя млякото и вместо лактулоза да дам дуфалак,но нямяше нужда от него защото имаме "злато" дори без сироп!!!Още след първото хранене се изака,пищя пищя мама рева рева и изведнъж пръц ръц и готово.Още е зелено но надявам се да промени и цвета си.Много съм щаслива наистина,сериозно се бях притеснила!Дано и занапред да е така Praynigче ме е страх да се похваля...

Относно падането на косата аз слагам хининова вода,но май още не е започнала да пада макар че по време на бременоста много коса много нещо растеше ама отиде в кофата на фризиорката Simple SmileДруго което съм чувала от нея е билката чемерика,многотрудно се намирала и е много много отровна 100 пъти ми каза да си пазя очите....но пък имала голям ефект но на мен не ми се рискува

А коликите ни вече и аз незнам колики ли е запек ли е,сега ще си проличи с новото мляко...

# 410
Деси, за пъпчето трябва да се сложи специална лепенка. И на синът ми беше така пъпчето,сега и на Дария се е издуло. На всичкото отгоре точно при нея акушерката е срязала пъпната връв по- високо. Надявам се да могат да се коригират нещата, че все пак е момиченце. При нас педиатърката слага лепенката - някак си захваща и натиска надолу пъпчето. Аз лично не смея да го направя, за да не объркам нещо. С тази лепенка може и да се къпе бебето.

# 411
АЗ СЪМ НАЙ-ЩАСЛИВА НА СВЕТА ИМАМЕ СИ АКО В ПАМПЕРСА!!! newsm44 newsm44 newsm44
Бравоооо!И ние вчера имахме 5-6 памперса Simple Smile))))

# 412
Момичета, може ли да се стерилизират силиконовите части на помпа на Авент в стерилизатор за микровълнова Чико?

# 413
Момичета, може ли да се стерилизират силиконовите части на помпа на Авент в стерилизатор за микровълнова Чико?

Може, да  Peace

# 414
За билката чемерика- за коса е страхотна , но наистина трябва да се внимава да не попадне в очите, и да не я пиеш - тогава е отровна Simple Smile на косата като се втрива няма какво да стане. Аз съм я ползвала ( дори сега пак имам но съм мързелива МАЛКО ) против пърхот, и когато ми е изтощена косата- прави я здрава , лъскава.. страшна работа Simple Smile)
Като стана въпрос за стерилизаторите- аз щях да купувам след като родя, те първите 10 дена бях изцяло залисана с малкия и си остана-изварявам в една шоличка  с вода 2та биберона.. Simple Smile - то ние и изцяло на кърма.. хубаво че не си дадох парите излишно.. Simple Smile
охх много ми се излиза днес.. а във Варна има страшно гаден вятър..дано следобед да се оправи времето:)

# 415
Момичета, понеже не знам колко от вас четат останалите теми във форума,искам да публикувам една информация тук:

Изтеглят се от аптечната мрежа всички опаковки вигантол, поради установено взаимодествие с втора степен на риск между гумения аспиратор и лекарственото вещество!Могат да се върнат в аптеките.
Изтеглят се с партиди с последни цифри:

452
129
701
603
801
802
102
и партиди
6557202
6565202.
Ние сме с партида 452, още не ми е ясно какви са рисковете и последиците, да ги ****

# 416
И ние имаме опаковка Вигантол с последни цифри на партидата 452.... още не съм й давала, от утре щях да почвам.... те на мъжа ми в едната аптека му бяха казали, че ги изтеглят, а в другата са му казали, че няма такова нещо и са му дали опаковка... newsm78
Ще трябва да говорим с докторката май...

# 417
ауууу и нашата опаковка е с парт.номер 109452, Shocked Shocked Shocked
днес следобяд сме на консултация и за първата ваксина,ще питам педи какво знае Thinking

# 418
  • София
А има ли някой, който НЕ дава вигантол? Педиатърката ни каза засега да не взимаме витамин Д newsm78

# 419
  • Miami
Zolka ,  в коя тема го прочете това? И на мен не ми е много ясно  Thinking Сега погледнах и нашата опаковка е с партиден №109452 Добре, че само няколко пъти съм давала вигантола, защото все го забравям.

Общи условия

Активация на акаунт