АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 38 915
  • 814
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Момичета да ви кажа че в Била по случай 10 годишнината има много намаления, например белите Памперс сенситив са 21,90 (същата цена са и в Метро), а на промоция има Персил сензитив 2л за 10,90, аз преди купувах 1,5л за толкова.

# 736
Аделинааз никого не обвинявам че си влизам в филм сама....напротив инфото което си пуснала ми беше много полезно дори,поне се убедих и аз че не сме чак толкова зле.А и като ви чета през какви перипети минавате,мойте "шашканки"са си направо смешни,но пък споделям,надявам се не съм досадила BlushА за възглавничката има логика наистина,аз не погледнах 4е е с наклон,в родилния ни слагаха хавлия под крачетата за тази поза

На нас за молитвата ни взеха 12 лв,но в една църква ни искаха 20...обирджии ако питате мен,и попа така си я измънка под носа...

А за доктори не ми се говори,загубих баща си преди 2 години заради лекарско безхаберие,и все още изпитвам желание да набия някой с бяла престилка Wink

Лохии имах около 43 44 дена,като спрях да кърмя и цикала ми дойде,ама докато тръгне се мъчи 3 дена сега пък не спира 

# 737
Благодаря ви много, момичета, за хубавите думи!  Hug

Ние вчера бяхме на преглед, всичко е наред. Коликите са тежки, но инфакола днес май действа, защото е по-спокойна.
В понеделник сме на ехография на тазобедрени стави, дано и там всичко е наред.

София е наддала с половин кг и почнах да се притеснявам дали не е прекалено.
На мен ми е ужасно трудно да намеря време да се изцеждам. Обикновено гледам да е след като се нахрани, но тя от тези колики и тогава е супер неспокойна и едва успявам да я успокоя малко и през това време да се изцедя.  Crazy Луда работа.

Всички ми се карат, че непрекъснато е в ръцете ми. Ние наистина имаме да наваксваме, обаче ме е страх да не свикне само така, защото абсолютно нищо не мога да свърша. От три дни е само в мен, сложа ли я в легълцето и се почват ревовете.
Вие как процедирате? Оставяте ли бебо да поплаче? Аз не издържам и я взимам веднага, но тя вече изобщо не желае да е далеч от мен.

# 738
Здравейте!
Ади много съжалявам, че си имала такива неприятности. Аз поради тази причина вече не ходя по доктори за главичката на Габи, защото иначе ще се побъркам. Ако имаме късмет хрущялната ни главица придобие нормална форма и черепните шевове да се оправят до 1 годинка добре, ако ли не ... да сме живи и здрави пък и с крива глава.
Либи страхотна снимка.
Момичета с направление за ортопед от педиатъра с код 17 в МЦ "Детско здраве" преглед + ехография на ставите е абсолютно безплатен.
Вече нямам лохии.
Искам да си купя слинг или кенгуру защото зимата ще ми е трудно да прибирам и водя на градина Яни, но са доста скъпички. Гледам за втора употреба, но не попадам на нищо което да ме удовлетворява.
bonnim аз и преди ти бях споменала за Милумила, той е по-гъстичък.
За чистата молитва в кварталната ни църква ни поискаха такса от 20 лв., при което аз се вбесих страхотно. Впоследствие ни я четоха в църквата Света Троица и оставихме в касата на църквата 5лв.

# 739
Либи, остаи какво приказват, не може да си оставиш детето да реве. Калоян също е много неспокоен и аз все го разнасям, абсурд е да го оставя да се дере от рев само за да не го разглезя. Аз поне така мисля де  Peace

Не знам дали се оплаках, ама освен със слинг се сдобих и с кенгуру и дребния и в него не иска да седи. Разнасям го като чувал на рамото  ooooh! Добре, че възглавницата за кърмене е супер удобна и той заспива на нея и така си стоим и аз успявам да ползвам компютъра.

От няколко дни гледам, че главичката на Калоян, под косата се лющи и има нещо като пърхот. Някой има ли подобен проблем?

# 740
  • Смолян
На мен лохиите също ми спряха на 25 - 26 ден, но преди 10 дни ми дойде цикъла ( макар, че сме изцяло на кърма) и въобще не иска да спира  Crossing Arms
Много ще съм ви благодарна ако някой ми каже колко горе - долу продължава първия цикъл, че аз вече започнах сериозно да се притеснявам да нямам някакъв проблем?
Либи малката София е голям бомбон, и въобще не слушай другите какво ти приказват, аз също не мога да оставя Дани да реве само, за да не го разглезя и въпреки, че засега е сравнително спокоен и не се налага непрекъснато да го разнасям, просто си го взимам да му се радвам, че то сега ни се е паднало да ги гушкаме, после като пораснат няма и да искаме!
Лека и спокойна нощ!

# 741
И аз така мисля, не мога да я оставя да плаче, само защото евентуално щяла да се разглези.
А и не мога да й се нарадвам  Heart Eyes

Деска, на мен първия ми цикъл беше ужасен. Продължи около седмица (винаги съм имала не повече от 3-4 дневен цикъл) и то с някаква страшна сила, ужас. И аз се притесних да не е някакъв кръвоизлив, защото беше страшно наистина. Сега втория път беше малко по-добре, макар че пак за мен си е прекалено. Гинеколожката ми каза, че е нормално след секциото да е по-обилен и ми изписа кръвоспиращи инжекции (в тежък случай) и някакви таблетки. Не съм прибягвала до тях за сега.

Изписа ми и едни таблетки, които се слагат във влагалището преди секс, понеже е категорична, че не можем да рискуваме са забременея в близките поне 2 години. На мен нещо не ми се ползват, защото се слагат 15 мин преди секс, а на мен този график нещо не ми се нрави.  Crossing Arms Naughty

# 742
Да се запиша и аз при вас ,че последно време само ви чета по диагонал и тичам при госпожицата.Не знам при вас как е но от седмица две будува по цял ден и иска внимание.Чака някой да стои при нея да я забавлява с играчките и да и говори ,а в момента в който остане сама се започва едно пищене направо е чудо.Показва си лъвския нрав момичето.
Либи малката София е разкошна  Heart Eyes от тук нататък да те радва само с усмивките си ,а за носенето на ръце не слушай никой имате много да наваксвате двечките
Моите лохий спряха точно на 40-я ден ,а цикъла още си го чакам да дойде ама цък нема го никакъв иначе по темата с килограмите аз вече съм -1 от това което стартирах или съм свалила около 24-25кг ,а си хапвам обилно без да се ограничавам или лишавам от нищо Crazy Обаче моя проблем е в тазовите кости,влизам във всичките си стари дрехи ама стигне ли се до закопчаване на копчетата каузата е загубена  #2gunfire някой знае ли дали тези кокали поне малко от малко няма да се приберат  Thinking
Да похваля и Слави за един месец е качила 1,100гр и е пораснала с 5см “расте като гъбка детето.Вечер я къпя към 8часа до 9вече е заспала след тоалет и хранене и сутрин се буди най-рано към 5.Бях се филмирала ,че спи по много но като се замисля ,че по цял ден ми се цъкли и търси да хапва през час и половина два  Party доволна съм.Не мога и да не се похваля ,че двете ми момичета се разбират прекрасно кучето спря да обръща внимание на малката ,с изключение на моментите когато малката пищи и тогава се почва едно обикаляне от бебка до мен и обратно и само дето не е готова да ме набие ,че не бягам да успокоявам бебка  hahaha милата направо лудва иначе само ни дебне двечките и да даде една "целувка" я по крачето ,я по главичката на мъничката ,но като цяло си е поставила някакви граници и си ги спазва.Въпреки всичко още и още има моменти в които могат да ме побъркат основно вечер покрай къпането #2gunfire Идело ми е да ги застрелям и двете ама нали са си моите  Embarassed бързо ми минава
Много дълго стана ама докато си кажа всичко  Blush много прегръдки на мамите и още повече целувки по всички бебешки коремчета Hug

# 743
  • София
Към консултантките по кърмене.Преди няколко дни бях питала,но не получих отговор.
Искам помощ от консултантките- от снощи рязко ми намаля кърмата.От 3-4 дни се храним само по веднъж нощно време и когато снощи поиска 2-та гърда(до сега винаги се е нахранвала само от едната )се усъмних и преди да предложа 2-та гърда поопипах и 2-те гърди в какво състояние са след кърмене (до сега не е била толкова празна след кърмене) и преди кърмене (беше мека и я усещах като празна). Днес и 2-те са меки и едвам се пълнят с кърма,не й стига след хранене и от 2-те гърди и е неспокойна. Пия чай на ХИП,но явно е недостатъчен. Предлагам й цял ден, когато се разплаче гърдите,но следобяд вече нямаше какво да суче,в момента си мисля,че пак е гладно детето,а аз нямам нищо в гърдите. Незнам на колко време в тази ситуация да и предлагам гърдите,така че да има поне малко мляко. Колко дни може да се опитвам да стимулирам гръдите чрез сукане,без да предлагам АМ?

Започнах да предлагам гърдите при всяко съмнение,че е гладна и да пия освен стандартната доза на чай Хип и БГ чая за кърмачки ,като него си правя двойна доза.Днес взех кантарче за теглене,защото ме съмняваше,че не получава достатъчно кърма. До момента е изсуквала най-много 50мл от една гърда,в единия случай едва 30 мл.Трябва ли да започна да се цедя след кърмене,за да увелича лактацията.Моля посъветвайте ме какво да правя.

# 744
  • София
misleto започни да си я мериш просто веднъж дневно по едно и също време за предпочитане голичка и сега когато разполагаш с кантарче си записвай наддаването за да се види как вървят нещата. Продължавай всеки път да си предлагаш да хапва когато иска и от двете гърди. Средно бебчетата имат нужда от 750 мл, така че ако суче повече от десет пъти има нужда от 70 мл на хранене, което е спокойно 30 мл от едната и 40 мл от другата. Но наистина не се притеснявай и не мери всеки път колко е изсукала. Просто си следи дневното и седмично наддаване за да си спокойна.Средното дневно наддаване е 25-30 грама, а седмичното 170 грама. Все пак тук ще вмъкна и следната статия - Гледайте бебето, а не кантара.
Нормално е лактацията като се установи да омекнат гърдите, това става около шеста седмица, когато има и скок в растежа. Двете заедно около 40-ти ден много често шашкат и притесняват майките, но са напълно нормално развитие на кърменето. Ако памперсите са пълни и надаването е добро няма защо да се притеснавяш. Макар че може да има разминаване в кантарчетата колко е наддала от последната консултация?

# 745
  • София
За момента пълни памперсите,но е неспокойна след хранене.Преди заспиваше веднага след като хапне ,а от седмица не е така,по-нервна е,спи по 30-40 мин и се буди с рев.Иска да е на гърда през около 2 часа,понякога и по-малко. Сега на последното хранене се оказа,че от 2-те гърди е изсукала общо 60мл.Опитах се да се доизцедя,нищо не можах да изцедя  Sad. Беше изписана от болницата 2670гр,днес кантара следобяд на голо показваше 4330 (на един месец точно беше 3820гр).Но на мен ми се вижда даже леко отслабнала,преди имаше по-големи бузки. От известно време не мога изобщо да имам спокойни дни,изпълнени са само с нерви,колкото и да молих да ме оставят намира,да се съобразяват с мен,все се стига до скандали и караници,това още повече ме притеснява.Сякаш се получава един лош затворен кръг Cry .
Дали да се доизцеждам, за да мога допълнително още да стимулирам?

# 746
  • София
  Нормално е ако ти си по-изнервена и тя също да е неспокойна. Отделно така както ми го описваш си звучи точно като лактационна криза. Хубавото е че тя отминава. Предвид наддаването ви, доколкото разбирам сте качили за 13 дни, 510 грама няма нужда да се мъчиш да цедиш, още повече пък да включваш и шише. Напълно достатъчно е да кърмиш често и от двете гърди. Както писах при по-често кърмене 60-70 мл на хранене са напълно достатъчни. А за отслабването възможно е просто да се е издължила и затова така да ти изглежда, защото половин кг наддавене не е отслабване в никакъв случай  Simple Smile

# 747
  • София
Повтаря се случката от неделя,нямам кърма,на храненето в 5ч гърдите ми бяха празни,не успях да изцедя даже 20мл,дадох ги на дедето,но коремчето му стърже от глад.Не съм спряла да рева от тогава,знам че трябва да съм спокойно,но само като си помисля как добре се хранехме и наддавахме,а сега само за 1 седмица 2 пъти гърдите ми остават празни и нямам какво да й дам. Да додам ли АМ за всеки случай,сърцето ми се свива като чувам как й гъркори стомахчето?

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 06:30 от misleto

# 748
  • Miami
Либи, остаи какво приказват, не може да си оставиш детето да реве. Калоян също е много неспокоен и аз все го разнасям, абсурд е да го оставя да се дере от рев само за да не го разглезя. Аз поне така мисля де  Peace
Абсолютно съм съгласна с теб  Peace Никога не съм оставяла сина ми да се дере и реве, само за да не го разглезя  Naughty Гушкайте си бебоците колкото ви се иска, защото идва един момент, когато те порастват и няма да искат вече толкова гушки от мама.

От няколко дни гледам, че главичката на Калоян, под косата се лющи и има нещо като пърхот. Някой има ли подобен проблем?
Да не би да е крусти това или кел ли там как му казват? На Никол също й се появиха отгоре на главичката и смятам да купя ето този шампоан на Мустела http://apteka.framar.bg/30001113/%D0%BC%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B5% … D0%B5%D0%BD%D0%B8 Много бях доволна от него, при баткото действаше.

Може да се ползва и този продукт http://klorane.bg/product_info.php?catid=26&prodid=43&type=bebe
Друг вариант е мазането с мазнина и после разресването с гребен, така се изчагъркват тези корички. Обаче, ако бебето има много коса е малко гадничко.

Вчера бяхме на консултация, Никол е качила едно кило за един месец и вече е 4.750  кг и 56,5 см. Отложиха ваксината, защото е хремава. Изписа ни тези черните капки Коларгол 1% и да изсмуквам с помпата. Между другото някоя от вас беше споменала за електрическата помпа за сополките, и аз имам такава още от баткото и е страшно полезна. Eто това представлява http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1960 и ето клипчета http://www.youtube.com/watch?v=DIOSUZberyQ Изглежда малко страшно, че се включва към прахосмукачката, но не е болезнено. Пробвала съм на мен. И ако знаете какви "богатства" излизат от нослето Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 09:08 от Кори

# 749
Ох, и ние вчера ходихме за ваксина, но не биха. Беба има хрема, възпалени очи и понякога кръвчица в памперса. Съответно дадохме аки и сополки за изследване и сега чакаме резултати. Бебето ми изглежда здраво, но е въпалено отвсякъде, надявам се всичко да е наред с изследванията. Обаче, за 35 дни сме качили 1700гр. и педи каза, че било много и да я ограничавам... оф, като чуя за това ограничение. От една седмица Лора яде по 6-7 пъти, до преди това хапваше м/у 7 и 9 пъти ... е кое по-точно да спра - да я прекъсвам и после да плаче от глад ли?!?!? Не ми се иска дебело бебе, но Лора си изглежда супер, а и е 100 пъти по-важно да е здрава и не смятам, че 1700 е чак толкова много.
Питах педи за вигантола, тя каза, че нямат никаква информация от ХЕИ, но нали още излизаме и да не го давам.
За лохиите - на мен ми спряха преди 30ия ден, но от една седмица имам лееко кръвотечение, което не ми прилича на цикъл, ама знам ли?! Още не съм ходила на гинеколог, немога да стигна до него.

Тази сутрин да си призная, Лора ме ядоса с капризите и я оставих да плаче сама на затворена врата, за да не я чувам силно. не бях хапвала нищо от вчера наобяд и трябваше да я оставя... рева, рева и заспа, за първи път ми се случва. Ще се опитам и аз да си доспя сега.

Общи условия

Активация на акаунт