Отговори
# 345
  • София
radosttinka
Да,така се пише Вродена надбъбречна хиперплазия /ВНХ/
Изследва се 17 ОН Прогестерон и ДХЕА-С

# 346
Денис, ДХЕА-С съм изследвала два пъти - единя път беше в средата на референтните, втория път беше почти на долна граница.
При това положение дали може да има съмнения за ВНХ? Или е хубаво да пусна и 17ОНП за по-сигурно.

Тотално се ошашках с тази ПКЯ, с тези хормони и с тези фоликули, които си имам почти нямам шанс за някаква слаба стимулация, лекаря ми предлага да опитаме още някой месец и да мислим за инвитро Confused

# 347
На мен ми дойде цикъла и пак започваме всичко " с начале ". Стимулация, Глисептаж.. и т.н
Мислете позитивно  bouquet  и ще чуваме хубави новини   bouquet

# 348
  • София
Денис, ДХЕА-С съм изследвала два пъти - единя път беше в средата на референтните, втория път беше почти на долна граница.
При това положение дали може да има съмнения за ВНХ? Или е хубаво да пусна и 17ОНП за по-сигурно.

Тотално се ошашках с тази ПКЯ, с тези хормони и с тези фоликули, които си имам почти нямам шанс за някаква слаба стимулация, лекаря ми предлага да опитаме още някой месец и да мислим за инвитро Confused

По принцип е добре да го пуснеш и него - ако е завишен, може да говори за ВНХ но много много слаба - която вече не би трябвало да създава проблем

# 349
Здравейте момичета и от мен.
Аз се позагубих малко, но по принцип нямам нищо ново за споделяне, та за това.
Обмислям скоро да си направя пак едни пълни изследвания, но ще е вероятно след 1-2месеца.
Лекарката ми смени противозачатъчните и пих един месец Ясмин. Резултата е, че цикъл нямам, а го свърших преди повече от 7дни.
Правих и тест за бременност, отрицателен.
Сега ще почвам Дуфастон, който много мразя.
Някой скоро пил ли го е? Ще съм по схема 5дни 2х2. След спирането му трябваше да ми дойде цикъла, нали така?

# 350
  • София
Mirama
Да, след спиране на Дуфастона до 7-10 дни трябва да ти дойде - индивидуално е, може и след 2-3 дни Simple Smile

# 351
Според мен не е от дуфастона, напрежение на гърдите съм имала единствено след овулация, нямала ли съм такава- никакво напрежение
А при мен напрежението е седмица преди цикъл.

# 352
Моите гърди пък са напрегнати и зърната ме болят при допир от овуто до цикъла, но това е от както пия М2 Тон-а. Преди само бяха напрегнати.  Peace
Аз също не пиша, че няма нищо за отчитане, но ви чета редовно!  Wink Не мога да се преборя с лакомията напоследък, за да почна да отслабвам. Не знам от студ ли е, от стрес ли е, ама такъв глад ме гони, че не е истина... Blush

# 353
pepi01 ,разказвай ни как минават стимулациите Simple SmileУспех Laughing

# 354
Привет, момичета  Hug

За съжаление и аз се присъединявам в отбора. Преди няколко месеца започнахме опитите за бебе, но след като няколко месеца не се получи, отидох на док. Той видя, че яйчниците ми са покрити с малки, неспукани фоликули. Без да назначи хормонални изследвания, ми предписа Диане 35 за период от 3 месеца (не спомена нищо за поликистоза). След като спрях Диането, на 16-тия ден от началото на цъкъла, отидох на преглед - на ехографа се видя, че малките фоликули са се реабзорбирали, и че имам доминантен фоликул 20 мм. Док каза да действаме и, ако не забременея в следващите 2 месеца, да отида за стимулация. Е, през следващите 2 месеца не забременях и вече сериозно се усъмних, че проблемът при мен е по-сериозен. Затова, на своя глава, на 3-ти ден от М. си пуснах изследване на репродуктивните хормони, а резултатите потвърдиха опасенията ми:

LH  14.6:   2,4 - 12,6
FSH  9.4:   3,5 - 12,5
Пролактин 355: 127 - 637
Естрадиол 243.1:  46 - 607
Тестостерон 1.6: 0,2 - 2,9
DHEA-S H 9.4:  2,7 - 9,2

Ядосах се, че док нищо не спомена за поликистоза, а ето че е налице. Вече си записах час в клиниката на Владимиров, не искам само да се лутам от лекар на лекар, а да получа адекватно лечение.  Close

Забравих да спомена, че нямам засилено окосмяване, нито килограми в повече (е, качих няколко от Диането, но вече ги преборих). Цикълът ми идва на около 33 дни и не е от най - редовните, но никога не ме е пропускал.

Ще ви следя редовно и пожелавам Успех на всички   Hands Thumbsup 

# 355
  • София
Silll
Пролактина и Тестостерона са добре
ДХЕА- С е малко завишен / не е проблем/ но е добре да се пусне и 17ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ/
Другите хормони показват проблем с МЦ - може би има повече от един фоликул /ПКЯ/- както си се досетила и сама Simple Smile
Трябва да се разбере къде е причината - ОК е временно решение.
ТСХ ? как е
Андростендион?

Поздравявам те за решението ти да посетиш Клиника по стерилитет.
Успех и пиши как е минало Simple Smile

# 356
denis_d
Благодаря ти за бързия отговор   bouquet

Малко по - късно този месец ще пусна изследване и за хормоните на щитовидната жлеза. Има ли значение на кой ден от М. ще се изследва Андростендиона?

Имам час за първичен преглед при др. Владимиров за началото на декември. Ще пиша как е минало, дано да признае резултатите от хормоналните изследвания, за да не ги правя наново (от лаборатория Кандиларов са).

Само не мога да разбера, защо док ми отказа да пуснем изследване на репродуктивни хормони, при положение че още на първия преглед видя, че нямам ову. А уж е един от хвалените по форумите гинеколози, не е от кварталната поликлиника.  #2gunfire

Целувки и хубава вечер на всички  Heart Eyes

# 357
  • София
Андростендиона и ТСХ+Т4 няма значение кой ден от МЦ ще се пуснат
Да не си пила кафе /кофеин/  като изследваш  хормоните на ЩЖ

ТСХ+Т4 може и ЛЛ да ти ги пусне

# 358
Аз пих дуфастон миналия месец 2 по 1 10 дни .Забелязах,че цикъла ми дойде на 21 ден.Има ли нещо нереднов  това?
Ще видим днес как са кистите

# 359
Някой може ли да ми каже какво означава повишения Андростендион?Иначе тестостерона е добре  Thinking Назначиха ми още хормонални изследвания.Взех да си мисля да посетя първо еднокринолог.Вие как смятате?

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 15:39 от Pet_ya

Общи условия

Активация на акаунт