Отговори
# 435
Пия клостилбегит, както ми обясни д-р Каменов, с цел евентуално да ми се възстанови цикъла и да спра да пия противозачатъчни...
Вие ме съветвате да си карам на противозачатъчни?
Иначе да явно съм задържала фоликула и ще стане на киста........ не знам вече

# 436
Когато не се цели бебе протизочатъчните са добър вариант или прогестеронов препарат за да не правиш кисти! Няма смисъл от Клостил когато не целиш бебе. Изследва ли се за инсулинова резистентност? Може и метформинов препарат да ти изпишат.

# 437
lynichka, осъзнай се, чети, мисли. Ако няма татко защо ти е клостилбегит. Кой доктор ти дава клостил, следи фоликули и те пуска да си ходиш без поне един Дуфастон. Ако си имала доминантен фоликул, то евентуално си имала нещо като овулация или си задържала фоликула,но би трябвало да ти дойде...т. е мисля, че грешката е генерална на тоя гинеколог. С каква идея го пиеш това?
Иначе си направи изследвания при д-р Каменов за диабета или ако те притеснява чакането намери друго ендо.

Не знам какво е Дуфастон и никой никога не ми го е предписвал.. каменов е ендокринолог, не е гениколог...
Препоръчайте ми тогава друг лекар. Сама лекарства няма да си предписвам.....Simple Smile

# 438
Мисля, че трябва да го смениш тоя Каменов. Има ендокринолози-гинеколози. Дуфастон е прогестеронов препарат, върни се и прочети темата.
д-р Катя Тодорова, д-р Коларов

# 439
  • София/Варна
Моят съвет е да си смениш лекаря. Нито пиенето на противозачатъчни, нито пиенето на Клостил ще реши проблемите ти. Трябва да се разбере къде точно в цялата сложна плетеница от хормони се объркват нещата. Едва тогава ще може да се предприеме адекватно лечение.

# 440
Мисля, че трябва да го смениш тоя Каменов. Има ендокринолози-гинеколози. Дуфастон е прогестеронов препарат, върни се и прочети темата.

Да, сега прочетох листовката в интернет.
Обаче не знам на кой да го смена. Всеки предишен лекар при който съм била ми е казвал да пия противозачатъчни и това. Това беше първия лекар който искаше, както той самия каза, да задвижи механизма и организма да почне евентуално да си функционира нормално сам...
Препоръчайте ми някой лекар в София?
Аз сега ще прочета темата...

# 441
д-р Катя Тодорова, д-р Коларов

Мерси, ще ги проверя? Ти ходила ли си при тях?

# 442
  • София
Кой ти предписа Клостилбегита, че не разбрах?
Може да отидеш при Катя Тодорова, тя е мила ендокриноложка и ще ти свърши работа, макар че много се чака за нея.

# 443
Моят съвет е да си смениш лекаря. Нито пиенето на противозачатъчни, нито пиенето на Клостил ще реши проблемите ти. Трябва да се разбере къде точно в цялата сложна плетеница от хормони се объркват нещата. Едва тогава ще може да се предприеме адекватно лечение.

Ами яйцеклетките ми не произвеждат женски хормони, или поне не достатъчно да настъпи овулация.. И Каменов казва че с Клостилбегита се стимулира хипофизата, която контролира работата на яичниците...

# 444
Кой ти предписа Клостилбегита, че не разбрах?
Може да отидеш при Катя Тодорова, тя е мила ендокриноложка и ще ти свърши работа, макар че много се чака за нея.

д-р Каменов, от ВМА

# 445
http://dockolarovi.com/contacts.html

Това ли е д-р Коларов, който споменахте?
а д-р Катя Тодорова работи в Майчин Дом?

# 446
и двамата работят в МД, Коларов има и частен кабинет. Да, аз съм ходила ипри двамата, доволна съм . Според мен е немислимо да ти изписват Клостил. Това лекарство се пие не повече от 3 курса през живота на жената, под строг лекарски контрол, за жени целящи забременяване. Така товариш яйчниците си, не стимулираш овулацията.
Пускай хормони като за начало.

# 447
Мило момиче,всички жени тук искат да си регулират хормоните и овулацията и механизма да функционира нормално.Но клостил не е лекарството.Не мога да повярвам,че са ти го изписали ей така.Момичетата тук са ти дали добри съвети.Информирай се,чети.Не се отказвай разбира се.Ако имаш конкретни въпроси може да ги задаваш,защото момичетата тук имат много полезни познания и се борят с поликистозата от дълги години.Хормоналните изследвания са абсолютно задължителни като за начало.Но първо с клостил....не смятам,че е най-правилно.

# 448
и двамата работят в МД, Коларов има и частен кабинет. Да, аз съм ходила ипри двамата, доволна съм . Според мен е немислимо да ти изписват Клостил. Това лекарство се пие не повече от 3 курса през живота на жената, под строг лекарски контрол, за жени целящи забременяване. Така товариш яйчниците си, не стимулираш овулацията.
Пускай хормони като за начало.

О пускала съм хормони... И то около 10 пъти вече. Клостил-а го пия под лекарски контрол, постоянно ме гледа на ехограф.. И да, Каменов ми каза, че ако сега нищо не стане, ще спра Клостила за да мога да го пия като реша да имам деца

# 449
Мило момиче,всички жени тук искат да си регулират хормоните и овулацията и механизма да функционира нормално.Но клостил не е лекарството.Не мога да повярвам,че са ти го изписали ей така.Момичетата тук са ти дали добри съвети.Информирай се,чети.Не се отказвай разбира се.Ако имаш конкретни въпроси може да ги задаваш,защото момичетата тук имат много полезни познания и се борят с поликистозата от дълги години.Хормоналните изследвания са абсолютно задължителни като за начало.Но първо с клостил....не смятам,че е най-правилно.

Ще се повторя, правила съм си хормони Имам DHEA 4 пъти над нормата. като цяло женските хормони са под нормата, мъжките над. В същото време съм слаба, имам супер чиста кожа и не прекалено, а дори малко окосмяване

Общи условия

Активация на акаунт