Отговори
# 540
Момичета, здравейте, правих изследвания на ЛХ, ФСХ, тестостерон, естрадиол и пролактин на 4-ти ден от МЦ поради съмнение за поликистоза. Резултатите са в норма, но съотношението ЛХ/ФСХ е високо, над 2. Гинекологът след преглед с вагинален ехограф отхвърли диагнозата, имаше кистички, но били други (не разбрах точно). Даде ми направление за ендокринолог, правих кръвна захар и ИРИ на гладно, и двете са в норма. Имам симптоми като повишено окосмяване, обилен цикъл, не мога да сваля килограми (около 5-6), болки, чести инфекции. Би ли могло високото съотношение ЛХ/ФСХ да говори за друго заболяване? Моля, ако някой има представа да ми отговори, от Бургас съм и нямам доверие на гинеколозите в града  Tired

# 541
  • София
viv-miv
Дай да видим изследванията Simple Smile

# 542
Denis_d, благодаря за вниманието   bouquet. Ето и резултатите, на 4-ти ден от МЦ:
TSH                     2.46 (0.27-5.50)
LH                     10.47 (1.9-12.6)
FSH                     4.71 (2.5-12.5)
Testosteron        0.63 (0.29-1.67)
Estradiol           68.83 (46-607)
Prolactin         415.40 (59.3-619)

Имам и снимка на яйчниците, на която пише ov. dex с р-р 42/27 мм наличие на множество др. ф-ли, периферно разположени с d>5мм. Тя е правена на 11-ти ден от МЦ, но преди да направя хормоналните изследвания. На прегледа на 10-ти ден от следващия цикъл пише, че не се визуализира дом.фоликул в двата яйчника, уз данни за пцо-структура.

А това са резултатите от кръвна захар и ИРИ на гладно
кръвна захар    5.06 mmol/L (2.78 - 6.11)
ИРИ                   5.91 U/ml (3 - 17)

п.п. Нивото на естрадиола може ли да се приеме, че е на долна граница?

Последна редакция: ср, 08 дек 2010, 16:07 от viv-miv

# 543
Здравейте момичета, този месец пих клостилбегит от 3 до 7 ден по едно , но забелязах че нямах никаква цс , а сега като започнах дуфастон имам както друг път преди цикъл. Въпроса ми е невъзможно ли е забременяване щом нямах ЦС около увото? Тъй като лекарката не ме е викала на прегледи и незнам какво ми е положението. Ако и този месец не е станало заминаваме с милото за София по лекари  Sad

# 544
Здравейте момичета, този месец пих клостилбегит от 3 до 7 ден по едно , но забелязах че нямах никаква цс , а сега като започнах дуфастон имам както друг път преди цикъл. Въпроса ми е невъзможно ли е забременяване щом нямах ЦС около увото? Тъй като лекарката не ме е викала на прегледи и незнам какво ми е положението. Ако и този месец не е станало заминаваме с милото за София по лекари  Sad
БЕЗ ЦС НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАБРЕМЕНЕЕ. ПО-ЛОШОТО Е, ЧЕ НЕ ТЕ Е СЛЕДИЛА ДОКАТО СИ ПРАВИЛА СТИМУЛАЦИЯТА. БЕЗОТГОВОРНО Е, БЕЗ ЦВЕТНА СНИМКА И СПЕРМОГРАМА ДА СЕ ПОЧВА СТИМУЛАЦИЯ. ЦЕРВИКАЛНА СЛУЗ МОЖЕ И ДА ИМАШ, НО ДА НЕ Я УСЕЩАШ!

# 545
  • София
viv-miv   
Изслеването ти показва че ще има проблем с О. - най-вероятно ПКЯ
Естрадиола е нисък, защото има проблем с О.
Др.хормони са добре
ТСХ е добре да е под 2, дори под 1,5.
То не ти създава проблем с О. с тези си стойности
Търви проблема другаде.
НбЖ напр.

# 546
  • София
denis_d, какво означава че ще има проблеми с О?
Няма да има такава или нещо друго?
Питам защото и моя естрадиол все се движи в малките цифри 3 ден.

# 547
denis_d, благодаря ти за отговора. Не целя забременяване и не знам дали настъпва О. В петък имам час при ендокриноложката и се надявам да внесе малко яснота. Ще направя изследване на кортизола.

# 548
  • София
denis_d, какво означава че ще има проблеми с О?
Няма да има такава или нещо друго?
Питам защото и моя естрадиол все се движи в малките цифри 3 ден.
В случая най-вероятно няма да има О.

ЛХ,ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ се тълкуват заедно, не поотделно.

# 549
  • София
denis_d, благодаря ти за отговора. Не целя забременяване и не знам дали настъпва О. В петък имам час при ендокриноложката и се надявам да внесе малко яснота. Ще направя изследване на кортизола.

Ще чакам да пишеш как е минало - проблема може да е и от НбЖ /изследва се DHEA и 17 ОН Прогестерон - говори за това с лекаря, както и Андростендиона може да създава проблем/

# 550
Здравейте! Хайде отново да се разпиша с проблемите, дето уж разправях, че зарязвам всичо и няма да се тормозя повече, ама на, то само не спира! Вчера (на 17 ден от цикъла) ми се появи кафеникаво зацапване, много слабичко, но достатъчно, че отново да ме притесни Sad освен това усещам и някакво напрежение в единия яйчник, а и цялостно се чувствам отпаднала... втриса ме, ужас!
Вие имали ли сте подобно зацапване и знаете ли на какво може да се дължи?  Rolling Eyes

# 551
  • софия
здравейте
малко съм писала тук , така че едва ли някой ме помни. аз съм с поликистоза на ляв яйчник,на 21г и се лекувам от 16 годишна.освен покачването на кила и проблеми с цикъла,нямам други симптоми,дори изследванията ми винаги са били в норма.в момента ми е рано да имам деца, но въпреки това постоянно мисля за тези неща,няма как.та искам да ви попитам за възможностите за забременяване и дали има майки безпроблемно забременяли въпреки пликистозата.
лекувам се с диане,глюкофаж и в момента диането е заменено за 6 месеца с ясмин.но спра ли лекарствата, кистите веднага се появяват отново.
има ли някаква зависимост с възрастта на една жена при пкя по отношение възможностите за забременяване, т.е. дали е по-добре да се замисля за това на по-ранна възраст примерно до 3,4години.....

# 552
  • Chirpan
Здравейте днес ходих на гинеколог каза ми че хормоните ми не са много нарушени но няма никакво подобрение яйчника и може би след нова година ще ме оперира Sad Някой знае ли нещо повече за тази операция?Доктора ми каза че се режел корема  Sad

# 553
Здравейте днес ходих на гинеколог каза ми че хормоните ми не са много нарушени но няма никакво подобрение яйчника и може би след нова година ще ме оперира Sad Някой знае ли нещо повече за тази операция?Доктора ми каза че се режел корема  Sad
Върни се и прочети темата! Едни и същи неща говорим.
Операцията е лапароскопска, прави се лека дупчица, но според мен не е нужна, особено ако не се цели бебе!!!

# 554

Убедена ли си, че наистина се налага лапаро. И наистина, ако не целиш бебе, е добре да се замислиш. Иначе ако се чудиш, върви на 2-ро мнение. Тук има повече за опрецията- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464961.0 .

Общи условия

Активация на акаунт