Отговори
# 315
Честито на новите мами от мен.

ellliii26, дано всичко да е наред при вас.

Сега започвам с една добра и една лоша новина от мен... И малко дълъг пост...
На 10.09 в 19.20 родих Самуил, 3150, 51 см.
Дотук добре.

Но се оказа, че като го извадиха и взеха да го мият и гледат и настана някаква адска паника - къде е педиатъра, къде е педиатъра, бяха се събрали 5-6 човека около него ... А с Лора не беше така - една сестра/акушерка я взе да за я мие и измери...
Педиатъра дойде и ми обясни, че в лявата част на гърдичките не се чува дишане, не се разгръщало дробчето.

В 22.30 дойде завеждащата детското в Шейново и обясни какъв е проблема - сериозен - диафрагмена херния  ...
На рентген са видели, че дифрагмата не се е затворила и е останала дупка. В резултат на това тънкото черво, дебелото черво и далака са преминали в гръдната кухина, като по този начин са попречили лявата част на белия дроб да се развие. Дясната част си е ок.
Веднага са го закарали в Пирогов и е започнала подготовка за операция.
В събота на обяд го оперираха. Казаха че е протекла добре, даже са ползвали негови тъкани за да 'оправят' дупката на диафргмата. Т.е. това било добре че не се е наложило да слагат допълнителни платна (мисля че това беше термина).
Вчера в 10 сутринта са спрели апарата и диша сам. Засега шансовете са добри. Дадоха ми да го пипна по ръчичката...
Днес ще се пробват да захранят с глюкоза.
Казаха, че даже е задължително да нося кърма - тази нощ вече ми слезе кърмата (една добра новина ...). То аз почнах още в събота да цедя, за да поддържам лактацията.

Не знам защо това не са го видели по прегледите, освен при моята съм ходила и при Томова - имаше веднъж губене на пулса,веднъж беше прекалено ускорен, Аг-то ли го е проспало, не е можело ли да се види на ехограф ли, не знам ...
Още не мога да повярвам че това се случва на моето дете - Лора си е здрава, бременността сега даже беше по-лека от предната...

Ако не друго, поне АГ-то уреди да ме пуснат още в събота от Шейново - тия искаха да стоя там до днес т.е. общо 3 дни. Аз там, Сами - в Пирогов, а в стаята на другите мами им носят бебетата ... Да де - то и аз съм си добре, 2-та шева даже не ги и усещам.

П.С. Извинявам се че ви натоварвам с моите проблеми ...
Но наистина от цялото си сърце искам да пожелая на всички здрави деца и да не им се налага да преживяват това, което на мен ми се случва.
И се надавям до месец и аз да пиша хубави работи в следващите отчетни - ако всичко е наред с възстановяването, Сами ще стои в Пирогов 20-30 дни, така ни каза хирурга.

Съжелявам , че се е случило така дано бебео да се оправи стискам палци  Praynig, всичко ще бъде наред, ще видиш.Малките душици са по-борбени от нас възрзрастните

# 316
Честито на всички мами.Ние минаваме в графа преносени.Сега трябва да ходя на записи всеки ден.
Момичета някой от вас знае ли как стоят нещата с болничните.Този , който е 45 дена преди раждането изтече вчера.От тук насене какво? Следващия кой ще ми го даде? Въобще не съм наясно с тези въпроси, а не съм се интересувала, т.к. бях убедена че ще родя преди 12.09, но уви Weary.

# 317
И аз да се разпиша за протокола че все още съм тук и сме си 2 в 1  Confused
Не ми се чака вееееччееее  Blush Бебо както е тръгнало няма и на термин да се роди  Crossing Arms
Снощи се натоварих максимално, после горещ душ и нииищщооо  Naughty

# 318
cvaki, болничния при преносване се взима от лекаря, който ти е наблюдавал бремеността и е издал първия (45-дневен) болничен...
това може да е АГ-то ти или личния лекар - зависи при кого си се наблюдавала

# 319
  • София
Aila, благодаря, ще погледна. То и аз бях чела малко де, още с Лора - за да съм информирана.
Ще ти пиша и на лични какво точно правя, за да не обременявам темата.

# 320
cvaki, болничния при преносване се взима от лекаря, който ти е наблюдавал бремеността и е издал първия (45-дневен) болничен...
Благодаря за информацията, а случайно да знаеш това кога се случва преди и след като родиш, за да знзм дали да тормозя доки сега или да е чак след раждането?     предварително ти благодаря

# 321
  • у нас
v_spasova съжалявам за това , през което си преминала. Гледай напред и дано бързо се възстановявате.  Praynig

# 322
Благодаря за информацията, а случайно да знаеш това кога се случва преди и след като родиш, за да знзм дали да тормозя доки сега или да е чак след раждането?     предварително ти благодаря

след като родиш... лекарят, водил раждането, издава болничен за 42 дни от датата на раждането, а лекарят, водил консултациите, издава болничен за разликата между 45 - дневният и датата на раждане

# 323
v_spasova, дано най-лошото вече е минало. baby_neutral
Кураж и много сили на теб и бързо възтановяване на малкия Самуил желая! Hug

# 324

след като родиш... лекарят, водил раждането, издава болничен за 42 дни от датата на раждането, а лекарят, водил консултациите, издава болничен за разликата между 45 - дневният и датата на раждане
[Много  ти благодаря

# 325
v_spasova ,  Praynig  Hug

Аз си спретнах 39.6 температура тази нощ, летяха едни чорапи с оцет ,едни чаршафи, изгоря ми душичката и няма и няма сваляне  #Cussing out - еле чак в 9 сутринта спадна малко ,но вече съм на Зинат и сега чакам да дойде една позната на леля ми -  хирург , да ми види гърдите и ходих и кръв да дам за всеки случай .  Cry

# 326
Имаме си бебче

мама Julss е родила на 10.09 дъщеричка ЕВА - 2930гр. и е 48 см.

Да ви е жива и здрава и много да я слушате

# 327
v spasova много съжалявам за това, което сте преживели. Стискам палци и се моля малкия Сами да премине през трудностите, които от толкова малък са му отредени и да расте здраво и весело дете.
Току що ми се обадиха, че една позната е родила. Тя не пише във форума, но така се зарадвах, че реших да споделя с Вас. Родила е след спешно секцио голяма принцеса Теодора - 4050 гр. и 54 см. Да им е жива и здрава!!!

# 328
v spasova, аз все още не мога да разбера защо ходим по тези изследвания, след като се появяват такива проблеми (този въпрос си го зададох и след случката с Емили)  newsm78
нека всичко да мине и да се радвате на скорошно прибиране в къщи  Hug

# 329
  • в момента Германия
Привет момичета!

Честито на всички нови мами! Много здраве и хубави мигове!   bouquet

Бързо оздравяване на малкия Самуил и дано скоро да си бъде у дома Praynig

И аз съм в отбора на преносилите вече и честно казано на моменти имам чувството, че ще се побъркам Simple Smile От днес всеки ден до края на седмицата ще ходим на мерене на тонове и ако малкия не реши да излезе ще го вадят принудително. Поне така ми каза лекарят, че ще го чакат 7-8 дена след термин. Днес съм решила да разпитам малко повече за индуциране на раждането, но ако има някоя мама, с подобен опит, ще съм благодарна да сподели как е било  bouquet Предполагам, че ще е полезно не само на мен, но и на други чакащи мами.
И да споделя, че цялата тая работа с чистене, миене на прозорци, качване на стълби и разходки, поне при мен не оказва никакво влияние, даже и контракциите не стават по-силни от нормалните... Пак ще се повторя, но е много гадно това с чакането...

Хубав ден на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт