Отговори
# 300
Здравейте мами  Hug
Най- накрая се добрах до компютъра  Mr. Green Нямам много време да ви чета, но поне да се разпиша.
Честито на всички майчета които са родили  Tada
Ние вече сме си в къщи. Кърмим се успешно още от първия ден /но май от днес ни започнаха коликите  Sad / Качила съм снимки в албума.
За раждането ще разкажа друг път. Сега ще кажа сама че беше доста бързо. В 8:00 ми започнаха контракциите, а в 11:30 родих  Mr. Green В болницата отидох с 8 см. разкритие. Доктора каза за следващото раждане да тръгна още при първата контракция  Mr. Green
Чао засега отивам да дремна  smile3524

# 301
  • София
Aila, имам малко въпроси към теб. Вчера вечерта ми тръгна кърмата, даже през нощта се събудих с напрежение в гърдите и понеже бебето не беше при мен станах да изцедя малко, че до сутринта щяха да са ми на камък. Сутринта правихме пробно кърмене, но акушерките прецениха, че бебето било изсукало само 20 милилитра и ме накараха да му дам добавка. От там нататък през деня карах само на кърма и нямаше протести от страна на бебчо, така че смятам, че му стига. Това, като малко предистория... А по същество - има ли значение количеството вода, което изпивам с това какво е качеството на кърмата ми? В болницата ни обясниха да пием много вода, да внимаваме със соковете с консерванти и цитруси, както и да избягваме прясното мляко и фъстъците, защото са алергизиращи. И до момента се придържах към това. Но свекърва ми веднага ми попари крехките надежди, че правя нещо правилно, обяснявайки ми, че кърмата ми била рядка, заради количествата вода, които изпивам и как било все едно храня бебето с вода. Освен това ми обясни подробно как била кърмила сина си само и единствено благодарение на това, че е изпивала по литър мляко и по не знам си какво количество фъстъци, за да има много и гъста кърма. Та въпросът ми е за приема на течности по време на кърмене, колко, какви и така...
  Направо не мога да повярвам, толкова адекватни болднати съвети в болница. Моля те сподели коя е?
  А по въпроса за твърденията на свекърва ти, не няма отношение количеството вода което пиеш, хубаво е да си добре оводнена, така че урината ти да е бистра. Понякога се смята, че дори е препоръчителен по-висок прием на течности за стимулиране на лактацията, но няма преки доказателства за това. Така че достатъчно е да пиеш толкова от колкото имаш нужда. Прясното мляко пък категорично няма отношение на вида, качеството и количеството кърма, а и определено при по-голям прием от една чаша се увеличава риска от преминаване на алергизиращи частички и отключване на алергия към кравето мляко. За фъстъците също.
   П.П аз, както и множество майки кърмещи близнаци сме се справяли перфектно с нормална диета без много прясно мляко, производните стават, и без фъстъци. Виж орехите са полезни и няма проблем да се консумират  Simple Smile

# 302
Привет от една още чакаща и вече доста изнервена.Честито на всички, за които чакането приключи и гушкат малките любими вързопчета  Heart Eyes.
Мамета благодаря за отговора на въпроса за отичането  Hug Hug Hug
Щица, аз нямам супер голям опит в кърменето, със Сияна не се справих супер успешно, но през бременността сега посещавах доста лекции на ЛЛЛ. Това, което са ти казали за поемането на повече течности е вярно - много е важно да се пие повече вода и др. течности. Даже лекторката от ЛЛЛ каза, че преди да кърмиш е хубаво да изпиеш чаша вода, а и да имаш такава до теб, докато го правиш. За прясното мляко - предизвиква колики и не бивало да се прекалява. По чаша на ден не вреди, но не е добре да е повече. За фъстъците нищо не са споменавали. Соковете от цитруси също били коликообразуващи. Колкото до това, че кърмата ти е рядка - не е вярно. Поне лекторката от ЛЛЛ се изрази така - майките в Африка са кожа и кости, нямат и много храна и все пак кърмят успешно. Важното е приема на много течности.
Колкото до съвети от майки и свекита - този път съм решила че никого няма да слушам и ще се осланям на това, което научих по време на бременността, защото предния път от слушане на много хора така се обърках, че нищо не направих както ми се искаше, а и както трябва. Но това си е е моето становище. Всъщност вече предупредих майка ми да не ми дудне и да не ми дава акъли и ако дойде ще бъде мълчалива и тиха помощ в готвене и шетане. Само бебо да идва вечеееее и да е жив и здрав, че не мога да спра да мисля за това.

# 303
Честито на Е.L. и Diana.pd bouquet! Живи и здрави да са ви дечицата!

brilliant, аз родих със секцио в крайна сметка и така или иначе щяха да ми сложат упойка. Но докато все още не се знаеше, че така ще завършат нещата, аз се реших на епидурална, защото привързана за леглото, коланите и всичко, не можах да издържа на болката, когато контракциите взеха да стават на 4-5 минути. Плюсовете от нея са ясни - 20 минути след поставянето, болка вече нямаше. А когато дойде време да напъвам, на по-силните контракции си усещах напъните. Но за мен отрицателна реакция беше, че ми падна кръвното и съответно тоновете на бебето. Та трябваше да ни наблюдават още по-внимателно и се налагаше да ме обръщат в леглото, за да се вдигат тоновете й. За друго не се сещам и се надявам да няма лоши последствия за в бъдеще - чувала съм (от моята шефка примерно), че я наболява гърба от време на време, и че това било от епидуралната. До колко това е състоятелно - не знам, не съм чела за такива последствия.

Butlins, честита ви годишнина! Много обич и разбирателство дълги години, ви пожелавам!

Много са ни сладки всички бебоци  Simple Smile!
LITA_, Мити е направил бузки вече  Simple Smile. Че нали и той беше с по-ниско тегло, почти като моята Дара. И тя направи бузки де, вчера бяхме на консултация - всичко е нормално, наддала е с 700 г някъде. А на дължина е дръпнала с цели 5 см, което ми се видя страшно много  Simple Smile.
bubbast, а твоето момиченце има толкова интересно личице... а и с тази косичка щръкнала Heart Eyes..

Gergan_ka, на моето дете до скоро му се белеше кожата - най-вече на ръчичките и краченцата. За това не бях чела нищо, но майка ми ми каза, че било съвсем нормално. Та мазах й краченцата със зехтин, но ръчичките не, защото си ги лапа понякога и нямаше начин. Но изсушаването мина вече и там. И със сигурност не я боли, не се притеснявай.
А за депресията - струва ми се, че това, което чувстваш - раздразнение и плач без причина - е по-скоро нормалната меланхолия и тъга след раждане на бебе - поне от това, което съм чела. Аз до сега не съм минавала през тези емоции, но знам, че зарази резкия спад на определени хормони, а и естествено от голямата промяна в живота с идването на едно дете, тези състояния са нормални. Стига обаче, да не продължат прекалено дълго и да не се стига до крайни мисли и чувства. Ако се случва последното, то никой не трябва да се колебае да потърси помощ.

gala., и аз това си помислих - че това е от препълването на гърдите. Но предполагам, че съвета да отидеш на лекар за всеки случай, е добър. Дано бързо се оправиш!

nekva si, радвам се, че се е намерил дядото... че голяма тревога е това.

Щица, свекърва ти сигурно от добро ти ги говори тези, ама с тези остарели твърдения само те е отчаяла. Просто й кажи, че доста неща са променени и че ти си се информирала за нещата.

# 304
katipati, защо мислиш, че не ти достига кърмата?

правихме пробно кърмене както и цедене с помпа на всяка от гърдите преди хранене количеството което се събира е крайно недостатъчно, аз така бях и с първото дете просто се надявах сега да е по различно. Здраве да е  Peace

# 305
Честито на всички нови майки нека бебоците бъдат живи и здрави и да им носят много радост  bouquet бързо възстановяване

На чакащите ..... търпение..... за вас "Най-доброто предстои"  Hug

# 306
Добро утро на всички!
Люляче,в болницата ѝ викаха "Рошле" Laughing,а на съседчето"форцепс",голям майтап бяхме.
Ивайла пък не иска да яде в 12 часа.Става към 3,но и голямата беше така.
Аила,въпросче с предварителни благодарности:на едно от храненията яде по 10 минути.След това си спи,т.е. не плаче от глад.Има ли проблем или да си настоявам за 20 минути?

# 307
Добро утро мами, вкъщи съм си Simple Smile
Снощи будувах до към 2 часа с контракции на по 5-6 минути и то доста силни. Пих нош па (Благодаря ти Пиле76)  и неусетно как и кога съм заспала както съм си засичала. Толкова много ми се спешеее, но през цялата нощ имах болки, които усещах, но не съм засичала. Спах, свивах се, спах свивах се и така... та си поспах. Сега се събудих и пак имам доста болезнени контракции но са по нарядко, сега отивам до Шейново (имам час за запис на тонове) и после пак ще пиша. А това розовото, за което ви казвах продължава да си тече с пълна сила. Колко време пада тая пата, та то толкова много изтече, че има за една каза шишета тапи  Joy

# 308
добро утро!

късмет на раждащите днес  Hug
nekva si, чакаме новини  Wink

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 08:54 от Pile76

# 309
Здравейте!!! Аз пак да се оплача - вчера паднах. Носех детето по стълбите, слязох пред входа да чакам брат ми с колата да ни заведе до лекарката, да преслуша Марти, защото е болен, и как стъпах, паднах заедно с детето. Оттам заведох него на лекар, аз на хирург, оказа се, че само е навехнато, няма счупено и пукнато, което много ме зарадва. След това звъннах на АГ, помолих я да ме прегледа, жената дойде веднага.Всичко с бебка е наред. Имах малко контракции през целия ден, но засега няма да раждам. Аз и не бързам, поне да ми мине крака засега, че ходя тука с една патерица, на пръсти, малкия милия незнае какво става, само иска да го нося, или пък да ми развърже бинта на крака, интересно му е. Общо взето вчера беше ужасен ден. Днес вече се чувствам по-добре. Следобед съм на преглед при докторката, при която смятам да раждам, да видим тя какво ще каже. Ами това е. Оплаках се.
Успех на всички, които днес ще родят/то май не останахме много/ и лек и спокоен ден на мамите и бебчетата, които вече се гушкат у дома.

# 310
  • София
Добро утро на всички!
Люляче,в болницата ѝ викаха "Рошле" Laughing,а на съседчето"форцепс",голям майтап бяхме.
Ивайла пък не иска да яде в 12 часа.Става към 3,но и голямата беше така.
Аила,въпросче с предварителни благодарности:на едно от храненията яде по 10 минути.След това си спи,т.е. не плаче от глад.Има ли проблем или да си настоявам за 20 минути?
   По принцип новороените сучат малко по-дълго защото правят по-големи паузи и си почиват. Ако обаче през тези 10 минути я чуваш съвсем активно да преглъща през повечето време, то няма никакъв проблем да се наяде и за 10 -тина минути. Реално едно бебе като по-голямо спокойно се наяжда и за пет минути активно сукане, докато друго, ако не суче ефективно може и с часове да стои на гърдата и почти нищо да е поело. Тоест времето което прекарват на гърда само по себе си не е показател. Следи дали се мърда цялата челюст и дали се чува едно като хък-хък, когато преглъща. Обикновенно докато слезе млякото сучат по начесто с по-кратки суквания, като слезе кърмата за почват по-бавно и ритмичко сукане с пауза в брадичката когато е най-отворена, която пауза изразява именно пълната уста и преглъщането както и характерният звук докато преглъща. Ако след това си спи спокойно и памперса е пълен, както и е сукала активно за тези минути, значи всичко е наред  Simple Smile

# 311
Здравейте момичета!   Hug Ние сме си в къщи от вчера!  Heart Eyes

Ще пиша повече малко по-късно, като ви изчета, за ден и нещо в който не съм чела мнооого сте изписали. Само ще ви каж, че имам кърма колкото за целия китайски народ, че и отгоре. В болницата, въпреки че се доизцеждах пак ми оставаха болезнени гърдите, но вече вчера в нас нещата се оправиха. Резултата е 2 пликчета по 150мл. във фризера и едно изцяло кърмено от гърда бебе.  Grinning   Heart Eyes Дано да продължава така.   Praynig  Е, за 24 часа ми се събират около 4 часа сън ама и това ще го регулираме. Малката просто суче бавно, но славно. Обича да си почива...или по-точно да се лигави. Но няма такава физиономия, когато засуче. Мога да я гледам с часове.  Heart Eyes То това не е обожание, а не знам какво. Просто не знаеш как до преди това си живял без това същество! Пожелавам лесно и бързо раждане на всички мами и по-скоро да усетят това несравнимо чувство.

Секциото не било чак толкова страшно!  Wink  А каква коса имаме...в болницата и правеха гребен отгоре.  Mr. Green

Aila, както и ти каза прецених, че детето само ще си покаже кога му се яде и по колко. Не мисля да спазвам някакви правила. Роди се 3.500 и ни изписаха 3.500. Мисля, че вървим добре. Само да те пита,. вчера си подготвих кърма в шишенце заради изписването. Ако случайно се събуди когато идват да ни взимат да я нахраня от шише, а не от гърда, защото щяхме много да се забавим. Дадох и 50мл, изпи ги занула време и после настана голям рев за още. Нито водичка помогна нито залъгалка. Тя отказва залагалките категорично. Напъва се да изсуче от нея мляко и като разбере, че нищо не става я изплюва. Дадох и 15мин да засуче и тя се успокои. Та въпроса ми е ако се наложи да се нахрани от шише без да има възможност да суче от гърда какво да правя? Не мога да и давам по 100мл на този етап, а ако не получи гърда не се успокоява.

Хайде до после!  Hug

# 312
Направо не мога да повярвам, толкова адекватни болднати съвети в болница. Моля те сподели коя е?

Наистина ли са адекватни? А болницата е Токуда.
Колкото до свеки, явно ще се действа на принципа - да, добре и да си правя каквото смятам за правилно. Според нея съм щяла да вдигна кръвно от многото течности, нищо че като за прясно минала през спинална упойка препоръката беше за поне 3 литра вода на ден (още повече, че първият път, когато ме изправиха след операцията - походих малко след което казах, че ми става зле, седнах на леглото и след това съм припаднала елегантно назад.

П.С. Успешно се кърмим от вчера и сме само на кърма и на поискване, дано да продължава така, не го знам колко изяжда обаче... за момента пишка и ака струва ми се добре, а и е спокоен.

# 313
  • София
Честито на новите мами от мен.

ellliii26, дано всичко да е наред при вас.

Сега започвам с една добра и една лоша новина от мен... И малко дълъг пост...
На 10.09 в 19.20 родих Самуил, 3150, 51 см.
Дотук добре.

Но се оказа, че като го извадиха и взеха да го мият и гледат и настана някаква адска паника - къде е педиатъра, къде е педиатъра, бяха се събрали 5-6 човека около него ... А с Лора не беше така - една сестра/акушерка я взе да за я мие и измери...
Педиатъра дойде и ми обясни, че в лявата част на гърдичките не се чува дишане, не се разгръщало дробчето.

В 22.30 дойде завеждащата детското в Шейново и обясни какъв е проблема - сериозен - диафрагмена херния  ...
На рентген са видели, че дифрагмата не се е затворила и е останала дупка. В резултат на това тънкото черво, дебелото черво и далака са преминали в гръдната кухина, като по този начин са попречили лявата част на белия дроб да се развие. Дясната част си е ок.
Веднага са го закарали в Пирогов и е започнала подготовка за операция.
В събота на обяд го оперираха. Казаха че е протекла добре, даже са ползвали негови тъкани за да 'оправят' дупката на диафргмата. Т.е. това било добре че не се е наложило да слагат допълнителни платна (мисля че това беше термина).
Вчера в 10 сутринта са спрели апарата и диша сам. Засега шансовете са добри. Дадоха ми да го пипна по ръчичката...
Днес ще се пробват да захранят с глюкоза.
Казаха, че даже е задължително да нося кърма - тази нощ вече ми слезе кърмата (една добра новина ...). То аз почнах още в събота да цедя, за да поддържам лактацията.

Не знам защо това не са го видели по прегледите, освен при моята съм ходила и при Томова - имаше веднъж губене на пулса,веднъж беше прекалено ускорен, Аг-то ли го е проспало, не е можело ли да се види на ехограф ли, не знам ...
Още не мога да повярвам че това се случва на моето дете - Лора си е здрава, бременността сега даже беше по-лека от предната...

Ако не друго, поне АГ-то уреди да ме пуснат още в събота от Шейново - тия искаха да стоя там до днес т.е. общо 3 дни. Аз там, Сами - в Пирогов, а в стаята на другите мами им носят бебетата ... Да де - то и аз съм си добре, 2-та шева даже не ги и усещам.

П.С. Извинявам се че ви натоварвам с моите проблеми ...
Но наистина от цялото си сърце искам да пожелая на всички здрави деца и да не им се налага да преживяват това, което на мен ми се случва.
И се надавям до месец и аз да пиша хубави работи в следващите отчетни - ако всичко е наред с възстановяването, Сами ще стои в Пирогов 20-30 дни, така ни каза хирурга.

# 314
  • София
v_spasova съжалявам, че и вие се е наложило да минете през това. Praynig
Емили днес трябва да я изпишат с Алекс. Наистина е много хубаво, че в Пирогов позволяват да се носи изцедена кърма, а по-късно като се махне сондата и да се кърми, още преди да изпишат бебчето. Ако имаш някакви въпроси за изцеждането пиши. Ето тази статия би ти била от полза и надявам се от тук нататък само добри новини да има за бебчо.
  Изцеждане и поддържане на кърмата при преждевременно родено и/ли болно бебе

Общи условия

Активация на акаунт