Отговори
# 285
нямах предвид кръв, а гноевидни материи- вярно че трябваше да поясня baby_neutral (а съм сигурна че и никоя майка забелязала това няма да кърми Embarassed).

Гала- алармиращи белези за проблем с гърдите (различни от рагадите на зърната)са освен болката и Т са отпадналост, локални зачервявания, втрисане, учестен пулс, вувеличени регионални лимфни възли (подмишнична ямка). Дано не е това де Praynig, но да кажа...

тези симптоми ги имам , но- отпадналост може да е от преумора; локални зачервяваниия- може да е от цеденото , а и си ги имам отдавна; втрисане от температурата; увелечени регионални лимфни възли -  newsm78 ми деда знам  newsm78 , може да е само като ми идва кърмата, ще го проследя това.

# 286
  • у нас
Гала за да си спокойна по-добре се виж с лекар. Притеснението по време на кърмене не е препоръчително. Поддържането на Т- също. Нека ако са необходими предприемането на някакви мерки или мероприятия да бъдат взети, за да си осигурите едно безпроблемно кърмене Peace, а не ако има проблем в начален стадий той да се задълбочи.
Успех мила  bouquet

за протокола аз още съм тук Mr. Green Whistling, не че не се разбра....

# 287
  • София
и как се разбира колко количество кръв поема???  като почне да повръща?? За мен това си едно отглеждане на един малък Ханибъл Лектър.
Съжалявам ако съм твърде крайна, но за мен това е просто не е нормално да давам въпреки всичко кървава гърда на бебето си, само само за да се " кърми"
 Понякога е вътрешно нараняване на гърдата и ако не цедиш и бебето се кърми само от гърда, може дори да не разбереш, докато евентуално не се види малко кръв ако върне мляко. Понякога майките в този случай се шашкат, а както писах не е проблем ако погълне малко кръв бебето.  
   Не е нужно всеки път да се мисли за крайни варианти, има множество възможности които могат да доведат до подобна ситуация. Както и в самото начало на кърменето е възможно при стартирането на лактацията да има леко кървене, което е напълно нормално и дори оцветяване на кърмата в зелено първите няколко дни от навлезли червени кръвни телца итн, но това са подробности които в повечето случаи не е нужно да се знаят или обсъждат. Както вече писах коментара ми беше по случай постана Томелисе, която ме разбра и се доуточни. Напълно съм съласна с нея

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 21:57 от Aila

# 288
# 289
vesi_evi, Talktoher -  Благодаря ви много момичета   bouquet Току що се завърна дядото, върнал се от вилата, но се качил в грешен рейс, който го закарал в младост и н емогъл да се оправи до нас до сега. Ей обезумяхме от притеснение с този наш дядо. След малко щяхме да тръгваме да го търсим. Не искам да си представям каква нощ ни чакаше, ако не се беше пребрал. Не, че сега знам каква ме очаква с тези контракции де  hahaha
Определено са ми болезнени контракциите, но както ви казах не са през един интервал, ту се сгъстят, ту се разредят, но най-много на през 15 мин. стават. Ще чакам доакто мога да търпя, пък ще видим, дано ми намалеят да се наспя, че днес ми беше много тежък ден.
Благодаря ви за съветите и съпричастността   bouquet

# 290
  • у нас
 Joy намирисва ми нановина за ново бебе Whistling добре че всичко е завършило с благополучен край и вече си е у вас Peace
върви подремни, че току са те събудили по-силнички и вече край на спокойния сън Whistling

# 291
nekva si мисля, чеи аз съм като теб само, че без контракции.Ина мен днес следобед ми се появи кръвчица и слуз и веднага хукнах към шейново, казаха че най вероятно е била тапата и има около 1 см разкритие записаха ми тоновете, всичко е наред и няма контракции, според лекарката бебка трябва да се появи до седмица и да си призная хвана ме яко шубето Simple Smile особено като се прибрах и изтече още мн розава слуз Sad И сега съм на тръни и в очакване.

# 292
nekva si, пий бусколизин или но-шпа...
ако минат - ще поспиш, ако не - тръгвай към шейново  Peace

# 293
Браво на дядото!!!!!!!!  Много се радвам, че има добър край случката!!!   bouquet  bouquet  bouquet
върви подремни, че току са те събудили по-силнички и вече край на спокойния сън Whistling
 Joy Joy Joy колко успокоително звучи, аз всяка вечер се радвам като  за последно на всеки сън и спокойна нощ  hahaha hahaha hahaha

# 294
Мами,качих снимки в албумчето!

# 295
xxaaxaxaxaxaxaxaxax Страшни сте момичета
Томелисе  Joy Joy Joy Joy
Ей, Пиле 76 за това с нош па-то не бях се сетила. Колко да пия, че аз не съм пила до сега? 
Даничка3- Аз нямах никакво разкритие Sad   Среща там  hahaha
Аз не бях много активна през бременността и сега се притеснявам, че няма да мога да получа разкритие толкова лесно.
Ей момичета утре влизам в 10 месец хахахахахха
Ох малко се успокоих отивам да лягам, пък каквото сабя покаже. Благодаря ви!!!

# 296
Да и аз всяка вечер си казвам, айде може би ми е за последно да си поспа хубавичко Wink
dani4ka3, споко, щом нямаш контракции и болки, това че ти е паднала тапата нищо не значи....аз съм с паднала тапа вече 5 ден и грам болки и контракции....по цял ден не превивам крак, вече имам мускулни трески...днес цял ден боядисвах, катерих се по табуретки, клечах, лазих на 4 крака...бе страшна работа и така от сутринта до вечерта, само с почивка за хапване....и нищо!!!

# 297
nekva si, виждам че си тука, така че не ти отговарям много късно
пий като за начало едно, ако не мине, след час още едно - ако и тогава не мине, отиваш към родилния дом  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 23:26 от Pile76

# 298
  • Пловдив
sweet_maniche Joy Joy Joyот утре се закотвям с новите серии на забранена любов и вечерта Листопад Crazyзнаех си аз че има нещо хубаво в тях Outta Joint
Айде, давай Simple Smile
Ако има резултат може да пишем до ТВ-то, че сериалите им имат невероятен ефект при родилки Laughing Laughing Laughing

Искам да питам родилите нормално мами, ползвахте ли епидурална упойка и какво ви е мнението за нея?
Аз се възползвах Simple Smile То не, че имаше много време де, повечето болки съм си ги изкарала без упойка, но по време на шевовете нищо не усетих, а тогава боляло най-много.
Относно напъните - ами то упойката се влива постепенно и когато дойде момента за напъни, количеството, което се "подава" е съвсем малко, за да можеш да чувстваш кога и колко да напъваш...
Мен лично ме заболя на втория напън, но точно тогава излезна главичката и от там насетне вече, дали природата си каза думата или увеличиха количеството упойка - не знам, но забравих за болката Party

vesy_evi, наистина, може би движението през бременността си оказа положително влияние при мен Simple Smile

...И нещо друго щях да пиша, но малчо се събуди, че е време за папкане... До утре Wink

p.s. Качих сминки, най-сетне Simple Smile

# 299
Здравейте момичета.
И аз и Фъстъчка вече сме си у дома с бебетата.
Още ми е супер ошашкано и малко не знам какво да го правя това малко вързопче любов... Simple Smile . Разбира се на момента, в който се прибрах вкъщи и свеки започна да дава ценни, но несъвместими с моите собствени разбирания акъли. Като например навлече бебето след първото къпане с шапки ръкавици, чорапи, терлици... разкарах ги на момента, в който го сложих да спи в леглото.
Aila, имам малко въпроси към теб. Вчера вечерта ми тръгна кърмата, даже през нощта се събудих с напрежение в гърдите и понеже бебето не беше при мен станах да изцедя малко, че до сутринта щяха да са ми на камък. Сутринта правихме пробно кърмене, но акушерките прецениха, че бебето било изсукало само 20 милилитра и ме накараха да му дам добавка. От там нататък през деня карах само на кърма и нямаше протести от страна на бебчо, така че смятам, че му стига. Това, като малко предистория... А по същество - има ли значение количеството вода, което изпивам с това какво е качеството на кърмата ми? В болницата ни обясниха да пием много вода, да внимаваме със соковете с консерванти и цитруси, както и да избягваме прясното мляко и фъстъците, защото са алергизиращи. И до момента се придържах към това. Но свекърва ми веднага ми попари крехките надежди, че правя нещо правилно, обяснявайки ми, че кърмата ми била рядка, заради количествата вода, които изпивам и как било все едно храня бебето с вода. Освен това ми обясни подробно как била кърмила сина си само и единствено благодарение на това, че е изпивала по литър мляко и по не знам си какво количество фъстъци, за да има много и гъста кърма. Та въпросът ми е за приема на течности по време на кърмене, колко, какви и така...

Общи условия

Активация на акаунт