Отговори
# 270
Здравейте мами,
Толкооова много сте изписалиу не може да ви стигне човек.
Ще се връщам да чета, но имам един въпрос и преди да съм го забравила да ви питам...
На детенцето ми кожата е ужасно суха и на места се бели. След баня по съвет на акушерките в болницата я мажа или с бебешко олио или с тоалетно мляко.
Много ще съм ви благодарна ако някоя сподели от личен опит как се справя с този проблем.
Благодаря ви предварително.

На A-Derma има със сигурност за по-чувствителна кожа, но незнам кой точно беше продукта. Попитай в аптеката или Томелисе ако се включи, че е по-запозната. Имам приятелка, която го ползваше и беше много доволна - бързо се справи с проблема.

# 271
Успях да прочета последната тема най-накрая.
Поздрави на всички новородили и нека дечицата им много да ги радват.
Аз нещо съм изпаднала в страхотна депресия - плача без причина, а и в болницата като ми казаха, че детето ми се родило доста измъчено вече не ми останаха нерви.
Знам си, че бях страшно нервна по време на бременността, но явно наистина е оказало влияние на Матея.
Само ми се иска да спра да се дразня на всичко и някакси тази тъпа депресия да мине.
Уж съм доста силен човек, а сега се чувствам като парцал...само Матея ми е подкрепата Simple Smile
Повече няма да се оплаквам, обещавам.
Имам чувството, че вече си мислите, че влизам тук само това да правя. Е...трябва да се стягам и ставам нов човек, защото детенцето ми го заслужава. Hug

# 272
Gergan_ka ,не се притеснявай , това е нормално!Йоана също се белеше ,но премина.Продължавай да я мажиш и ще мине.
Гери,
Мерси много, дано наистина й мине скоро, защото имам чувството, че я боли, но може и да не съм права.
Gergan_kaспокойно, със сигурност не я боли. Продължавай да я мажеш и ще премине. Все пак 9 месеца е била във водна среда, не е ненормално да се бели. И двете ми деца преминаха през това.  Peace
а сега с моя проблем - имам 38 гр. температура , а днес водихме бебка до Рила и обратно и сега така се е изнервила и реве , а на мен ми е супер лошо и само плача от нерви, а гърдите ме болят  ooooh! ooooh! ooooh! ,като за световно - все едно някой ме боди с 1000 кърфици.
та какво мога да пия за температурата, аз пих един парацетамол,ама за 2 часа няма още ефект.

и мога ли да кърмя?????????
Гале, а не мислиш ли, че може да е от гърдите?Казваш, че те болят,а чувстваш ли ги напрегнати, както в началото, като ти слизаше кърмата? Притеснявам се, да не е признак за мастит. Дано Aila да се включи, може да изкаже мнение.... newsm78

# 273
Talktoher -Благодаря ти за  отговора, успокои ме малко.    bouquet
Но сега пък имам много чести контракции, не са кой зне колко болезнени, и през еднакъв период от време и незнам какво да правя. Едната ако е след 5, другата е след 7, после след 4 и т.н. Нямам си и идея какво да правя и какво трябва да усещам, за да съм сигурна, че наистина е започнало. Откакто се върнах от болницата днес (може би от прегледа за ракритие) ми изтече много кръв и слуз и то в доста количество като и сега продължава, но по-слабо.
Извинявам се, че ви се оплаквам, но няма и кой да попитам и ми е доста притеснено.
А и поселдно на всичкото отгоре на моите неволи, дядото на съпруга ми отишъл днес на вилата и го няма все още, а той е много възрастен и не много здрав, но на своя глава тръгнал сутринта и сега трябва да идем да го търсим, но къде идея си нямаме. Та днес страшни приключения, дано поне всичко завърши добре. Извинете ме още веднъж момичета за келавия пост  Heart Eyes
Лека и прохладна нощ, и спокойни бебоци!  Hug

# 274
Даниелка, да, в общия си ги сложила Wink аз оправих корицата, но не мога да ги прехвърля в нов албум само твоите...не знам дали има такава опция, сигурно, но аз поне не знам как...мога да ги изтрия от там, но това значи да ги качваш на ново...така че по-добре ако някои може да ги оправи.
Мале момичета като ви чета какви проблеми имате с бебчовците и вече не съм сигурна, че ми се ражда.....не че имам избор де  Laughing Успех на всички ви, дано бързо се справите с трудностите  Hug
Неква си, не мисля че е добра идея ти да участваш в търсенето на дядо ви....няма ли кой друг....така както го описваш може да ти започне раждането, явно тапата ти е паднала, а и с тези контракции...но ако не са болезнени все още стой си вкъщи, ако почне да те боли и да се усилва болката тогава отивай към болницата.

# 275
  • у нас
gala няма проблем да пиеш парацетамол и да кърмиш, но наистина може да е от гърдите. Хубаво е да те види лекар.

# 276
  • София
а сега с моя проблем - имам 38 гр. температура , а днес водихме бебка до Рила и обратно и сега така се е изнервила и реве , а на мен ми е супер лошо и само плача от нерви, а гърдите ме болят  ooooh! ooooh! ooooh! ,като за световно - все едно някой ме боди с 1000 кърфици.
та какво мога да пия за температурата, аз пих един парацетамол,ама за 2 часа няма още ефект.

и мога ли да кърмя?????????
   Определено дори е желателно да кърмиш, ако евентуално проблема е от гърдите. Ако бебчето не иска да суче е важно да изцедиш гърдите с помпа или на ръка, така че хубаво да омекнат. Няма проблем да пиеш парацетамол, но ако гърдите са твърди и напрегнати и от тях е Т, докато не се изпразнат хубаво проблема няма как да се разреши. Кога усещаш тези бодежи и къде, във вътрешността на гърдата, на зърното, докато кърмиш и когато слиза кърмата или през цялото време?

# 277
  • у нас
само искам да добавя, че ако изтича др. освен кърма от гърдите- кърменето трябва да се преустанови Peace

# 278
  • София
  Tommelise какво имаш предвид точно?
  Ако е кръв  от разраняване и майката няма някое сериозно заболяване като хеп С например не е пробем да се кърми. По-големи количества кръв обаче могат да доведат до повръщане от страна на бебето.

# 279
Nekva si, леле, недей да ходиш точно сега!!!!!!!!! От колко време са ти така контракциите, на тези интервали??? Аз бих отишла до Шейново, ако са на тези интервали поне 1-2 часа след като са така зачестили.  Стой си вкъщи и остави на другите да го търсят човека. Много е кофти наистина, но аз не бих тръгнала никъде на твоя място, освен до Шейново, дано да го намерят човека, че мойта баба и тя е на години и става с всяка все по-неориентирана и много се плаша ако и тя хукне така някъде и после да не може да се върне .... обзема ме ужас!

# 280
Aila, извинявай, но това не е ли твърде крайно???????  За мен това вече е фикс идея придружена с чист мазохизъм. Не е ли просто по-добре да се изчака 2-3 дни да зарастне ??? Аз лично мисля, че кърменето по-скоро ще се превърне в филм на ужасите,,отколкото удоволствие за майката и бебето.

# 281
  • София
  Аз не казвам да се кърми докато има разраняване, зависи и колко е голямо, а че ако се случи не е проблем за бебето ако е погълнало малко кръв  Peace
  Освен това в повечето случаи ако проблема е в неправилната поза например ако не се коригира това, дори да зарастне и да не се кърми няколко дни при подновяване на кърменето нещата ще се повторят и отново е важно да се потърси причината за проблема.

# 282
 и как се разбира колко количество кръв поема???  като почне да повръща?? За мен това си едно отглеждане на един малък Ханибъл Лектър.
Съжалявам ако съм твърде крайна, но за мен това е просто не е нормално да давам въпреки всичко кървава гърда на бебето си, само само за да се " кърми"

# 283
Така казано вече е друго.  Peace Peace Peace просто аз може да съм го разбрала погрешно.   Peace  Peace  Peace

# 284
  • у нас
нямах предвид кръв, а гноевидни материи- вярно че трябваше да поясня baby_neutral (а съм сигурна че и никоя майка забелязала това няма да кърми Embarassed).

Гала- алармиращи белези за проблем с гърдите (различни от рагадите на зърната)са освен болката и Т са отпадналост, локални зачервявания, втрисане, учестен пулс, увеличени регионални лимфни възли (подмишнична ямка). Дано не е това де Praynig, но да кажа...

Общи условия

Активация на акаунт