Отговори
# 210
  • Варна
С лора беше така - първата 1,5 година - дете мечта. Особено първите 6 месеца - спи, яде, слуша, а сега  smile3511 шило, за секунда не спира.
И мойта щерка беше същата. Не че сега се е кротнала, ама от време не време ме чува като и говоря.

Мамчета,не се шашкайте  Hug. Децата са си добре, всичко им е наред. Не се вкарвайте във филми сами  Heart Eyes.

# 211
boni.m, честито ти дъщеричка! Желая ви всичко най-хубаво!

Мен сега друго ме мъчи и при нас е така с очичките и аз вече взех да се притеснявам ама сега се поуспокоих добре, че Галето запита Peace Моята бебка забелязвам че както си диша нормално, в  един момент започва да диша по очестено при вашите бебоци случва ли се? Което повече ме психира е че който я види и вика "А тя що така диша" ами де да знам и в родилното беше така и я изписаха в смисъл, че я прегледаха педиатри и всичко е ок ама аз съм станала такава психоза че ко да ви кажа.

Моят съвет е да й изброиш дишането по време на сън - колко са за 1 минута. Най-лесно става като си сложиш ръката на гърдичките.  Peace Както са ти казали, по принцип дишането при бебетата е по-учестено, но все за твое успокоение можеш да го направиш.

# 212
  • Пловдив
Честито на Гери, Поля и Бони.М Simple Smile Да са им живи и здрави малчуганите и много да Ви радват!!!

Ember, помпата е същата като тази, която е показала E.L.. Продължавам да твърдя, че е страхотна Simple Smile Цял ден се цедя след кърменето и няма грам болка Sunglasses И гърдите ми са супер мекички Laughing Laughing Laughing

Аз лично се цедя, че след месец ще се наложи да оставям бебо за 2-3 дни като пътувам до шумен за изпитите... не искам да се дава Ам и затова започвам подготовката отсега Rolling Eyes
Не ми се мисли какво ще е февруари-март, когато ще са ни следващите очни...

Днес успях да поспя малко Mr. Green Сега се чувствам страхотно Simple Smile Обаче малкия как беше огладнял, докато се събудя... Майка ми и татито близо час го дундуркали, за да мога да поспя Joy
Утре ако имам време ще кача снимчици в албума (има качени във профила ми във фейса) и ще напиша разказ за раждането...

p.s. Даниелка, добре сте си дошли Hug Определено се чувстваше липсата ти Hug

# 213
http://www.youtube.com/watch?v=D5E5TjkDvU0

smile3532 smile3532 Уникално е това.............

# 214
Здравейте,

Не съм писала от доста време, но да ви се оплача. Знам че имам още до термин, но нещо съм се изнервила от чакане и ми омръзна да ми звънят, да ме проверяват и всеки който ме срещне да ме пита айде няма ли да раждаш. До толкава са ме изнервили, че не ми се говори вече с никого. Особено с майка ми - само проверки ми прави, знам че се притеснява милата за мен, но май не разбира колко ме изнервя и последния път и казах, че повече няма да й вдигам телефона и да й звъня докато се роди бебето. Естесвено, тя го прие лично и ми се разсърди от което ми стана още по кофти.

Да питам родилите вече, знам че по принцип киселините нямат нищо общо с косата на бебето което ще се роди, но с колко коса се родиха вашите бебчета и имахте ли киселини?

# 215
Да питам родилите вече, знам че по принцип киселините нямат нищо общо с косата на бебето което ще се роди, но с колко коса се родиха вашите бебчета и имахте ли киселини?
Ако дължината на косата зависеше от количеството киселини, то нашата девойка щеше да е орангутан...ама не е.  Joy

# 216
Аз изобщо не съм имала киселини през цялата бременност обаче Сияна е с 4 см коса.

# 217
Аз също нямах никакви киселини и през първата и през втората бременност. Дани се роди плешив, сега ще видя как ще е с госпожицата.

# 218
Честито на всички обебили се майчета, бъдете живи и здрави вие и вашите бебоци   bouquet  bouquet  bouquet

Бързо възстановяване

Относно кърменето и при нас е голям проблем ..... количеството кърма е недостатъчно и се дохранваме, ядосвах се ..... но няма смисъл ще я караме така докато има кърма въобще после само на АМ.

Лека и спокойна нощ

# 219
Здравейте,

Не съм писала от доста време, но да ви се оплача. Знам че имам още до термин, но нещо съм се изнервила от чакане и ми омръзна да ми звънят, да ме проверяват и всеки който ме срещне да ме пита айде няма ли да раждаш. До толкава са ме изнервили, че не ми се говори вече с никого. Особено с майка ми - само проверки ми прави, знам че се притеснява милата за мен, но май не разбира колко ме изнервя и последния път и казах, че повече няма да й вдигам телефона и да й звъня докато се роди бебето. Естесвено, тя го прие лично и ми се разсърди от което ми стана още по кофти.

При мен положението е  подобно. Така съм се изнервила вече от това чакане, че всички добронамерени обаждания ме дразнят.
И аз имам въпрос към родилите за отичащите крайници - веднага ли се оправят? С предната бременност нямах подобен проблем. Но сега десния ми крак отича доста и ме понаболява.
И още един въпрос - нова парола ли има албума, ако е така, моля за нея на ЛС.

# 220
  • София
А нашият батко беше от този модел, който се харесва повече с напредването на годинките Laughing - беше кошмарно бебе, спеше по около 15 минути и денем,и нощем...След като стана на 1 г. и 3-4 месеца - почувствах се човек Sunglasses. Flash Dance, с първата бременност крайниците ми бяха доста оттекли - проблемът не изчезна от само себе си, наложи се да ходя на лекар, а след това направих и няколко процедури, които спомагат за изхвърлянето на вода от организма

# 221
Честити бебчета на Mixilena, bubbast, Tanita Danaia, bless girl, Gergan_ka, Поля75, boni.m bouquet!

Flash Dance, ето, че се появи и ти  Simple Smile, радвам се, че сте добре. Тя Antonia каза, че още се местите и нямате нет.
Ember, привет и на теб  Simple Smile!

♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥Димяни ♥  Praynig стискам палци по-бързо да си взимате и Валчето. Не мога да си представя дори колко изтощителна психически може да бъде тази борба за цялото ви семейство  Hug.

Tommelise, моя корем значително се поприбра, но все още има какво да се желае - може да се каже, че е като в четвърти месец (т.е. за мен това беше първия месец, в който вече ми личеше). Но съм търпелива, знам, че става бавно. Не съм мислила да правя упражнения, та се надявам дори и след година, корема ми да изглежда както преди.

Машонка, лелеее доста сте почакали за детската... браво, че най-накрая са ви приели!

gala., май всички ще си минем през фазата на неспането  Confused. И при нас е така. Няма още колики за щастие, но с това напъване съня й е още по-лек и лесно се буди. В мен или на корема на татко си няма проблеми да спи, ама оставим ли я в кошарката и се буди за нула време - все едно никога не й се е спало  Rolling Eyes.
За четенето - определено мога да посъветвам всеки да си намери хубава книга или един-два хубави сайтове за развитието на детето и кое е нормално и кое не. Защото много неща могат да ни уплашат като не знаем, че са нормални примерно. Ето аз вече бях чела, че е нормално това с оченцата и не съм се стреснала въобще. Защото и Дара ги прави тези неща - като е будна понякога си събира очите (мъжа ми се беше уплашил, докато му казах, че няма проблеми). Като се унася си забелва оченца нагоре, върти ги. Като я видят и наште по скайпа и викат "Аа, събуди се". Аз им казвам, че не се е събудила, а в просъница ги прави тези неща. Та четох, че бебетата, за разлика от възрастните хора, спят дълбок сън само около 20 %, а 80 % е този сън, когато сънуват и постоянно трепкат или извършват други движения. От този сън е много по-лесно да се събудят.
За яденето често - ами нормално е. Аз я храня през деня на час и половина-два. През нощта - различно - често на около 3 часа, някой път на 2 и половина, понякога на 4 часа. А онази нощ какво й беше станало - ставахме и се хранихме през час и половина 5 пъти... а и толкова наакани памперса смених  Shocked.
deskutu, и учестеното дишане е нормално - предполагам се случва точно като е в този повърхностния сън, нали? Бебенцата определено сънуват - мойта бебка се усмихва на сън още от първия ден. Или пък тръгва да заплаче пак на сън.

diana.pd, така и не разбрах какво са това киселини, дори и по време на бременността - но бебето ми има косичка около 2 см може би.

katipati, защо мислиш, че не ти достига кърмата?

Flash Dance, аз имах леко оттичане на краката от седмия месец май, а в края на осмия малко се увеличи. След раждането така се бях подула цялата - особено глезените и прасците. Не знам дали не се дължеше на епидуралната. До една седмица всичко изчезна и чак се чудя колко фини глезени съм имала преди бременността Laughing.

# 222
добро утро!

честито на мамите, на които не успях да честитя лично (не смея да изброявам за да не пропусна) - да са живи и здрави малките!   bouquet
честито и на завърналите се в къщи - да минават леко и безнервно дните!   bouquet

а на всички чакащи (като мен) - търпение и късмет!  Hug

# 223
Добро утро!!!
От вчера вече сме си вкъщи.Благодаря на всички за пожеланията!!!
Ивайла засега е спокойна,храни се добре,кърма имам за целия китайски народ,само едната ми гърда има един канал,все още неотпушен,ама днес като не е лудница ще го оправя.Каката и таткото помагат,за което много се радвам.Раждането мина лесно,зорът ми беше 30 мин,но родилите нормално знаят за какво става въпрос.Щ е пиша повече после или утре,снимки ще кача също после,че каката иска катми. Heart Eyes

# 224
bubbast, добре дошла отново! Радвам се много, че всичко при вас е минало бързо и леко, а и има кой да ти помага.
Специално твоят разказ за раждането очаквам с огромно нетърпение. Hug

Общи условия

Активация на акаунт