Отговори
# 180
Честито на всички нови мами! да са ими живи и здрави бебенцата!
Видях снимките на бебенцата в албумчето. Всички са страхотни и мнооого сладки!
E.L да не вземеш да родиш по време на очните... Wink
Аз да се похваля и да почерпя. Днес приеха Део в детска градина (след 3 годишна борба за място  Mr. Green) Голямо облекчение почуствах..., че с тези двамата щеше да е голям зор вкъщи, а така поне него няма да го мисля през деня.

# 181
  • София
Честити рожби на мамите bless girl, Поля75 и Gеrgan_ka! Да са им живи и здрави и много щастие да им носят!

Машонка, поздравления за победата! Дано на Део му хареса в детската градина и да си намери много приятелчета.

Giada, ще се опитам да ти помогна за болничния, но ще ти пиша на лични.

# 182
  • у нас
аз се завърнах от прегледа- няма да раждам и днес Laughing бебка хабер си няма Crazy

# 183
  • София
Desita Dimova, прекрасни са снимките, а ти си много красива Hug. Наистина, ще имаш страхотен спомен с бременното коремче. Машонка, браво за градината - дано да се адаптира лесно  bouquet Danielkka, добре си дошла отново тук - нали си моята вестителка, слабост си ми ти Laughing

# 184
Честито на новите майчета  Hug Да са им живи и здрави бебенцата!!!

И аз разгледах албумчетата, големи са сладурчета всички бебоци  Simple Smile

Деси Димова, наистина чудесна фотосесия  Peace

Даниелка, нали разбра сега, аз ти родих адаш, а ти на мен адашка  Grinning То да се бяхме наговаряли, сигурно нямаше така да стане  Simple Smile

# 185
Честито и от мен на новите мами!   bouquet

Момичета, благодаря ви за хубавите думи.  Hug Много сте мили. И вие ми повдигнахте самочувствието, защото с този огромен корем се беше изпарило. Живот и здраве ще се похваля с нова фотосесия вече и с бебка...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 186
Здравейте момичета!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ И МНОГО РАДОСТ ДА ИМ НОСЯТ!

alexa-smile Аз имах проблем с мъдреца седмица преди да родя и каза зъболекаря, че е за вадене, но умъртви нерва и го запечата и болката изчезна. Каза, че ще издържи така около 2-3 месеца и после да ида да го вади. Така, че моя съвет е да идеш на зъболекар.  Hug

Яничка, Шица и при мен беше така - много малко коластра и дохранвах в болницата, но още щом се прибрах и вечерта ми слезе кърмата ( пих още от болницата чая на HIPP за кърма ). Сега сме само на кърма. Мисля, че като се прибрах и просто се успокоих, така че е важно да сте спокойни. Надявам се да ви се получи  Hug Hug Hug Но както някой каза ( съжелявам, че не запомних кой, но много има за четене  Crazy Crazy), слагах детенце всеки път и на двете гърди и чак след това давах шишето.

# 187
аз пък искам да питам нормално ли е да не спи вече - преди заспиваше по време на хранене и не бях в състояние да я събудя дори и да искам, а сега не иска да спи  newsm78 ,много трудно заспива, а като заспи и е толкова лек съня,че само да си мръдне ръчичката и е будна и реве, незнам къде да прочета как се развива бебето със седмици и след като се роди.Както преди четяхме, като ембриони как се развиват искам така да чета и за вече родени. другото,което ми е странно е ,че има тикове - зная,че си развиват нервната система и след като се родят ,но до каква степен е нормално? Бебка има едно странно обръщане на очите ,като заспи и много ме притеснява- изобщо искам да си намеря литература за четене,защото ще се побъркам вече.

А и като чели все иска да яде,буди се много по-често от преди - оффф това да си майка и да носиш такава огромна отговорност е убийствено за нервната система (особено моята) , а аз си мислех,че съм силен човек  newsm78

# 188
gala., и Дани е доста повече време буден вече. Да не говорим, че или сутрин или вечер си имаме период с яко реване и си го разнасяме или аз или баща му само на ръце  Simple Smile Относно това обръщане на очите - не знам какво точно имаш предвид. Но докато са съвсем малки, тоест точно сега, понякога както са заспали, леко поотварят очички, а изглежда като че ли очичките им са повече в горната част примерно изместени, Дани го правеше това доскоро, но и другите ми деца са го правили като бебета първия месец, така че не ме притеснява. Зрението им не е добре развито още, на моменти може да изглежда, че гледат странно или кривогледо, но всичко това отминава  Peace Иначе като е буден, добре се кокори и разглежда наоколо, вече взе да се заглежда повече.

# 189
Гале, споко!  Peace И Ема вече спи по-малко и будува повече. Макар че в различните дни е различно. Но те вече ще будуват повече.
 А за очичките, нашата девойка много често спи с почти отворени очи. И Део беше така, и човек ако не знае, си мисли, че са будни.
Нормално е да си "закарват" очите нагоре, явно сънуват нещо. Така че не се притеснявай излишно.  Peace С времето се свиква.

# 190
Най-после да намеря време да се разпиша и аз. Simple Smile
Имам да дочитам две теми, ама ще наваксам.

ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ВСИЧКИ МАЙЧЕТА, КОИТО ПРОПУСНАХ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, ДА РАСТАТ СПОКОЙНИ И ПОСЛУШНИ ДЕЦА! Hug Hug Hug

Ние сме добре, Теди е спокоен (пу-пу  Simple Smile ), опитваме се да се кърмим.След някой ден сме на консултация та ще видим колко е успешно.Май малко не ми достига кърмата, все ми виси на гърдите.Пълни памперсите, ама все си мисля, че не му достига.Правя какво ли не, пия разни чайове, хапвам дори и да не ми се яде, жито, мюсли, плодове...опитвам и да се цедя.Ама трудна работа с това цедене, имам 3 помпи, но на ръка успявам повече да изцедя.Надявам се да се справим  въпреки всичко.В тази връзка - Sweet maniche, каква е тази помпа от Кауфланд и колко струва?
Каката много му се радва, все иска да го гуши, иска да го къпе...като цяло много добре се държи. Peace
Качих и аз снимки, разгледах албумчетата - бебчетата са прекрасни. Heart Eyes

Desita Dimova, много са хубави снимките. Peace
Gala., и Теди почна да спи по малко, има един период сутрин и после между 21 и 24 часа си будува.И все иска да го гуши някой, не му се стои в леглото буден дълго време. Simple Smile
А за обръщането на очите, не знам дали е същото, но Теди като заспива така си прибелва очите.И Вики така правеше, мисля че е нормално.
Ето линк:
http://www.biberonbg.com/info/plach.htm
http://www.biberonbg.com/info/razvitie_na_bebeto.htm

# 191
Не съм Sweet maniche, но да кажа  Laughing- на Бертони помпата в Кауфланд е тази
http://www.shopmania.bg/shopping~online-prinadliezhnosti-za-bieb … ni~p-1472552.html

Аз имах по-стария модел и бях много доволна/мисля че бях писала/.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 17:41 от E.L.

# 192
Ember, добре дошла  Simple Smile А защо е това цедене? Аз изобщо не се цедя никога и съм сигурна, че му стига кърмата на бебето. Не виждам смисъл да цедя и да хвърлям освен ако нощем не "прелея", но досега не се е случвало.

# 193
# 194
аз пък искам да питам нормално ли е да не спи вече - преди заспиваше по време на хранене и не бях в състояние да я събудя дори и да искам, а сега не иска да спи newsm78 ,много трудно заспива, а като заспи и е толкова лек съня,че само да си мръдне ръчичката и е будна и реве, не знам къде да прочета как се развива бебето със седмици и след като се роди.Както преди четяхме, като ембриони как се развиват искам така да чета и за вече родени. другото,което ми е странно е ,че има тикове - зная,че си развиват нервната система и след като се родят ,но до каква степен е нормално? Бебка има едно странно обръщане на очите ,като заспи и много ме притеснява- изобщо искам да си намеря литература за четене,защото ще се побъркам вече.

А и като чели все иска да яде,буди се много по-често от преди - оффф това да си майка и да носиш такава огромна отговорност е убийствено за нервната система (особено моята) , а аз си мислех,че съм силен човек  newsm78

Гале това все едно аз съм го писала Crazy направо съм в шок от няколко дни е точно така не спи и все иска да яде. Същото го прави и с очите, подбелва ги и ги върти в едно такова полубудно състояние #Crazy А и това със съня е убийствено прави ми дрямки по 15 мин. и после иска на ръце, като прибавим и коликите....... ми иде да се гръмна #2gunfire Доста време сме и сами двете и вече си мисля, че съм мръднала и се вторачвам във всяка мимика на детето.
Аз пак за кърменето да се оплача откакто сме на този режим пак яде и от двете гърди и май си ги изцоква и двете, защото и аз не цедя, не че нямам желание просто няма какво,  като почне да яде повече какво ще правя - ще ми трябва и трета цицка Shocked

Общи условия

Активация на акаунт