Отговори
# 90
]Едно не ми е ясно ти си с тесен таз и искаш нормално да опиташ така ли не са ти предписали секцио???[/color] Не те ли страх за бебето имаш ли избран екип.... и оттам да идва спокойствието при теб?

Ами, това с таза е много относително нещо. Аз затова ти казвам сантиметрите - 19 е на границата, майка ми  и тя уж била с тесен таз, ама две деца е родила нормално. Според моята ЖК няма проблеми, ако бебето не стане по-дебело от 3700  Laughing Лекарят, който съм си избрала коментира само, че и при жени с нормално широк таз бебето пак може да не се позиционира добре. И той не препоръчва секцио. Не съм толкова спокойна, де да бях, но разчитам, че ако в процеса на раждане нещо се "закучи", той ще реагира правилно.
Виж сега, понеже аз още от началото си го знам това за таза, изчетох форумите, и разбрах, че тесния таз е една от най-честите причини за секцио, и също така една от най-субективните. Затова ти казвам да не се шашкаш толкова....
Благодаря ти  Hug то сиима една приказа като опре яйцето до дупето..... ще се чуе скоро какво ще стане с тази  изгладена шийка съм готова да поема пътя на раждането друг избор нямам  Hug

# 91
Здравейте,

На мен днес ми махнаха конците  Simple Smile и мисля след 2,3 дена да слагам колана за стягане. Дали е позволено толкова скоро след секцио носенето на такъв колан?

Isito5, Assi, добре дошли Hug

jani4ka, за храненето и ние сме така - не ни стигаше храната с определените по предписание милилитри, но вече сме на 70 мл. на хранене и сме ок. Но предните дни той си искаше повече от предписаното, но педиатъра в болницата ме предупреди да не му давам,защото само ще му се затормози малкия стомах с това количество и най-много да повърне,а ако не - ще му е по-трудно за смилане. Така че аз реших да спазвам количествата и да се залъгваме с бибички. Не знам дали е бил прав, то всеки лекар си знае неговото.

# 92
Chestito na novite mami Simple Smile
Mixilena,uspeh!
A az da pitam mamite s beboci...po kolko jadat vashite mishoci? Az imam problem mai. Mojata princeska iska da jade chesto I to ponjakoga iziajda I po 50ml. Ako ne gi izjade nastava goljam rev. Strah me e da ne I se razshiri mnogo stomahcheto?!

Здравей Яничка....аз съм от ноемврииските бъдещи мами..и михаресва да чета и вашата тема....така по малко се подготвям наистина за голямото събитие и се радвам заедно с вас на всички станали вече мами
искам да ти кажа че живея в чужбина и тук сега ходя на курс за бременни...там ни казаха специално за храненето...че бебето яде толкова колкото иска ТО.....т.е...може да изсуче..както 10мл......после 50.....после пак 10/......не всяко хранене еднакво с предното като количество...както при нас възрастните...ние през деня..никога не ядем едно и също количесто....
така че според мен е нормалко..а щом си хапва..от това по хубаво няма.......значи е здрава и се чувства добре
това е от мен  bouquet  bouquet  bouquet

# 93
Palmirka, последен коментар по твоя въпрос и спирам. Да обобщим - твоя лекар ти казва в последния момент, че имаш тесен таз и те наплашва, че ще е много тежко. Ти си направо на път да родиш всеки момент, а той ти изписва хапчета за задържане, за да влезеш в смяната на незнам си коя негова позната, че да ти направи секцио. Е, не е ли много съмнителна цялата история? Няма повече да пиша, но ако правилно разбирам ситуацията, съм възмутена. Пожелавам ти всичко най-най-хубаво и  Hug!!!!

# 94
NKI аз нося колан,още от 3 ден в болницата,питах докторкара каза,че няма проблем и даже първите дни спях с него,ама сега го махам нощем,че много ми стиска #Cussing out
Нас ни почнаха коликите вече и сме на еспумизан от снощи,да видим дали ще помогне,вие по-колко капки слагате(тези,които използват Еспумизан де)?

# 95
Момичета , имаме си бебче

мама Mixilena е родила днес в 10:03 ч. малка принцеса Христина - 3700гр. и 52см.

Да е жива и здрава, много да ги радва и бързо възстановяване на мама   bouquet   bouquet   bouquet

# 96
Palmirka, последен коментар по твоя въпрос и спирам. Да обобщим - твоя лекар ти казва в последния момент, че имаш тесен таз и те наплашва, че ще е много тежко. Ти си направо на път да родиш всеки момент, а той ти изписва хапчета за задържане, за да влезеш в смяната на незнам си коя негова позната, че да ти направи секцио. Е, не е ли много съмнителна цялата история? Няма повече да пиша, но ако правилно разбирам ситуацията, съм възмутена. Пожелавам ти всичко най-най-хубаво и  Hug!!!!

smile3532 smile3532 smile3513 smile3515 smile3512

така синтезирано наистина звучи супер тъпо, как така ще ти изписват хапчета за задържане в последната седмица, това е ужасно тъпо. то вярно че таза се мери на края ,ама чак пък толкова да не е видял  newsm78

# 97
  • у нас
Честито на Mixilena - да и е здрава малката Христина и много радост да носи на мама и тати Heart Eyes
аз и E.L. ще преносим Joy

# 98

smile3532 smile3532 smile3513 smile3515 smile3512

така синтезирано наистина звучи супер тъпо, как така ще ти изписват хапчета за задържане в последната седмица, това е ужасно тъпо. то вярно че таза се мери на края ,ама чак пък толкова да не е видял  newsm78
хапчетата са две само момичета колко да не стане нещо докато ида при докторката грешно ме разбрахте

# 99
  • София
Валерия, katipati, честити ви бебчета! Да са ви живи и здрави и много радост да ви носят!

Стискам палци на mixilena, alita и всички останали мами, които ще родят днес.[/b]

Palmirka, не съм експерт, но ми се струва, че на твоето бебче отдавна му се иска да излиза, но просто му е тясно. Секциото не е за препоръчване, но в твоя случай може би е по-доброто решение. Струва ми се, че ти се мъчиш, имаш всички признаци на раждаща жена, но сякаш нещо не се получава. И къде пише, че раждането ти ще е нормално? Мисля, че каквото и където и да пише, ако се наложи секцио по медицински причини никой лекар не би се спрял да го направи. На твое място бих се консултирала с още един лекар. Не знам колко болници има в Русе, но е добре да потърсиш още едно мнение на специалист вместо да чакаш да дойде смяната на еди коя си лекарка приятелка на твоя доктор.

E. L., аз вчера през нощта докато будувах прочетох в сайта на НЗОК програмите за майчино и детско здравеопазване и видях точно това, за което ти говориш. Напълно съм съгласна с теб, че не става въпрос за парите, а за принципа. Ако педиатъра ми поиска пари за първото домашно посещение ще ми направи лошо впечатление и със сигурност бих загубила доверие в него още преди да е успял да го спечели.
С изненада научих и още колко много неща, допълнителни прегледи, освобождаване от такси и т.н. се полагат на бременните жени. Аз не съм се възползвала от нито едно от тях, от нито един преглед и абсолютно всичко съм си плащала до сега. Дори, когато ходих при личния си лекар за направление за хоспитализация и в началото за направление за гинеколог (което така и не използвах), както и да ми подпечата болничния картон, винаги съм си плащала потребителската такса и той той не е сметнал за необходимо да ми каже, че съм освободена от нея. Не ми пука за парите, които съм дала, но мнооооого ме дразни това, че лекарите гледат по всякакъв начин да се възползват от пациентите си.  

# 100
Палмирка, подкрепям всичко, което ти е написала Giada. Не се втренчвай толкова в тези изказвания за таза...то в ндешно време на 90% от жените им го казват това...а и тази съмнителна работа с чакането на смяната....направо абсурд. Определено потърси и други мнение!
А за хапчетата точно щото са две и то в последния момент е абусрдно, всеки знае че магнезия действа с натрупване, т.е. трябва да се пие определно време, за да има ефект от него, това първо, а второ, което го бях казвала и преди, ако магнезия можеше да спре започващо раждане нямаше да има преждевременно родени бебета, магнезия е мнооооого слаб, той не може да спре истинските контракции, ако тръгва родилен процес...има доста по-силни лекарства за тази цел Wink Така че аз лично и това мнение на твоя док бих го подложила под съмнение....но това си е мое мнение. А в тази болница, в която ще раждаш толкова ли няма един свестен доктор, на който да можеш да разчиташ...в смисъл, че когато и тръгнеш да раждаш ще има кой да те поеме, няма ли при вас избор на екип????

# 101
Честито на младата майка:)

# 102
ДОБРЕ ДОШЛИ НА ВСИЧКИ НОВОИЗЛЮПИЛИСЕ БЕБЕШКИ СЪЗДАНИЯ!!! НЕКА РАСТАТ ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ И МНОГО ОБИЧАНИ И СЛУШАТ МНОГО МАМА И ТАТЕ!!!

Палмирка, успокой се бе човек! С тия нерви най-много да се побъркаш окончателно. Потърси второ мнение и се успокой, няма смисъл да седиш да проклинаш света и да чакаш нещата да се променят от самосебе си. Няма ден в който да не си на метлата и хипер изнервена, това хич не ви действа добре с бебчо.  Peace Peace Peace А за лекарите ноу комент, само  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Аз днес трябва да родя, да ама не, засега всичко тихо и спокойно  newsm78 newsm78 newsm78. С риск да досадя, ама не ми се рови къде го дискутирахте, като съм с избор на екип и си плащам така или иначе, има значение дали направлението ми за хоспитализация е изтекло или не???

Ох, а това земетресение ми такова таковата  Shocked  Shocked  Shocked За миг си помислих, че ще си отида от този свят без да съм си видяла малка мишка неродена. Ама добре, че около мен има доста по-паникьосани хора, та набързо се взех в ръце. А мъжа ми доста добре се справя и успява да ме изкара от всякакви гадни филми още преди да съм влязла в тях, разбира се с много смях.

# 103
първо ЧЕСТИТО  на Миксилена  Hug
Вярно е хапчето не ми спря контракцийте така, че второ няма да пия, мнение ще потърся и всеки ще казва различно. Избор на екип ще направя ако се реши че е секцио.Иначе лекарите който са на смяна и ме приемат се сърдят, че друг ще дойде в последния момент и той ще вземе парите Outta Joint.Вижте който иска нормално раждане и   да се мъчи  след  като са му казали, че има малък таз да се мъчи. Аз не искам да застрашавам детето.....защото ме е страх от секцио.Споделих какво става с мен  Weary , не исках да подлагам компетенцията на доктора   ми  на[smilie=smile3505.gif]проверка и оценка МОЛЯ НЕ ПИШЕТЕ ВЕЧЕ ПО МОЯ ВЪПРОС стана ми неприятно  вместо да се успокоя

# 104
Като ви чета за първото посещение на педиатъра вкъщи стигам до извода,че  в София са много алчни тия доктори.По принцип не се заплаща и нямат право да искат пари,а вие защо им давате незнам.
За  безплатните прегледи по  ЖК също разбрах преди няколко дена,че след раждането ни се полагат още два при следящит ни гинеколог.Първият е  7 дена след раждането(махат се конци и се  следят лохиите) и вторият е на 31 ден след раждането(видиозон и  изследвания-кръв и урина).Аз ще се възползвам от втория преглед,защото  конците ми ги махната там където раждах.

Общи условия

Активация на акаунт