Отговори
# 435
  • София
Честито на новите мами Simple Smile

И благодаря за подкрепата.
Самуил от вчера е в кърмаческото отделение на Пирогов.
Диша сам, казват че лявата част на белия дроб, която не беше развита, е почнала да нараства.
Захранен е от вчера.
Нося и кърма. Вчера давали по 10мл, и понеже ги изяждал, днес му вдигнали дозата на 20мл. Пред нас си изяде млякото Simple Smile
Казаха ни, че за неговото състояние, се възстановява много добре Simple Smile
И може би до края на седмицата ще ми разрешат да го кърмя през деня.

# 436
Честито на всички новообебени!
На Марти днес му падна пъпчето и съм много доволна, че имам човек с такъв опит да помага вкъщи. Нищо, че за някои неща сме на различни мнения. Относно пъпа, ако бях сама нямаше да се оправя...

Aila, имам въпрос относно това как се създава режим на бебето, при което хем да не се нарушава схемата на кърмене на поискване, хем да се осигури една по-дълга нощна почивка. Съветват ме да давам вода нощем, но не смея да е от сега, още не сме се установили като режим. Да не говорим, че ако все пак успея да му пробутам вода, защото отказва, то след половин час писва пак, че е гладен. В този ред на мисли, от кога да смятам, че има стабилен режим, който да променям и моделирам? Не знам дали успях да формулирам много разбираемо въпроса...

# 437
Момичета чудих се дали мога да си забъркам мед с ракия- попринцип много ми помага при хрема и болно гърло.....Не знам сега обаче тая ракия, дали няма да е гадно и за бебо?  newsm78

# 438
Здравейте!!!

На 09.09.2010 10 мин. преди полунощ се роди моето бебче Александър.
Роди се 3750 и53 см, естествено раждане.
Вече сме си в къщи и се опитваме да се учим един друг как да се гледаме.

# 439
Колко много бебчета!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАЙЧЕТА, ДА СА МНОГО ЗДРАВИ И ПОСЛУШНИ БЕБЧОВЦИТЕ! Hug

V_spasova, дано всичко лошо е останало зад гърба ви.Браво на Самуил, все така да е борбен и бързо да забравите за тези премеждия. Hug Peace
Димяни, много се радвам!Наслаждавайте си се сега заедно цялото семейство. Simple Smile
Danna_2010, Antonia, честити ви рожденици!Да са ви живи и здрави!  bouquet

И аз имам въпрос - към родилите секцио, от кога може да се маже с нещо операцията и с какво?Кожата ми е много суха и ми опъва много неприятно, казаха ми че мога да мажа с мас и невен, но не посмях.

# 440
  • София
Aila, имам въпрос относно това как се създава режим на бебето, при което хем да не се нарушава схемата на кърмене на поискване, хем да се осигури една по-дълга нощна почивка. Съветват ме да давам вода нощем, но не смея да е от сега, още не сме се установили като режим. Да не говорим, че ако все пак успея да му пробутам вода, защото отказва, то след половин час писва пак, че е гладен. В този ред на мисли, от кога да смятам, че има стабилен режим, който да променям и моделирам? Не знам дали успях да формулирам много разбираемо въпроса...
   Първият един месец или шест седмици е времето, когато се установява лактацията и майката и бебето се напасват и се учат да се кърмят и се опознават. За кърменето се смята, че е важно през този период да не се налагат режими или да се удължават паузите за хранене по какъвто и да било начин с вода или залъгалка напремер. От една страна стомахчето на бебенцето е много мъничко и все още не може да изяжда големи количества, а кърмата се усвоява напълно за 1,5-2 часа. От друга страна за гърдите към момента е важно да има нощно кърмене, за да се гарантира една добра стимулация и количесвто кърма и занапред.
    Често повечето новородени имат известно струпване на кърменията вечер, когато хапват по начесто през 1-2 часа и после правят една малко по-дълга пауза от 4-5 часа.
     След вторият месец и когато станат около 5 кг, дори без приучване повечето бебета започват да спят малко по-дълго без събуждане нощем, но... за съжаление периода продължава няколко месеца, докато пък не започнат да ги мъчат зъбките.
    Така че съвета ми е засега да си се кърмите на три часа и едва след първият месец, месец и половина да се опиташ евентуално да увеличаваш нощната пауза, ако дотогава бебенцето не е започнало само да прави една малко по-дълга пауза.
    Нестегнатото повиване, което сме коментирали в темичката помага на някои майки да спят по-дълго и по-спокойно нощем.

# 441
  • София
И аз имам въпрос - към родилите секцио, от кога може да се маже с нещо операцията и с какво?Кожата ми е много суха и ми опъва много неприятно, казаха ми че мога да мажа с мас и невен, но не посмях.
   Аз лично още след изписването се мазах с контрактубекс, по съвет на лекарката ми, но не дълго поради мързел...
    v_spasova много се радвам за добрите новини  Simple Smile

# 442
Aila,a как да се избегне прекалено дългото кърмене?

# 443
  • София
Aila,a как да се избегне прекалено дългото кърмене?
   Зависи какво точно се има в предвид. Ако бебето не суче ефективно и има нужда да прекарва повече време на гърда докато получи нужното му количество мляко, тогава е нужна най-често лека корекция на позата и използване на компресия. Ако обаче бебето след като се наяде суче и стои на гърдата просто за комфорт и задоволяване на сукателният рефлекс, вече е избор на майката дали да остави бебето да се успокоява на гърда или да се опита да намери заместител като залъгалка например.

# 444
При нас май е първото. Гладна е, започва усилено да суче, след което леко задрямва и така може да си суче и над 2 часа. Ако я махна, защото е заспала след 5 минути се буди и реве, защото още е гладна. Това може да се повтори няколко пъти.
И друго да те питам - може ли да се пие чай от мащерка (примерно по 2-3 чаши на ден) ?

# 445
  • София
Aila, успявам от снощи да изцедя по 100-120 на всеки 2.5-3 часа, но от 2-те гърди, понеже все още са напрегнати - като не се е установила лактацията ... Предполагам че за 4-ти ден след раждането това е добре?

val99, и моя Самуил се роди 3150, 51 см. Стана ми много забавно - с еднакви имена и мерки Simple Smile

# 446
Здравейте момичета,
Още не съм ви изчела но да съобщя и аз на 09.09.2010 се роди Александър,3950,52 см,нормално раждане.Бебчо се чувства добре,аз съм с малко усложнения заради по голямото бебче/ разтегната симфиза/.Гледаме се и се чудим кое как да е Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.Поздрави  на всички Hug

# 447
Аз да попитам какво е най-ефикасно за коликите при вашите бебчета и изобщо има ли нещо,което помага? Че нас ни почнаха и се чудя какво би помогнало...

# 448
  • София
При нас май е първото. Гладна е, започва усилено да суче, след което леко задрямва и така може да си суче и над 2 часа. Ако я махна, защото е заспала след 5 минути се буди и реве, защото още е гладна. Това може да се повтори няколко пъти.
И друго да те питам - може ли да се пие чай от мащерка (примерно по 2-3 чаши на ден) ?
  Опитай да коригираш позата, ако там е проблема. Бебето максимално близо до теб, коремче до коремче, така че нищо да не ви разделя, дори негова, твоя ръчичка, другата гърда и тн. Тялото е на една линия. Преди да засуче зърното да сочи към нослето му, а не към центъра на устата. Още преди да засуче почти да докосва гърдата с брадичка. Когато зърното сочи към нослето след като поеме гърдата съвсем естествено се получава да допира с брадичка гърдата, а нослето да остава свободно като главичката е леко изнесена назад, а не забита в гърдичките му както се получава ако зърното сочи към устата му преди да е поело гърдата. Захапката е леко асиметрична, така че е захапало повече от долната част на ареолата отколкото от горе. Устничките образуват поне 160 градусов ъгъл като устните са обърнати навън. Когато започне да заспива притисни със свободната ръка гърдата, като че ли се опитваш да изтискаш нещо от туба и задръж притиснато. Малко след това потича мляко и се чува как бебето почва да преглъща. Ако спре да гълта и по този начин може да го оригнеш или да предложиш другата гърда, ако тази е добре изпразнена.
  За заспиването е хубаво бебчето да не е много облечено за да не заспива бързо.
  П.П Виж да ли откриваш нещо в описанието и позата при вас, ако искаш може да ми пишеш на скайп или да пратиш снимка на позата в която се кърмите.
  За маточината 1 чаша е ок, повече обаче могат да доведат до известно намаляване на кърмата.

# 449
  • София
Aila, успявам от снощи да изцедя по 100-120 на всеки 2.5-3 часа, но от 2-те гърди, понеже все още са напрегнати - като не се е установила лактацията ... Предполагам че за 4-ти ден след раждането това е добре?
   Перфектни са количествата, продължавай по същият начин  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт