Памперси или пелени за многократна употреба??

• 38 044
  • 339
  •   1
Отговори
# 165
Аз ползвам bum genius, fuzzibunz i bummis най -доволна съм от фъзибънз най-меки и удобни, най- сухо държат и най- добре попиват. също така имам и един пълнител ли незнам как да го нарека който е на kushies и е много дебел всичко попива за цялата нощ но не изглежда удобно. когато започнах да ползвам пелени за многократна употреба изгледах една кама видеота на youtube и доста ми помогнаха за това как се перат кои марки са най-добри и въобще всичко. тук също препоръчват бамбукови пълнители като най- абсорбиращи. всичките ми пелени са с джобове и издържат много повече от тези за еднократна употреба без да пропускат. За обриви с пелени за многократна употреба препоръчват да се подсушава добре дупето при смяна и това е всички бебета имат обриви от време на време. Моето бебе има обриви много по- рядко от както ползвам тези пелени дори бих казала че е имал само веднъж. Също така е  противопоказно е да се ползват кремове за обрив с многократните пелени защото казват че ще развали непромокаемото покритие и също така прави гаранцията невалидна. незнам как е в България но тук ти дават една година гаранция ако си пазиш касовата бележка , дори понякога правят изключения и не е нужна. надявам се да съм помогнала, доста съм изчела и изгледала по темата така че ако мога да бъда полезна...    ето и от къде съм си купила повечето пелени Cloth Diapers

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 19:54 от AnMary

# 166
  • Пловдив
Еленка - благодаря ти много за споделения опит, ще разгледам и линка, който си публикувала  Hug

# 167
  • София
Здравейте Simple Smile
Изчетох цялата тема, понеже възнамерявам да ползвам (или поне да опитам) пелени за многократна употреба.
Поизясни ми се какви видове има, останах с впечатление, че тези с джоба са най-хубави. Но имам още въпроси и ако може да ми помогнете Simple Smile

Интересувам се.. Има ли разлика в качеството на пелените. В смисъл.. видях линкове за пелени в ибей, които са много по-евтини от тези, които гледам в разни други сайтове. Тази разлика в цената ка се изразява в качеството, попиването, пропускането и каквото там друго е важно. Още - колко горе-долу памперса трябва да си взема за новородено бебе. За колко време изсъхват без пералня - ден? И .. виждам, че има пелени един размер, което от гледна точка цена ми се струва доста смислено, но на практика подходящ варянт ли е? Когато е малко бебето пелената не е ли много голяма/обемна и не му ли пречи да се движи например... или да изтича нещо от някъде ...

Извинявам се за многото въпроси.. ама най-вероятно и още ще ми хрумнат  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 168
за новородено не знам точно колко ще ти трябват. Качеството мисля зависи от марката не от цената, по горе съм описала кои ползвам аз. Иначе аз също не ползвам сушилня за на малкия дрехите, ако ги изпера сутринта до вечерта са сухи. Също така аз имам екстра пълнители защото самата пелена съхне за около час а пълнителя цял ден и така имам по-  малко  пелени и ги ползвам по често. надявам се да съм помогнала.

# 169
Момичета /и момчета/, аз от скоро има три 'джоба' - взех за експеримент, но винаги слагам памучна пелена отгоре. Дали е грешка? Памучната пелена адски бързо се "пои". Тоя полар не дразни ли кожата? Ето какви имам:

И още един въпрос, колко от вас ги ползват и през лятото?

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 11:27 от Spineli

# 170
ами лятото ги ползвах детето се роди април и може би след като навърши месец започнахме да ги ползваме ,надявам се това лято да се отървем от тях и да си минем на слипове

# 171
и аз в началото си мислех че ще дразни но когато ползвам такива пелени няма обриви. понякога когато сме навън цял ден и  ползвам хартиени и веднага се обрива.

# 172
Вчера експериментирах веднъж без памучна пелена; поларът му се беше отбелязал на корема на шарки; сигурно е и до привикване, досега сме били само с хартиени
И все пак си мисля, че поларът държи топло  newsm78 Но може би ще е проба и грешка

# 173
  • Варна
И аз си мислех, че полара, ще държи топло, но се замислих и за това, че всъщност еднократната пелена съвсем не е от "по-малко дишащи" и "по-малко спарващи" материи. Сякаш напротив - вероятността да се спари с еднократен памперс е по-голяма от гледна точка на това, че пелените от плат, макар и полар, позволяват на кожата да диша по-добре. И ако не се притесняваме за еднократните, то сякаш не трябва да се притесняваме и за многократните. И още нещо, има многократни, които са от памук и бамбук, не от полар. 

# 174
аз имам една единствена пелена от бамбук на бумис, държи мокро и никак не съм доволна, тези от полар може да спарват малко но като ги махнеш дупето е сухо

# 175
И аз си мислех, че полара, ще държи топло, но се замислих и за това, че всъщност еднократната пелена съвсем не е от "по-малко дишащи" и "по-малко спарващи" материи. Сякаш напротив - вероятността да се спари с еднократен памперс е по-голяма от гледна точка на това, че пелените от плат, макар и полар, позволяват на кожата да диша по-добре. И ако не се притесняваме за еднократните, то сякаш не трябва да се притесняваме и за многократните. И още нещо, има многократни, които са от памук и бамбук, не от полар.  

При памучните и бамбуковите се ползват защитни гащички от същата материя като и на джобовете, които вътре имат полар, който да държи сухо дупе (картинката на Spineli).
tsankova, много резонно сравнение.  Peace Еднократните (дори и еко/био и тинри-минтири варианти) наистина спарват много повече от многократните без значение последните какви модели и материи са.
Spineli, не се притеснявай за дупето.  Wink Просто сменяй пелените по-често, ако забележиш зачервяване или го оставяй без пелени изобщо колкото може по-дълго време през деня. И не слагай микрофибърни подложки извън джоба, от тях може да се получи обрив.
Аз съм ползвала многократни пелени в жежки месеци. При нас и в момента е вече адски топло (28 градуса днес например) и влажно и дупето на детето е перфектно.  Peace

# 176
  • София
И на мен ми се искаше да ги пробвам тия пелени.
Обаче...
Моето бебе ака поне по 4 пъти на ден. И то такова жълто ако, че едвам го пера от дрешките, ако памперса изпусне. Не мога да си представя да пера това чудо, намазано на 4-5-6 пелени. Освен това, трябва яко да се слага прах, за да не останат петна и миризма. А при толкова много употребени и прах и вода, май и идеята за екото отива по дяволите.
Иначе на ден употребявам по 2 бодита и ританки, които заплаквам леко със сапунче.

# 177
L'Agent, има едни много тънки еднократни подложки, които се слагат в многократните пелени с цел да задържат акото и по-лесно да се премахне от пелената. След като хвърлиш еднократната подложка в тоалетната барабар с акото, остава само пелената. Прането е лесно - плакнеш всички пелени в пералнята, после слагаш малко прах и переш на 60 градуса. Сушиш на слънце и петната магически изчезват.  Wink

# 178
и аз четох че се слага малко прах защото остатъци от праха се натрупват в плата и после като се изпиша детето се получава неприятната миризма, първоначално не вярвах но след като изплакнах всичките пелени многократно в пералнята (поне 6-7 пъти) миризмата изчезна и сега внимавам да слагам много малко прах. препоръчва се да се слага 1/4 от това което ппедлага съответната марка прах, също така препоръчват да се ползват само екологични препарати за да не се повредят пелените.

# 179
Определено съм ЗА памперсите.Отмина времето на пелените.
Памперсите са улеснение,икономия и определено по-удобни.

Общи условия

Активация на акаунт