Мамо, готова си, нали, през АПРИЛ да гушнеш бебче ти?!

• 28 481
  • 669
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!
С първата бременност,бебка я усетих късничко,понеже не знаех какво е усещането,може и рано да съм я усетила,но определено не можех да разпозная ритничетата.Усетих я чак,когато стана по-тежичка и ритниците си се усещаха.Някъде към 19-20 г.с.
Малката я усетих много по-рано и още първия път разпознах ритниците,беше някъде към 15-16 г.с.Пък сега ще видим кога ще го усетя бебока.
vania_svet ,прекрасна булка си била  Hug
Сега ще сача и аз някои снимки от днес.

# 121
  • София
Привет от мен!

Аз съм вече с отминаващо гадене и виене на свят (в 12-та седмица). Другата седмица и на работа мисля да се връщам...Последно гледахме бебето на 24.08. и сега нямам търпение да го видя пак и да се успокоя, че всичко му е наред. Обаче....не мога да се запиша на ЖК. Сложна работа се оказа. Един иска да се плаща допълнителен пакет, а аз си имам доктор, който да ме наблюдава допълнително. Трябва ми само регистрация по ЗК. Опитах при друг - той пък имал много бременни и можел да записва нови след 20-ти септември. Е, аз тогава ще съм вече в 13-та седмица. Добре че следя сама нещата и личната ми пусна ПКК, а някои допулнителни изследвания си ги платих. Записала съм си и час за ФМ. Явно и БХС ще си направя по собствено назначение. Вдигнах и кръвно напоследък, та се наложи да ходя на консултация с кардиолог.  Пак в частна клиника. Като му разправих, че не мога да се запиша на ЖК, той се хвана за главата и каза, че всяакакви неща е виждал, на такова като сега - никога и никъде не е срещал. Каза също, че лекарите по ЗК нямат никакво право да искат пари за допълнителни прегледи и изследвания предварително (в пакети), нито пък могат да връщат бременни жени под предлог, че имат твърде много пациенти.
Ега-ти държавата, в която всички лекари са го ударили на търговия. Просто нямам думи.  ooooh!

Ох, извинявам се за тона, но имах нужда да се оплача!

# 122
Stacked, блазе ти за отминаващото гадене Simple Smile Аз съм в 11та седмица и очаквах, че ще ми олекне, но уви. Ще потърпя още малко

# 123
Анабел, привет! Аз под непланирано имах предвид, че искахме второ, ама ни се искаше лятно бебе и т.н., ама тогава така ни тресна хормона за един месец, че нито сме изчислявали нещо, нито нищо. Без да се замислим се пръкна още една бременност по същото време.

# 124
Здравейте момичета,
Вече почти не ми става лошо и съм много доволна. Само се надявам с отминаване на гаденето да не ми се появи вълчия апетит, защото предния път качих 25 кг. Засега съм - 1кг, нооо винаги мога геройски да наваксам.
Утре мисля да ходя да се запиша на ЖК при лекаря, който ми следи предната бременност. За момичетата, който се чудят къде да се запишат на ЖК - в поликлиниката на Майчин дом е безплатно. Записването и избора на лекар става на регистратурата.
Пуснете ми и на мен паролата за албума, моля!
Приятна вечер!

# 125
  • España (Плевен)
Здравейте, Момичета  Hug
sweet_monii 2 дена вече сме без мъжлето. Много ми е гадно, тъй като останахме самички. Тук в апартамента е толкова тихо. Sad Аз направо си останах и сама... Майка ми и баща ми са с Веско, брат ми също. Свекърва нямам,свекърът е на село и него не го обичам много много. С нетърпение чакам да стане декември,за да идем при тях.  Praynig  Не знам как си ти, но при мен положението е сложно !?!?!?
Juli Ivka моят Веско е в Испания в гр. Онтиниент,Валенсия...  Peace
Moiraine имам едно предложение за заглавие - " Щастливи и засмени сме ние бъдещите мами - Април 2011 "

И да се похваля и аз вече - ходих на гинеколог /08.09/ Бях с направление при д-р Поповски/Плевен/. Всичко е наред... В 9 седмица съм определена съм за 13 април 2011, големи сме 21.92мм. Имаме час след 1 месец. Тогава ще ми взимат изследвания. Женската консултация ще я води той. С направлението първият преглед при ехограв е безплатен - всеки следващ се заплаща от 20 лева.

Момичета, Лека вечер от мен  Hug Hug

# 126
Здравейте, момичета! Как се радвам, че ви поминават неразположенията. Simple Smile))
Аз в сряда съм на лекар и се надявам да мипуснат изследвания и да ми разяснят някои неща.
Мили мами, от снощи имам болки в областта на яйчниците. Много ви моля, ако някоя от вас има нещо подобно или има инфо по въпроса, нека ми каже - това за безпокойство ли е или не!
Ами искам и аз паролката за албумчето. Може да ви кача няколко снимки по натам като се убедя, че е бременно коремче, а не подуто коремче.   bouquet  

# 127
 оле клежки , някой да ни покани на вечеря , че никой не се е сетил да сготви в нас
днес видяхме хубаво време и марш на вън
агати срама , да няма с какво да си нахраниш децата Joy

само да споделя ,че моя умен лекар , от зор да ми вземе парите  #2gunfire вече и дата а секциото ми е определил 13 април Joy Joy Joy Joy

# 128
Идвам да се похваля,видях бебенцето, сърчицето и много се радвам.Разбрах за следенето в майчин дом варна.За цялата бременност 555 лв./имат увеличение от септември не са актуализирали нещата/ Това включва всичко,както и изследванията които са нужни, кръв урина и тинтири минтири,не ходиш като гламав из разни лабораторий.И всеки месец ти гледат бебето на видеозон,а по здравна каса мисля,че ти се полагат 3 прегледа с видеозон.И такива неща,а по подробно,звъниш им на телефона и ти обясняват  Wink
Имам си бебееееееее Grinning Simple Smile Heart Eyes ох всичко да е наред  Hug цунки   bouquet

# 129
Здравейте, Момичета  Hug
sweet_monii 2 дена вече сме без мъжлето. Много ми е гадно, тъй като останахме самички. Тук в апартамента е толкова тихо. Sad Аз направо си останах и сама... Майка ми и баща ми са с Веско, брат ми също. Свекърва нямам,свекърът е на село и него не го обичам много много. С нетърпение чакам да стане декември,за да идем при тях.  Praynig  Не знам как си ти, но при мен положението е сложно !?!?!?
Кати,сложно е,гадно е,ноооо.....Няма начин.Не знам твоя мъж от колко време работи в чужбина,но моя раоти там от почти 3 години,наистина всяка раздяла е мъчителна и болезнена,но пък няма по-голяма радост,когато се връща....и тръпката между нас още я има....Започнах да свиквам вече с отсъствието му,а и покрай децата винаги имам работа и не ми остава време да мисля за това.
Кураж и силни прегръдки от мен Hug Hug Hug

Щък,много се радвам,че си видяла бебче и сърчице Hug

# 130
  • Варна
Здравейте и от мен, успях да Ви изчета.
Щък благодаря ти за информацията. Като теглиш чертата май е по добре така. Ще помисля още малко.

# 131
  • Варна
 Опа, извинете ме.
[[/quote]
Аз смятам да се запиша при Д-р Ант. Бочева от мед. център Варна, по препоръка на една от мамите във форума. Четох добри отзиви за нея, но все пак е много субективно и индивидуално.
[/quote]
Тя не е ли в МЦ Брегалница? МЦ Варна работи с някакъв мъж.Аз се обаждах, не искат абонамент,нищо.  Още мисля.

Вчера четох нещо много интересно-понеже много ми се пазари вече за бебе:) Аз знам, че за бебе се купува шапчица,когато го усетиш да мръдне. Във Франция вярват,че от начало се пазари за бебето,за да усети,че е добре дошло:)Това ми хареса повече,май ще вярвам в него.

Кати,Мони-не е сложно,ужасно гадно е. Аз половин живот съм била без баща,пътува. Успокояваме се,че е заради нас-ние пък се чувстваме виновни. Не е лесно, но е " за наше добро" Sad

Лека вечер ви желая Hug

# 132
Кати, sweet_monii моят мъж и той от повече от 2 години е по камионите и се връща в къщи на всеки 3 месеца за по 1 месец в БГ. Не е лесно, но с помощта на работата му успяваме да си изплащаме апартамента, да правим ремонт, заемите да връщаме, а и да чакаме 2-ро бебче вече. Мони много хубаво го е казала:
Кати,сложно е,гадно е,ноооо.....Няма начин.Не знам твоя мъж от колко време работи в чужбина,но моя раоти там от почти 3 години,наистина всяка раздяла е мъчителна и болезнена,но пък няма по-голяма радост,когато се връща....и тръпката между нас още я има....Започнах да свиквам вече с отсъствието му,а и покрай децата винаги имам работа и не ми остава време да мисля за това.
Кураж и силни прегръдки от мен Hug Hug Hug
Мноооооого е гадно като тръгва, после по 1-2 седмици не знам на кой свят се намирам, но като се прибира няма по - щастлива жена от мен. Кати, моят е в Белгия на работа, но кара в почти цяла Европа, аз февруари тая година бях за 1 месец при него и поне свят видях и много ми хареса Белгия. Сега търсим начин цялото семейство да заминем. Но ще видим какво ще направим.
Щък, браво за хубавите новини. Добре расте бебо.
Аз искам утре да ида на видеозон на частно, че няма да устискам до 20-ти, но ще помисля още малко. Аз сега пък почнах май нещо да се разболявам и утре ще ходя при личната да ме прегледа, че докато е време да се хване болестта, да не става по - лошо.
Лека вечер от мен.[/i][/b]

# 133
  • España (Плевен)
   ДОБРО УТРО   Hug

Juli_Ivka, sweet_monii, Mwpo Наистина е за наше добро, както казвате. Но ние всичките тези години заедно за първи път се разделяме за толкова дълго време  Cry  За това ми е толкова тежко. От 4 год. работи в Испания на полето. Тръгнахме заедно, забременях и родих там. С Нелито стояхме там и се гледахме. Една година ходи на градина там, но решихме да се върнем тук да я запишем.
Там е много хубаво, но някак си не беше нашето място за живеене. Но с удоволствие бих стояла на почивка там.

# 134
Кати, мерси за кафенцето миличка. Стискай зъби със съкровищата ни минава по - бързо времето. Няма да усетиш как ще дойде декември. И ние първия път като тръгна мъжо ми беше адски криво, защото за пповече от 24часа /нарядите му/ не се бяхме делили, но с всичко се свиква.
Аз днес съм малко по - добре. Тая сутрин си снимах тумбачето и го качих в албумчето, ако някой има желание да го види /ама го снимах сутринта, че вечер или след ядене е доста по изпъкнало  Embarassed/.

Общи условия

Активация на акаунт