Мамо, готова си, нали, през АПРИЛ да гушнеш бебче ти?!

• 28 461
  • 669
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, момичета.
Аз нещо май не разбирам- как така ще плащате за ЖК 500 лв? Моят ми каза, че бременните са освободени такси, досега не съм платила и 1 лв даже, дори за изследванията. Също така всеки път ме гледа с ехограф безплатно.

# 151
Здравейте на всички! Да се запиша и аз в прекрасната темичка.  Hug

На 30 г. съм от София, първа бременност, по мои изчисления - термин 04.04.2011  Hug

# 152
  • sofia
image,аз специално ще платя 400 лв. такса за проследяване на бременност, но там където ще се наблюдавам ЖК не е по Здравна каса. А се записах там защото е Шейново - голяма АГ болница - и първия път бях там на ЖК. А също така влизат повече изследвания, сравнено с това, което отпуска Здравната каса, а влиза и БХС, също и Доплер.
Предполагам, че и другите момичета, които ще плащат абонамент са на ЖК, която не е към Здравна каса.

# 153
  • София
Здравейте, момичета.
Аз нещо май не разбирам- как така ще плащате за ЖК 500 лв? Моят ми каза, че бременните са освободени такси, досега не съм платила и 1 лв даже, дори за изследванията. Също така всеки път ме гледа с ехограф безплатно.

Е, точно такъв доктор по ЗК си търся и аз, но се оказа трудно. Масово са въвели практиката да искат пари от бременните жени, "защото здравната каса не поемала почти нищо", което не е вярно. Наистина УЗИ са само 3-4, но дали има нужда от повече, при положение, че се прави и допълнителна ФМ. А пък и не виждам защо трябва да плащам предварително пакет с изследвания, от които не се знае дали имам нужда. ЗК предвижда 3 или 4 пълни изследвания на кръв и урина през бременността и запис на тонове всяка седмица през 9-тия месец.

Мисля, че повечето АГ-лекари са превърнали бременните жени в "касички" за обогатяване. Мнението ми /без да съм го споделила/ беше потвърдено и от лекар-кардиолог, с когото се консултирах по един проблем.

Просто нямам думи. Обърнали са го на търговия и това си е. А има и такива, които се държат безобразно грубо с бременните,  отказващи да плащат. Но нали сме в такава ситуация и даваме мило и драго, няма как. Всеки гледа "да си плати" спокойствието. Това ако не е нарушаване на човешките права и правата по ЗК, не знам кое е!  #Cussing out

Много съм възмутена, защото и мен се опитаха да ме вкарат в тази схема, но аз упорито отказвам. Не че не ходя и не се следя в частна клиника Crossing Arms, но като съм отишла да се възползвам от прават си на здравно осигурена, никой няма право да ме принуждава да плащам #2gunfire

# 154
Здравейте и от мен, страхотна тема. Миналата седмица бях на първия си преглед и док каза, че човекът вече е малко над един сантиметър  Grinning  (имам си точка), но не каза нищо за сърдечна дейност  newsm78. Още не съм се ориентирала къде да ходя на ЖК  (мисля за Токуда), а скоро влизам в 8-ма г.с. Притеснявам се да не стане късно, а трябва да започвам с изследвания и т.н. Вие кога след първия преглед и при установена бременност се записахте и тръгнахте на ЖК?

# 155
Можели да получа паролата за албумчето EmbarassedМерси!

# 156
Можели да получа паролата за албумчето EmbarassedМерси!
А заЖ.К. Ще се запиша утре на 15 09  тогава е свободна лекарката която искам да ме следи!

# 157
Здравейте и от мен, страхотна тема. Миналата седмица бях на първия си преглед и док каза, че човекът вече е малко над един сантиметър  Grinning  (имам си точка), но не каза нищо за сърдечна дейност  newsm78. Още не съм се ориентирала къде да ходя на ЖК  (мисля за Токуда), а скоро влизам в 8-ма г.с. Притеснявам се да не стане късно, а трябва да започвам с изследвания и т.н. Вие кога след първия преглед и при установена бременност се записахте и тръгнахте на ЖК?

Изобщо не е късно. Аз имах същите притеснения да не би да закъснея, но доктора, който избрах, ми каза, че записването за ЖК става в 12 г.с. (или по-късно) Имаш време  Wink

# 158
здравейте мили мами...аз съм Милена и това е първата ми бременност.Днес бях на доктор и вече си имаме сърчице...и сме голями 2,5 см.Много съм щастлива...макар и малко обаркана,защото на първият преглед термина ми беяе определен за 1 май,а днес ми каза за 21 април мн странно!!!

# 159
Ох момичета с това нашето здравеопазване може човек да се побърка. Знаете ли, че лекарите сега връщат жени от ЖК поради липса на средства за изследвания и в повечето случаи ги карат и да си плащат безплатните полагащи им се.
Аз с първата бременност се записах на ЖК в Пловдив при д-р Джеджоров /там живеехме/ и си платих като поп пъвите иследвания на кръв и урина. Тогава се обадих на една наша роднина, която работи в Хасково в болницата и е АГ и я попитах, защото бях чувала, че за бременните всичко е напълно безплатно. Та тя ми обясни, че да наистина всички видове изследвания освен БХС и ФМ са напълно безплатни и нямат право да ми вземат и 1 стотинка. Така аз тогава се преместих на ЖК при нея и се спря с моето плащане. Иначе оня доктор от Пловдив още във 2-я месец беше започнал да ми обяснява как поради еди какви си причини сигурно ще се наложи да си платя за планирано секцио. А аз съм според сегашната ми лекарка с невероятен таз и нямам проблеми при нормално раждане /даже и седалищно съм можела да го родя без проблем  Crazy/.
Ох че се отплеснах от темата.

# 160
Здравейте и от мен!Най-накрая и аз да се запиша.Казвам се Надя ,на 35г и съм от Варна.Терминът ми е 02.04.2011г.Втора бременност,имаме си батко на 4г.
Както повечето майчета и аз имам всички симптоми на бременността и за съжаление още не са отминали.Надявам се скоро и това да стане.Утре ми предстои да правя ранен скрининг при доц.Балев в клиника Темелков и дано всичко е наред.
За сега толкова от мен и лека вечер на всички,дано не повръщаме....  Crazy Peace

# 161
Плащаме по 500 лв, защото ходим в частни болници, най-вероятно, поне при мен е така. Моята лекарка не работи по здравна каса, а и касата поема малко неща, които така или иначе ще се наложи да си платиш. Много е, наистина, но някой път пък се получава така, че в опита си да си намериш гинеколог по ЗК, се натрисаш още по-лошо, ако трябва да плащаш и на още едно място, или пък да посещаваш и друг лекар, както много бременни правят.

Иначе аз днес бях на преглед, 12 седмица, адски много е пораснало малкото, направо си е човече с всичко, включително и с пишка, както се оказа  Laughing Та така, още едно момченце чакаме. След 2 седмици се записвам на ЖК и ще си правя първите изследвания.

# 162
  • sofia
Олеле, колко много сте изписали, отне ми цяла вечност да го прочета  Shocked  Новата темичка е чудесна, благодаря! Аз да питам едно-две неща: първо се чудех защо трети месец е дълъг 5 седмици, като нормално са по 4  newsm78
И другото: вчера бях при личната да си взема направление за ЖК, но  тя каза, че не може да ми даде, защото не били минали 45 дни откакто ми е дадено направление за преглед. А гинекологът каза да отида към 20-ти с ново, защото трябвало да бъде друг вид, не такова за преглед. Личната казва, че с това могат да ме запишат за ЖК и да ми пуснат изследвания, а те казват, че не може  Thinking Някои има ли представа кой е прав?

# 163
  • Варна
Здравейте:)
Nagaina учудена съм,че са видели пола,много бих искала и аз.Дано другия път се види.
За ЖК още не съм се записала. По принцип ходя на частно при Александров в АГ. Вика се 1 път месечно. Адски спокоен човек,навява и на мен такива усещания. Първия лекар,който ме накара да се чувствам спокойна. Няма да спра да ходя при него. Но нищо не ми е споменал за изследвания и т.н. Затова искам лекар по ЗК-поне да не плащам изследванията. Звънях в МЦ Брегалница-казаха,че няма такса абонамент. Но какво ще се окаже в последствие-незнам.
На мен ми изчезнаха всички симпроми,само гърдите и зърната си болят.Никакво гадене,повръщане. Почвам май да се плаша като чета вас.
image ти къде се записа, нали си от Варна?
Лека вечер,дано не повръщате,както е пожелала Надиту:)

Може ли парола? Praynig

Сега видях Ниа и дописвам-на направлението трябва да пише "Първоначален избор  на спец.АГ "Майчино здравеопазване"-консултация и лечение комплексно.

# 164
Момичета много е рано оше за пола на бебетата. Пола на бечето е вече формиран отдавна, но и най- най - добрите специалисти не могат да го определят още. Вижда се чак след влизането в 4-я месец. Поне от всички филми, които съм изгледала сега и предния път и материалите, които съм изчела аз така разбрах.
Ето тук има много хубави филми за развитието на бебетата в утробата : http://kolibka.com/2.html
Филмите са In the Womb и In the Womb: Multiples

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 18:52 от Juli_Ivka

Общи условия

Активация на акаунт