Според вас това нормално ли е?

• 6 695
  • 98
  •   1
Отговори
# 30
  • София
мхъм....чак пък толкова...

даже всъщност момчето пише, че е изял ЧАСТ от лютеницата.... егати и безценната лютеница.

# 31
Ами за мен не е нормално, особено за буркан лютеница. Mr. Green
От кога те кара да го питаш може или не да вземаш неща от хладилника?

О, той имаше причина да се ядоса. Само че нямаше причина да обвини мен, защото това беше просто буркан лютеница за мен, защото той нищо не ми каза. Всъщност се оказа, че го е купил от България (живея в Лондон), и че го е подбирал много.

@ orhid   Той сигурно затова ми е казал да уча за TOEFL - за да не изгуби правото си да ми се кара за такива неща.

Ами като толкова го е подбирал, да беше купил два буркана, за да може синът му да яде без страх от скандали. А, за какво го е подбирал, за да си го изяде сам ли? Не, вобще не е нормално!

За съжаление и аз израстнах по този начин - стафидите не можело да ги ям с шепи, защото били за кекс  Shocked(да им се не знае и стафидите, все едно че струват милиони, да не говорим, че действието се развива при условията на цените на комунизма); умирах си за кокосово брашно - и то не можело, било за не знам какъв си сладкиш; дори една година на купата с боядисани яйца преди Велиден открих бележка "не яж, те са за празника". Ненормална работа, никога не бих постъпила така с децата си!

# 32
  • София
Ужас - ако темата е сериозна: не, не е нормално. Naughty

# 33
  • София
В лютеницата да не е имало друго newsm78 Grinning

Бащата на мъжа ми е точно такъв - дори когато е бил съвсем дете, ровенето в хладилника беше под тотален патриархален контрол....Отврат... Sick

# 34
Поведението на баща ти не е нормално. Не му се извинявай. Той трябва да ти се извини, но няма да го направи сигурна съм.

Има родители, които са егоисти и към децата си, вещомани, дребнави - познавам такива от близо, предполагам твоя е от тях. Моите пък си имат други недостатъци ууупс особености исках да кажа. Crazy

Няма смисъл да спориш и да се обясняваш. Кажи му да обиколи Бг магазини в Лондон - гаранция ще имат прословутата му лютеница. Ако каже, че няма време да си ги поръча по интернет - вече и така може.  #Crazy

Интересно ми е, кажи ако искаш, баща ти изяждал ли е твои неща, пипал/изхвърлял ли е твои вещи без да те пита? И каква е била реакцията му като си го питал защо го е наравил?

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 14:00 от ЛошаБуба

# 35
Мислите ли, че е нужно да питам баща ми (или някой друг с когото живея) преди да взема нещо от хладилника? Става въпрос за буркан лютеница, мислите ли че е нужно да питам баща ми преди да го отворя и използвам? Той не беше вкъщи когато го отворих, но все пак можех да му звънна за да го питам, ако бях решил. И ако отворя буркана без да го питам и използвам част от лютеницата, според вас това може ли да се нарече неправилно и безотговорно?

Имайте предвид, че той никога не ми е казвал да не взимам нищо от хладилника без да го питам. Явно е решил, че се подразбира.

П.С. На 18 съм.

брато !! Тва в Нови Пазар ли стана или в Лондон  Thinking

# 36

брато !! Тва в Нови Пазар ли стана или в Лондон  Thinking
[/quote]

Честно казано няма значение, той като не е наясно със собствения си баща не вярвам да си изясни и след като му каже "А в Бг-мамма казаха, че не е нормално да не ми даваш да ям лютеница, пък!" Crazy

За мен проблемът е в несъобразяването, но кой знае... newsm78

# 37
За съжаление и аз съм свидетел на подобни отношения баща-син - що изпил колата, що изял сладкиша, що това, що онова. Не съм израстнала в такава среда, непонятно ми е, не го възприемам за нормално.
Да, ясно, трябва да научиш детото на някакви отговорности, да мисли за другите, да споделя с близките си това, което има, ама не по този начин. Освен това въпросният младеж е на 18 г., т.е. отдавна е минала възрастта на първите 7 години.
Та ако питаш дали се среща - да, среща се, както виждаш. Но това не оправдава, че подобна постъпка не е нормална. Да не можеш у дома си да се почувстваш като у дома си.
И въпросът не е само в лютеницата - проблемът е доста по-дълбок. Струва ми се, че бащата тук е доста авторитарен тип - ще учиш това, което аз смятам за най-подходящо за теб, ще правиш това, което аз мисля, че е най-добро, няма това, няма онова....
Бащата се страхува да пусне юздите, щото си мисли, че каруцата без него ще се обърне, а в същото време сигурно се ядосва, че синът не прави това, не поема инициатива, мисли само за себе си и т.н.  Та струва ми се, че лютеницата е част от един по-сложен конфликт баща-син.

# 38
  • София
Да вземем да изпратим няколко буркана лютеница на момчето, а той да маже филиите пред татко си и да мляска сладко.

# 39
  • София
Не е добре баща ти. Нещо са му сбъркани методите за възпитание. Отделно са и леко закъснели. Прати си го в Нови пазар да вари лютеница на двора.

# 40
Целта на темата беше да събера достатъчно хора, които казват, че няма абсолютно нищо грешно в постъпката ми, и мисля, че се получи. Благодаря за съветите, но мисля, че може да ме разбере само някой с моето мислене - а тъй като шанса някой с моето мислене да види темата е прекалено нисък, няма да си играя да обяснявам подборно ситуацията.

Да поясня, че когато отварях лютеницата нямаше никой вкъщи, оставих повече от половината буркан, освен това тука принципно има българска лютеница (забелязах, че е българска, само че не ми направи впечатление) - просто тази му трябвала за някаква конкретна цел, и я подбирал от други български лютеници точно нея - докато е бил в България (ама му трябвала неотворена). И въобще не ме предупреди, а и не ми е казвал да питам преди да въркам в хладилника. Ясно е, че е нямало как да зная, само че според него е трябвало да питам като не знам. По тази логика, тъй като не знам дали някоя от вратите е счупена и се държи на малко, трябва да го питам всеки път преди да отварям която и да е врата - даже и да не е вкъщи. Иначе съм безотговорен.

И не, НЕ става въпрос за случай в който съм изял нещо, което очевидно не ми се полага, или случай в който не съм оставил на другите - за трети път казвам това, но сигурно пак ще има хора, които няма да го забележат.

# 41
По-объркана тема не съм срещала.
Не ставало дума за това, ами за онова...
В крайна сметка, според мен, ако лютеницата е била за специален подарък на някого, много ясно, че е трябвало да попиташ, преди да я отвориш. Но грешката на баща ти е, че не те е предупредил предварително, за да знаеш защо тази лютеница се мърди в хладилника.
И да, ако си само гост в неговия дом и не живеете заедно принципно, трябва да питаш за всичко. Независимо, че това е баща ти/майка ти, това вече не е "твоят" дом или домът, в който живееш и е нормално да не знаеш порядките, навиците, нещата и т.н.
Съвсем друг е въпросът, ако той намира това питане за излишно в повечето случаи.

# 42
  • София
Blackened Особен тип потребител си. Признавам, че не съм срещала твой аналог в този форум.

# 43
Пич , явно  имаш  много  да  учиш  като  Глезанка Grinning.
Навремето  децата  ми  бяха  малки  и  си  бъркаха  по  хладилниците  а  ние  живеехме  при  моите  родители  и  един  ден  баща  ми  ми  каза  че  когато  си  купя  хладилник  тогава  и  децата  и  ние  да  си  бъркаме  из  него , и  аз  изтичах  и  си  купих,  но  се  стигна  и  до  телевизора  и  до  момента  в  който  се  наложи  да  си  заложа  главата  та  си  купих  и  жилище , а  да  щях  да  забравя  за  колата , същия  к...р , сега  му  се  скапва  в  провинцията , нищо  че  е  на  30 хиляди  километра.  
Та  всичко  тръгва  от  хладилника Laughing.

# 44
ако си само гост в неговия дом и не живеете заедно принципно, трябва да питаш за всичко. Независимо, че това е баща ти/майка ти, това вече не е "твоят" дом или домът, в който живееш и е нормално да не знаеш порядките, навиците, нещата и т.н.
Съвсем друг е въпросът, ако той намира това питане за излишно в повечето случаи.

Живея тука от почти 3 месеца, и смятам да живея още доста време - месеци, а е възможно и години.

Общи условия

Активация на акаунт